- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- Otrzymane podziękowania: 0

Z tego co piszesz to prezenty bardzo fajne a kaska też się przyda. Może się nie wysilili ale lepiej tak niż jakby mieli kupić byle co, a tak to przynajmniej kupicie Amelce co będziecie uważać za potrzebne

Teraz masz pewnie masę sprzątania, już współczuję

Czekamy jeszcze tylko Kochana na jakieś fotki bo Amelka pewnie cudnie wyglądała, pochwal się torcikiem i wrażeniami z prezentacji. Na pewno wszystkim się bardzo podobało

Miłego popołudnia

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Aguś godzinę temu pojechali ostatni goście i już się odsprzątałam

A zdjęć to prawie nie mam

Torcik był zwykły,bez żadnych dzecięcych figurek czy opłatków z postaciami z bajek . Kolejne tory będą wypasione

Prezentacja podobała sie i goście byli zaskoczeni . Rodzina Mężusia tak jak juz pisałam ograniczona jest bardzo

Kurcze odtworzyłam sobie z youtube prezentację i coś się chyba źle wgrało,bo napisy nie pasują i mega szybko się kasują . Nie pasują

Zostawię ten filmik,najwyżej jak Was to denerwuje to nie oglądajcie

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Coś wam opowiem

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja też jak widzę jakie rzeczy robi Paulinka, na które myślałam że jeszcze nie wpadnie to aż mnie w gardle ściska jakie te małe dzieciaczki mądre i sprytne

Rozpiera mnie wtedy taka duma i cieszę się jak świnka w deszcz

A Kubuś po prostu rozwija się rewelacyjnie i dosyć szybko wszystko robi i odkrywa

A ja jeszcze muszę wyprasować Pauli sukienkę bo jutro mamy tą sesję, ale jakoś nie mam na nią specjalnie ochoty

No ale jesteśmy umówieni to trzeba iść

I my niestety nie jedziemy w tym roku nigdzie na wakacje

Nie wyrobimy się finansowo

Ale wyskoczymy na urlop do domku letniskowego to mężuś chociaż troszkę odpocznie

Może w przyszłym roku uda się gdzieś wyjechać

A i mam pytanie. Dziewczyny przed ciążą moja @ trwała ok 6-7 dni a cykle ok 30. Teraz cykle są tak samo regularne 28-30 dni ale od porodu @ trwa tylko 3 dni. Czy myślicie że to może coś oznaczać, że tak się skróciła?
Miłego wieczorku

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ciesze się , ze prezentacja sie Wam podobała

Nic wykasuję to.
Mężulek poszedł spać razem z Amelką

Paulinka właśnie poszła nyny , Ami zasnęła zaraz po kąpieli , a ja siedzę i rozglądam sie po allegro co tu Amelce kupić

Oj marudzę już

Miłego wieczorku

Editt...
Agusiaczku to juz jutro sesja ???? No super

Szkoda , ze na wczasy się nie wybierzecie , ale nadrobicie w przyszłym roku . Grunt , ze macie domk letniskowy...i jakby nie patrzeć to przeciez też wczasy !!!!
Kurcze z tą @ to nie mam pojecia o co chodzi . Wiem , ze niektóre dziewczyny maja po porodzie krótsze , lub mniej obfite , ale może zapytaj dla pewności ginekologa .
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Lekarza zapytam na pewno ale chodzę na NFZ więc troszkę poczekam na wizytę a do tej pory byłam ciekawa czemu tak się porobiło

agi ja też tak mam, że kotłują mi się w głowie różne rzeczy dla Paulinki które chciałabym jej kupić ale na większość jest jeszcze za mała i nie warto teraz wydawać na to pieniędzy.
Z tym placem zabaw to masz rację. Fajnie go mieć ale jak Amelka jeszcze nie chodzi to tylko by sobie na niego patrzyła. Chociaż ze zjeżdżalni zawsze mogłaby z nią Paulinka pozjeżdżać

Rowerek byłby chyba tylko zastąpieniem wózka bo Amelcia jeszcze nie pedałowałaby tylko w nim jechała jak w wózku. A piaskownica na pewno zda egzamin bo do tego nie trzeba chodzić

Paulinka np siedzi w piaskownicy i wsypuje piasek do wiaderka, przez sitko, na siebie i w wszędzie wokoło

Możesz też kupić jej coś co będzie inwestycją, np coś ze złota

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kuba uwielbia w nim jeździć
Piaskownica wam się przyda i zjeźdzalnia napewno teź. Zawsze Paulinka może ją na nią wsadzać i trzymać.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiaczku teraz dojrzałam jaki masz śliczny awatarek

A z tymi prezentami to właśnie taki problem . Chyba kupimy piaskownicę , a resztę kasy jej wrzucimy do skarbonki. Basenik już kupiłam , więc na to lato chyba nic innego nie jest jej potrzebne .
Zastanowię się jeszcze nad tym rowerkiem .
Nocka kiepska ... pobudki non stop . Czyli moje marzenia o lepszym spaniu po roczku poszły w dal

Nic kolejna opcja to drugie urodziny , więc cały rok przed nami .
Pogoda paskudna

I cały ten tydzień bedzie zwariowany . Już dziś zaczęłam pranie , jutro też , a środę poświęcę na pakowanie . Czwartek pół dnia u Mamy będziemy , a w piątek rano jedziemy na lotnisko i wczasy

Miłego dnia

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi dziękuję za miłe słowa o awatarku, właśnie miałam się Was pytać czy on się w ogóle wyświetla bo u mnie jest ciągle ten stary a jak wchodzę w kategorie czy ostatnie dyskusje to tam widnieje ten mój jeszcze starszy, ale to może wina przeglądarki

Faktycznie czeka Cię zwariowany tydzień i pełen pracy ale nagrodą będą wspaniałe wakacje i już się pewnie wszyscy nie możecie doczekać

A Paulinkę chyba wcześniej ze szkoły zabieracie bo zakończenie roku chyba jakoś później jest, ale mogę się mylić bo w ogóle się nie orientuję

Kochana moja biedna szwagierka też postawiła drugą granicę na przespanie nocek przez synka po drugich urodzinach

A Paulince wyszło na buźce kilka czerwonych krostek, nie takich ropnych ale takich jakby plamka-bąbelek. Nie wiem co to może być, poobserwuję to a jak będzie przybywać to lekarz.
Dziś sesja i mam nadzieję, że pani fotograf wyretuszuje nam te krostki w fotoshopie

U nas pogoda też smętna i pada od rana, nic się nie chce tylko spać

Miłego dnia

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jak Wam minął dzionek?
Nam bardzo miło, pomimo paskudnej pogody

Sesja była bardzo udana, Paulinka na szczęście była w dobrym humorze, pozowała i rozdawała uśmieszki na prawo i lewo

Fotografka pytała się nas czy już byliśmy z małą na jakiś sesjach zdjęciowych a jak odpowiedzieliśmy, że nie to nie mogła uwierzyć

Ja też byłam zaskoczona, że tak fajnie poszło.
Jednak sama oprawa tego "studia" pozostawia wiele do życzenia. Szczerze mówiąc to spodziewałam się czegoś zupełnie innego, a tam nie było nawet żadnego tła, jedynie białe płótno, stół z poduchami i białym woalem, oświetlenie i tyle.
Ale nie chcę oceniać, poczekam na efekt końcowy

Nawet jak to nie będzie nic specjalnego to i tak było to fajne doświadczenie

Paulinka już śpi słuchając kołysanek na dobranoc

A ja czekam na kolację którą właśnie w kuchni pichci mężuś

A i odebraliśmy wywołane zdjęcia od fotografa z ośmiu zaległych klisz więc czeka mnie segregowanie i układanie zdjęć w albumach.
Miłego wieczorku

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiaczku super ,ze Paulinka taki humorek na sesji miała

Kiedy fotki będziecie mieli ?
Oj ale Ci fajnie z tym Mężusiem

A jak z wysypką Paulinki ? Może coś zjadła ? Amelce czasami pojawią się jakieś czerwone krosteczki , ale szybko znikają ,czasami nawet po paru minutach . Na szczęście nie ma alergi żadnych . Ostatnio upodobała sobie moją wodę z cytryną i też jej nic nie było

Co do końca roku szkolnego , to dzieciaki chodza do szkoły do 29 czerwca . Paulinki tydzień nie będzie , ale nic nie traci ,bo oceny już ma piękne

Nam dzionek minął szybko . Ale pogoda to mnie dobija . Dzisiaj padało pół dnia , potem zrobiła się mega palma i an koniec znowu deszcz . Ale wykorzystałyśmy słoneczne chwile i na spacerek się wybrałyśmy . Po 14-stej pojechaliśmy do Bielska . Ami do mojej MAMCI ,a ja z Mężusiem do lekarza . Potem Mężuś do dentysty , a ja w tym czasie do Mamci

Pogoda taka jak teraz ma się utrzymać podobno do środy

Nic idę poromansowac z Mężulkiem

Spokojnej nocki