BezpiecznaCiaza112023

RODZIMY W LUTYM 2011

13 lata 10 miesiąc temu #59543 przez kaaroolina
Wczoraj byłam u mojego kochanego gina w szpitalu - miał mi zrobić usg, ktg i pomiar miednicy - skończyło się na ktg bo został wezwany do cesarki :dry: Tak się nastawiłam na to usg, że aż nerwa złapałam jak sie okazało że nic z tego. Już od piątku miałam wrażenie że maluszek postanowił zmienić pozycje choć był już ustawiony główkowo a do tego przeczytałam artykuł o tym jak to czasem się zdarza że pod koniec ciąży maluch owija się w pępowinę... i jak na rasową panikarę przystało poszłam na usg do innego znajomego lekarza - wiem - nie musicie mówić na głowe mi już pada... :blush: Tak czy inaczej z dzidzią wszystko ok. z analizy wszystkich dokumentów wynika że maluszek do 13lutego powinien przyjść na świat :laugh: tyle tylko moje drogie, że moja kruszynka ;) waży dokładnie 3950..... więc zapowiada się ciekawy poród :cheer: Od dzisiaj zaczynam praktyki z metodami przyspieszającymi poród ;) szkoda tylko, że mój mężuś jedzie na 3 dni szkolenia bo ta metoda z jego udziałem wydawała mi się najbardziej skutecznie -przyjemna hihi :blush:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13363
http://www.suwaczek.pl/cache/4e5eba1b35.png?html"></a>
http://s2.pierwszezabki.pl/037/037105982.png?5329

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #59668 przez DariaEm
Karolina to niezlego kolosika nosisz w sobie hehe, prawie 4kg :ohmy: ale nie ma obaw, napewno sobie poradzisz :lol: a 13 luty tuz tuz, moze tak poczeka do 14-ego to bedzie nie zapomniany prezent walentynkowy :lol:

Justi co do tego syropu z cebuli to ja zawsze czekalam okolo 3 dni bo podobno przez pierwsze 24h eliminuja sie wszelkie toksyny z cebuli i zostaja same wlasciwosci kojace, no ale nie wiem, kazdy robi jak uwaza a pozatym nawet jak robilam to nigdy nie pojawial mi sok w tak krotkim czasie, moze te cebule jakies wadliwe? heheh :lol:
Jest jeszcze jeden syropek domowej roboty ale z nim jest troche dluzej, to syrop z igielek sosny, zalany lyzka soku malinowego i cukrem, w porownaniu do tego z cebuli to moglabym go pic jak herbate bo jest przepyszny :lol:

13 lata 10 miesiąc temu #59686 przez alutka1011
Jak tam Lutowe mamusie? I jutro zaczyna się wasza kolej ;) może już ktos się pospieszył i tuli swojego maluszka :unsure:

13 lata 10 miesiąc temu #59826 przez bombel779
kaaroolina napisał:

że moja kruszynka ;) waży dokładnie 3950..... więc zapowiada się ciekawy poród

Karolina :) moja dzidzia w zeszłą niedz. (33tydz.) ważyła 2,955kg !!! :D Czyli też nieźle :) Generalnie od jakiegoś czasu kombinuje jak tu przyjść wcześniej na świat(w lutym)..ale jak donosimy ciążę i wytrwamy jeszcze z 5tyg.to mały będzie ważył chyba z 5kg :ohmy: :P :lol:
W związq z czym jestem trochę przerażona porodem :P :huh:
A o jakich metodach mówisz Karolinko???

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 10 miesiąc temu #59840 przez dormag22
Duze te nasze dzieciaczki. Moja jak narazie na swiat sie nie wybiera zostalo jej jeszcze 19 dni do terminu, ale jak na chwile obecną nic sie nie dzieje, zadnych skurczy przepowiadajacych, odejscia czopa itp.

13 lata 10 miesiąc temu #59895 przez Emme
alutka1011 napisał:

Jak tam Lutowe mamusie? I jutro zaczyna się wasza kolej ;) może już ktos się pospieszył i tuli swojego maluszka :unsure:

alutka wyjęłaś mi to z ust (chyba już nie pierwszy raz :))

no tak dziewczyny? któreś już gotowa do startu ?

13 lata 10 miesiąc temu #59900 przez Emme
kaaroolina napisał:

Wczoraj byłam u mojego kochanego gina w szpitalu - miał mi zrobić usg, ktg i pomiar miednicy - skończyło się na ktg bo został wezwany do cesarki :dry: Tak się nastawiłam na to usg, że aż nerwa złapałam jak sie okazało że nic z tego. Już od piątku miałam wrażenie że maluszek postanowił zmienić pozycje choć był już ustawiony główkowo a do tego przeczytałam artykuł o tym jak to czasem się zdarza że pod koniec ciąży maluch owija się w pępowinę... i jak na rasową panikarę przystało poszłam na usg do innego znajomego lekarza - wiem - nie musicie mówić na głowe mi już pada... :blush: Tak czy inaczej z dzidzią wszystko ok. z analizy wszystkich dokumentów wynika że maluszek do 13lutego powinien przyjść na świat :laugh: tyle tylko moje drogie, że moja kruszynka ;) waży dokładnie 3950..... więc zapowiada się ciekawy poród :cheer: Od dzisiaj zaczynam praktyki z metodami przyspieszającymi poród ;) szkoda tylko, że mój mężuś jedzie na 3 dni szkolenia bo ta metoda z jego udziałem wydawała mi się najbardziej skutecznie -przyjemna hihi :blush:

13 lutego urodził się mój brat. fajowa data. 2 lata temu obchodził 13 urodziny 13'tego w piątek :D

13 lata 10 miesiąc temu #59901 przez alutka1011
Tak tak 13 wogóle jest super datą :laugh: Moja córka jest z 13 lipca siostra 13 grudzień a tata 13 marzec :laugh:

13 lata 10 miesiąc temu #59904 przez Emme
mój brat i szwagier 13 się urodzili, a my mieszkamy (tzn ja już nie) w bloku nr 13-jak najbardziej szczęśliwa liczba :)

13 lata 10 miesiąc temu #59907 przez alutka1011

13 lata 10 miesiąc temu #59951 przez dormag22
alutka1011 napisał:

Gotowa to chyba prawie każda, jedna mniej druga więcej, :side: tylko może naszym dzieciaczkom na świat sie nie spieszy. Uparciuszki jedne :laugh:

13 lata 10 miesiąc temu #59965 przez Czincza
Hej Mamuśki już prawie lutowe ;) :)

Mnie taka niechcica ostatnio złapała, że szkoda gadać. Jakoś nie najlepiej się czułam, szczególnie wieczorami. Maluch daje się we znaki, ale póki co nie spieszy Mu się na świat...

Dzisiaj jakiś dziwy przypływ energii mam, więc muszę koniecznie to wykorzystać... Mieszkanko trochę zarosło, choć Mąż dzielnie się sprawuje i sprząta co chwilę :)

Maluszek od rana się przeciąga, więc trzeba korzystać, bo do wieczora niedaleko, więc nie wiadomo jak wtedy będzie...

Trzymajcie się :) I dajcie znać czy któraś jeszcze zdążyła zostać "styczniową" Mamusią ;) My próbowaliśmy, ale nic z tego ;) Leniwy ten nasz Maluszek ;) No i póki co nie wiem ile waży.. ale może to lepiej :) Wolę się dodatkowo nie stresować ;)

13 lata 10 miesiąc temu #59972 przez kaaroolina
bombel779 napisał:

kaaroolina napisał:

że moja kruszynka ;) waży dokładnie 3950..... więc zapowiada się ciekawy poród

Karolina :) moja dzidzia w zeszłą niedz. (33tydz.) ważyła 2,955kg !!! :D Czyli też nieźle :) Generalnie od jakiegoś czasu kombinuje jak tu przyjść wcześniej na świat(w lutym)..ale jak donosimy ciążę i wytrwamy jeszcze z 5tyg.to mały będzie ważył chyba z 5kg :ohmy: :P :lol:
W związq z czym jestem trochę przerażona porodem :P :huh:
A o jakich metodach mówisz Karolinko???

No Bąbelku u Ciebie też się zapowiada duża kluseczka ;) Ja też jestem przerażona porodem bo ja strasznie chudziutka w biodrach jestem i strasznie się boje żeby bobas się gdzieś nie zakleszczył... w środe chyba pójdę do mojego gina niech mi zrobi pomiar miednicy i niech się zastanowi czy cesarka :( nie będzie najlepszym rozwiązaniem...
A co do tych metod przyspieszających to martela89 doradza sex u niej zadziałało i to piorunem ;) więc poczekam do środy jak mój M wróci i do roboty hihi Mój lekarz powiedział, że przeciwwskazań nie widzi tylko mamy nie szaleć - no raczej ciężko będzie z akrobacjami mając taki brzuszek :lol: Jak to nie podziała do chyba wezmę się za mycie podług i okien ;)

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #59973 przez martela89
No u mnie to była jazda bez trzymanki,skończyliśmy się przytulać,a ja mówię,że dostałam bóli ale były jaja :lol:

A co do porodu to ja też chudzina byłam i jestem ale w ciąży przytyłam 25kg i nie miałam problemu z porodem tylko,że moja ważyła 3280g w 38tyg ja urodziłam :)

13 lata 10 miesiąc temu #59975 przez kaaroolina
martela89 wyobrażam sobie mine Twojego męża hihi

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka