BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 4 tygodni temu #949446 przez karola1322
bujanka mnie smakowała glukoza chętnie bym wypiła jeszcze raz ale nie na głodniaka hii to super ze po wizycie ok ja niewidem ile moja waży i mierzy wczoraj tylko sprawdził na usg serce i tyle dopiero na masie płodu będę wiedzieć a to od 32 tygodnia za 3 tygodnie i jeszcze do szpitale jechać na te usg

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 tygodni temu #949457 przez Karolincia
Wrrrr.....wkurzyłam się na mojego Przyszłego Męża.... :evil: :evil: :angry: :angry: I ma karę miałam jechac do Naszego domku w przyszłym tygodniu 16 grudnia a tak, pojadę 20 grudnia przed samymi świętami i 2 styczni bede musiała wrócić do Wawy znów, bo mam zjazd w szkole 3-4 stycznia :) Mam to w czterech literach, bo mnie ostro wkurzył....Za to że tak pozno przyjade to sie obraził...trudno.....

Bujanka - Witaj Kochana !! Dawno nie było Cię tutaj !! :) Myśłałam o Tobie, co u Was słychac :) No to już duża panna z Michasi :) 830 gram to kawał kobitki z Małej :) hehe :) :) Cieszę się, że wyniki Ci się tak poprawiły i dieta pomogła :)
Mało przytyłaś :) Będe trzymać kciuki za glukozę :)

Karola - Oby mi tez tak ta glukoza smakowała :( Pewnie teraz skierowanie na nią dostane :( Ehhh...bleee... :sick: :sick:

10 lata 4 tygodni temu #949486 przez monique1983
Karola - mnie dzisiaj też czeka wizyta u dentysty. Od kilku dni bolą mnie węzły podżuchwowe z lewej strony i dziąsła mam spuchnięte, co prawda żaden ząb mnie konkretnie nie boli, ale zobaczymy o co chodzi.

A w piątek znowu czeka mnie wizyta u laryngologa ze względu na krwawienia z nosa w ciąży.

Bujanka, Ada- fajnie, że po wizytach wszystko ok :)

Anabelle - takie masz te legginsy z happy mum? Jaki masz rozmiar? www.happymum.pl/sklep3/t290a,leginsy,0-.html
Ktoś może polecić jeszcze jakieś cieplejsze legginsy ciążowe?

Wyprawka prawie gotowa, tzn. dzisiaj zamawiam sobie jeszcze pieluchy bo w miarę okazję znalazłam, chusteczki nawilżane muszę jeszcze kupić i została w sumie tylko kołyska do sypialni. Na koniec jeszcze tylko staniki do karmienia muszę kupić. A tak to już chyba wszystko mam, po świętach biorę się za pranie i prasowanie. Czekam jeszcze na przesyłkę ze Smyka trochę brakujących ciuszków i leżaczek - bujaczek :)

Załączniki:

10 lata 4 tygodni temu #949488 przez Karolincia
Monique - To wyprawka prawie gotowa :) Bardzo ładnie sie z nią uporałaś :) :)

10 lata 4 tygodni temu #949526 przez Ada2424
Wróciłam i humor poprawiony :cheer: byłam u kosmetyczki na maseczce, regulacji brwi i hennie od razu mi lepiej chyba trzeba częściej taką przyjemność sobie sprawiać :cheer: pospacerowałam po mieście, zrobiłam zakupy spożywcze i w rossmanie. Kupiłam 4 pak chusteczek nawilżających dada z pudełkiem w biedronce, fajna cena. Jak Julicie podpasują to będę chciała na tej dadzie być, ale zobaczymy :) na koniec Mąż zabrał mnie na dużą porcje frytek i kawe late :) teraz czekam na kuriera i wózek :silly:

Bujanka super, że z małą wszystko ok i wyniki lepsze :) to Michalinka waży podobnie co moja Julitka, nasza wczoraj miała 874g :) mi też ph na 6 spadło teraz, ale ja nic nie stosowałam samo z siebie spadło.

Monique super, że już końcówka wyprawki została :) fajny ten bujaczek :) ja dziś na gemini robie zamówienie i też już w sumie mało co zostanie kupić ;) ja końcem stycznia zaczne powoli już prać i prasować rzeczy.

[/url] [/url]

10 lata 4 tygodni temu #949530 przez Anabelle
monique tak mam te leginsy rozmiar m
sa bardzo elastyczne
przed ciążą nosiłam M czasami jak coś nie rozciągliwe to L kupowałam
w happy mam - mam spódnice i leginsy w rozmiarze M
oni takie wieksze rozmiary mają. tzn ktoś m/l spokojnie wejdzie w M, wiec ktoś s/m w S itd

10 lata 4 tygodni temu - 10 lata 4 tygodni temu #949536 przez kristi*
Rano dostawa była, kumpel męża pomógł i wzięli się za budowę. Oczywiście się nie posłuchali i futrynę przycięli trochę za krótko (jakieś 3 lata temu z bratem stawiałam ściankę działową :laugh: - uwielbiam majsterkować), ale sosnowa to udało się naprawić - dokleili i przykręcili brakujący kawałek. Drzwi dostaniemy od mojego ojca, bo im z remontu zostały, na szczęście rozmiar drzwi 80, więc wyszło na moje :laugh: , mężuś chciał 70, więc wystarczyło ponarzekać że nietypowe, że tu już załatwione szersze, a bo wózek przy 80 się spokojnie zmieści.... hehe :laugh:

Na obiadek robię frytki - tak mnie naszło, a nie chce mi się już dzisiaj nic robić, pocztą prezenty poprzychodziły, i nie miałam nawet czasu sie pouczyć na zaliczenie do szkoły :unsure: , a szczerze mówiąc to w ogóle nie chce mi się teraz uczyć, za dużo roboty i za mało czasu.

A Marcinek kopie, chwilami nieprzyjemnie zwłaszcza powyżej pępka :S , dzień i noc szaleje :laugh:

10 lata 4 tygodni temu #949542 przez Karolincia
Ada - mąż był z toba u kosmetyczki?? :) No to fajnie że humor poprawiony Ja mam nadal wisielczy i chodze jak chmura gradowa przez mojego Przyszłego Męzulka :) :evil: :angry: :angry:

Kristi - Skąd ja to znam !! Mi też sie ine chce uczyć, ani inc robić do szkoły a mam 5 prezentacji zrobić ....i ułożyc konpsekt na ARĘ (Akttywność Ruchowa Adaptacyjna) ćwiczenia z dziećmi z zespołem downa otyłymi itp :// masakra!!!! :( na 3 stycznia wszystko i jeszcze napisac pracę magisterską ehhh...a mam brak motywacji i weny mi również brak :(
Hoho...nie wiedziałam, że z Ciebie taki Majsterkowicz jest, że lubisz to robić :) :) Hehehe Pani Kierowniczko Budowy gratuluje widać znasz się na rzeczy :) :)

10 lata 4 tygodni temu #949546 przez Ada2424
Karolincia nie, Mąż w tym czasie był umyc auto i zmienić opony na zimowe ;) ale na zakupach i na frytkach byliśmy razem :)

[/url] [/url]

10 lata 4 tygodni temu #949549 przez Karolincia
Ada- Aaaa..., bo juz myslałam, że czekał na ciebie u kosmetyczki hehe ;)

10 lata 4 tygodni temu #949556 przez Ada2424
Lece, wózio przyszedł :) :)

[/url] [/url]

10 lata 4 tygodni temu #949560 przez kristi*
Karolincia hehe :laugh: bardzo lubie majsterkować, ojciec mnie do tego zaraził, już jak miałam 2 lata to z nim przesiadywałam godzinami :cheer:
później dotałam własne skrzynki z narzędziami i tak jakoś poszło :laugh:. Najbardziej lubię elektrykę.
Niestety teraz trochę rzadziej coś robię, bo z mężem się muszę wykłócać kto co robi, nawet wkręterke mi zawinął...

10 lata 4 tygodni temu #949562 przez bujanka
Noo Ada to sie pochwal wózkiem koniecznie, ja też cały czas oglądam ale zdecydować się nie mogę :dry:

Karolincia mężowi na pewno przejdzie :) A ja cały czas was czytam tylko czasem weny brak do pisania :silly:

Monique fajnie że wyprawka gotowa, ja narazie jeszcze tak nie myślę o tym. Po nowym roku na pewno kupimy komody nowe i wtedy zacznę powoli prać i prasować. Ale ja mam kupe ciuszków po siostrzenicy więc będę mieć co robić.

Karola moja lekarka tez na normalnych wizytach mi małej nie mierzy aż się sama ostatnio zdziwiłam że mi podała wymiary :)

Dziewczyny a macie zamiar iść na to dokładniejsze badanie od 28 do 30 tygodnia? Bo mi kazała się wybrać koło 20 stycznia.

Jeszcze pytanie za 100 punktów, potrzebuje kupić na gwiazdkę lalkę interaktywną, znacie może jakąś fajną, wypasioną?

10 lata 4 tygodni temu #949566 przez Karolincia
Kristi - Kurde elektryka dla mine to czarna magia...no może oprócz zmiany żarówki :D :woohoo: :woohoo: Mój Przyszły Mąż umie majsterkować, więc całe szczęście , że ktoś ogarnie jak cos w domu się zapsuje :P ;) Ja to mam smykałke do pieczenia ciast i tortów od dziecka uwielbiałam przesiadywać w kuchni i robić coś z niczego :) a pozniej juz piec :) :) Mój pierwszy tort zrobiłam w wieku 17 lat :)
Fajnie, że każda z Nas ma inne hobby i inne umiejętności :)
No nie mąż Ci wkrętarkę zawinął !! hehehe :woohoo: :woohoo: :)

Bujanka - Ojj to przynajmniej z Nami duchowo jsteś jak weny nie masz do pisania ;) :)

10 lata 4 tygodni temu #949568 przez karola1322
BujankA on mi zawsze mierzy. A na te dokladne usg nie zdorze w sobote juz 30 tydzien wprawke chce kupic troche reszta w styczniu co do lalki to niewim dawno nie kupowalam takiej lalki moja siostrzenica che moster high. Karolincia ja piec zaczelam wczesnie uczylam sie cukiernictwa

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia