BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 10 miesiąc temu #322078 przez sylwira1721
dziekujemy cioteczki za życzonka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #322104 przez pulpecja
ifka dzięki za namiary :kiss: dzisiaj telepatycznie porozumieliśmy się z moim M. :woohoo: przyjechał po pracy z wielkim kartonem, narazie wyciął wejście dla Kasi, jutro okienka :) a w ogóle nie rozmawialiśmy o domku dla Kasi hahaha :) a w jednym dniu o tym pomyśleliśmy, cóż chyba punkt dla mężusia za KREATYWNOŚĆ :)

arturek nasz psiak jest zazdrosny o Kasię, ale tak fajnie,śmiesznie :) jednak dominuje u niego UNIKANIE i omijanie Kasi szerokim łukiem :lol: :lol: chyba,że wita się z nią na powitanie, wtedy liże ją po rączkach :) słodkie to :)

12 lata 10 miesiąc temu #322108 przez nikita
hej kochane
my już w domku byliśmy u moich rodziców na 2 dni
mały dostał wczoraj czopki bo płakał tak go dziąsła bolały :( :( :(
a co do smoczka to my wogole nie używamy, Ignacy ma tylko jedno zdjęcie ze smoczkiem a tak to nawet nie chce do buzi wziąść :)

12 lata 10 miesiąc temu #322128 przez megi23
A apropo psiakow tutaj Mika omija go wielkimm lukiem po 4 dzieci ma traume a on tylko zyha na nia by jej ogon dorwac u mojej mamy foksterierka mu sie dawala maltretowac bokser tez mogl z nimi robic co chcial a mial 4 miesiace nie mowiac o kotce ta mi sie pakowala na kolana jak maly siedzial nawet gdzies mam zdjecie jak mam ich dwoje na sobie heheh

12 lata 10 miesiąc temu #322140 przez justyna84
My tez uzywamy smoka dla mnie to jest niestety ;) bo moglam nei dawac wcale i tez bym przetwala a teraz widze jak jest do niego przyzwyczajony na szczescie ma tylko na noc i czasami troszke wieczorem-usypiania bez dydka nei ma ;) a co dopiero potem ;)

12 lata 10 miesiąc temu #322204 przez Sikoreczka
Hej laseczki :)

Kuba ciągał smoka przez 4 miesiące a później sam go odstawił. Teraz jak mu daje to sobie go używa jako gryzaka. Kilka razy ubolewałam nad tym że nie mam co mu dać zamiast piersi... ale teraz cieszę się że nie muszę go odzwyczajać. Nam lakarka powiedziała że dziecko powinno smoka ciągać i nawet na nas "krzyczała" że Kuba już nie ciąga :) ale mówiła że góra do roku i 2 miesięcy. Niestety smoczki nie są najlepsze na zgrys...

Dziewczyny wy już macie rowerki dla pociech więc proszę o opinie jak się sprawdzają bo ja chce kupić Kubie i nie wiem na jaki sie zdecydować. Mam 3 typy
allegro.pl/rowerek-smart-trike-lollipop-...war-i2158557369.html
allegro.pl/rowerek-trojkolowy-boby-milly...bon-i2162900445.html
allegro.pl/smoby-rowerek-be-fun-confort-...24h-i2172082014.html

Nikita co do wyjazdu i pakowania to nie wiem jak mój J. to zrobił ale do forda fokusa kombi spakował 3 torby z ciuchami, 2 pary nart i butków, wózek, łóżeczko turystyczne + dodatkowy materac, wanienke, torbę z jedzeniem i piciem, siate z zabawkami i ... nasze wielkie sanki :)

12 lata 10 miesiąc temu #322218 przez megi23
Hej Sikoreczka ja mam ten drugi rowerek zielony i jestem zadowlona chodz go nie uzywamy jeszcze czeka sobie na strychu na roczek TYMCIA jest zlozony i kierowanie jest ok maly tez zadowolony....
To Ty masz forda focusa a my golfa 3 i jak do mamy jade biore wielki wozek lozeczko turystyczne dodatkowy materac wielki plecak to moje ubrania i 3 siaty z malego ubraniami laptop buty plus dla meza torba osobno bo on wraca i teraz jszcze rowerek chce wziasc nie liczac mlek pieluch i innych pogrzebnych rzeczy on zawsze tak upcha ze sie miesci :silly:

Moj ciagnie w sumie i tak jest duzy procent ze aparat nosic bedzie bo ja z mezem nosilismy ja mialam powazna wade dlatgop jakwyjda zabki udamy sie do mojej ortodontki chodz logopedka mowila ze narazie jest ok.....

12 lata 10 miesiąc temu #322287 przez ifka
Cześć dziewczynki :) .
Chyba ida nam dolne 3 :S :dry: .

Sikoreczka, my mamy ten pierwszy i jestesmy zadowoleni :) .Szukaliśmy czegoś co: będzie miało podnóżki, pasy, obręcz, możliwość sterowania za pomocą rączki i nie bedzie hałasowało (tzn. bez muzyczek itp. :blink: :silly: ) i ten rowerek własnie taki jest :) .Pulpecyjka pisała,że ma mały kąt skrętu,ale nam wystarcza i wydaje mi się,że jest ok. :)

[/url]

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #322337 przez sylka
Popieram słowa Ifki co do rowerka.

Kupiłam dziś buciki Kubie. Poszłam sama rozejrzeć się by w tyg. uderzyć z nim do konkretnego sklepu ;) i Kupiłam. Trafiłam na przecenę ostatniego rozmiaru z 100 zł na 60 :lol: Całe ze skórki, usztywniane zapiętki, profilowana stópka, kosteczka odpowiednio też zabezpieczona, z odpowiednimi atestami i wiązane a z nich przyznam że nie ma wyboru w sklepach. Dobre na stópkę Kubusia :)
A oto zakup
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #322342 przez megi23
Hej laski my tez po zakupach mleka maz na 2 miesiace kupi bo po 35 zl bylo nie 41 brqal jak oszalaly hhe oprocz tego kaszki pieluchy i inne pierduly kupil mi patelnie z tefala 2 za 60 zl wczoraj i juz dzis jajjka robil na nich rewelacja :-) poza tym bylam w pepco kupilam malemu bluzeczne synek tatusia bardzo kocham mojego tatusia nic inne go nie bylo byl fajny dres ale bluza wkladana przez glowke same male rozmiaty ani kurteczki nie bylo fajnej bylam tez spacerowki ogladac porazka i foteliki jeszcze wieksza jak pytalam o recaro cybexa baba oczy trobila jakbym z kosmosu byla i chcialam buciki kupic nie bylo bylam w daichmanie elefanta szukalam nie bylo usztywnianych ehh byly jednez befado w sklepie dzieciecym co bylismy ale dla dziewczynki fajne sa bylismy aneksy ogladac i mamy na nastepny tydzien projekt zrobic zobaczymy nomalnoie zakupy porazka jeszcze pojedziemy z moim telefonem bo nie moge dzwonic ani odbierac bo nie slychac mamy zpostawic za 2 tyg bedzie da mi zastepczy ehh a tak sie napalilam ze buciki mu kupie chyba w Przemyslu u mamci kupie i fotelik tez miala tylko coneco i jakies made in china jak to moj s mowil hehe jeszcze zostal nam jeden sklep dzieciecy moze tam cos bedzie zapomnielismy o nim ... Maly byl grzeczny wlasnie ucina sobie 2 drzemke aaa kupilam smoczek do butelki i chcialam ksiazeczke z odglosami zwierzat mu kupic ale byla taka e tylko ryczala maz mowil zebym na internecie poszukala :-)

SYLKA buciki super mam nadzieje ze i ja znajde co prawda jeszcze tydzien siedzimy nie ma juz strupkow ale ma plamki niech sie zagoi wszystko calkiem

12 lata 10 miesiąc temu #322348 przez sylka
MEgi ja też sporo nachodziłam za bucikami bo wszędzie na rzepy a chciałam wiązane bo lepiej dostosowują się do stópki i ją trzymają. Z KUbą na razie nie mogę wychodzić to został w domu z P. a ja poszłam sie rozejrzeć. Umówiłam się ze sprzedawczynią ze odniosę jak bedę nie tak pasowały bo nie nabijała paragonu :) Powidziała mi że teraz rzeczywiście producenci wracają do tych sznurowanych trzewików i półbutów choć rodzice wolą rzepy bo wiadomo łatwiej i szybciej się nakłada.
U nas mleko jest po 36,99 w Kauflandzie a rossman 39,99 pozostałe markety po 42 zł.

12 lata 10 miesiąc temu #322352 przez arturek
hej
Sylka napisz,prosze przespi n te placuszki z jabłkami i mam pytanie jak robicie jajecznice?
zuzi sie strasznie źle zakłada buty tak jakby do połowy tylko pieta wchodziła...
co do rowerków ten zielony tez mam na oku:)

12 lata 10 miesiąc temu #322356 przez sylka
Atrurek może zuzia ma wysoka nogę w podbiciu i dlatego.

Placki robię tak: jajko + maka mieszam dodaję trochemleka zwykłego krowiego i do tego pokrojone cienko jabluszko lub potarkowane. Troche cynamonu do smaku i wykładam łyżką na patelnię :) obsmażam z 2 stron. mozna posypac cukrem pudrem ale ja nie sypię.
a jajecznice robię na parze. W mały garnuszek nalewam wody na to stawiam porcelanową miseczke i w nej roztrzepane jajko+ tyci soli i np. szczypiorek i trochę masełka. Co jakiś czas mieszam jak zaczyna się ścinac :)

12 lata 10 miesiąc temu #322361 przez arturek
dzieki Sylka, a powiedz mi czy robiłas jakies próby czy Kuba nie jest uczulony na białko?

12 lata 10 miesiąc temu #322363 przez nikita
cześć :lol:
u nas zęby idą pełną parą :( :( trzonowe :ohmy: :ohmy:
a my dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerku na rowerze :lol: :silly: troszkę chodziliśmy troszkę jeździliśmy a teraz Ignacy śpi :lol: :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka