BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #197080 przez Agusiak

A ja jeszcze @ nie mam

pozazdrościć, ja już mam chyba czwarty raz. Praktycznie zaraz po czasie połogu wróciło do normy, ale ja nie karmiłam piersią.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #197825 przez kasiunia89
Agusiak napisał:

bombel779 czyli jesteśmy w podobnej sytuacji ;) A jeszcze ja jak mam złą fryzurę, w której źle czuję, to jestem baaaaaaardzo zła :angry:

Dziewczyny wygońcie mnie do lekarza, po aż wstyd się przyznać, ale od porodu nie byłam jeszcze u ginekologa :( Kurcze muszę się zebrać i pójść w końcu...

Natychmiast do lekarzaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A powinno sie isc po 6 tyg :) Ja bylam :):)

13 lata 6 miesiąc temu #197861 przez Agusiak
hej majowe mamusie i Bombelku :)

Wczorajsza wizyta u fryzjera była naprawdę udana. To znaczy na tyle na ile dało się zrobić coś z poprzedniej fryzury. Pani fryzjerka spisała się bardzo dobrze i jak na razie jestem zadowolona ;)
Potem kolacyjka z mężulkiem także była bardzo udana, a objedliśmy się jak dzikie prosiaczki ;) Później pojechaliśmy na małe zakupy i kupiłam małej takie zamszowe, cieplutkie bamboszki na jesień/zima w Smyku i kubek niekapek TT bo z Avenru jak na razie nie podszedł nam.

Także wczorajszy dzień można zaliczyć do udanych. Tzn. pomijając fakt, że Paulina wczoraj trzy razy się tak strasznie rozdarła w ciągu dnia, że opadłam z sił. Nie wiem, tak jakby kolki zaś wróciły...Mam nadzieję, że już będzie lepiej i tamto już się nie powtórzy.

A dziś czeka mnie prasowanko, ale to nic bo pogoda i tak do bani.

Miłego dnia dziewczynki :kiss: :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #197919 przez Kozłowska
Witam w ten słoneczny poranek. Mój szkrab nie dał mi dziś pospać jak nigdy wstał przed 7.

bombel779 - MARSZ DO LEKARZA. Ta wizyta kontrolna jest tylko dla twojego dobra. Z doświadczenia wiem że po porodzie nie wszystko jest tak ładnie. Może na przykład opuścić ci się macica tzn przednia lub tylnia ścianka. Ale nie będę cię straszyć pewnie wszytsko jest ok ale Marsz do Ginekologa!!!!

Co do fryzjera to chyba większość kobiet jeśli wyjdzie od fryzjera w innej fryzurze niż sobie wymyśliła to ma zły nastrój i wo ogóle. Ja mam tą samą fryzjerkę od 6 lat i chyba już jej nie zmienię zawsze wychodzę zadowolona:)

Co do prezentu dla małej kupie jej taki stolik edukacyjny po 12 miesiącu nie drogi bo koszt 61zł myślę że będzie zadowolona:)

Kupiłyście już fotelik samochodowy taki większy możecie coś polecić zastanawiam się nad Fisher Price BeLine SP.

13 lata 6 miesiąc temu #197959 przez Agusiak
Kozłowska to ja jestem taka niesforna, że nie byłam jeszcze u lekarza, a Bombel to mnie do niego słusznie wygania :)

Ja jeszcze nie kupowałam większego fotelika, ale się właśnie rozglądam więc jak ktoś może coś polecić to byłoby super.

13 lata 6 miesiąc temu #197967 przez Kozłowska
Ach to przepraszam ale najważniejsze że doczytałaś i już wyznaczyłaś sobie wizytę?? bo wyznaczyłaś prawda?

13 lata 6 miesiąc temu #197982 przez Agusiak
tak, tak, grzecznie podreptam do gina w przyszłą środę :) Wybrałabym się dzisiaj ale mam @
Dzięki za wygonienie do lekarza ;) :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #197997 przez bombel779
Agusiak napisał:

hej majowe mamusie i Bombelku :)

Dzień dobry :lol:

Kozłowska napisał:

bombel779 - MARSZ DO LEKARZA.

Ale ja już byłam u lekarza :P :lol: I też miałam mały problem bo źle mi się rana goiła i musiałam iść do szpitala na mały zabieg :huh:

A czemu tak prędko rozglądacie się za nowymi fotelikami?? :)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #197998 przez Agusiak
faktycznie fajne te foteliki Fisher Price. A na ile kg będziesz teraz kupować? Ja znalazłam z tej firmy taki przedział: 0-18 kg i 9-36 kg. Niby ten drugi były na dłużej, ale ten pierwszy można zamontować tyłem do kierunku jazdy i już teraz można by go używać. W tym nosidełku to moja się już nie mieści. Głowa jej wystaje i nie da się już praktycznie budki postawić ;)

13 lata 6 miesiąc temu #198001 przez Agusiak
bombel779 do nosidełka już prawie nie wchodzi, jest w nim taka ściśnięta :dry: i głowa jej wystaje ponad oparcie praktycznie.

13 lata 6 miesiąc temu #198005 przez bombel779
Achaaaa :) Noo jak główka wystaje to źle,czas na większy. Tu na forum był poruszany już wątek o fotelikach,poczytajcie sobie.

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #198006 przez Agusiak

13 lata 6 miesiąc temu #198009 przez bombel779

13 lata 6 miesiąc temu #198106 przez Agusiak
dziękuję za linka :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #198147 przez aniamaj133
Witajcie!
Dzień pochmurny także nic się nie chce, czekam na odwiedziny koleżanki, któa chyba dojść do mnie nie umie, bo czekam na nią od 10-tej :angry: Nie lubie gdy ktoś się spóźnia, nie uprzadzając mnie o tym.
My cały czas używamy małego fotelika, Zuzia waży dopiero troche ponad 6kg więc narazie nie widzę potrzeby jego zmiany. W tych większych dzieci są jednak w pozycji siedziącej, a wydaje mi się, że dla jej kręgosłupka nie będzie to korzystne. Odczekamy do momentu aż sama będzie potrafiła się stabilnie utrzymać wtedy zmienimy fotelik, który od jakiegoś czasu leży w worku na szafie ;)
Moja mała wczoraj popijała soczek marchewkowy, niestety coś się jej uwidziało i teraz niczego nie napije się poprzez smoczek z butelki :dry: Także wszystko podaje jej na łyżeczce, ale będę próbować dalej :dry:
Smoczek nadal leży zapomniany w szufladzie. Ona chyba nie lubi gumowych rzeczy, bo gryzaki też odpadają :dry: Co za skomplikowane dziecko :lol:

Agusiak cieszę się, że wreszcie zdecydowałaś się odwiedzić gin. Ja swoją pierszą wuzyte też miałam poźniej, bo przez urlopy nie szło dostać się do żadnego z lekaży, także odwiedziłam go dopiero 2,5 mies po porodzie. Zastanawiałam się czy przyznać się do tego, że nie byłam wcześniej, ale w końcu uznałam, że dla mojego dobra lepiej będzie gdy jednak powiem prawdę. Nie był z tego powodu nie miły. Potraktował mnie jak normalną pacjentkę. Na pierwszej wizycie nie badał mnie ginekologicznie, wykonał jedynie usg dopochwowe. A jak wyglądało to u Was?

Planuję podać Zuzi dziś kaszkę z owocami leśnymi... Zobaczymy jej reakce.
A w ogóle strasznie się denerwuję, bo podpisałam wczoraj nową umowe na abonament i nie wiem za co doliczyli mi już do rachunku 12,50zł skoro nie wykonałąm jeszcze żadnego połączenia. Nie lubie takich sytuacji :angry: Najlepiej byłoby pójść do salonu i wypytać, ale zaszwe wtedy wydaje mi się, że robię z siebie idiotkę :dry: Help!!!

3m cie sie!:*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka