BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 tygodni temu #950206 przez kristi*
Mi w sumie nie przeszkadza kobieta karmiąca publicznie, ale są ludzie którym to przeszkadza lub nawet ich to brzydzi, ale często widuje karmiące z chustą, zakrywają się i po kłopocie.
Laktator to mi mężuś kupił już jakiś czas temu, w sumie za 160zł z podgrzewaczem w zestawie, pasują do butelek Aventu:
allegro.pl/podgrzewacz-do-butelek-dom-la...zny-i4863391118.html
Przyda się na pewno ze względu na szkołe.

Budowy ciąg dalszy, zostało nam wyciąć na wymiar i przykręcić płyty, zaszpachlować i pomalować ściany. Drzwi nam ojciec przywiózł, mieli lewe i prawe, niestety lewe były w gorszym stanie, więc przywiózł prawe, a mężuś już zamienił stronami zawiasy, jeszcze klamkę musimy dokupić.

Na obiad zupka czosnkowa :laugh:

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #950214 przez Karolincia
Dzień dobry Mamuśki :)

Kristi - Piorunem Wam ten remont idzie ;) Faktycznie już niewiele zostało do zrobienia :)

Ja również nie stawiam oporu jeśli chodzi o mamy karmiące wmiejscach publicznych, jestem wyrozumiała i tolerancyjna :) Rzecz dla mnie naturalna :)

Dziś mam wizytę u gineklog o 9:30 :)

Będe później miłego poranka :*

10 lata 3 tygodni temu #950238 przez lalka
dzień dobry ;) ;) ;) ;) ;)

Mleczna nie udzielam się za bardzo,ale tak jak pisała Anabelle tak nie bardzo mam o czym......nie mam weny!!!!bo to jest tak....przy pierwszym dziecku jest szał...przy drugim trochę mniej a przy trzecim to taka codzienność ..i kopniaki i czkawka i zgaga!!!!

Anabelle a jaką kupujesz karuzelę do turystycznego????taka jak do normalnego łóżeczka też pasuje???

Mleczna ja też mam tam żylaki...mi już wyszły jak rodziłam córkę..i pani doktor przy porodzie powiedziała,że nie natnie mnie,bo się wykrwawię...ale musiała ,bo córa była duuża!!!muszę się jutro spytać o to na wizycie!!!!

ja mam laktator ręczny avent i nawet sobie nie wyobrażam go nie mieć!!!

co tam jeszcze miałam napisać......ehh cięzko mi już...wszystko mnie boli,spojenie to już mi chyba z miesiąc temu się rozeszło,zadyszka ,kołatania serca,boląca miednica i plecy!!!no to miłego dnia!!!!

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #950269 przez Karolincia
Lalka - Nie zazdroszczę bólu pleców, miednicy :( Ja kupuje laktator elektryczny Philipsa Avent ;)

Po wizycie :) Na plusie 3,5 kg :P Anemie mam , dostałam żelazo :( 2 razy dziennie musze brać ://
12 stycznia kolejna wizyta :) 20 lutego mam dopiero usg !!! :blink: :blink:Zapiszę się w styczniu prywatnie i pójde ;)
Jutro idę na badanko krzywej cukrowej :sick: :sick:
Do tego zwykła morfologia i mocz oddaje do badania .

10 lata 3 tygodni temu #950272 przez Ada2424
Karolincia jakie wyniki miałaś, że wyszła ci anemia? ile hemoglobiny?

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #950286 przez Ada2424
No to dziś zaczynamy z Julitką 3 trymestr :cheer: :cheer: ale to zleciało jejku, jeszcze troche i będzie już z nami :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #950288 przez Karolincia
Ada - Hemoglobiny mam 10,9 , a wcześniej miałam 14 . Gratuluje zaczęcia 3 trymestru juz ostatniego :)

10 lata 3 tygodni temu #950293 przez Ada2424
Karolincia a to faktycznie żelazo musisz brać, mi też ostatnio hemoglobina lekko spadła poniżej normy, ale gin mówił, że jeszcze nie ma potrzeby żelaza podawać, ale po żelazie ci się ładnie podniesie :) normalne w ciąży, że hemoglobina spada nie ma co się martwić tym. Ja licząc od spadku wagi po skok przytyłam 5,5kg jak do tej pory, ale jakby patrzeć od tej wagi wyjściowej z przed ciąży to jestem 2 kg na plusie, no ale gin bierze pod uwage te 5,5kg ;)

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #950295 przez Karolincia
Ada - Wiem wiem , że w ciąży anemia to niemalże codzienność ;) Dostałam żelazo bede pić sok z buraków :) Do tego duużo zielonego jeśc ;) Ja jak na razie 3,5 kg na plusie mam od ostatniej wizyty 1,5 kg mi przybylo :) Moja ginekolog mowi że mało, ale dobrze :)

10 lata 3 tygodni temu #950299 przez Ada2424
Karolincia pewnie, że mało ale to dobrze lepiej tak niż jakby w miesiąc po 5kg rosła bo to też nie za dobrze wtedy. Ja do ostatniej wizyty co miałam w środe 2kg przytyłam i teraz przez 5 dni doszło jeszcze 0,5kg zauważyłam, że przybieram po 0,5kg na tydzień i gin mówi, że książkowo :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #950302 przez Karolincia
Ada - To ładnie przybierasz ;) A moja Mała Lilka kopała mnie na wizycie jak nie wiem heheh :) Aż lekarka jak słuchała jak bije Niuni serduszko sie smiala, ze co chwile czuje pod aparatem jej kopniaki ;)

10 lata 3 tygodni temu #950304 przez Ada2424
Hehe małe akrobatki będą :) u mnie zawsze jak słucha serduszka to Julita tak lata że tylko szmery słychać jak lata w brzuchu :) a od wczoraj to taką dyskoteke sobie urządza, że co chwile ją czuje i coraz wyżej, wczoraj weszła mi pod żebro to aż mnie kurcze bolało, tak samo jak w pęcherz albo bok kopnie to czasami aż się skule, teraz już te kopniaki solidne są ;)

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #950307 przez Karolincia
Ojj tak małe agentki :D :D No tak w III trymestrze to juz coraz większa Julitka i ma mniej miejsca przez co tak odczuwasz te jej kopniaki :) Moja Lilka zakłądała sobie stopy na głowe podczas usg 4D hahaha :D a za chwile nogi w dół i rękoma zakrywała twarzyczke i znow nogi na głowe :D Śmieszna Mała Akrobatka moja Kochana :) :) W styczniu zamwiamy brakujące rzeczy w wyprawce a w lutym łóżeczko z całym arsenałem pościeli materacem do wyrka Królewny i wózek z fotelikiem do autka ;)

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #950309 przez Ada2424
Hehe moja też na 4d nogi na głowie miałą założone :laugh: później dopiero ściągła, udane te nasze córcie nie ma co :lol: oj tak super sprawa wczesniej kupić i rozłożyć łóżeczko :cheer: ja już do porodu zostawiam je rozłożone tylko początkiem lutego popiore baldachim, pościel itp :) a wózkiem po domu to kilka razy dziennie jeżdże :lol: oj nie moge się już doczekać :cheer: teraz czekam jeszcze na paczke z gemini z przyborami dla mnie do porodu i dla Julity nożyczki itp w sumie to z wyprawki zostało nam dokupić te minimum ciuszków na 68 i 74, kosmetyki dla małej, staniki do karmienia, mata edukacyjna, karuzela do łóżeczka i to chyba tyle z tego co pamiętam :whistle:

[/url] [/url]

10 lata 3 tygodni temu #950323 przez Karolincia
Ada - Udane te nasze Małe oj udane :D :D Nam wózek został z fotelikiem łóżeczko z całym wyposażeniem i musze ciuszków dokupić Malutkiej , staniki sobie do karmienia przed porodem i ze 2 koszule do szpitala a tak to juz wszystko mam :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia