BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

9 lata 9 miesiąc temu #971193 przez Karolincia
Monia - To prawda mi równiez te 34 tygodnie nie wiem kiedy minęły :blink: :blink: Każdym tygodniem ciąży starałam sie nacieszyć jak tylko mogłam, tak będę robić do ostatniego dnia jej trwania :) :)
Rozłąka z Tosikiem będzie najgorsza, i szycia - tego Ci wspołczuje najbardziej, bo do przyjemności to to nie należy :(

Kalinka - Moją imienniczką jesteś :D :D :) Może masz skurcze przepowiadające :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #971196 przez Agula89
Część i czołem ;)

Ja dzis tylko na KTG byłam.
I cisza jak makiem zasiał :whistle:
Wiec ja to raczej na rychły poród nie liczne hehe ;)
Do pt spokojnie poczekam :D

Joasi gratuluje dzieciaczka ;)

Kristi bidaku wspolczuje ci ze tyle tam siedzisz. Oby te wyniki wyszły po waszej myśli, i szybko miejsce w szpitalu sie zrobiło..

Monia to ty jak na szpilkach pewnie siedzisz :woohoo:

Nasze świeżo upieczone mamusie chyba maja pełne ręce roboty ze tu cisza ;) ale czekamy cierpliwie ;)

Anioleczek to nic tylko słuchać zaleceń lekarza haha !
A ty masz skierowanie na CC ? Czekasz aż sie akcja rozwinie czy w środę planowane ?
I spytam co to za balonik ? ;) bo ja ciemna jestem : P

Ja tez mialam obawy duże co do karmienia po cc ale od kilku dni wbiłam sobie do głowy ze musi być dobrze ! Bede walczyć jak lwica ! Haha
Zobaczymy w praktyce jaka mądra będę :P

Malina ty w środę jedziesz juz do szpitala ?
Ja w czw.. Mocno sie nie stresuje jeszcze :P
Ale jak tam wkoło milion osób sie pyta " i co stresujesz sie ?" to kurde nakrecaja mnie nie potrzebnie :evil:

9 lata 9 miesiąc temu #971198 przez Karolincia
Agula - To twierdza u Ciebie ! :) Ty już w czwartek idziesz do szpitala?? W piątek masz mieć cesarkę?? :) :)
A jak się czujesz?? :)
Będzie dobrze z karmieniem , będą dzieciaczki nasze miały co wcinac !!! :) :) Pozytywne myslenie to 90% sukcesu :)!!

Pewnie tak, Nasze świeżo upieczone Mamuśki mają roboty po łokcie, muszą się odnaleźć w nowej roli :) :)
Czekamy na Nie z niecierpliwością !! :) :)

9 lata 9 miesiąc temu #971202 przez malina219
Agula tak w środę. W czwartek rano mam cc :kiss: Tez mnie mecza te pytania... :angry: I również chetnie sie dowiem co to balonik :D
Wszystkie piszecie o ktg a ja ani razu nie miałam. :) szkoda... Może mi w środę zrobia przy przyjęciu :D

9 lata 9 miesiąc temu #971207 przez karola1322
Hej.. Monia mi jak sie pojawil ten sluz to byly wody w normie jak wyszlam z spitala to znow byl sluz i chyba wtedy wody sie soczyly.. Karola dzis malo sie odzywa bo mnie szew boli i niewiem jak se ulżyć. I boje sie wypruznic bo tyz boli

9 lata 9 miesiąc temu #971208 przez monia89
Tzn Karola poprostu na wkładce było troche śluzu a tak to była cała mokra bezbarwnym czymś?
Rozpuść sobie tamtum rosa i psikaj często na szew np takim małym spryskiwaczem do kwiatków albo opakowaniem po perfumach.

9 lata 9 miesiąc temu #971209 przez MlecznaMama
KAola no z tymi szwami to też są nieprzyjemności. A możesz siedzieć? ja na początku nie mogłam.

Aneczka....ah myślę sobie jak Ci zazdroszczę mieszkania we Włoszech. Jesteś tam szczęśliwa? tam jest ciepło, słoneczko, w miarę stała pogoda.... tak wakacyjnie

No dziewczyny, to się posypią CC końcem tygodnia, Trzymamy kciuki!!!!

Malina pocieszę Cię, że ja też nie miałam KTg w tej ciaży i nie wiem czemu :/ lubiłam KTg bo to takie leżenie i słuchanie swojego Skarba...

9 lata 9 miesiąc temu #971210 przez karola1322
Bylo go dużo i taki wodnisty nieraz byl.. Chalam bym zeby rozpuscil sie ten szew.. Polozna jak byla. To nie moge zaduzo nabialu raz na tydzien

9 lata 9 miesiąc temu #971213 przez monia89
Bo właśnie ja od badania musze zmieniac wkładke co 2 godz bo śluz śluzem ale ona jest cała mokra i to nie siuśki :-P
Dobrze że u mnie po 3 dobie ßciągaja szwy...

9 lata 9 miesiąc temu #971215 przez monia89
Mleczna a u Ciebie sączyły się?
Anabell pamiętasz jak było u Ciebie?

9 lata 9 miesiąc temu #971216 przez karola1322
A ja musze czekac az sie rozpuszcza.. Monia wkladki byly mokre

9 lata 9 miesiąc temu #971220 przez Anabelle

monia89 napisał: Mleczna a u Ciebie sączyły się?
Anabell pamiętasz jak było u Ciebie?

Mi zaczęły się sączyć podczas sikania.
Tzn sikałam. Skończyłam a tu dalej coś siurka jakbym sikała.
Później caly czas tak sikało jak normalny strumień moczu, raz przechodziło, już się przeprałam, założyłam podpaskę, zrobiłam pare kroków i nagle mokre spodnie i skarpety. W samochodzie siedziałam na podkładzie bo tez się lało, a w szpitalu podczas badania ginekologicznego jeszcze zalałam podłogę. Godzine później były już skurcze, prawie nic sie nie lało. Mogłam chodzic po korytarzu, schodach, skakać na piłce.

9 lata 9 miesiąc temu #971221 przez MlecznaMama
Moniu mi przebijali pęcherz płodowy więc dopiero na porodówce chlusnęło po przebiciu. Natomiast stań sobie w rozkroku nad kafelkami i obserwuj. To jeden ze sposobów sprawdzenia czy się coś leje. Daj znać.
A jak miałaś przy Tosiku?

9 lata 9 miesiąc temu #971222 przez monia89
Z Antosiem to tak jak Anabell sikałam usłyszałam trzask i dalej sikałam tyle że wodami.skurcze miałam prawie 2 tyg leżąc na patologi a rozwarcie wywoływali oxy i masażem.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #971223 przez MlecznaMama
Są tacy co im chlustają wody, zawsze się boję że tak gdzieś chlusnę w sklepie czy na spacerze..

to jak to jest w końcu? ile dziecko może być w brzuchu bez wód?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia