BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 11 miesiąc temu #956817 przez karola1322
oliwka szapom żel do mycia ciała szwagierka kupiła sudocrem do pupy mam ja teraz będę prać wyprawkę do szpitala

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #956823 przez Karolincia
Kalinka - Widze ze ostro sie wzielas do pracy :) Slusznie lepiej miec te 2 tyg w zapasie i aby bylo gotowe :) Spokojnie bedziesz czekac na porod :)

Karola - Fajnie :) :) To dobrze :)

9 lata 11 miesiąc temu #956824 przez Ada2424
Ok Dziewczyny ja się powoli zbieram. Mąż o 14 urywa się z pracy i jade przed 15, może uda się wcześniej wejść, wole tam siedzieć niż w domu bo oszaleje z tego stresu. Dzisiaj trzecie i ostatnie usg z tych najważniejszych, oby było tylko wszystko ok, trzymajcie prosze kciuki. Odezwe się jak wróce.

[/url] [/url]

9 lata 11 miesiąc temu #956828 przez monia89

Taki mam z Tosiem sie sprawdził choć próbowałam róžnych proszek płynbalsam do prania też mam z tej firmy oliwke bambino wg mnie najlepsza butelki tp smoczek avent płyn do butelek nuk maść do pupy linomag inne niech sie chowajà pampersy tylko chusteczki również. Ewentualnie dla starszaków pieluchomajtki z dady.
Załączniki:

9 lata 11 miesiąc temu #956831 przez Karolincia
Ada - Powodzenia !!

Monia - Ja już zgłupiałam z tymi proszkami i płynami do prania....lepszy jest proszek do prania czy żel do prania?? :P

9 lata 11 miesiąc temu #956834 przez monia89
Karolincia nie wiem :-)

9 lata 11 miesiąc temu #956836 przez kristi*
Karolincia proszek do prania czy żel - myślę że o już zależy od upodobań, ja mam proszek lovele, w sumie zapach mi nie przeszkadza ale to nie jest ten którego szukam :P , jak się skończy kupuję dzidziusia.

9 lata 11 miesiąc temu #956840 przez Karolincia
Kristi - Dzidziuś rządzi :D :D :) Też kupię dzidziusia :) Lovele wąchałam i jakoś mi nie podpasował zapach :) Wolę proszek niż żel, więc już decyzja zapadła :PROSZEK DZIDZIUŚ do prania :) :P

9 lata 11 miesiąc temu #956845 przez Alesandra
czesc mamusie,
ja już jestem po wizycie.moja córeczka nadal jest mniejsza od innych dzieci bo waży nieco ponad 1300 ale to chyba taka jej uroda że się duża nie urodzi. ja mam zalecenia aby odpoczywać i dużo leżeć. od początku ciąży jestem 8 kg na plusie ale malutka zdrowa i wszystkie narządy rozwijają się jak należy. ale i tak martwie się że ona tak mało waży

co do kosmetyków ja dla malej kupiłam emolium a od szwagierki dostałam ollium ( pierwszy raz słyszę o tej nazwie) do pupy mam bephanten do twarzyczki mixa krem. pieluszki pampers chusteczki do pupy również oraz kindii. co do proszków do prania ja posiadam jelpaa

9 lata 11 miesiąc temu #956849 przez Karolincia
Alesandra - To mało przytyłaś :) Gratuluję :) Nie zamartwiaj sie tak o wage Małej, Alusia nalezy do grupy dzieci drobniejszych bardziej filigranowych, pewnie jest zbudowana z drobnej kości :* Ważne, że wszystkie narządy rozwijają się prawidłowo, a Ty masz odpoczywać i odpychac od siebie czarne myśli !!! :*

9 lata 11 miesiąc temu #956853 przez Alesandra
właśnie mam zamiar zacząć więcej leżeć i się relaksować. mała się przekręciła i jest główką w dół , lekarka powiedziała, że są małe szanse że znów zmieni pozycję

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #956858 przez kristi*
Alesandra będziesz mieć maleńką księżniczkę :laugh: , ale najważniejsze że zdrowa.

Tak przeglądam rzeczy, w sumie torbę do szpitala mam spakowaną :laugh: , czekam tylko aż stanik dojdzie, bo kupiłam jakiś za 17zł, zobaczę czy w rozmiar trafiłam :cheer: , jak będzie dobry to po szpitalu kupie coś lepszego - wolę usztywniane miseczki, a ten raczej nie ma :huh:

Dawno ewawawa się nie odzywała :huh: :huh: :huh:

9 lata 11 miesiąc temu #956859 przez Karolincia
Alesandra - Skoro jest głowką w dół, to musisz koniecznie wyluzować i się spróbować odstresować, żeby akcja porodowa się wcześniej nie zaczeła przez stres :* No to pięknie, dzielna Dziewczynka ładnie się przekręciła :) :)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #956868 przez malina219
Hej Mamuśki :)
U mnie z uchem już lepiej :) A tak to bez zmian, czyli do du... :huh: Posprzątałam dziś w komodzie z ubraniami Kaliny i zdałam sobie sprawę, że wcale nie mam tego tak dużo jak mi się wydawało :unsure: Szkoda, że nikt ze znajomych czy rodziny nie miał dzidziusia, bo zawsze jakieś ciuszki można taniej odkupić albo dostać :pinch: Tzn na początek mam dość tych w rozmiarze 56-62, ale większych to mam tylko po kilka sztuk.
Ada trzymam kciuki za wizytę! Ja mam we wtorek i też już się bardzo stresuje.
Przepraszam, ale zapomniałam kto pytał o przewijaczek :( Mam ten usztywniany. Biały (a właściwie bardziej kremowy :( ) z kotkiem. :)
dokładnie ten: allegro.pl/usztywniany-przewijak-na-komo...x50-i4985022178.html wzór numer 7
Karola współczuje tych problemów z zębami - znam ten ból, bo sama od grudnia najchętniej bym się wszystkich pozbyła tak mnie wkurzają. Całe szczęście już mam dziury połatane i zostało mi tylko dokończyć kanałowe leczenie, bo na razie to mi dwa razy truła tego zęba - zobaczymy co jutro mi z nim zrobi...
Aleksandra ja +7 kg byłam 3 tygodnie temu haha, więc teraz pewnie już co najmniej 10 na plusie :evil: Zazdroszczę :D

9 lata 11 miesiąc temu #956869 przez monique1983
Alesandra - to widzę, że Twoja Mała trzyma linię od początku jak Moja ;) 5.01 ważyła koło 1500g, u mnie na plusie od początku ciąży prawie 4,5 kg. U mnie zarówno mój gin, jak i lekarz na badaniach prenatalnych powiedział, ze też wszystko prawidłowo się rozwija, wręcz mam wpisane dobrostan płodu.

Co do przewijaka też mam usztywniony.

Ada - trzymam kciuki i czekam na relację z wizyty :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia