BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

14 lata 1 miesiąc temu #66411 przez asia26
ja tez jestem przeciwniczka alkoholu i nie tylko podczas ciazy i karmienia piersia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #66472 przez makaja
juz trakcie ciąży obiecałam kumpelom, że jak urodzę to pójdziemy na babską imprezę i damy czadu, ja mam odciągnąć pokarmu na 2 dni tak by alk całkowicie się wydalił i dopiero po rzekomo mam wrócic do karmienia piersią, ale wiecie juz sama myśl o tym , że nie będę karmiła swojego bubusia doprowadza mnie do dziwnych emocji, więc będę stanowcza i pójdę na imprezkę ale pic nie będę :) poza tym sądzę, że długo nie wytrzymam: 1. permamentny brak snu
2. tęsknota z niuniusiem i mężem :P i zastanawianie się jak dają sobie beze mnie radę

Co do wstawania częstego to Miłek tez ma czasami takie dni, że usypia oczywiście jak go ponoszę a za chwilę znowu marudzi, nie chce spać tylko mama noś i bujaj.....

14 lata 1 miesiąc temu #66474 przez makaja
zakręcona jestem i zapomniałam o najważniejszym : jakich maści uzywacie na odparzenia? i ile te zaczerwienienie trwa?

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #66489 przez Emme
martela89 napisał:

Emme ale nie w takich ilościach.
Ja jak piłam to na wieczór jak wiedziałam,że mała trochę pośpi.

A tak w ogóle to polecam lecha free bezalkoholowego-smakuje tak samo jak normalne piwko :)

doradca laktacyjny się wypowiadał, że nawet lampka wina hamuje. a lech free też ma alkohol (tylko po jego spożyciu można wsiąść za kółko i nie przekroczy się dopuszczalnej normy).

na odparzenia dobry jest bephanten, albo linomag (ja używam oba zamiennie, linomag się lepiej rozprowadza)

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #66490 przez _aga86_
makaja ja uzywam sudokremu. Ile trwa ciezko powiedziec, zalezy od tego jak mocno pupa sie odparzyla. A i staraj sie jak najczesciej wietrzyc to miejsce.
A... mi lekarz powiedzial, ze dobrze jest podczas kapieli przemyc odparzenie zwyklym mlekiem.

14 lata 1 miesiąc temu #66497 przez Emme
tak, tak- wietrzyć, wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć. i zawsze staraj się przed zmiana pieluszki poczekać chwilkę, żeby właśnie skóra pooddychała. ja jak widzę lekki zaczerwienienie to kładą Tolę na podkładzie i sobie tak leży przykryta pieluszką

14 lata 1 miesiąc temu #66521 przez Kasiekk
Ja używam Bepanthen lub Nivea :)

14 lata 1 miesiąc temu #66532 przez martela89
Emme ja karmię piersią już ponad 6mies i jakoś dalej mam pokarm mimo,że czasami jak mała pójdzie spać wypije szklankę piwa lub lampkę szampana. Moja mama też tak robiła,a karmiła 3 lata :woohoo:
A co do doradztwa laktacyjnego to nigdy nie potrzebowałam się z nimi konsultować.

14 lata 1 miesiąc temu #66533 przez martela89
A imprezom,dawaniu czadu z alkoholem i odciąganiem mleka to ja mówię NIE :)

Nigdy dużo nie piłam i nie potrafiła bym zostawić małej na tak długo bo dla mnie ona jest jeszcze za malutka :laugh:
A nie karmić piersią tylko odciągniętym mlekiem to już w ogóle sobie nie wyobrażam, uwielbiam jak mała je cycusia :)

14 lata 1 miesiąc temu #66536 przez miskiewicz88
My uzywamy sudocremu i mała nie ma odparzen...
Tez nie moglabym zostawic małej na dłuzej...chyba nie moglabym sie na niczyc skupic, bo myslalabym caly czas o niej....:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013

14 lata 1 miesiąc temu #66539 przez martela89
Ja używam sudokremu i kremu z penatena z panthenolem-super jest :)

14 lata 1 miesiąc temu #66545 przez miskiewicz88
A wnioski o becikowe juz skladalyscie??? bo ja ciagle zwlekam...czyba nie ma jakiegos okreslonego czasu na zlozenie?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013

14 lata 1 miesiąc temu - 14 lata 1 miesiąc temu #66551 przez Emme
miskiewicz88 napisał:

A wnioski o becikowe juz skladalyscie??? bo ja ciagle zwlekam...czyba nie ma jakiegos okreslonego czasu na zlozenie?

jest. 12 miesięcy.
ja też jeszcze nie składałam.

martela, jeśli Tobie, twojej mamie "nie zaszkodziło" to nie znaczy, że w innych przypadkach też tak będzie. na w-fie też nie trzeba się konsultować z wuefistą, żeby przeskoczyć przez kozła, ale on wytłumaczy jak to zrobić najlepiej;p

14 lata 1 miesiąc temu #66560 przez martela89
Emme napisał:

miskiewicz88 napisał:

jest. 12 miesięcy.
ja też jeszcze nie składałam.

martela, jeśli Tobie, twojej mamie "nie zaszkodziło" to nie znaczy, że w innych przypadkach też tak będzie. na w-fie też nie trzeba się konsultować z wuefistą, żeby przeskoczyć przez kozła, ale on wytłumaczy jak to zrobić najlepiej;p

Owszem,ale ja podałam swój przykład. Wiesz ale wuefiści wiedzą to z praktyki,a doradca laktacyjny który jest mężczyzną niestety tylko z teorii,więc wydaje mi się, ze my kobiety które już jakiś czas karmimy lepiej wiemy co nam szkodzi na laktację,a co nie :)

14 lata 1 miesiąc temu #66562 przez Emme
nie pisałam, że doradca był mężczyzną (i nie wiem czy tacy w ogóle są) :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka