- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Zgadzam się z tym, mimo tego że karmię piersiąi ja nie mam nic do cycusiowych mam
ale strasznie denerwuje mnie "walcz do ostatków sił", "co to za matka", "odbierasz dziecku to co najlepsze" itp.. g*** prawda
później mamy pełno mam z depresją, obwinianiem siebie za brak pokarmu. nie wiem jak można doprowadzać to takiego stanu mamy takim gadaniem.
- Martynka__89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
- Otrzymane podziękowania: 2

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Kasiekk
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kasiu ja tak miałam że Mateuszkiem stał się piersioholikiem i całe dnie leżałam w łóżku z gołymi piersiami, a mały sobie ciumciał. Ale bardzo mnie to denerwowało i zaczekam dokarmiać Go butlą, było mi przykro. Pojechałam prywatnie do neonatologa i mały w ciągu krótkiego czasu kilo przybrał było to stanowczo za dużo i lekarz nakazał mi odstawić butle i karmić co 3 godziny, powiedział że mały jest taki płaczliwy bo jest przejedzony. Tak też zrobiłam i było super
On moje piersi traktował jak uspokajacz a chcąc nie chcą przy jego ssaniu mleko wlewało się do brzuszka.
a wczesniej dobrze przybieral na wadze ?
Ja wiem kiedy Karolek oszukuje wtedy ja go oszukuje i daje mu smoka :)chwilke poprzytulam i idzie spac

- Martynka__89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Martynka__89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kasiala
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Mam już 5 ząbków
Nie było mnie tu sporo czasu bo troszkę problemów zdrowotnych mam.Okazało się z dnia na dzień, że mam zapalenie żyły w kończynie dolnej.Leżałam dwa tygodnie w szpitalu, w piątek mnie wypisali ale niestety dalej mam problemy z ta nogą, nie mogę chodzić tylko cały czas leżeć z noga do góry i odpoczywać.Noga dalej jest spuchnięta i boli.Moja córeczka Zuzia też jest niestety w szpitalu na bioderka.Leży na wyciągu już tydzień czasu.Znosi to dobrze.Z Zuzią jest mój mąż,opiekuje sie nią jak nie jedna mama.Wszyscy go w szpitalu chwalą, że chłop a tak świetnie daje sobie radę z opieką nad Zuzią.W poniedziałek mają wypisać już ich do domku.Zuzia przez 6 tygodni bedzie w gipsie i później na kontrol i znowu w gips.Nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradzimy ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze oby tylko z moją noga już było dobrze to będę mogła sama zajmować się Zuzią.W czwartek jadę prywatnie do chirurga naczyniowego z tą noga.Trzymajcie kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło i ze mną i z Zuzią.Pozdrawiamy i dołączam zdjęcie Zuzi.
- makaja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kasiekk zgadzam sie z dziewczynami nie ma sensu obwiniac sie za brak pokarmu, dobre i 2 mieśiące kiedy karmiłaś, mam masę koleżanek które karmia sztucznie i dzieci nie maja najmniejszych problemów. Bedzie dobrze!!!!!zawsze są jakieś plusy

- gosia_ann
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)

Kasiek fajnie że mogłaś karmić 2 miesiące ja swojego dziecka ani razu nie miałam przy piersi

Jutro idziemy na szczepienie

- martela89
-
- Gość
-
renata329 napisał:
ja dawidka tez trzymałam sama ,nie miem czy u mojego jest to skaza białkowa bo od dwoch tyg daje mu specjalne mleko na recepte a jemu nadal krostki wyskakuja mniejsze ale wyskakuja
A nei jest to trądzik ? a może uczulony jest na gluten ?
Dziewczyny mój ostatni tydzień to masakra ;/ Pisałam że młody domaga się więcej "amu" więc go przystawiałam jak często chciał... piersi rosły pokarmu coraz więcej aż tu nagle buuuuuuum pewnego wieczora poprostu puste piersi ;/ byłam w szoku. Uczyli mnie że trzeba przykładać mimo wszystko dziecko no ale jak młody zaczac sie prezyc naciagać i płakać do tego był ze złości purpurowy ;/ Mąż pojechał po mleko... i dostał butle... teraz zauważyłam że jakis pokarm w piersiach mam ale 1 lub 2 butle na dobe musi dostać bo sa momenty że piersi puste ;/ a przecież nie będę młodego męczyc jak bidak głodny a przecież tak kiepsko przybiera na masie... zastanawiam się czy mam za mało pokarmu czy po prostu sie kończy... a widze jak mu butle dam ze jest zadowolony, więc o głód na pewno chodzi...
co sądzicie ? czy ktoraś z Was dokarmia dzidzię ?
Ja na nic daje butle bo długo śpi,a tak to co godzinę się budziła,więc dostaje cyca dojada butlą i jest ok

A jeżeli chodzi o karmienie piersią to w życiu bym z tego nie zrezygnowała jak bym nie musiała i dla mnie to nie jest gówno prawda,że to jest najlepsze co mama daje z siebie dziecku plus miłość oczywiście.
- martela89
-
- Gość
-
Oj tak Emme, mnie czasami tego brakuje żeby M się zają Miśkiem, czy Go nakarmił, a tak to tylko ja
Karmienia małej cycem nikomu bym nie oddała,w życiu

A mąż też ją karmi-deserkami,obiadkami itd

Bo butla na noc też tylko zje od mamusi

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- martela89
-
- Gość
-
Martela sorry, ale ja znowu się czepie... Mówisz że byś nie oddała karmienia, ale jak Twój M przyjeżdża to sama pisałaś że zabiera Małą i daje Ci pospać, czy cokolwiek innego ja od ponad 8 miesięcy nie mam nawet godziny prawdziwego odpoczynku. Ciągle tylko ja, ja i jeszcze raz ja. Daniel nie zajmie się Michałem, bo jak to on określa, "pada na ryj". Więc 24 na dobę siedzę z Miśkiem, za przeproszeniem to nawet w spokoju się wysr**ć nie mogę. Także ja karmienie choć jedno na dobę z chęcią bym oddała. Zamień się ze mną na jeden dzień a zmienisz zdanie
Groszku na pewno byś tęskniła za swoim cycuchem małym

No mój daje mi pospać,fakt ale to nie jest to-bo najpierw to ja się wybudzam,karmię ją,on idzie z psem,a potem ją bierze.I jak ja zasypiam to potem jestem jeszcze bardziej padnięta,ale zawsze to coś

Groszku wiem co to znaczy jak się w spokoju nie można wys... bo jak jestem sama to też mam przekichane bo ona nawet w łóżeczku sama nie chce leżeć i zaraz mnie woła i się drze.
A jak zaśnie to mogę w spokoju sobie posiedzieć i troszkę odpocząć

- martela89
-
- Gość
-
Jutro idziemy na szczepieniejadę z M i chyba będę wolała żeby to on trzymał małą ja się zapewne rozpłaczę razem z dzieckiem
Mój na pierwszej szczepionce trzymała Vańkę ale ja się rozpłakałam razem z nią