- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
Ostatnio tu patrzyłam:
wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-z-dzieckiem/Zabkowanie-bez-tajemnic
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ivy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ifka, na rękach? Musisz mieć okropnie wrażliwą skórę. Może trzeba by jakieś ziółka do kąpieli. Nie wiem. Pierwszy raz słyszę. Może to w ogóle jakaś alergia teraz, bo ospa u dorosłych to raczej ciężki kaliber i nie sądzę, abyś normalnie mogła z tym funkcjonować.
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Po wczorajszym wapnie i tabskikach na alergię nawet się wyspałam .Nie swędziało.Teraz jesscze troszkę,ale to już nie to co wczoraj .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ivy ja górne dwójki u Lenki zauważyłam tez dopiero jak prawą już widac było .U nas pediatra poleciła psikać dziąsła tantum verde,żeby zelzyć w stnie zapalnym.Lenka miała krwiaczki przy wychodzących dolnych 2.Na pierwszym etapie(spuchnięte i rozpulchnione oraz przekrwione dziąsła).Pomogło nawet trochę.
U nas zębiska tak jak pisałam ostatni etap.Mleczko zaczęła chętniej pić.Ale nadal mocno się slini, oby to nie następne już ,bo chciałabyum odpocząć i ona pewnie też.A wczoraj taka padnięta byłam,że nie pamiętam jak i kiedy Lusię do siebie wzięłam w nocy .
A w ogóle Ivy to super focie.a NAJLEPSZA JEST MAŁA WIOLONCZELISTKA .Jestem pod wrażeniem .
- agania123
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Natalia ma już 12 zębów. Wszystkie czwórki już są i nawet nie było z nimi tak źle. Teraz prawdopodobnie lada dzień wyjdzie jakaś 3, bo już nam gorączkowała przez tydzień nie bardzo miała apetyt, no i jak przy wszystkich wcześniejszych zębach pojawił się katar. A tak poza zębami to śmiga już jak szalona na swoich nóżkach tylko nie bardzo pod nogi chce patrzeć ważniejszy jest cel podróży:)
Pozdrowienia dla wszystkich i 100 lat dla wszystkich styczniowych jubilatów!
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Natalka poszalałaś z tymi zębolami 12 .I patrz pod nogi dziecko kochane bo mama się martwi .
Lenka nadal sama nie lata,ale jakoś mi to nie spędza snu z powiek i wkurza mnie jak ktoś pyta czy juz sama chodzi? i jak powiem,że nie to pada kolejne pytanie: a roczek juz ma? Qrka a co to ma do rzeczy czy ma roczek czy nie .Zacznie chodzić jak na nią pora przyjdzie.Ale ludzie to dziwni i patrza na nią wtedy jak na freak`a albo z politowaniem .
- motylek85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pisałam na fb ale złożę jeszcze tutaj ogromniaste życzenia dla Lenki z okazji roczku ściskamy i przesyłamy buziaki:*:* pochwalcie się fotkami jak już trochę odsapniesz:)
nie wiem czy się wam chwaliłam bo ostatnio nie mam na nic czasu i tylko trochę podczytywałam ale Olek od 10-go stycznia już sam chodzi ale szczerze to nie wiem co gorsze, "Olek wszędobylski na czworakach" czy "Olek pijany zając na dwóch nogach" no na chwilę go zostawić nie mogę bo zaraz gdzieś łupnie a najgorzej jak na płytki wyjdzie... normalnie masakra...
aha i pochorował sie biedak nam... w środę tydzień temu miał szczepienie a od czwartku katar załapał i trochę się zaniepokoiłam bo przy przeziębieniu nie można szczepić i tak ten katar ciągnie się do dziś a w tą środę dostał dodatkowo gorączki i wysypkę... u lekarza na domiar złego okazało się, że w moczu ma krew i dostał antybiotyk... no mówię wam, wszystko na raz bo i dziąsła go bolą od tych wychodzących trójek... na leki już reaguje histerycznie i marudzi cały dzień (w nocy niestety też)...ech wróciły wspomnienia (te mniej miłe) z pierwszych miesięcy życia Olka... a ja szczęściara myślałam, że już nie wrócą nieprzespane noce...naiwność...
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Gratulacje dla Olusia za pierwsze kroczki Zdrówka mu życzymy :*
A moje dziecko mnie dziś pozytywnie zaskoczyło. Położyłam ja jak zawsze spać, zamknęłam pokój i poszłam robić swoje. Po 40 min słyczę płacz z pokoju. Lęcę szybko, bo myślałam że z łóżka spadła i leży na podłodze biedna Otwieram drzwi, a ona stoi przed drzwiami Sama zeszła z łóżka, podreptała pod drzwi i pukała, ale ja nie słyszałam i się wkurzyła. Moja Zosia - samosia
Pozdrawiam
A gdzie reszta relacji roczkowych???? Odezwijcie się dziewczynki
- aslani
- Wylogowany
- budujemy zdania
Trzy dni temu zaczął układać wieże z klocków, piłkę lepiej kontroluje niż niejeden 3-latek. Zaczął rozumieć i reagować na polecenia. Pokazywać czego chce. Szok! Ostatni tydzień to jakiś skok rozwojowy!!!
A dziś był taki marudny, okazało się, że mu górna 4 wychodzi... Dziewiąty ząbek.
Fajne te relacje z roczków! Wszystkim maluszkom życzę, aby bez problemu rosły i rozwijały się.
- Natka
- Wylogowany
- budujemy zdania
przepraszam ze dopiero teraz pisze ale u nas trwa akcja przeprowadzka masakra
Nie mam juz ochote a najgorsze jeszcze przed nami
Piotrus od wczoraj jest marudny ma kaszel i bylam u lekarza i lekarka powiedziala ze ida mu wlasnie czworki eeeh glupie zeby
Ifka o ile pamietam ty kupowalas lampke nocna dla Lenki , tak? Powiedz mi prosze jaka kupilas i czy jestes zadowolona ??
wlasnie buszuje po Allegro bo chce malemu pokoik urzadzic
PS: fotki z urodzin swietne :* :* :* :*
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Natka, wieki całe .Niebawem się przeprowadzicie i będzie pieknie .Bieny Piotruś, oby szybko wylazły te zębole .
My znów nie sypiamy .nocne pobudki co 15 min. .Kota idzie dostać .
Tak to ja kupowałam lampkę dla Luśki i mamy coś takiego:
Jestem bardzo zadowolona , lampeczka nie jest duża, dziecko w razie czego bez problemu może ja samo wlączyć, jest z tworzywa(jakby guma).Na jednych akumulatorkach świeci nam troche ponad tydzień i po 1,5 godz. codziennie po południu.Stawiam ją w kątku i światło jest akurat .Jak będziesz chciała to spróbuję jakieś foto zrobić jak świeci po ciemku to sobie zobaczysz .Jakby co to polecam jak najbardziej .
- Natka
- Wylogowany
- budujemy zdania
M mnie zabije za te zakupy ale co mi tam
Ifka wspolczuje ci z tym spaniem ... u nas nawet nie najgorzej wiec jako tako funkconuje przez dzien
Kurcze mialam sie was cos zapytac ale nie pamietam co
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- miskiewicz88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 30.07.2011r. Pierwszy ząbek:)
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013
- Ivy
- Wylogowany
- pierwsze słowa