BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #338535 przez justyna84
Sikoreczka Moj Oskar tez tak siada ze jedna nozke ma pod pupa a druga prosto, ale ja mu ta nozke porawiam ;) mi neurolog kazala tak robic wiec slucham .Nie wiem jak twoje ale moje dziecko prawie przy kazdym siadzie tak robi ;) i jak widze ze dluzej tak siedzi to mu ta noge wyprostuje.
Mi to sie wydaje ze jak takie cos sie czesto powtarza to dziecko potem moze (ale nei musi)miec nozke troszke koslawa jak sie z tym nic nei robi.

bombel fajnie ta twoja chalupka juz wyglada :) a nei bedziesz sie w niej bala zostac sama w ciemnosciach :) bo ja nie lubie byc sama a jak jest juz noc to nei ukrywam ze troche sie boje ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #338545 przez bombel779
Sikoreczka napisał:

No ja też nigdy tego nie poprawiałam a tu mi mówią że będzie miał krzywe nogi

Ja też tak czasami siadam i jakoś nie mam krzywych nóg :silly: :laugh:

justyna84 napisał:

bombel fajnie ta twoja chalupka juz wyglada :) a nei bedziesz sie w niej bala zostac sama w ciemnosciach :) bo ja nie lubie byc sama a jak jest juz noc to nei ukrywam ze troche sie boje ;)

No nie wiem, też nie lubię sama w nocy ale cóż.. czasem trzeba :dry: :P z resztą Jasiek będzie ze mną! ;) :laugh:

Aniołek wrzesień 2013 [*]

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #338572 przez justyna84
A ja myslalam ze tylko moje dziecko tak siedzi ;) :laugh: .Oskarowi jest wygodnie jak siedzi z jedna noga podwinieta do tylu ;)

12 lata 9 miesiąc temu #338685 przez Natka
dzien dobry ja dzis pierwsza :)

a wiec kawka/ herbatka :) ?

bomnel wlasnie taki dom mi sie marzy SUPER naprawde :) :) oby wam sie szybko udalo go skonczyc :D

ja dzis chcialam okna umyc a patrze za okno a tam snieg sypie :( :(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #338724 przez ifka
hej dziewczynki :) :kiss:

pulpecja napisał:

ifka mam pytanko....pisałaś o odstawianiu od butli.my w ogóle nie używamy butli od 6 miesiąca, bo Kasia jadła kaszki od razu łyżeczką...teraz jak zaczęłam ją odstawiać od piersi i dlatego wróciłam do butli (po kąpieli wypija z niej mleczko i zaraz potem zasypia),ale nie chcę aby się do niej przyzwyczaiła :( Jak Wy robicie z Lusią ?? zjada kaszę przed kąpielą a po kąpieli ładnie Ci sama zasypia w łóżeczku ?? Czy jakiś inny schemat macie ?? Kasia nie zaśnie ot tak po prostu po kąpieli :( i nie wiem jak mam to wszystko ułożyć :unsure: :ohmy: :(

Agusia u nas wygląda,to tak że rano normalnie robię kaszkę na jej MM i podaję łyżeczką - to o 8.00.
O 11.00 je 2 sniadanko a o 12.00 bez problemu zasypia :) .
A wieczorkiem wygląda,to tak,że o 17.30-18.00 je podwieczorek, ok.19.30 mamy kąpiel, po kąpileli biega i się bawimy do 20.30.
O 20.30 kaszka łyżeczką-zjada i bawimy się do 21.00,ale tak,żeby za bardzo jej nie rozbawić (wiesz o co mi chodzi) :) .I o 21.00 chwilkę wycisza się na rączkach a póżniej do łóżeczka, spędzam koło niej ok. 15 min.czasem ją głaszcząc i zasypia max.21.20 :) .

[/url]

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #338750 przez pulpecja
hej dziewczynki :kiss:
IGNAŚ całusy w Dniu Twojego Święta :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

ifka dzięki za odpowiedź :)kurcze muszę inaczej jednak spróbować.my kąpiemy Kasię zawsze o 19 i maksymalnie po 30 minutkach już śpi.zabawa po kąpieli nie wchodzi w grę bo Kasia się już słania po kąpieli i tylko czeka na jedzonko :) spróbuję dać jej łyżeczką kaszkę po kąpieli i potem może zaśnie przy tulanku.
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #338763 przez sylka
Ignaś wszystkiego najlepszego z okazji roczku.
http://images.celebrateexpress.com/mgen/merchandiser/46673.jpg?is=300,300,0xffffff

Kuba dzis obudził się na mleko o ok. 7.00 i wstał o 9.00 :) wyspałam się :laugh: :laugh: Zjadł kanapki i dokazuje :)

12 lata 9 miesiąc temu #338768 przez Natka
Ignas wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :* :*

12 lata 9 miesiąc temu #338837 przez bombel779
Ignaś 100 lat !! :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #338838 przez sylwira1721
bombel779 napisał:

sylka napisał:

a Sylwira chyba zna jakies fajne miejsca w Żywcu :P

A to fajnie, można się kiedyś umówić jak będzie ciepło :)
W Żywcu znam fajną knajpkę z dobrym jedzeniem :) ale miejsce dla dzieci...to już Sylwira musi się wypowiedzieć :P :)

Bombelku jaką tą knajpe znasz z dobrym jedzeniem?? :) dla dzieci to tylko mamy bawialnie z tymi kulkami takimi etc ....
mamy tez mini ZOO :P

Ignas wszystkiego dobrego kochany :kiss: :kiss: :kiss:

ja bylam dzis tort zamowic ale malutki bo to bedzie skromne przyjecie :P

a tak pozatym to czesc dziewczynki :side:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #338841 przez megi23
hej laski kurde co nie lapie neta w pokoju musialam sie wbic do szwagra do pokoju dobrze ze w szkole jeszcze siedzi :P
[/b]Ignas duzooo zdrowka usmiechu i radosci z zyciu

a moj dzisiaj sie dusil w nocy mial kazel i jakby go naciagalo nei wiem czy po leku czy co boszzz pol nocy czuwalam i wygladam jak flak.. :(
teraz dalam mu rano lek i zobaczymy ale kurde kaszle i ten katar dobija mnie on tak do konca bedzie mial zanim mu zeby nie wyjda wszystkie?? :S

ogladaliscie dzien dobry tvn byly pokazywane testy fotelikow i jakie najlepszy jednak kiddy i recaro dla wiekszych hmmm musze zobaczyc yen kiddy na zywo bo jestem znowu napalona na niego :P :silly:
i pokazywali jak wyglada jak sie nie dokladnie zapnie co moze sie dzieckiem stac masakra ja malego tak zapinam ze ledwo oddycha tzn ma jeden palec luzu :blink: bo tak powinien byc prawidlowo zapiety S sie smieje ze go udusze :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #338847 przez bombel779
sylwira1721 napisał:

Bombelku jaką tą knajpe znasz z dobrym jedzeniem?? :) dla dzieci to tylko mamy bawialnie z tymi kulkami takimi etc ....
mamy tez mini ZOO :P

Jak T wróci z budowy to się zapytam, bo ja nie pamiętam jak to się nazywa, a on może będzie wiedział :)

No ale nie macie tam jakiegoś parku czy cuś?? :) Przecież w Żywcu fajne krajobrazy są! :) Ja tam 2 lata temu byłam ze znajomymi T w jakimś takim miejscu gdzie można było usiąść zjeść coś (chyba z grila :P ) napić się piwka :) popływać rowerkami wodnymi :) ale też nie pamiętam gdzie to dokładnie było :unsure: :P

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #338854 przez sylwira1721
to bylas u nas nad jeziorem :lol: tam sa rowerki wodne :) ale dla dzieci tam chyba atrakcji nie ma :dry: jak wczesniej pisalam mamy mini ZOO i ono jest w parku :) no i ta cala bawialnia ... malo tych atrakcji mają dzieciaki :dry:

tort bedzie taki :
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #338860 przez bombel779
sylwira1721 napisał:

to bylas u nas nad jeziorem :lol: tam sa rowerki wodne :) ale dla dzieci tam chyba atrakcji nie ma :dry: jak wczesniej pisalam mamy mini ZOO i ono jest w parku :) no i ta cala bawialnia ... malo tych atrakcji mają dzieciaki :dry:

Jak będzie ciepło to wystarczy nam jakaś polana, piknik sobie zrobimy :)
Aaa tak w oóle to moja szwagierka pochodzi z Żywca :silly: może ona będzie znała jakąś fajną miejscówkę :)

12 lata 9 miesiąc temu #338867 przez sylwira1721
a jak twoja szwagierka sie zwie hehe jesli moge wiedziec?? to wyslij na priv :P:P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka