- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
Emme z fotelikiem też w rezultacie dałaś radę ,to roczkowy prezent to pestka .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Ivy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wszystkim chorowitkom życzę szybciutkiego powrotu do zdrowia i witam cieplutko nowe mamusie.
U nas wszystko w miarę dobrze, poza brakiem pracy :/ . Kuba rośnie zdrowo. Waży prawie 10kg, mierzy około 80cm, całe dnie spędza na prostych nogach (stoi już sam, potrafi też zrobić do dwóch kroków bez trzymania), szpera po szafkach i wymusza samodzielne picie z "dorosłych" kubków, choć cały się przy tym zawsze pooblewa... niekapki widocznie są dla cieniasów. Z mówieniem bez zmian: mamama, dadada, błebłe, blablabla, brrrrmmmbrrrrrrm, bwwwwbwww... i oczywiście gadanie z wywalonym językiem . No i zęby, trochę ponad tydzień temu wyszły nam cztery górne na raz! A co było marudzenia... Ale już po wszystkim i dwuzębiec zmienił się w sześciozębca .
Nie umiem sobie zorganizować dnia tak, aby mieć dla siebie choć chwilę, Kuba tak mnie absorbuje, że często o śniadaniu przypominam sobie o 16.00... ech... (żeby to chociaż się na wadze odbijało, ale nie! wskazówka dalej bezlitośnie wskazuje 75 :/ )
W końcu dostałam także okres, choć nie karmię już od 5 miesięcy.
A tu mój łobuz :
Ahoj szczury lądowe!
Zaraz do Ciebie przyjdę mamo
Mam sześć zębów i nie zawaham się ich użyć
Rajd Jelonka- Dakar, pilotuje babcia Iwonka
Trochę sobie odpocznę...
wrestling o poranku
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Właśnie dziś przysłali mi aparat z serwisu i zdjęcia są na świeżoMonix wkleisz jakieś foto z Nadią w foteliku? bo nie wiem czy on ma taki być, czy może powinien być większy?
Kubuś jaki blondasek słodki Śliczny jest
My dzisiaj byliśmy na małych zakupach. Kupiłam Nadii kombinezon na zimę w Smyku, zabawkę z fisherprice i oczywiście tatuś dokupił do kolekcji kolekjnego pluszaka - tym razem tygryska z kubusia puchatka. W H&M kupiłam też N. czapeczkę na zimę. Teraz muszę dokupić tylko jakieś cieplejsze buciki. A Wy macie już jakieś buciorki na zimę?
- motylek85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nadia wygląda na tych fotkach na poważną małą pannicę, jakby ze 2 latka już miała poważnie ,śliczna jest te oczyska ehhh .Po pozach widać,że tron bardzo wygodny .
Zakupy znaczy bardzo udane Lenka na razie tak średnio za pluszakami, jak juz jakiegos dopadnie, to tylko po to żeby wepchnąć go w czarną odchłań czyt. do paszczy .
My kombinezon, kurtałkę i butki zimowe dostaliśmy od znajomej ,kaska zaoszczędzona .Lenka ma hmm...chyba małą stópkę.Dostaliśmy rozm. 19 i 21, to te 19 spokojnie 1,5 cm przy duże jeszcze.
Przyszedł płaszczyk, zamówiłam przez allegro, nigdy nie miałam nic czarnego w takiej ilości, ale musi byc ten pierwszy raz
allegro.pl/huna-julia-czern-kaszmir-r-36...ler-i1871437244.html
postawiłam na klasykę,żeby uniwersalnie było i na kilka lat. No,ale co muszę się do siebie na gadac,że czarny jest ok, to moje .
- aslani
- Wylogowany
- budujemy zdania
Powiedzcie mi jak u Was wyglądają drzemki? U nas to ostatnio jakiś koszmar. Generalnie ma dwie drzemki, jedną krótką rano, tzn. między 9-10, i dłuższą po południu 15-16 około 1,5 godziny. Problem w tym, że samo zasypianie trwa 30 min, a nawet więcej. Oczy mu się zamykają, ale twardo siada i się buja. Do tego płacze okropnie, aż łzy ogromne lecą. Marudzi i stęka. Nie chce zasypiać w łóżeczku (wieczorem nie ma żadnego problemu), tylko na naszym łóżku i muszę być obok. Ja, nikt inny. Uff, jest ciężko.
A do tego zaczyna marudzić przy jedzeniu...
A to Jaś w foteliku dla starszych dzieci. Ma go już prawie miesiąc. Patrząc na niego widzę już chłopczyka, nie dzieciątko.
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ifka płaszczyk bardzo ładny no i kolor super - ja kocham czarny! Ja też mam zamiar kupić sobie płaszczyk z allegro, jak go znajdę do wkleję linka, wczoraj kupiłam sobie kurtkę na zime w H&M ale to taka do latania jest, a nie mam takiej bardziej eleganckiej na wyjście.
Drzemki u nas 2. Jedna koło 12 i trwa pół godzinki do 45 min. a druga koło 15 i trwa podobnie
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosiu co u Was?Jak Zosieńka?
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moda.allegro.pl/super-komin-czapka-krasn...osc-i1884091903.html
moda.allegro.pl/polski-hit-piekny-komple...ory-i1889422323.html Tylko jak powiedzieć mężowi o kolejnym zakupie .Włanie się zastanawiałam gdzie Nadulka ma butki,ale głupio mi było zapytać .
monix czekamna tego linka do kurtki niecierpliwie a i jak tam dziś Twój globusik? Mój póki co ok,ale już kawę siorbię .Mój Jarek mówi,że to napój kawowy, bo piję Jacobs velvet i pół kubka to mleko ,ale samej nie lubię .
Wcześniej nie było widać Adasia .Teraz za to można oglądnąć,prawdziwy przystojniak .
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A to to co chcę zakupić: allegro.pl/super-kurtka-skora-z-pasek-li...l-m-i1864437648.html cena jest też spoko
albo ta, choć ta pierwsza bardziej mi sie podoba:http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=1869014888&utm_source=ars&utm_socket_id=9&utm_rule_id=0
Oststnio zmieniłam image. Obcięlam i skróciłm włosy. Byłam czarna teraz jestem rudzielcem, więc myślę, że ta beżowa będzie łądnie się komponować z włosami Też nienawidzę czapek
Głowa ok, już nie boli i jestem już po małej czarnej z małą ilością mleka
A to płaszczyk, który kupiłam wczoraj www.hm.com/pl/product/95231?article=95231-A
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lena już się wyspała, gile ją obudziły i teraz marudkuje . Pocisnełam teściowej własnie, bo mi tu z włazi z gilami i kaszlem a do tego wymiotuje ,stare wstrętne babsko.I jeszcze przywiozła 2 inne wnuczki z kaszlem, normalnie zaraz mnie poniesie, porazka jakaś ,rece opadają.
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hahahaha to dobre!Ta z H&M super, ale ja przy mojej posturze nie moge sobie na taka pozwolic, bo wyglądam w takich jak Michelin .
ifka napisał:
O współczuję teściówki Fakt, trochę niepoważna jest. Powinna dziecko omijać z daleka jak choraLena już się wyspała, gile ją obudziły i teraz marudkuje . Pocisnełam teściowej własnie, bo mi tu z włazi z gilami i kaszlem a do tego wymiotuje ,stare wstrętne babsko.I jeszcze przywiozła 2 inne wnuczki z kaszlem, normalnie zaraz mnie poniesie, porazka jakaś ,rece opadają.
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa