- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
Czasem posiłkuję się tą stronką
www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/...9-miesiac-zycia.html
Aslani Jasio to faktycznie duży chłopiec , może tak jak Gosia pisała przejdzie od razu do chodzenia .7 zabków WOW cudnie , my póki co 2 ,ale męczą ją chyba dolne 2 i órne 1 .Gryzienia jeszcze nie przerabiałyśmy, no chyba,że przy myciu ząbków .Za to szczypanie, kopanie i ciągnięcie za włosy dość często - koszmar jakis.Najbardziej odczuwalne jest kopanie .
Lenka teraz nosi 74-80, kombinezon 1 częściowy mamy z zeszłego roku,bo tata kupił córci jak się urodziła .Niestety w zeszłym był o wiele za duży a w tym "na styk" ....faceci .Rozglądaliśmy się za jakimś 2 częściowym,ale odezwała się do mnie koleżanka, która ma 2 letnią córeczkę i ma ciuszki do oddania między innymi kombinezonik (2 cz.)i kurteczkę to może zakup nie będzie konieczny .Dziś mamy podjechać po ubranka .
Lena właśnie drzemie,to mam chwilkę .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aslani
- Wylogowany
- budujemy zdania
W nocy bardzo kaszlał, więc poszłam do przychodni, żeby go lekarka osłuchała. Jest ok, dostał syropki, kontrola za tydzień.
Pogoda taka, że nie wiadomo jak go ubierać. Do tej pory stosowałam zasadę "na cebulkę", ale chyba muszę szybko kupić jakąś grubą, zimową kurtkę plus dodatki. Tzn. czapkę ma, ale rękawiczki są już konieczne.
Właśnie sobie uświadomiłam, że Jasiek ma tyle ząbków, a ja ich nie myję!!! Ale ze mnie gapa. Widziałam dawno temu takie silikonowe nakładki na palec, ale jaka pasta? Coś tam dziewczyny wspominałyście już o tym na blogu, ale jakoś nie zarejestrowałam...
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
A z tym przeziębieniem Zosi to jeszcze moment i oszaleję. Ogólnie jakaś grypa u mnie w domu, każdy chory. Do tego Zosia dzisiaj znowu nie chce jeść konkretów, nawet w żłobku nie jadła może to przez chorobę, może przez zęby ... ręce opadają, to choróbsko trwa zbyt długo !!!!
Pogoda w kratkę, z poprawnym ubieraniem małej też czasami mam problem, czy nie za zimno, czy może za ciepło jest ubrana. Rękawiczki też muszę dokupić, czapę mam, szalik chyba jakiś też się znajdzie.
Byłam dzisiaj na 2 rozmowach o pracę, ale kiepsko to widzę. Może zadzwonią na tak. Cholernie trudno z tą pracą
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczoraj zrobiłam małe zakupy w biedronie Kupiłam NAdii 4 pary tych ciepłych rajstopek (świetne są, polecam) i pieluchy huggies'a a sobie te buciorki ocieplane na spacery z psami, bo już chłodnawo zwłaszcza rano i późnymi wieczorami. Ostatnie spacery z nimi mam ok 23:00 lub 24:00 Wczoraj już miałam ochotę wyciągnąć na wieczór kurtkę zimową
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My własnie od pediatry powróciłyśmy, lena ma teraz przedobiadową drzemkę .Ma się dobrze, anemii powiedziałyśmy: ŻEGNAJ !!!!! , nadal po 5 kropelek multicebionu mamy podawać i wit. D.Lena waży 9 kg. i tak jak przypuszczałam niebawem przywitamy nowiusieńkie nie śmigane górne 1 .Dobrze to i nie, bo trochę jej dokuczają ,ale niech już wylezą to chociaż te będą z głowy.Pdopytałam o dietę, 5 posilkow dziennie wystarcza (tak zapytałam,bo moja koleżanka ma synka 6 m-cy i daje mu jedzonko 7x dziennie) , waży juz 9900 .A jak jej powiedziałam,żeby może spróbowała zejśc do 5,to powiedziała,że dwa to przekąski tylko co kto lubi .Co tam jeszcze....hmmm....a parowki dr nam odradziła stanowczo, kanapki z wędlinką owszem , dzis dałam Lenie kawalątek dosłownie pomarańcza,to mi powiedziała,żeby odpuścić i cytrusy wprowadzić dop. po roku.
A ostatnio widziałam słoiczek z "egzotyczną nutą" i jak byk na obrazku i składzie widniał pomarańcz, po 9 m-cu chyba .
Monix o 24 to ja się spokojnie po ....nosie przez sen drapie a Tobie spacery w głowie .Też Ci spacerowe futrzaki wyrosły .
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
Ifka super że małą wyszła z anemii mam nadzieję że Zosi katar i kaszel też w końcu minie. 9 kg to bardzo ładna waga oby tak dalej.
Poniżej mój pomysłowy Zosiek hehe
- aslani
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jasiu od wczoraj ma straszny katar, byłam z nim u pediatry, ale osłuchowo jest ok. Dostaje jakiś syrop i już. Mam nadzieję, że się to nie rozwinie
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ifka, ja chodzę spać przeważnie 12, 1 w nocy, wcześniej jakoś nie chce mi się spać W ciązy też tak miałam. Siedziałam do 1 lub 2 w nocy i o 11:00 wstawałam. Przy Nadulce pośpię do 8:30
Aaaa i cieszę się razem z Wami, że anemia Lenkę opuściła
Zosia jakie pozycje wymyślne... ale najważniejsze, że wygodne!!
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Trzecia jest zdecydowanie najlepsza!!!3 fotka mnie powaliła .
Co dajecie dzieciom do picia? Ja kupuje soczki np. z BOBOVITY i rozcieńczam je z wodą mineralną, tak zeby nie były słodkie a miały jakiś tam smaczek
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
Do picia podaję jej herbatkę uspokajającą albo koperkową oraz soczki bobofruta rozcieńczone wodą (40 ml soczku reszta wody) ale na picie to Zośka musi mieć dzień i porę bo często muszę się natrudzić żeby wypiła cokolwiek.
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa