BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #201369 przez bombel779
Agusiak napisał:

bombel tak, karmimy się bebilonem :)

A tym początkowym czy już następnym?? Pytam bo...: www.zapytajpolozna.pl/forum/czas-relaksu...lon-1-na.html#200867

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #201377 przez Agusiak
super!!! :) odpisałam Ci na tamtym wątku bo nie wiem czy tu można ;)

13 lata 6 miesiąc temu #201385 przez bombel779
Dzięki kochana!! :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #201585 przez bombel779
Agusiaku wyślę Ci jutro to mleczko dobrze?? Bo dzisiaj będąc z Jasiem na spacerze polazłam na pocztę.....bez Twojego adresu :ohmy: :dry: :P A jeszcze głupia wracałam po pudełko bo mi się przypomniało że go nie wzięłam jak już zeszliśmy na parter z IV piętra!! :silly: Gapa ze mnie!!!!!! :D

13 lata 6 miesiąc temu #201641 przez Agusiak
bombel spokojnie, nie pali się ;)
Paczuszka do Ciebie już poszła. Miałam super pretekst żeby wybrać się na zakupy, przy okazji Paulinka też została opkupiona w kaszki :laugh:
Mam tylko nadzieję, że będą Wam odpowiadać a Jasiowi smakować...

13 lata 6 miesiąc temu #201832 przez Agusiak
ale tu dzisiaj cichotko :(

To ja też sobie idę, może się wcześniej położę lub coś poczytam. Mężu z córą smacznie śpią to mam chwilkę dla siebie :)

Dobranoc Kochane :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #202027 przez Agusiak
dzień dobry :)

Ale dzisiaj pospałam. Paulinka pozwoliła mi pospać aż do 8.20 :laugh: Kochane dziecko ;)
U nas od rana słoneczko i zapowiada się piękna pogoda, wczoraj też było bardzo ładnie.
Moja córa od kilku dniu robi takie coś ustami jakby gumę żuła :unsure: nie wiem czy to tak sobie po prostu czy to coś oznacza :unsure:

Idę zorganizować jakieś śniadanko

Miłego dnia :)

13 lata 6 miesiąc temu #202177 przez Agusiak
dziewczyny w Lidlu od 6 października będą fajne rzeczy dla bobasków w różnych rozmiarach. to link do katalogu:

www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=Hm8Yan

strona 18 :)

13 lata 6 miesiąc temu #202277 przez bombel779
U nas dzisiaj (znowu)piękna pogoda,żal w domu siedzieć ale ja się tak fatalnie czuję że aż nie mam ochoty nigdzie wychodzić :( Od kilku dni męczy mnie alergia,ciągle kicham i smarkam.Nos mam cały czerwony,podrażniony,poraniony nawet za bardzo ustami nie mogę ruszać bo już te okolice mam całe obolałe :(
A do tego od rana strasznie boli mnie głowa :S i oczywiście jak na złość nie mam żadnych środków p.bólowych!!A nie mam siły iść do apteki!Miałam nadzieję że Jaś utnie sobie drzemkę,a ja wraz z nim ale coś się nie kwapi do tego :huh: i marudzi jak się położę.O maj got..... :(

13 lata 6 miesiąc temu #202494 przez bombel779
Agusiaku wysłałam dzisiaj poleconym priorytetem mleczko ;) Może dojdzie tak szybko jak Twoje :) Bo ja dzisiaj już odebrałam :D :D Serdecznie dziękuję za udaną transakcję ;) :kiss: A szczególnie za dodatkowe wafelki :blush: :laugh: :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #202681 przez Agusiak
bombel nie musiałaś się tak spieszyć z tą wysyłką ja wczoraj po prostu wszystko miałam po drodze :)
Cieszę, że paczka doszła, a odpowiadają Ci w ogóle te kaszki?
A wafelki to od Paulinki dla Jasia ;)

U nas dziś też piękna pogoda dlatego cały dzień na dworze byliśmy :laugh:

A my dzisiaj zajadaliśmy pierwszą marcheweczkę i pełen sukces :)
Smakowała chyba bardziej niż jabłuszko.

Bombel mam nadzieję, że już lepiej się czujesz? Ja doskonale Cię rozumiem bo też alergik jestem i codziennie tabletki zajadam :(

ja również dziękuję za udaną transakcję :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #202765 przez bombel779
Pewnie że pasują!!Bardzo się na nie cieszymy! :)

Czuję się już lepiej ale przeszło mi dopiero koło 18.00 :S
ochhhh nos mam jeszcze taki zatkany że aż nerwowa jestem :dry:

13 lata 6 miesiąc temu #202909 przez Agusiak
cześć dziewczynki :)

U nas kolejny piękny dzień się zapowiada. Słoneczko świeci i jest w miarę ciepło chociaż w nocy trochę popadało.
My mamy dziś drugi dzień podawania marchewki a następny w kolejce jest Pan ziemniak.
Wczoraj rozmawialiśmy z mężem o tym, że jak Paulinka skończy 6 miesięcy to wypadałoby wyprowadzić się już od niej z pokoju (bo to my u niej pomieszkujemy ;)). Ale mam też pewne wątpliwości.
Bombel o ile dobrze pamiętam to Jaś śpi już sam w swoim pokoiku. Napisz jak to wygląda, macie jakąś nianię elektroniczną, nie martwisz się co tam u niego, itp, itd?

13 lata 6 miesiąc temu #202942 przez bombel779
Agusiaku Jaś rzeczywiście śpi sam w swoim pokoju.Nie mam żadnej niani elektronicznej,monitoru oddechu czy innych wynalazków.Radzimy sobie bez tego :) Powiem Ci że najgorsze były dla mnie początki -serce mi się krajało jak miałam zostawić Jasia samego w "wielkim" pokoju :P I pierwszych kilka nocy chodziłam co rusz do niego sprawdzać jak się miewa,czy śpi i czy w ogóle oddycha :ohmy: :P (mój mężuś zresztą też ;) ) ale po ok tygodniu zaczęłam się przyzwyczajać i teraz już jest wsio ok :) Odkładam go wieczorem do łóżeczka i śpi tam sobie całą noc :) Teraz jak jest już większy,pewnie i sztywno sam potrafi trzymać główkę to się nie boję że np. przytka sobie buźkę (bo o to najbardziej bałam się na samym początku)
I powiem Ci że jak na początku trochę irytował mnie mój T który naciskał żeby Jaś spał u siebie ( we 3 w naszym łóżku jednak jest ciasno i niewygodnie :P ) tak teraz uważam że to była super decyzja! :) Jak Jaś zaśnie wieczorem,wystarczy że przymknę mu lekko drzwi i mogę sobie robić w domu co chcę (sprzątać,prać,prasować,gotować...) i z mężem mamy trochę swojej intymności :blush: :P A sam Jaś też się przyzwyczaił do swojego pokoju i lubi tam sobie siedzieć/leżeć ;)

A Wy mielibyście pokój na tym samym piętrze?? Jak tak to myślę że obejdziecie się bez niani ;)

13 lata 6 miesiąc temu #202987 przez Agusiak

A Wy mielibyście pokój na tym samym piętrze?? Jak tak to myślę że obejdziecie się bez niani

tak na tym samym piętrze, ale nianie i tak mamy bo mąż kupił kiedyś przy okazji w Lidlu bo akurat była ;)
A powiedz mi jeszcze ile miesięcy miał Jaś jak zamieszkał we własnym pokoiku?
Ja właśnie też tak mam, że jak zaśnie wieczorem to co jakiś czas do niej zaglądam czy wszystko w porządku i sprawdzam czy oddycha. Do niedawna to jeszcze w nocy wstawałam i patrzyłam do łóżeczka czy kocyk się podnosi( czyli czy oddycha) ale od jakiegoś czasu już nie, chyba że sama się obudzę, np na siku.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka