BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #199637 przez sylka
jest bez recepty koszt ok 23 zł. Stosowałam na ząbki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #199717 przez Agusiak
Kozłowska ta maść jest bez recepty. Pisałam wcześniej, że ją stosujemy.

A ja poszukuję dobrego kremu dla bobaska na taką niefajną już pogodę. Możecie coś polecić?

13 lata 6 miesiąc temu #199738 przez aniamaj133
Cześc Dziewczyny!
Stosujemy od pewnego czasu kremu Bambino na każda pogodę, wcześniej używałam Nivea i też byłam z niego zadowolona. Nivea ma nieco żadszą konsysytencje i łatwiej się ją rozsmarowywuje na maluszku, a Bambino jest bardziej gęsty.
Zastanawiałam się też nad maścią na ząbkowanie, po pytam jeszcze w aptece i rozważe kupno tej, o któej wspominałyście.
Jakie macie plany na dziś?
My wybieramy się na urodziny prababci. Trzeba jeszcze po drodze kupic jakieś kwiatuszki :)
Mam nadzieję, ze nie będzie nas tam za dużo bo Zuzia jakos nie lubi tłumów.
Poza tym co chwile przewraca się z pleckó na brzuszek, poleży tak chwile i płacze by ją odwrócic, a potem znowu robi to samo :lol:
Agusiak z ilu ml mleka robisz Paulince kaszke?
Zuzia wczoraj ślicznie wcinała, ale zjadła tylko z 50ml.

Miłego dnia, ja uciekam!

13 lata 6 miesiąc temu #199754 przez Agusiak
aniamaj133 a o jakim kremie Nivea piszesz, bo ja mam ten na słońce i on się okropnie rozsmarowuje, a jak ten Bambino jest jeszcze gęstszy?? Chyba że piszesz o jakimś innym z Nivei :) Poszukam może za Ziajki coś będzie.

Ja na początki robiłam jej kaszkę z 60 ml mleka, ale zjadała tylko kilka łyżeczek, a jak Zuzia zjadła całą porcję to fajnie :) Teraz robię jej z 90 ml i też nie zjada wszystkiego ale z 60 ml było już za mało :)
Chociaż od kilku dni mamy przerwę z jedzeniu z łyżeczki bo coś bardzo mi się denerwowała i póki co podaję mleko z kaszką z butelki. Ale jutro znowu na spokojnie spróbujemy z łyżeczki.

13 lata 6 miesiąc temu #199768 przez bombel779
Ja mam krem Nivea Na każdą pogodę i on faktycznie jest nieco rzadszy od Bambino ;)
Taki: www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzieci-i-niemo...Krem-na-kazda-pogode

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #199802 przez Emme
bombel779 napisał:

Ja mam krem Nivea Na każdą pogodę i on faktycznie jest nieco rzadszy od Bambino ;)
Taki: www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzieci-i-niemo...Krem-na-kazda-pogode

ja mam oba i właściwie są podobne, ale ja nakładam go tak, że rozcieram na swoich dłoniach i wklepuję Toli i jak trzeba dopiero rozcieram (często zostawiam nawet białe ślady- zanim wyjdziemy z domu to zdąży się wchłonąć)

13 lata 6 miesiąc temu #199822 przez bombel779
Ja też tak właśnie robię ;)

13 lata 6 miesiąc temu #199952 przez Agusiak
a takie sanki chcemy kupić młodej na zimie :) oby tylko był śnieg :silly:

allegro.pl/hit-sanki-baby-merc-promocja-...oru-i1819510210.html

13 lata 6 miesiąc temu #199958 przez bombel779
Noo wypaśne ;)

13 lata 6 miesiąc temu #200240 przez Agusiak
witam się wieczorową porą :)

Zakupiłam jednak krem na każdą pogodę z Nivea oraz dodatkowo pościelkę z ochraniaczem bo ostatnio każdej nocy smok lądaował na podłodze a nóżki między szczebelkami :silly:
Mamy zamiar zaopatrzyć się jeszcze w coś takiego:

allegro.pl/tommee-tippee-gryzak-dziaselk...ap1-i1768078278.html

może, któraś z Was to ma i napisze czy warto kupić, ale wydaje mi się, że warto :)

13 lata 6 miesiąc temu #200247 przez aniamaj133
Sanki super!
Trochę przypominają spacerówki;p;p

Z tym kremem jest dokładnie tak jak piszecie, polecam zarówno nivea na każda pogodę i bambino. Znajoma stosuje tez ziaje. Ogólnie te kremy są do siebie bardzo podobne różnią się tylko gęstością, więc każdy stosuje taki jak mu się podoba.

Agusiak my ochraniacze stosujemy tylko na noc:) W ciągu dnia Zuzia dużo urzęduje w swoim łóźeczku, a ja lubie na nią kukac z kuchni i obserwowac co robi.
Gryzaczek wydaje sie rewelacyjny! Sama rozwaze jego zakup. zeby tylko Zuzia cokolwiek chciala wziazc do buzi... nic tylko paluchy :dry:

Uciekam do mezulka bo caly dzien byl biedak w pracy!
Aha i przepraszam ze nie piszę literki c-z kreseczką, ale cos poprzestawiałam na swojej klawiaturze i naciskając c+alt wyskakuje mi coś zupełnie innego :ohmy:

Dobrej nocki kochane!

13 lata 6 miesiąc temu #200251 przez aniamaj133
A co tam, też zmienie sobie zdjęcie;p

13 lata 6 miesiąc temu #200256 przez Agusiak
aniamaj133 śliczny awatarek :)

Ja ochraniacze będę miała w łóżeczku ze szczebelkami cały czas, ale Paulinka w nim tylko śpi. Tak to jest prze większość czasu na dole w salonie w łóżeczku turystycznym i tam ją dobrze widzę, albo w wózeczku na spacerkach a jak jest ze mną w kuchni to w krzesełku do karmienia :)

Mój T poszedł teraz do garażu, znowu konstrułuje i składa jakiś motor.

13 lata 6 miesiąc temu #200295 przez Agusiak
już nie konstruuje tylko przyszedł do domku więc też uciekam do spania :)

Spokojnej i przespanej nocy dziewczynki :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #200333 przez Kozłowska
Co do kremu to my stosujemy jak jest ładna pogoda to linomag, a jak jest brzydko i wieje to krem ochronny na wiatr i niepogodę HiPP-a.
Co do gryzaków TT ja mam testuję od jakiś 4 dni. Wydaje mi się że sprostają oczekiwaniu. Tylko mój maluszek musi się przyzwyczaić. Smoczek jednak maca sobie języczkiem, a to typowo do zagryzania przez dziąseł-ka, ale mały chwyta i gryzie są chropowate więc masuje sobie dziąseł-ka:) Zakupiłam od razu gryzak na trzonowce i jeszcze jeden bo ogólnie z tej firmy są tak jak by 3 etapy.
Dziś byliśmy u lekarza bo się wystraszyłam że Mato chory, a za tydzień ma szczepienia a po za tym wole dmuchać na zimne, Ale wszystko ok mamy tylko katarek gdyby coś to Maść majerankowa jest dla takich maluchów bardzo dobra nigdy bym nie przypuszczała:D
Co do ochraniacza to my też mamy cały czas założony na łóżeczko, Mati tak skacze po łóżeczku że budzi się w nogach aczkolwiek szkrab tylko w nim śpi. Poszłam za radą koleżanki żeby od początku przyzwyczajać że łóżeczko do spania, a kojec czy inne miejsce do zabawy.

A dziś mój synek przesunął się jakieś 50 cm do tyłu na brzuszku tak śmiesznie podnosił dupkę i odpychał się rączkami:)Muszę kupić kamerę koniecznie!

Dobrej nocki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka