BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

14 lata 1 miesiąc temu #66150 przez Emme
miskiewicz88 napisał:

Moja Marcelina jak wstala o 10 tak do tej pory nie chce usnac...nie wiem dlaczego :( jest najedzona, przebrana...Juz tyle razy zamykala oczka i po kilku minutach sie budziła...Czy moze Wasze pociechy tez tak maja....??

może reaguje na pogodę, Tola też czasem ma taki dzień (jak dziś)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #66168 przez miskiewicz88
No w koncu usnela...oby juz na dluzej...martwilam sie , bo ponad 10godzin bez snu...Sama jestem wykonczona...Mam wielką ochotę napic się piwka...Jak myslicie czy pol szklaneczki nie zaszkodzi Małej??

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013

14 lata 1 miesiąc temu #66174 przez kasiala
Dziewczyny co można brać na przeziębienie jeśli się karmi piersią??

14 lata 1 miesiąc temu #66229 przez renata329
miskiewicz88 moj Dawidek tez tak miał nawet trzy dni nie spał wstał o 6 i do 22 a w nocy budził sie co 1,5 h ,ja padałam z nog niestety musiałam liczyc na siebie,a co do kupki to moja kolezanka powiedziała ze na szcztucznym mleku powinien robic czesto o przy karmieniu piersia jest normalne ze kupka moze pojawic sie raz na tydzien ale nie przy sztucznym mleku,nawet bylismy z tym ul ekarza wydalismy ponad 100zł na czopki itp a kupa pojawia sie tak jak wczesniej co drugi dzien i jak ja robi to strasznie płacze a ja razem z nim bo jest mi go bardzo szkoda ze musi sie meczyc a ja nie umiem mu pomoc

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

14 lata 1 miesiąc temu #66232 przez martela89
miskiewicz88 napisał:

No w koncu usnela...oby juz na dluzej...martwilam sie , bo ponad 10godzin bez snu...Sama jestem wykonczona...Mam wielką ochotę napic się piwka...Jak myslicie czy pol szklaneczki nie zaszkodzi Małej??

Ja też czasami pije,bo mi lekarz czasami pozwolił lampkę wina,szkl. piwa lub szampana :)
I nigdy mojej córce nie zaszkodziło :)

14 lata 1 miesiąc temu #66235 przez Emme
ja bym nie piła, jestem w tej materii przeciwniczką (przy karmieniu i ciąży)

14 lata 1 miesiąc temu #66248 przez Monix
renata329 napisał:

moja kolezanka powiedziała ze na szcztucznym mleku powinien robic czesto o przy karmieniu piersia jest normalne ze kupka moze pojawic sie raz na tydzien ale nie przy sztucznym mleku

Raczej na odwrót, chociaz to też nie jest regułą ...
Ja karmię piersią i Nadia potrafi zrobić 13 na dobę (wiem, bo kiedyś policzyłam :) )

14 lata 1 miesiąc temu #66265 przez Kasiekk
Emme napisał:

ja bym nie piła, jestem w tej materii przeciwniczką (przy karmieniu i ciąży)

To jest nas dwie :)

14 lata 1 miesiąc temu #66272 przez Ivy
Renata329 - moja położna również powiedziała mi na odwrót. Gdy karmisz piersią kupki są zwykle rzadziutkie i to nie oznacza rozwolnienia, tak po prostu ma być, a dzidzia może kupkać nawet co karmienie. Natomiast przy sztucznym mleku, zwykle jest jedna kupka dziennie, albo i mniej. Nie musisz się więc tak martwić :) .

Kasiala, w aptekach są specjalne syropki. Poza tym domowe metody np. gorące mleko z masłem i miodem (jeśli dobrze je tolerujesz). Odradzam czosnek jeśli karmisz piersią, bo po nim mleko może nabrać goryczki i nie smakować dzidziulkowi. Po inne leki to już raczej do lekarza...

Miskiewicz
... ehmm... ja mam alergię już na samo słowo "piwo"... a co dopiero przy ciąży, czy karmieniu.

14 lata 1 miesiąc temu #66299 przez _aga86_
Ja rowniez bym nie wypila. Picie w ciazy i podczas karmienia piersia niesie za soba ryzyko. Nie ma bezpiecznej dawki alkoholu dla kobiet w ciazy i karmiacych piersia- tak wykazuja badania.

14 lata 1 miesiąc temu #66300 przez Monix
Coś czuję, że dziś pójdę późno spać. Niunia wyspała się wieczorem i ani myśli teraz zasnąć :( :S

14 lata 1 miesiąc temu #66301 przez Monix
A co do picia, to ja również mam ochotę na małe piwko lub lampkę wina, ale nie wypiję nawet łyczka jak karmię... Co się odwlecze to nie uciecze

14 lata 1 miesiąc temu #66320 przez Anusia365
Mi połoza powiedziała, że można wypić lampkę winka czy szklankę piwka. Tylko by to było zaraz po karmieniu. Bo do następnego to już zdąży się wysikać ten alkohol.
Przyznam się, że jakiś czas temu miałam wielką ochotę na winko. Nakarmiłam małego, położyłam go spać, M nalał mi pół lampki białego winka. Spróbowałam i nie smakowało mi (za mocne), dolałam trochę wody i dalej mi nie podchodziło. Ale co się dziwić po tylu miesiącach niepicia alkoholu można się odzwyczaić :laugh:

14 lata 1 miesiąc temu #66326 przez Emme
dziewczyny alkohol hamuje laktacje

14 lata 1 miesiąc temu #66381 przez martela89
Emme ale nie w takich ilościach.
Ja jak piłam to na wieczór jak wiedziałam,że mała trochę pośpi.

A tak w ogóle to polecam lecha free bezalkoholowego-smakuje tak samo jak normalne piwko :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka