- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- gosia_ann
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)

Nie odzywałam się ostatnio, ale dzielnie nadrabiałam zaległości i jestem już na bieżąco.
Dużo się działo przez ostatni miesiąc, urodzinki naszych dzieciczków, ich nowe osiągnięcia, pierwsze kroczki, nowe zęby, siniaki (buziaki dla Dawidka) ... można by długo wymieniać.
U nas również nie gościła nuda. W święta się zaręczyłam, dostałam wymarzoną pracę (teraz jest dla mnie przekleństwem). Zosia nauczyła się chodzić, ma już 7 zębów, ładnie je używając własnych paluszków, choć kubek niekapek jest fee. W żłobku znowu jej trochę nie było bo dosyć często nam choruje. Waży przeszło 12 kg, ubranka nosi w rozmiarze 86 choć stają się ciasnawe, pieluszki "piątki". Jak wspomniałam od tygodnia chodzi, choć to na razie jej początki i jeszcze się chwieje

Roczek również się udał. Było 11 dorosłych i 3 dzieci. Torcik bardzo smaczny. Prezenty udane, żyrafka coraz częściej spełnia funkcję jeździka a nie tylko przepychacza, choć Zosia potrafi ją całą unieść do góry. Gąsienicę niestety musiałam reklamować, bo przestała normalnie grać

Jeśli chodzi o moją wymarzoną pracę, to moja radość trwała bardzo krótko

Chciałabym na wszystko wam odpisać, ale nie wszystkie wątki pamiętam, choć podczytywałam na bieżąco.
Zamieszczam kilka aktualnych fotek
Pierwszy choć nieoficjalny roczek przypadający w dzień dziadka
Solenizantka
Zosia postanowiła że będzie grzeczna i wybrała różaniec

Nasz smakowity torcik
Jeden z prezencików
Uczymy się korzystać z żyrafki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- renata329
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ifka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka :*22.01.11:*

U nas od wczoraj tragedia zębowa

Renatka, to dobrze,że już w domku jesteście.Dla dziecka pobyt w szpitalu to wielkie przeżycie, dla rodziców też. Całujemy Was z Lenką

Natka, parapetówka mówisz.I my nie zaproszone?Oh Ty gadzinko nie ładnie

Jeśli chodzi o spanie,to u nas na rączkach.Muszę ją polulać,zaśnie i do łóżeczka wtedy.Ale jest też tak,żewieczorem to J ją usypia i on ją tylko "odkłada" jak wstaje w łóżeczku.Trwa to 30 min. do godz. ,ale bez płaczu zasypia wtedy sama.
Gosia, no nareszcie. Zastanawiałam się co u Was

Lenka ma własnie drzemke, więc chwilę odpoczywam ja i moje plecy.Bo przez te zębole to bidulka stale na rączki chce

- Natka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Gosia po pierwsze gratulacje z powodu zaręczyn :* :* to kiedy wesele

Co do twojej pracy i mobbingu to wiem nieco na ten temat

Zosieńka ślicznie wyglądała na urodzinkach :* :* :* i super ze juz stawia pierswsze kroczki

My wczoraj na szczepieniu i Piotrus byl bardzo dzielny nawet nie zaplakal ( yo ja sie chyba bardziej balam niz on

Ifka no niestety nie dalo sie wszytkich zaprosic mam nadzieje ze mi wybaczysz

Ale jak juz mamy ten temat .. to moze jakies spotkanie ?? bylby ktos chetny ? Chetnie bym zobaczyla nasze szkraby razem w akcji

Ifka wspolczuje ci zebow naprawde

A co do mieszkania to wogole całkiem inne bo w ostatniej chwili oglądaliśmy 3 mieszkanie i to było to

Edit:
piotrus ma jutro bal karnawałowy w żłobku i musze mu cos kupic

- ifka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nie wiem jak reszta dziewczynek ,ale ja oczekuję fotek mieszkaniowych

Bal....fajnie

Natka,podaj mail

- Natka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Fotki beda jutro wiec dodam ale prosze sie nie smiac

wlasnie zaraz jade z M do sklepu (zapytal mnie dzis czy dam rade wczesniej wyjsc z pracy, ciekawe czy ma jakas niespodzianke dla mnie z okazji walentynek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a tak pozatym zycze wam kochane udanych walentynek i duzooooooo milosci
- motylek85
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Macie moze jakies poradniki lub linki w ktorycj pisze jak najlepiej usypiac dziecko ?? Bylabym bardzo wdzięczna lub jakies dobre rady na usypianie
kochana ja niedawno przechodziłam uczenie Olka zasypiania samemu w łóżeczku i jest 100% sukces:D trwało to 2 miesiące ale teraz zasypia sam bez problemu i płaczu:) U nas z racji tego, że ostatni posiłek jest o 21 to do tej godziny pozwalałam się małemu wyszaleć ale po kaszce czas spać. Kładłam go do łóżeczka, dawałam smoczka na zmianę z piciu bo wstawał i chciał się bawić ale byłam nieugięta i każde jego podniesienie się kwitowałam ponownym położeniem i przykryciem go. Nieraz to usypianie trwało pół godziny, godzinę, a czasem i więcej... siedziałam w tym czasie przy nim na krześle ale tak żeby mnie nie widział bo wtedy szalał. Nie obyło się bez płaczu i nerwów moich ale w końcu konsekwencja się opłaciła:D Myślę, że w uczeniu dzieci nowych rzeczy bardzo ważna właśnie jest konsekwencja bo nie można np jednego wieczora usypiać w łóżeczku a drugiego brać do siebie bo tak wygodniej. Teraz Olek po kaszce o 21 idzie spać najpóźniej o 21.20 ale bez płaczu, nerwów i stresu:D polecam tą metodę

Renatko, Dawidek dzielny chłopak i szybciutko z tego wyjdzie a swoją drogą to teraz oczy w okół głowy trzeba mieć, my co prawda nie mamy schodów w domu ale też mały włazi na co popadnie i już nie raz z czegoś zleciał... Po twojej historii przypomniało mi się jak moja chrześnica mając 4 miesiąca spadła z łóżeczka (z tego najwyższego poziomu), po prostu zarwało się i nie dość, że spadła to jeszcze ta drewniana drabinka na którą się kładzie materac spadła na nią. Też leżała w szpitalu bo miała tak jak Dawidek, zaczynała być śpiąca i nie reagowała jak mama do niej mówiła. Na szczęście skończyło sie na strachu tak jak i u was...
Gosiu ja także składam życzenia z okazji zaręczyn:D śliczną masz córcię i jakie fajne przyjęcie było:D i jaki toooort:D mniam:D co do pracy to często ostatnio słyszę skargi na traktowanie, nie wiadomo co się z tymi ludźmi dzieje... dostaną trochę władzy i już myślą, że mogą wszystko i wszystkich traktować jak zero... ech szkoda słów...
Ifka ty kobieto to się wyśpisz chyba dopiero jak ci dziecko na studia wyjedzie albo za mąż wyjdzie i się wyprowadzi hahaha:D ciągle coś przeszkadza wam się porządnie wyspać

Laski co do spotkania to chyba mało realne:( każda z nas mieszka tak daleko od drugiej... ech a szkoda, bo tak mi tu brakuje jakiejś pokrewnej duszy, kogoś z kim można by poplotkować i kawkę wypić... wiecie tak w realu...
- ifka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ifka ty kobieto to się wyśpisz chyba dopiero jak ci dziecko na studia wyjedzie albo za mąż wyjdzie i się wyprowadzi hahaha:D ciągle coś przeszkadza wam się porządnie wyspaća co do Lenki to smaruj dziąsełka i dawaj jej przeciwbólowe syropki, może to jej ulży:)
Oj tak i to ciągle są te

- gosia_ann
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Renia dobrze że z małym wszystko ok. Nastraszyłaś nas niesamowicie.
Motylku mi niestety brakuje cierpliwości i konsekwencji

- gosia_ann
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- motylek85
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Gosiu ja też myślałam, że wybuchnę jak wieczór nadchodził i był płacz, krzyki a nawet gryzienie mnie ale zawzięłam się w sobie:) jak zaczniesz stosować tą metodę to po kilku dniach będzie ci szkoda tego co już jest za tobą i małą i będzie ta konsekwencja w działaniu:) nie można tylko nabierać się na te niewinne oczka, które niemalże mówią "weź mnie z tego łóżeczka" - wtedy odkręcałam głowę albo wychodziłam na chwilę bo bym nie wytrzymała ale dziś ze spokojem kładę go i on bez problemu sam zasypia:) dziś nawet rekordowo szybko bo o 19:35 już spał

Iwonka, u was to jakiś wyjątkowo straszny okres wychodzenia ząbków... słyszałam, że diecko może być wtedy marudne ale u was to już chyba wieeeki trwa... jedyne w takim razie czego mogę życzyć to cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości:) kiedyś w końcu wszystkie wyjdą

- ifka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas bez zmian.Nadal gorączka (od wtroku) .Marudzenie non stop, brak apetytu i rzadkie kupki. dobrze,że sporo pije. Ale dzis dała pomasowac żelem dziąsełka i czuć zębole w dziąsłach już, takie uwypuklenia, więc może juz niebawem.
Cierpliwość to pikuś, tylko bardzo mi jej szkoda

- gosia_ann
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Poza tym dostałam wypowiedzenie z obecnej pracy w SO z czego się cieszę, bo nie muszę zwalniać się sama. Mam możliwość powrotu do poprzedniej pracy więc git

Zosia waży 12,150 kg
- Natka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

ja juz 4 tydzien chora jestem ... ale widze juz jest lepiej w pn dostalam antybiotyki i juz sie lepiej czuje
Gosiu my tez cierpimy z powodu zabkow. Piotrek od 3 dni zawsze na wieczor dopada go goraczka nie spi i strasznie marudzi a przez dzien jakos ok. Dzis kontrolnie idziemy do lekarza

Gratki dla Zosienki ze juz coraz lepiej chodzi a nam lekarka powiedziala ze P ma strach zeby sie sam puscic

caluje was mocno :*:*
- kaaroolina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mam do Was ogromną prośbę a mianowicie bardzo potrzebuję Waszych opinii na temat kaszek Nestle. Wzięłam udział w programie promującym te właśnie kaszki i dlatego potrzebuję wszelkich informacji o Waszym poglądzie na temat tego produktu. Będę wdzięczna za wszystkie opinie.
Serdecznie pozdrawiam
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13363
http://www.suwaczek.pl/cache/4e5eba1b35.png?html"></a>
http://s2.pierwszezabki.pl/037/037105982.png?5329