BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 10 miesiąc temu #321312 przez Karol
Sylka Karol już tak często nie kaszle jak na poczatku, ale jeszcze troszkę,mokry ten kaszel i własnie nie wiem co dalej, poczekam ze 2 dni i pójde do innego lekarza na sprawdzenie bo nie wiem jak długo mam go faszerować tym syropem.Teraz jak spi to tak mu tam furgocze jakby ta wydzielina.W nocy ładnie spi,ale lepiej sprawdzic.Karolek za jedną rączkę życzy sobie żeby go prowadzać, jak go puszczę to się boi i przewraca się na mnie.

A co do roczku my zrobimy we święta, tez myslę zamówić,u nas za kg około 3o zł kosztuje,ale ja nie mam takich zdolnosci żeby tort upiec.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #321370 przez megi23
No to moj z chodzeniem sie nie boi wywroci sie wstaje i idzie maz po wczorajszyjm wola na niego kaskader hehe mama mi mowila dzis ze ja taka sama bylam nie usiedzialam 5 min wspinalam sie po wszystkim co dalo... Juz wiadomo po kim to ma :silly: obecnie ucina sobie drzemke od 13 ja zaspalam z nim padlam

A j nie wiem co z tortem czy zona chrzstnego malego zrobi jak na chrzciny czy zamawiac wole zeby zrobila musimy sie zdzwonic i umowic zeby 2 rowerka nie kupili;-) ja juz wiem co zrobie udka jakies surowki 3 rodzaje moze schab upieke z zurawina salatka jarzynowa edla taty i chipsami te druga juz szwagierka mowila ze zrobi jakies ciasto upieke mpoze izydora no wedlina pomidory oo wafla maluchom zrobie bo uwielbiaja bedzie 15 osob a jak przyjade do mamci to bedzie mial 2 imprezke bo mamcia nie ma jak przyjechac tez powiedziala ze mu torta sama upiecze ....ja juz chce swieta i pojechac do mamy :( no ale w sobote jedziemy na zakupy to humorek sobie poprrawie:-)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #321391 przez sylka
Ja dziś o mało zawału nie dostałam. Wyszłam do kuchni zanieść talerzyki, nie było mnie chwilę wracam a Kuba kuca na ławie stojącej obok fotela i klika w laptopie. Gorąco mi się zrobiło. On niedługo chyba mi na żyrandol wejdzie.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #321463 przez ifka
Super, że Kubusiowi już lepiej :kiss: i,że Tymuś kaskader cały :kiss: .
Karolek, ja też nie pomogę niestety :dry: .

A moja Luska noc mial bardzo wiercącą, trochę popłakiwała.Bozszzzzz jak to kolejne zęby, to
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
.W dzień też marudziła i spała na pierwszej drzemce tylko godz. Teraz usnęła, ciekawe na ile.Cały czas rączki w buzi trzyma, az ma paluszki czerwone bo się gryzie a jak dam coś innego to nie chce :dry: .

Powiedzcie mi dziewczynki (bo za tydz. w pn. mamy w planach basen :) ) jakie pieluchy na basen polecacie? :unsure:

A ja mam doła.... jakoś mi tak smutno i płakać mi się chce....chlipię gdzieś po kątach...Wiecie czasem są takie dni.Jest mi źle...nie lubię takiego stanu :S .

BUŹKI :kiss:

[/url]

12 lata 10 miesiąc temu #321486 przez karotka18
nam ostatnio dwa sie przebiły w jeden dzień rano miał jeden a po kąpaniu już był tez drugi w ten oto sposób mamy już 8 :) środę mamy pogrzeb ciotki Ł :( nie wiem czy Ł dostanie urlop i z kim zostawimy Kubusia

12 lata 10 miesiąc temu #321541 przez olka
hej kobietki! :kiss:

mam do was takie pytanie, jakie kombinujecie dzieciom posiłki, bo muszą jakoś zacząć urozmaicac Jasiowi jedzonka ... Oprócz kaszek z dodatkiem owocków, obiadków,jogurtow czy chrupek lub chrupkiego pieczywka Jasiek w sumie niewiele kombinacji dostaje :dry: wiem, że wcześniej juz o tym pisalyście, ale niewiele pamiętam oprócz platkow ryżowych ifki ;) jeśli macie jakieś fajne przepisy na coś sprawdzonego to byłabym wdzięczna :) pozdrawiam!

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13548

12 lata 10 miesiąc temu #321550 przez sylka
kisiel, budyn, paluszki ptysiowe i zwykłe np. z sezamem, bułeczka z wędliną czy serkiem topionym, kluseczki, ryż z owocami, owsianka z owocami, jajecznica, naleśniki, placki z jabłkami, jajko na miękko jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę.

12 lata 10 miesiąc temu #321560 przez olka
dzięki sylka :kiss:
a jajeczko tez jasiowi serwuję ;) przypomnialas mi :)

ifka :kiss: :kiss: na pocieszenie
tez mam czasem takie doły...

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13548

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #321561 przez ifka
sylka napisał:

kisiel, budyn, paluszki ptysiowe i zwykłe np. z sezamem, bułeczka z wędliną czy serkiem topionym, kluseczki, ryż z owocami, owsianka z owocami, jajecznica, naleśniki, placki z jabłkami, jajko na miękko jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę.

dorzucam pastę z jajka na kanapeczki, twarożek ze szczypiorkiem, omlet:)

Dzięki Oluś :kiss: :kiss: .Na pocieszenie objadam się owsianką :blink:

[/url]

12 lata 10 miesiąc temu #321562 przez sylka
ifka napisał:

sylka napisał:

serek wiejski dodaje :)

Ifka zapodaj przepis na dobry Lenkowy omlet :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #321572 przez ifka
sylka napisał:

ifka napisał:

sylka napisał:

serek wiejski dodaje :)

Ifka zapodaj przepis na dobry Lenkowy omlet :)

Hmmm...czy ja wiem czy dobry :blink: , ale Luśce smakuje,więc proszę :) .
Roztrzepuję żółtko albo 2 widelcem, dodaję trochę słodkiej śmietanki lub mleka, troszkę szynki drobno pokrojonej, szczypiorku, sól dodaje do ubijanych osobno białek lub białka, pieprz, jak jest sezon na pomidory albo mam takie z puszki to też dodaję troszke drobno pokrojonych, łyżka mąki - wszytko razem mieszam i ciach na masełko na patelnię :) .

[/url]

12 lata 10 miesiąc temu #321594 przez justyna84
A jak dajecie nalesniki to normalnie do raczki czy po kawalkach do buzi? Oskar nei przepada za nalesnikami ;)
Ifka a ty dokarmiasz lenke w nocy :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu #321603 przez ifka
justyna84 napisał:

A jak dajecie nalesniki to normalnie do raczki czy po kawalkach do buzi? Oskar nei przepada za nalesnikami ;)
Ifka a ty dokarmiasz lenke w nocy :unsure:

Naleśniki daję po kawałku,bo tak by była jedna wielka ciapa :) .
Lenka nie je w nocy od 6 m-ca.Czasem jej dam piciu jak jest bardzo duszno czy ciepło.

[/url]

12 lata 10 miesiąc temu #321613 przez megi23
Hej laski moj padl dzis S go uspal

Dodam do przepisow jabluszko pieczone i jakszke jaglana z owocami
Moj dzis jadl omleta ale na slodko pol zjadl on normalnie gryzc nie chce jak mu drobno podrobilam to zjadl pol dojadl kanapka maly len on dzis sam siebie przeszedl w jedzeniu
Zjadl rano mleko potem omlet i kanapke, 2 miski pomidorowki ,chrupki kukurydziane pierniczka deserek banany z gruszka i chrupkami kukurydzianymi sok i po 7 juz rozgladal sie za mlekiem hehehe :silly:

Sylka a kisiel i budyn kupny robisz czy inaczej bo ja kkisiel z soku a budyn na mm z nmaka ziemniaczana .....

12 lata 10 miesiąc temu #321626 przez justyna84

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka