BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 6 miesiąc temu #200430 przez Agusiak
witam się weekendowo :)

U nas dziś chłodno ale słonecznie :) dlatego czekam aż mała wstanie, dam jej papu i na spacerek :) A jak tatko wróci z pracy (trafiła mu się pracująca sobota) to może skoczymy jeszcze do jednego sklepu dziecięcego. Matko jakbym miała dużo kasy to chyba bym wszystko wykupiła, wszystko mi się podoba i wydaje potrzebne i przydatne,hihihi :silly:
Dobrze, że mężu mnie pilnuje i sprowadza na ziemię ;)

Właśnie wstawiłam pranie z pościelką i ochraniaczem :)

Kozłowska z tą maścią majerankową to faktycznie prawda, dziecku lepiej się oddycha. Ja też już katarek przerabiałam. Polecam aspiratorek do odciągania katarku, ja mam firmy Marimer i jestem zadowolona. Do tego roztwór wody morskiej do noska i będzie dobrze :)
Zdrówka dla Mateuszka :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #200461 przez bombel779
Aguasiak ja też uwielbiam robić zakupy dla Jasia :lol: od 2óch mies. narzekam mężowi że nie mam ciuchów dla siebie,że wszystko stare,że nie pasuje do MAMY :P ;) i zamiast kupić sobie w końcu coś nowego to sprawiam prezenty Jasiowi :P :D Głupol ze mnie :P

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 6 miesiąc temu #200589 przez Agusiak
Kozłowska A Ty ten gryzak TT to kupiłaś przez internet?
Nie wiesz czy można je kupić w jakiś sieciówkach? Szukałam w Smykach ale tam nie było. w innych dziecięcych sklepach z artykułami TT także nie :(

13 lata 6 miesiąc temu #200690 przez bombel779
Agusiak ja widziałam takie gryzaki w sklepach z art. dla dzieci,ale innych firm,nie wiem czy Ty konkretnie potrzebujesz TT ?? :)

13 lata 6 miesiąc temu #200732 przez Agusiak
Bombel nie musi być koniecznie firmy TT ale byleby to był taki typu "dziąsełko".
Ja u mnie w okolicy w sklepach z artykułami dziecięcymi takich nigdzie nie spotkałam :dry:
Pozostanie mi więc chyba jdnak zamówić prze Allegro.

13 lata 6 miesiąc temu #200741 przez Kozłowska
Kupiłam przez Allegro, ale wyszło mi po prostu taniej bo zamawiałam też inne rzeczy. W sklepie gdzieś widziałam.... w słoniu chyba.
Podobne są jeszcze baby ono czy jakoś tak, ale ja przyzwyczajona jetem do tej firmy.
Ja kupowałam od tego:(Przesyłkę miałam w ciągu 2 dni)
allegro.pl/tommee-tippee-gryzak-dziaselk...osc-i1827962461.html
ale tak jak mówię zamawiałam dużo, butelkę, kubek, rajstopki, gryzaki, szczoteczkę, chusteczki ...... więc mi się opłacało:)

Buziaki:)dobrej nocki

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #200789 przez Agusiak
dziewczynki zaraz się kładę spać i przytulę uszko do mojej podusi i nasunęło mi się takie pytanie: czy układacie dzieciaczki do spania na jakiś poduszeczkach czy na płasko na samym materacu? A jak na poduszeczkach to na jakich, a jeśli na płasko to do jakiego wieku trzeba tak robić?
Ja mam taki klin do łóżeczka ale go nie używam bo córci jakoś dziwnie główka leciała i cała się tak na nim przekrzywiała :dry: i ja póki co kładę małą całkiem na płasko.

Słodkich snów :)

13 lata 6 miesiąc temu #200791 przez sylka
my od początku używamy poduszki klin i głowka małemu nie leciała dziwinie, spał na niej normalnie.

13 lata 6 miesiąc temu #200835 przez bombel779
Agusiak napisał:

Bombel nie musi być koniecznie firmy TT ale byleby to był taki typu "dziąsełko".
Ja u mnie w okolicy w sklepach z artykułami dziecięcymi takich nigdzie nie spotkałam :dry:
Pozostanie mi więc chyba jdnak zamówić prze Allegro.

A nie masz w pobliżu gdzieś Auchan`a ??? Tam też widziałam takie smoczki-gryzaki ;)

13 lata 6 miesiąc temu #200873 przez aniamaj133
Cześc Kochane!
Zuzia na początku leżała w swoim łóżeczku całkiem płasko, od jakiegoś czasu ma podusię klin.
Nie zauważyłam narazie żadnej różnicy w tym czy ją ma czy nie więc chyba ją zostawimy.

Za godzinę wybieramy się do teściów na obiad.... :dry:
Ech zawsze czuję się tam aż nad to obserwowana... i te karmienie oni nie rozumieją dlaczego nie chcę karmic przy swoim tesciu, a dla mnie to normale ze chce miec troche intymnosci i nie kazdy mezczyzna musi mnie ogladac. Co innego przy kobietach bo przeciez mamy to samo, a różnimy się tylko rozmaiarami.
Na dodatek mała nie pije nic z butelki i moja teściowa krzywo na to patrzy, że oduczyłam dziecko... a przecież nie robiłam nic specjalnie, sama chciałabym by czasami napisła się troche heratki lub soczku nie z łyżeczki. Ale kto tu zrozumie teściowe :laugh:

Udanego dnia Wam życze, ja lukam jeszcze na allegro, moze kupie cos Zuzi. :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #200874 przez bombel779
aniamaj133 napisał:

Za godzinę wybieramy się do teściów na obiad.... :dry:

Łłłoo matko!! My też!! :dry: I chyba podobnie się cieszę... :dry:

13 lata 6 miesiąc temu #201021 przez Agusiak
hej!!

My właśnie wróciliśmy z odwiedzin u kuzynki męża, ma 4 letnią córeczkę i jest w ciąży, termin na styczeń. A teśców póki co mamy z głowy bo się ostatnio teściu rozchorował więć omijamy szerokim łukiem.

Bombel mam Auchan`a i to całkiem blisko ale ja tem czegoś takiego nie spotkałam.

aniamaj133 współczuję, w takich momentach cieszę się, że nie karmię piersią bo było by pewnie to samo.

13 lata 6 miesiąc temu #201326 przez aniamaj133
Czesc!
No i nawet nie bylo tak zle na tym "rodzinnym obiadku" dalam rade, zawsze czuje tam peien respekt :dry:
Zuzia wcinala u nich pierwszy deserek - jabuszka. Ślicznie jadla ;)
Ona wie, kiedy ma byc grzeczna :laugh:
Jak ja nie lubie ludzi, ktrorzy do wszystkiego sie strącją i wszystko chcą wiedziec, a i tak skrytykuja :angry:
Co dzisiaj robicie?
My za chwile wybieramy się na spacer i do znajomej, ktrora ma juz 10-cio miesiecznego bobasa.
Śliczna pogoda sie nam zrobiła wiec trzeba z niej korzytsac. Czy mialyscie juz powtorne usg bioderek?
Czy w Waszych przychodniach bylo to badanie platne?

Pozdrowienia!

13 lata 6 miesiąc temu #201330 przez bombel779
Ania Tobie nawet się udało :) A moja gościna u teściów to totalna klapa,jak zawsze z resztą :dry: Tak się nawqrzałam że głowa boli!!Do teraz jak sobie pomyślę o wczorajszym dniu to mnie kręci w żołądku :dry: echhhh

Agusiak czy mnie się zdaje czy karmisz małą mlekiem Bebilon??

13 lata 6 miesiąc temu #201366 przez Agusiak
cześć dziewczynki :)

aniamaj133 my mieliśmy już powtórne badanie bioderek i u nas jest to całkowicie bezpłatne. Kolejna kontrola w grudniu.

bombel tak, karmimy się bebilonem :)

Mój tata wrócił wczoraj z Zakopanego i kupił wnusi bamboszki na zimę i kamizelkę góralską :laugh: Słodkie to takie malutkie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka