- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
pozdrawiam Was stycznióweczki i wasze kochane dzieciaczki normalnie jestem w szoku jak urosły i jakie poczyniły postępy
- Anusia365
- Wylogowany
- gaworzenie
Znowu mnie trochę nie było, ale czytam na bieżąco.
Chciałam się z Wami podzielić dobrymi wiadomościami, mam nadzieję, że nie zapeszę. Ale na dzisiaj jestem umówiona z kolegi wujkiem w sprawie pracy Miałabym samodzielnie prowadzić biuro ubezpieczeniowe. Jak na razie warunki jakie mi ten koleś zaproponował mi odpowiadają. Na dzisiaj jesteśmy umówieni na dogadanie szczegółów.
Mam też propozycje by na miesiąc, na 3-4 h dziennie prowadzić biuro w biurze rachunkowym. Ale to jest dodatkowa opcja.
W czwartek i w piątek byłam na inwentaryzacji i dużej firmie w moim mieście a Młody został na próbę z nianią. Spisali się świetnie także mogę spokojnie iść do pracy
Przepraszam, że tak egoistycznie ale muszę korzystać z wolności póki dziecko mi śpi.
Pozdrawiam
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
Zosia też strajkuje z jedzeniem dzisiaj rano nawet mleka nie wypiła po całej nocy. Obiady praktycznie muszę jej wciskać, ale nie zawsze uda mi się ją nakarmić. W żłobku na szczęście je deserek i obiadek. Wydaje mi się że to przez zęby. Kurcze muszę nareszcie kupić pastę do zębów z tą silikonową nakładką na palec.
U nas bardzo podobnie , stawiam na zęby w obu przypadkach.Jak Lenie wychodziły dolne 1 to miała tak jakby "nacięte" dziąsełka.Przy górnych nic takiego nie widać, tylko dziąsła robią się coraz bielsze w miejscu jedynek - może tu będzie miała inaczej . Pozdrawiamy Zosieńkę .
Makaja sąsiad pukający w ścinę powinien się zdrowo w głowę puknąć wrrrrr....ręce opadają . 6 ząbków, to podobnie pędzi do przodu z ząbkami Twój synuś jak Nadia .Oczywiście Twój Miłoszek jak przystało na prawdziwego "macho" jest rodzynkiem i konkurencji nie uznaje .
Anusia - trzymamy kciuki za wszystkie propozycje ,teraz już będzie z górki i tylko lepiej .
a to moja artystka:
a powiedzcie ile śpią Wasze maluszki? Lena miała w dzień 3 drzemki:
o 10.00 1,5 h - 2 h
o 14.00 45 min. - 1 h
o 17.00 45 min. - 1 h
teraz troszkę jej zmieniłam porę obiadku z 15 na 14 a o 14 też zawsze była drzemka i nie bardzo nam ona teraz wychodzi .Nie wiem czy to przez ten obiadek czy może potrzebuje już tylko 2 drzemek w dzień bo jest starsza.Podczas obiadku już trze oczka a póxniej jest walka,więc jej nie kładę.Wcześniej miała tak,że po 2 godzinach aktywności była zmęczona i spiąca a teraz to różnie.Jedyna drzemka, która zotała to ta o 10.
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Makaja, ale masz sąsiada ja na szczęscie na sąsiadów narzekać nie mogę, są spoko
co do drzemek, to Nadia ma 2. Jedna ok.11:30 i trwa 0,5 h lub 40 min Druga koło 15 i trwa ok. 1 godzinki - czyli generalnie niewiele
Nadusia dziś kończy 9 miesięcy Kurcze jak ten czas zasuwa Jeszcze 3 miechy i roczek
A ja w ogóle mam dziś zły humor. Dostałam mandat... za prędkość. Eh... ostatnio pech mnie prześladuje
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
Buziaki dla Nadii, która wkroczyła w 10 miesiąc życia!:)Faktycznie już niedługo będziemy roczki wyprawiały...
Monix karmisz jeszcze piersia? Ja tak, mleka coraz mnniej i chce juz przejsc na butle....
Dawno mnie nie było na forum, czasu brak...wróciłam na studia po urlopie dziekanskim...zajecia od rana do wieczora,a Marceliną zajmuje się siostra mojego M.
Powiem Wam, że Marcelka nie chce raczkować...rwie sie na nogi, z pozycji lezacej zlapana za raczki wstaje na nogi...Nadal ma dwa ząbki...
Jeśli chodzi o drzemki w ciagu dnia to są najczęściej dwie, czasami trzy srednio po godzinie...
Dzis Mała zjadła całą kanapeczkę pokrojoną w kostkę
A co u Waszych Maluszków słychac?
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- makaja
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
Monix-faktycznie śpi Ci malutko,ale widocznie tyle jej trzeba .Córka mojej koleżanki śpi 2 x po 30 min.Mandat?To zaszalałaś .Mama rajdowiec .
Marcelinka mały zjadacz kanapkowy .Lena jak jem to czasem jej tak skubię i skubię i patrzę a tu pół kromy też pochłania . A co będzie nudny etap raczkowania przechodziła , od razu do konkretów - chodzić i już .
Makaja u nas ze spaniem to też teraz jak w kalejdoskopie i noce podobne jak u Was .Ja przestałam karmić Lenkę jak miała 2,5 m-ca a z prawej piersi nadal leci mi mleko .Już tak zostanie?hahahahahahah .Może czasu trzeba .
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karmię teraz praktycznie tylko raz w dzień i w nocy. Nadia dość często się budzi w nocy i domaga się cyca. Ssie, ssie a i tak się nie najada biedna... Ale oczywiście mleko z butli jest nadal ble! Ja jestem już mega zdegustowana. Chciałabym żeby już wreszcie zaczęła pić MM, bo to moje mleko na prawdę jest do dooopy. Nie wiem czy kiedykolwiek to nastąpi
Makaja zdradź nam sekret jak przestałąś karmić Miłosza?
Nadia bardzo dziękuje za życzonka od cioć
- agania123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Odnośnie pokarmu w piersiach to chce Wam powiedzieć, że moja siostra urodziła córkę ponad 2 lata temu, karmiła ok 4 miesięcy i nadal kiedy przyciśnie pierś coś tam z nich wylatuje. Była u ginekologa a ten powiedział, że to normalne, bo po ciąży organizm tak szybko nie umie wyrównać poziomu hormonów więc nie ma się co martwić. U mnie jest to samo choć karmiłam 3 miesiące:) Głowa do góry i zero zmartwień.
A teraz troszkę się pochwalę. Natalka sama już staje i potrafi przejść kilka kroczków z pufy do stołu, oczywiście trzymając się blatu.
Dziewczyny czy stosowałyście może na ząbkowanie Camilię?Natalka dostaje ją od pierwszego ząbka z małymi przerwami. Ostatnio wyszły jej trzy zęby na raz i Camilia bardzo ją uspokajała. Martwię się tylko, bo na opakowaniu jest napisane by nie stosować dłużej niż 3 dni, a ona dostaje już któreś opakowanie z rzędu. Co prawda robię jej jeden, dwa dni przerwy i daję tylko dawkę nocną, ale sama nie wiem. Dzwoniłam jakiś tydzień temu do lekarza i powiedział, że mam dawać tą wieczorną dawkę. A jak jest u Was??
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5