BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374215 przez sylka
Kochana Amelko wszystkiego najlepszego z okazji 1 urodzinek. Dużo zdrówka, uśmiechu od ucha do ucha i spełnienia wszystkich marzeń tych dużych i małych życzy Kubuś z Rodzicami
[/color][/size]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #374257 przez Agusiak
agi fajnie, że imprezka się udała :)
Z tego co piszesz to prezenty bardzo fajne a kaska też się przyda. Może się nie wysilili ale lepiej tak niż jakby mieli kupić byle co, a tak to przynajmniej kupicie Amelce co będziecie uważać za potrzebne :)

Teraz masz pewnie masę sprzątania, już współczuję :)
Czekamy jeszcze tylko Kochana na jakieś fotki bo Amelka pewnie cudnie wyglądała, pochwal się torcikiem i wrażeniami z prezentacji. Na pewno wszystkim się bardzo podobało :)

Miłego popołudnia :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374281 przez agi-p
Sylka dziękujemy za życzenia :kiss:

Aguś godzinę temu pojechali ostatni goście i już się odsprzątałam :) W sumie już wczoraj z grubsza wysprzątałam i od rana coś tam ogarniałam i źle nie było .
A zdjęć to prawie nie mam :P Normalnie pierwszy raz mi się zdarzyło,żeby tak malo fotek pstryknąć :( Nie wiem jak to się stało . Ale jutro będę zgrywać , to coś tam wkleję :)
Torcik był zwykły,bez żadnych dzecięcych figurek czy opłatków z postaciami z bajek . Kolejne tory będą wypasione :)
Prezentacja podobała sie i goście byli zaskoczeni . Rodzina Mężusia tak jak juz pisałam ograniczona jest bardzo :P Nie sa nauczeni takich rzeczy ,dla nich to dziwne i niepotrzebne . Ale my ile razy to oglądamy , to za każdym razem wzruszeni jesteśmy . Jak się uda , to Wam pokaże .Tyle pracy mnie to kosztowało,4 czy 5 razy ją robiłam :P Tylko za dużo fotek jest i jak chce się przeczytać te dłuższe fragmenty , to trzeba pauzę zrobić .

Kurcze odtworzyłam sobie z youtube prezentację i coś się chyba źle wgrało,bo napisy nie pasują i mega szybko się kasują . Nie pasują :( Normalnie inaczej to wygląda...lepiej .
Zostawię ten filmik,najwyżej jak Was to denerwuje to nie oglądajcie :)

12 lata 10 miesiąc temu #374302 przez Agusiak
agi prezentacja super :)
Świetna pamiątka a Amelka rozkoszna :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374316 przez sylka
Agi filmik prześliczny :) Paulinka nie wiele cięższa była od Kubusia :)

Coś wam opowiem :) Poszłąm Kubue gotować mannę a chłopaki zostali w pokoju. P. pracował przy biurku a młody bawił się. Po chwili wpada P. do kuchni i pyta czy wkąłdałam Kubusia do rowarka a ja że nie. Zachodzimy do jego pokoiku a Kuba siedzi w rowerku kręci kierownicą i robi brrrum brrr :D Niezauważony pobiegł do pokoiku. Dodam że rowerek ma obręcz zabezpieczającą na około. Przed chwilą pokazał nam jak wchodzi :P Zadziera wysoko 1 nogę 2 rączkami trzyma kierownicę i się podciąga. Nóżki wkłada na 1 str. a jak stabilnie siedzi przekłada sobie 2 na drugą str. i gotowe. Najlepsze że taż umie zejść :lol: i to bez wywrotki. Ten maluch zaskakuje mnie codziennie.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374369 przez Agusiak
Sylka Kubuś mały zdolniacha :)
Ja też jak widzę jakie rzeczy robi Paulinka, na które myślałam że jeszcze nie wpadnie to aż mnie w gardle ściska jakie te małe dzieciaczki mądre i sprytne :)
Rozpiera mnie wtedy taka duma i cieszę się jak świnka w deszcz :lol:

A Kubuś po prostu rozwija się rewelacyjnie i dosyć szybko wszystko robi i odkrywa :) Super!!
:laugh:

A ja jeszcze muszę wyprasować Pauli sukienkę bo jutro mamy tą sesję, ale jakoś nie mam na nią specjalnie ochoty :P
No ale jesteśmy umówieni to trzeba iść :blink:

I my niestety nie jedziemy w tym roku nigdzie na wakacje :(
Nie wyrobimy się finansowo :(
Ale wyskoczymy na urlop do domku letniskowego to mężuś chociaż troszkę odpocznie :)
Może w przyszłym roku uda się gdzieś wyjechać :)

A i mam pytanie. Dziewczyny przed ciążą moja @ trwała ok 6-7 dni a cykle ok 30. Teraz cykle są tak samo regularne 28-30 dni ale od porodu @ trwa tylko 3 dni. Czy myślicie że to może coś oznaczać, że tak się skróciła?

Miłego wieczorku :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374373 przez agi-p
Sylka no rośnie Ci mały kombinator :) Jaki pomysłowy jest :) To bardzo dobrze Kochana . Zaradny z niego chłopczyk i taki rozumny :)

Ciesze się , ze prezentacja sie Wam podobała :) Szkoda tylko , ze te napisy coś nawalają :( Nie wiem czemu . Próbowałam w innym programie to zapisać , ale coś nie idzie . Jak oglądam na dvd czy kompie to prawidłowo wszystko działa .
Nic wykasuję to.

Mężulek poszedł spać razem z Amelką :P Słabiutki był :P Ale jak się pije do 2 w nocy , to nie ma co się dziwić :P Jednak mimo to muszę powiedzieć , ze świetnie się trzymał do samego końca imprezy . I pomagał mi dużo , a już miałam czarne myśli,że siądzie i będzie balował , a ja sama zostanę z tym wszystkim .
Paulinka właśnie poszła nyny , Ami zasnęła zaraz po kąpieli , a ja siedzę i rozglądam sie po allegro co tu Amelce kupić :P Niby tyle rzeczy chcę , ale wszystko jakies takie tandetne mi się wydaje , lub przydatne na krótko . Rowerek za mną chodzi i piaskownica i plac zabaw ...pomysłów milion na minutę :P Tylko czy w tym roku to wszystko ma sens tak naprawdę . Ami jeszcze nie chodzi i pewnie przez wakacje nie zacznie , wiec po co jej plac zabaw ???
Oj marudzę już :P

Editt...
Agusiaczku to juz jutro sesja ???? No super :) Oj ochota to Ci jutro przyjdzie :) Będzie pięknie i już czekam na relację :) Paulinka śliczniutka ,wiec każde zdjęcie będzie the best :)
Szkoda , ze na wczasy się nie wybierzecie , ale nadrobicie w przyszłym roku . Grunt , ze macie domk letniskowy...i jakby nie patrzeć to przeciez też wczasy !!!!
Kurcze z tą @ to nie mam pojecia o co chodzi . Wiem , ze niektóre dziewczyny maja po porodzie krótsze , lub mniej obfite , ale może zapytaj dla pewności ginekologa .

12 lata 10 miesiąc temu #374390 przez sylka
Agusiak z @ nie pomogę. Ja pierwsze 3 po porodzie miałam okropnie obfite myślałam że się dosłownie wykrwawiam lało się ze mnie potokami że co 30 min latałam do toalety. Kolejne miałam później a oststnio czekałam 2 mies. aż się pojawi okres!!! @ trwa zwykle z ok 5 dni a wcześniej 7-8 ale nadal są bardzo nieregularne jak przed porodem. Myslę, że to że się skróciła to może wpływ bardziej hormonów i raczej nic niepokojącego się nie dzieje :) A jak z obfitością przez 3 dni jest słaba czy normalna?

12 lata 10 miesiąc temu #374406 przez Agusiak
Sylka z tą obfitością bywa różnie, bo raz przez pierwsze dwa dni jest normalna, innym razem obfitsza, ale trzeci dzień już słabiuteńka, czasem zdarza się też czwarty dzień plamień.
Lekarza zapytam na pewno ale chodzę na NFZ więc troszkę poczekam na wizytę a do tej pory byłam ciekawa czemu tak się porobiło :blush:

agi ja też tak mam, że kotłują mi się w głowie różne rzeczy dla Paulinki które chciałabym jej kupić ale na większość jest jeszcze za mała i nie warto teraz wydawać na to pieniędzy.
Z tym placem zabaw to masz rację. Fajnie go mieć ale jak Amelka jeszcze nie chodzi to tylko by sobie na niego patrzyła. Chociaż ze zjeżdżalni zawsze mogłaby z nią Paulinka pozjeżdżać :)
Rowerek byłby chyba tylko zastąpieniem wózka bo Amelcia jeszcze nie pedałowałaby tylko w nim jechała jak w wózku. A piaskownica na pewno zda egzamin bo do tego nie trzeba chodzić :)
Paulinka np siedzi w piaskownicy i wsypuje piasek do wiaderka, przez sitko, na siebie i w wszędzie wokoło :P
Możesz też kupić jej coś co będzie inwestycją, np coś ze złota :)

12 lata 10 miesiąc temu #374413 przez sylka
U nas rowerek super się sprawdza jak nie chce mi się znosić na spacer wózka i nie planuję po drodze wiekszych zakupów :)
Kuba uwielbia w nim jeździć

Piaskownica wam się przyda i zjeźdzalnia napewno teź. Zawsze Paulinka może ją na nią wsadzać i trzymać.

12 lata 10 miesiąc temu #374463 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku teraz dojrzałam jaki masz śliczny awatarek :)
A z tymi prezentami to właśnie taki problem . Chyba kupimy piaskownicę , a resztę kasy jej wrzucimy do skarbonki. Basenik już kupiłam , więc na to lato chyba nic innego nie jest jej potrzebne .
Zastanowię się jeszcze nad tym rowerkiem .

Nocka kiepska ... pobudki non stop . Czyli moje marzenia o lepszym spaniu po roczku poszły w dal :P
Nic kolejna opcja to drugie urodziny , więc cały rok przed nami .

Pogoda paskudna :( Całą noc padało i teraz też . Pojade dziś do Mamci , a potem do endokrynologa na kontrolę .
I cały ten tydzień bedzie zwariowany . Już dziś zaczęłam pranie , jutro też , a środę poświęcę na pakowanie . Czwartek pół dnia u Mamy będziemy , a w piątek rano jedziemy na lotnisko i wczasy :)

Miłego dnia :)

12 lata 10 miesiąc temu #374468 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi dziękuję za miłe słowa o awatarku, właśnie miałam się Was pytać czy on się w ogóle wyświetla bo u mnie jest ciągle ten stary a jak wchodzę w kategorie czy ostatnie dyskusje to tam widnieje ten mój jeszcze starszy, ale to może wina przeglądarki :)

Faktycznie czeka Cię zwariowany tydzień i pełen pracy ale nagrodą będą wspaniałe wakacje i już się pewnie wszyscy nie możecie doczekać :)
A Paulinkę chyba wcześniej ze szkoły zabieracie bo zakończenie roku chyba jakoś później jest, ale mogę się mylić bo w ogóle się nie orientuję :P :blush:

Kochana moja biedna szwagierka też postawiła drugą granicę na przespanie nocek przez synka po drugich urodzinach :dry: Dwa latka kończy we wrześniu więc zobaczymy :blink:

A Paulince wyszło na buźce kilka czerwonych krostek, nie takich ropnych ale takich jakby plamka-bąbelek. Nie wiem co to może być, poobserwuję to a jak będzie przybywać to lekarz.
Dziś sesja i mam nadzieję, że pani fotograf wyretuszuje nam te krostki w fotoshopie :silly: :laugh:

U nas pogoda też smętna i pada od rana, nic się nie chce tylko spać :)

Miłego dnia :)

12 lata 10 miesiąc temu #375071 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Jak Wam minął dzionek?

Nam bardzo miło, pomimo paskudnej pogody :)
Sesja była bardzo udana, Paulinka na szczęście była w dobrym humorze, pozowała i rozdawała uśmieszki na prawo i lewo :) Mieliśmy nawet podczas sesji gapiów (znajomych fotografki i gości knajpki) bo tak im się podobało :)
Fotografka pytała się nas czy już byliśmy z małą na jakiś sesjach zdjęciowych a jak odpowiedzieliśmy, że nie to nie mogła uwierzyć :)
Ja też byłam zaskoczona, że tak fajnie poszło.
Jednak sama oprawa tego "studia" pozostawia wiele do życzenia. Szczerze mówiąc to spodziewałam się czegoś zupełnie innego, a tam nie było nawet żadnego tła, jedynie białe płótno, stół z poduchami i białym woalem, oświetlenie i tyle.
Ale nie chcę oceniać, poczekam na efekt końcowy :)
Nawet jak to nie będzie nic specjalnego to i tak było to fajne doświadczenie :)

Paulinka już śpi słuchając kołysanek na dobranoc :)

A ja czekam na kolację którą właśnie w kuchni pichci mężuś :)

A i odebraliśmy wywołane zdjęcia od fotografa z ośmiu zaległych klisz więc czeka mnie segregowanie i układanie zdjęć w albumach.

12 lata 10 miesiąc temu #375261 przez sylka
Agusiak białe tło jest po to by póżniej łatwo było nałożyć inne w czasie obróbki :) Fotografka jak będzie obrabia to wybierze pasujące do danej sceny zapewne :D

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #375269 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agusiaczku super ,ze Paulinka taki humorek na sesji miała :) Zdjęcia dzięki temu będą wesołe i na pewno świetne .Czasami miejsce zwygląda nieciekawie , ale nadrabia innymi rzeczami . Ja tak miałam już parę razy . No w Bieszczadach była lokal , do którego nie chciałam wejść . Wyglądał z zewnątrz jak jakas putyka z menelami pijącymi tanie wino . Ale został nam on polecony przez mieszkańców . Okropnie oponowałam , ale finalnie okazalo się , że jedzenie prze pyszne było i całkiem miło w środku :)
Kiedy fotki będziecie mieli ?
Oj ale Ci fajnie z tym Mężusiem :) Mój jak robi kolację to zazwyczaj parówki są ;)
A jak z wysypką Paulinki ? Może coś zjadła ? Amelce czasami pojawią się jakieś czerwone krosteczki , ale szybko znikają ,czasami nawet po paru minutach . Na szczęście nie ma alergi żadnych . Ostatnio upodobała sobie moją wodę z cytryną i też jej nic nie było :)

Co do końca roku szkolnego , to dzieciaki chodza do szkoły do 29 czerwca . Paulinki tydzień nie będzie , ale nic nie traci ,bo oceny już ma piękne :) A 22 jadą na wycieczkę :)

Nam dzionek minął szybko . Ale pogoda to mnie dobija . Dzisiaj padało pół dnia , potem zrobiła się mega palma i an koniec znowu deszcz . Ale wykorzystałyśmy słoneczne chwile i na spacerek się wybrałyśmy . Po 14-stej pojechaliśmy do Bielska . Ami do mojej MAMCI ,a ja z Mężusiem do lekarza . Potem Mężuś do dentysty , a ja w tym czasie do Mamci :) Puala została u Babci na noc . Takie zamieszanie małe :P Ale szybko zleciało i kolejny dzień za nami .

Pogoda taka jak teraz ma się utrzymać podobno do środy :(

Nic idę poromansowac z Mężulkiem :)

Spokojnej nocki :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka