BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #63898 przez asia26
Kasiekk napisał:

Madzia89862 napisał:

no pieknosci:)taka malutka kruszynka..na nozce chyba ma znamie?

Nie to naczyniak niestety... mam nadzieje ze mu zejdzie :)

Oliwia tez niestety ma na nozce naczyniaka dosc duzego :(

makaja Miloszek sliczny chlopczyk :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #63900 przez asia26
Kasiekk napisał:

Gratulujemy :D

Powiem Wam dziewczyny że się trochę zmartwiłam...
Tak to jest jak się czyta internet :P
Przeczytałam że dziecko w pierwszych 3 mc powinno przybierać 750-980g a ja zważyłam małego (fakt że nie w przychodni) i wychodzi że Karol przybrał tylko 420 ;/ Najgorsze to to że on jest wesoły widze że się najada... fakt że on długo przy piersi jest bo 30-60min ;/ no ale to chyba powinno byc na plus... kurde czy to źle ?

nie wim moja Oliwka tez malo przybiera na piersi teraz to pewnie sie zmieni bo od miesiaca wprowadzamy nowe pokarmy ale mi lekarz mowil ze na piersi dziecko slabiej przybiera i ze mam nie patzryc na siatki centylowe ani na to co pisza w ksiazkach i internecie bo on w swej karierze medycznej nie spotkal sie jescze z dwojka tak samo rozwijajacych sie i przybierajacych dzieci wiec pewnie jest w porzadku nie martw sie :)

14 lata 2 miesiąc temu #63905 przez aslani
Moja położna środowiskowa mówi, że na osiedlu jest dziecko urodzone 1 stycznia, które jest karmione tylko piersią i waży już ponad 6,5kg!!! Szok. Każde dziecko jest inne...Nasz Jasiu też już waży jakieś 5300, a dziś skończył miesiąc. Duży chłopak z niego, mamy mu nie ograniczać jedzenia, bo dziecko nie zje więcej niż potrzebuje (słowa położnej).

14 lata 2 miesiąc temu #63907 przez asia26
no dokladnie kazdy dzidzius rosnie w swoim tepmie i nie ma co porownywac moja caly czas jest dosc chuda ale dluga :)

14 lata 2 miesiąc temu #64092 przez Groszek
Dziewczyny absolutnie nie przejmujcie się wagą Maluchów ;) Misiek rośnie jak na drożdżach z turbodoładowaniem :lol: wagę urodzeniową podwoił w wieku 3 miesięcy, a jak miał 6 miesięcy to ją potroił :) teraz waży ponad 10 kg i jest tylko na cycu :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 2 miesiąc temu #64108 przez Kasiekk
aslani napisał:

Moja położna środowiskowa mówi, że na osiedlu jest dziecko urodzone 1 stycznia, które jest karmione tylko piersią i waży już ponad 6,5kg!!! Szok. Każde dziecko jest inne...Nasz Jasiu też już waży jakieś 5300, a dziś skończył miesiąc. Duży chłopak z niego, mamy mu nie ograniczać jedzenia, bo dziecko nie zje więcej niż potrzebuje (słowa położnej).

No to nieźle bo Karol waży 4kg :| a jutro skończy 5 tygodni... ok nie bedę się martwić mam tylko nadzieję że w przychodni nie zaczną że trzeba dokarmiać albo coś.. ja widze ze maly jest najedzony i mysle ze jakby pokarm tez byl nie bardzo to by nie spal a przynajmniej budził by się wcześniej...

powiem Wam że wczoraj po kąpieli wieczorem przystawiłam go do piersi na początku jadł normalnie a potem zrobił się jakis niespokojny agresywny rzucał się i krzyczał przy okazji targając moja piersią (duży ból), kiedy na prawde nie mogłam opanowac wsadzilam mu smoka w buzie na chwilke się uspokoil i znów to samo... stwierdzilismy że może w pieluche zrobil.... słuchajcie jak go mąż przeniósł na przewijak to puścił takiego pawia ;/ i od razu usnął... hmm musiało go coś w żołądku uwierać a dopiero smok i podniesienie to uwolniło ... ach te kruszynki

14 lata 2 miesiąc temu #64135 przez renata329
wczoraj byłam u pediatry ktora jest ordynatorem w szpitalu ,bylismy zaledwie 2 razy a juz wydalismy ponad 400zł na wizyty i lekarstwa na wzdecia i kolkie,kazała masowac brzuszek 4 razy dziennie ale uciskajac dłonia na niego a nie masujac skore brzucha tak aby jelitka zaczeły pracowac ,dostał na kolke takie kapsułki ktore rozpuszcza sie w wodzie i podaje sie je godzine wczesniej przed płaczkami u nas wypada to o 15 jak nie zadziała to kazała zadzwonic wtedy zmieni dawkowanie poniewz kazde dziecko jest inne i nie na kazdego dziecka działa pora podawania leku i jego dawka a i jak jest zle podawny to moze odniesc skutki odwrotne,trzeba probowac wszystkiego tak aby nasze dzieci choc troszke mniej cierpiały przy tej kolce

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

14 lata 2 miesiąc temu #64359 przez makaja
my chyba jutro pódziemy na zważenie do przychodni, właśnie jestesmy po wizycie położnej i wszytko jest oki :) tylko z tymi przerwami między karmieniami mam nie przesadzać, ze względu na żółtaczkę :angry: , coś powoli Miłkowi ta Zółc z oczek schodzi.....

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #64396 przez gosia_ann
Moja mała jest karmiona jedynie butelką i nie przybiera zbyt szybko na wadze, powinna ważyć trochę więcej, wczoraj rano przy wypisie ze szpitala ważyła 3700. Cieszymy się, że jesteśmy znowu w domku :)
Jeśli chodzi o karmienie małej to bywa różnie. Raczej budzimy ją średnio co 3 godziny. Dzisiaj w nocy odeszliśmy od tej reguły i czekaliśmy aż mała sama da o sobie, a raczej o swoim głodzie znać. Skończyło się na tym, że budziła się co 4 godziny, ale po karmieniu przez 1,5 godziny nie miała zamiaru zasnąć. Zatem takie rozwiązanie chyba mniej nam się podoba, wolimy ją w nocy karmić "na śpiocha".
Nadal czekamy aż Zosi odpadnie pępek, ale położna powiedziała, że to potrwa dłużej ponieważ pępek ma bardzo szeroką podstawę i długo będzie zasychał. Czekamy więc cierpliwie aż to nastąpi.
Czekamy również aż się trochę bardziej rozpogodzi żeby wyjść na pierwszy spacer. Dzisiaj było ładne słoneczko, ale jest potworny wiatr :(
Dziewczyny śliczne te wasze maleństwa są :)

Zosia ma poniżej 8 dni
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #64400 przez Kasiekk
Cudna ta Zosieńka Twoja :D
Czyli wszystko z nią ok ?

14 lata 2 miesiąc temu #64402 przez martela89
renata329 napisał:

wczoraj byłam u pediatry ktora jest ordynatorem w szpitalu ,bylismy zaledwie 2 razy a juz wydalismy ponad 400zł na wizyty i lekarstwa na wzdecia i kolkie,kazała masowac brzuszek 4 razy dziennie ale uciskajac dłonia na niego a nie masujac skore brzucha tak aby jelitka zaczeły pracowac ,dostał na kolke takie kapsułki ktore rozpuszcza sie w wodzie i podaje sie je godzine wczesniej przed płaczkami u nas wypada to o 15 jak nie zadziała to kazała zadzwonic wtedy zmieni dawkowanie poniewz kazde dziecko jest inne i nie na kazdego dziecka działa pora podawania leku i jego dawka a i jak jest zle podawny to moze odniesc skutki odwrotne,trzeba probowac wszystkiego tak aby nasze dzieci choc troszke mniej cierpiały przy tej kolce

Moja miała kolki przez 2 tyg i szczerze Wam współczuję bo to jest okropne :(

Jak już wspominałam to pół apteki wykupiłam od czopków po herbaty i krople ,nawet krople sab simplex z Niemiec nie pomogły-dopiero czopki robione w aptece przepisane przez lekarza z papaweryną i luminalem+herbatka plantex duo przynosiło ulgę :)

14 lata 2 miesiąc temu #64483 przez makaja
jejeku te cholerne kolki .... u nas chyba tez zaczynaja dac o sobie znać . Miłek ok 19 płacze i jest rozdrażniony, może woda koperkowa cos pomoże( mam nadzieję).... ale jak piszecie o tym , że pół apteki wykupione i nic to zaczynam tracić nadzieję :( no zobaczymy... może to tylko wzdęcia

14 lata 2 miesiąc temu #64514 przez Ivy
Witajcie dziewczyny,
kurczę, jak Wam się udaje znaleźć czas na internet :unsure: :silly: ....
Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom, które przegapiłam po raz kolejny :) . Śliczne te Wasze pociechy.
Kubasek waży w tej chwili 4,5 kg , ale jest karmiony pół na pół sztucznym i moim mlekiem (niestety dalej mam za mało pokarmu dla mojego żarłoczka). Położna stwierdziła, że wszystko jest w najlepszym porządku. Kikutek pępuszka odpadł nam dokładnie 14 dnia, a przemywałam go tylko rano i wieczorem octeniseptem.

Co do kolki... hmmm.. Busiuś po każdym jedzonku wierci się niemiłosiernie i wydaje mnóstwo iście kosmicznych dźwięków. Nazywam go wtedy predatorkiem, bo te jego odchrząkiwania, pomruki i półbeknięcia są niczym z filmów science-fiction :laugh: . Ale nie płacze, ani nie krzyczy, więc myślę, że tak sobie po prostu radzi z gazami w brzuszku. Znalazłam w sieci coś o doginaniu nóżek do brzuszka i prostowaniu, heh... maluch póki co sam sobie tak ćwiczy bez mamusinej pomocy. Czasem ewentualnie trochę uleje, ale po chwili słodko zasypia z rozbrajającym uśmiechem na twarzy :D . Mam nadzieję, że nie będziemy mieć kolkowych kłopotów, bo widzę, że gdy chodzi o Kubę, znika cała moja "twardzielska" natura i panikuję, i się rozklejam, i w ogóle... jak to tak będzie przez całe życie, to już współczuję mojemu synkowi takiej przewrażliwionej matki :P ...

14 lata 2 miesiąc temu #64641 przez renata329
zobaczymy jak to bedzie ,zazwyczaj daje nam popolic jak goscie do nas przyjada wtedy nam kazdy współczuje ze musimy sie tak wszyscy troje meczyc ale i tak jest lepiej niz było ,baczki bardzo czesto puszcza tylko kupki nie chce nam zrobic,wczoraj nic i jak narazie dzisiaj tez nic nie zrobił a to trwa juz tydzien z tymi kupkami :( :( :( ,juz zaczyna gugac i bardzo czesto usmiecha sie do mamusi :) a tu Dawidek

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

14 lata 2 miesiąc temu #64642 przez renata329
A TY DAWIDEK

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka