BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 10 miesiąc temu #370223 przez Agusiak
dzień dobry :)

Witam się z rana totalnie nie wyspana :P :P

Słonko u nas świecie ale już od wczoraj jest zdecydowanie chłodniej, tzn nadal fajnie ciepło ale już bez upałów :)

Macie już jakieś pomysły na prezenty z Okazji Dnia Dziecka?

Jeszcze musimy coś kupić symbolicznego mojemu tacie bo jutro ma urodziny, a z nim zawsze jest problem jeśli chodzi o prezenty, bo z reguły albo już daną rzecz ma, albo nas na to nie stać :P :P
Ale kupimy mu chyba coś z Euro 2012 to od razu będzie miała pamiątkę :blink:

Lecę na kawkę :)
Miłego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #370270 przez sylka
Prezenty na dzień dziecka mamy już kupione. Kubuś dostanie puzzle i narzędzia takie coś allegro.pl/playme-handy-tools-zestaw-nar...018-i2338361558.html i allegro.pl/playme-pierwsze-puzzle-drewni...470-i2357841110.html . Moja chrześniaczka pluszaka dla maluszków z Biedronki a chrzesniak męża puzzle 3D taki jeżdzący samochód do zbudowania. Zostało tylko kupić coś bratanicy P. ale to jakieś ubranko wybiorę w tym tyg.

Agi mam na dzieję że w szpitalu szybko pó1jdzi1e i załatwisz co musisz bez zbędnych ceregieli z personelem medycz11nym :P

Agusiak u nas też deko chłodniaj ale nadal słonecznie. Choć dziś i tak cieplej niż wczoraj bo już chyba z 23 st są.

edit.
Hej u nas cały dzień minął na spacerach i odwiedziach u szwagierki bo zajmowałam się chrześniaczką. Kubuś nie był zazdrosny bez problemu zajmowałam się Mają a Kuba bawił się zabawkami w tym czasie i co jakiś czas jak mała leżała to bujał ją w łózeczku bo mają z funkcja kołyski. Śmiechu było co nie miara jak tak ją lulał.

12 lata 10 miesiąc temu #370680 przez Agusiak

agi jak tam rajd po szpitalach?

Sylka Kubuś ma świetną fryzurkę i ja uważam, że jest do Ciebie bardzo podobny :silly:

U nas dziś w sumie fajna pogoda, ale było też coś jakby burza, rało jak z cebra, że nawet Polsat cyfrowy nie odbierał :huh:

No i mieliśmy dziś w domu mały wypadek. Paulinka zarobiła ogromnego guziora na czole :(
Siedziała na schodach z moją mamą, bo uwielbia tam siadać i nagle nie wiadomo jak i kiedy rąbnęła z pierwszego schodka i uderzyła głową o kafelki. Ryk był niesamowity i w sumie wyglądało to nieciekawie ale okazało się, że na szczęście nie jest tak źle. Ale śliwa jest spora a Paulinka długo nie mogła się uspokoić.

Zajrzę jeszcze później bo T chce coś z kompa.

12 lata 10 miesiąc temu #370712 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Agusiaczku buziaki dla Paulineczki :kiss: Biedusia mała kochana . Ale dobrze , ze guz wyszedł . Koleżanka teraz w szpitalu leży , bo miała operację na kręgosłup . Ordynator oddziału neurologicznego powiedział , ze jest dobrze jak po wypadku , czy uderzeniu mocniejszym wychodzi guz właśnie . Jak nie , to prawdopodobnie robi się krwiak , a to już niedobrze .
wOOW to niezła burza u Was była . U Nas w sumie tylko pokropiło .

Sylka no proszę super prezenty wybrane :) I jak fajnie , ze Kubuś zazdrośnikiem nie jest :) I mogłaś pobawić taką kruszynkę :) Pewnie przez to Kubuś wydawał Ci sie już taki "dorosły" :)

Mi pomysłu na prezenty na dzien dziecka brakuje . Męczy mnie to już szczerze mówiąc . Ledwo Paula miała urodziny , teraz Amcia i znowu coś trzeba kupić . Raz , ze kasa znowu pójdzie , a dwa za dużo okazji na raz i pomysły się wyczerpały . Do tego jeszcze chrześnicy i jej siostrze musze coś wymyślić .

Rajd po szpitalach Nas wykończył . Przepisze to co an czerwcówkach pisałam , bo już nawet nie chce mi sie o tym pisać , bo jestem tym tak wkurzona !!!
Powiem tak : Polska Służba Zdrowia to porażka i wielka ściema . Jakby to zależało ode mnie , to ani grosika bym miesiecznie im nie dawała . Koszmarne jest to , ze taką kase miesiecznie mi ściągają , a jak chcę isć do lekarza , to i tak prywanie musze się umawiać . Byliśmy dziś w 3 palcówkach na NFZ i wszędzie najbliższy termin to 2013 rok . W jednej wrzesień, w drugiej maj , a w 3 to już nawet nie pamietam . PORAŻKA !!! Do jednej lekarki nawet się wbiłam , ale powiedziała , ze mnie nie przyjmie , bo terminów nie ma już . Nawet na skierowanie nie popatrzyła . Powiedziałam jej , ze mam na skierowaniu napisane PILNE!!! , a Ona , ze to nie jej sprawa i nic nie poradzi . Myślałam , ze wścieku dostanę . Nie mówiąc już o moim Mężusiu , bo chciał nawet isć na skargę . Zostało mi umówienie się prywatnie , co też uczyniłam i 4 czerwca mam wizytę .

Jutro rano jade do cieszyna odwiedzić koleżankę i jej córcię Zosię , tą młodszą od Ami o 2 miechy :)
Miłego wieczorku i spokojnej nocy :)

12 lata 10 miesiąc temu #370740 przez sylka
Buziaki dla Paulinki, biedna sięwypłakała. U nas ostatnio tez KUba chodziłz guzami ledwo 1 znikał 2 łapał. Ale faktycznie jepiej jak wyszedł nizby od środka miał siękrwiak robic i by go widac nie była a to góka to niebezpieczne.

Co do podobieństwa to dużo os twierdzi że ja z P> podobni jesteśmy to w sumie ciężko stwierdzić do kogo Kubusiek zbliżony :) Moja mama mówiże to cały P. tylko moje oczy ma.

Agi fakt z NFZ to porazka. Lepiej byłoby te pieniążki odkładac na priv ubezp. zdrowotne i wydawać czy to się idzie na państwowe badania czy prywatnie.

12 lata 10 miesiąc temu #370748 przez Agusiak
agi ale mnie nastraszyłaś z tym krwiaczkiem :(
Mam nadzieję, że nic takiego się u nas nie zrobi ale i tak bacznie obserwuję każde jej zachowanie.

Sylka prezenty super. Ja też nie mam pomysłu ale zastanawiam się nad taką maszynką do baniek bo kupiliśmy jedną córce kuzyna, drugą synkowi szwagierki i jeszcze jedną córce znajomych i zrobiły furorę :laugh:
O takie coś, ale są różne wzory :)
allegro.pl/banki-mydlane-mega-wyrzutnia-...cam-i2364054632.html

agi współczuję tych przepraw z lekarzami, to na prawdę jest jakiś koszmar i człowiek ma takie nerwy, że tylko siąść i płakać. A najgorsze jest to, że praktycznie nic nie możemy zrobić i pozostaje nam tylko umówić się prywatnie i płacić często grube pieniądze.

T udało się upolować w Lidlu te gatki i bluzeczki ale mówił, że nie było to łatwe bo ludzie rzucili się jak na wyprzedażach w USA, a był tam już przed 8 i było już tyle ludzi że szok :ohmy: :silly: :blink:

Miłego wieczorku :)

12 lata 10 miesiąc temu #370803 przez sylka
Agusiak takie same lub podobne maszynki do baniek widziałam ostatnio w Pepco :)

12 lata 10 miesiąc temu #370860 przez Agusiak
Sylka dzięki za info o tym Pepco, w sumie to już dawno tam nie byliśmy.

A Paulinka dostanie od mojej siostry czyli swojej chrzestnej takie cusik: :lol:
miniprice.pl/miska-niekapek-miseczka-nie...yro-bowl-p-1436.html
ciekawe jak się będzie sprawdzała w praktyce :blink:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #370941 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku rany skąd taką cenę tej miseczki wynalazłaś ? Ja kupiłam ją już dawno na all za niecałe 30 zł , a teraz sa jeszcze tańsze. allegro.pl/hit-miseczka-niewysypka-z-prz...owl-i2323026863.html Ale nie zdaje egzaminu . Jest mała i Amelka , która jeszcze nie biega, swobodnie z niej wszystko wysypuje . Równo ze mną kupiła to koleżanka dla swojego Igorka i tez była niezadowolona .
Może u Was zda egzamin , choć powątpiewam .
Kochana wszystkiego dobrego dla Taty z okazji urodzin :) :) :)

Uciekam sie ubierać , bo zaraz jedziemy do cieszyna , w odwiedziny do znajomej i jej córci Zosieńki 2 miechy młodszej od Amy :)

12 lata 10 miesiąc temu #370947 przez Agusiak

agi też nie wiem skąd taka cena, siostra również kupiła ją taniej, ale nie na allegro.
Ale kurcze szkoda, że taka bezużyteczna i się nie sprawdza no i że prezent już spalony jeszcze przed dostaniem :huh:
No nic trudno, zobaczymy jak nam się sprawdzi :)

Dziękuję w imieniu taty za życzenia :)

Udanego spotkania u koleżanki :)

u nas póki co całkiem ładnie, słonko świeci ale wczoraj też tak było z rana a potem burza :silly:

Poczytałam wczoraj o takich urazach główki u dziecka i chyba na szczęścia skończyło się tym razem tylko na śliwie, ale trzeba jeszcze bardziej uważać choć nie wiem czy przy biegającym dziecku jest to możliwe :huh:

Lecę się umyć i na kawkę :)

12 lata 10 miesiąc temu #370968 przez sylka
O tej miseczce czytałam kiedys opinie że nie spełnia swojego zadania.

Agusiak wszystkiego dobrego dla taty.

U nas tez pogoda dopisuje dziś ma wpaść szwagierka z Mają i ruszamy na spacer i zakupy :)

Z urazami to ciężka sprawa przy biegającym maluchu. Kuba co jakiś czas ma jakiegoś siniaka na czole po bliskim sotkaniu a to ze ściana czy framugą. Wszędzie go pełno to i siniaki są nic nie poradze nie bedę trzymała go pod kloszem czy obkładała folią bąbelkową :P :)

12 lata 10 miesiąc temu #371290 przez agi-p
Agusiaczku może Wam miseczka spasuje ... oby :)
I Kochana nie myśl już o tym guzie Paulinki i nie czytaj nic , bo oszalejesz . Myślę , ze jeszcze kilkakrotnie sytuacja się powtórzy . Żadna z Nas nie jest w stanie zapobiec siniakom i guzom choćbyśmy nie wiem co robiły . Dzieciaczki są żywe i pełno ich wszędzie :P

Sylka to udanych zakupów :) Z Majeczką idziecie ? super :)

U Nas dziś prawdziwe lato :) super pogoda :)
Odwiedziny u kupmeli bardzo udane :) jej Zosia większa tzn grubsza od Amci jest . Amelka przetestowała u nich rowerek . Superowy , tyle , że 450 zł kosztuje . Ja od paru dni przekopuje all za odpowiednim i już obłędu dostaje .

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #371434 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi fajnie, że spotkanie ze znajomą udane :)

Sylka dziękuję za życzenia dla taty :)

U nas dzień minął bardzo miło, urodziny udane i tata zadowolony z prezentów :)
Paulince na Dzień Dziecka kupiliśmy tą maszynę do baniek i jeszcze opaskę i spineczki w Smyku :)

Kupiliśmy też na próbę takie jakby pielucho-majteczki z pampers ale jak się sprawdzą to będą tylko na spacerki bo nie są tanie :huh:
allegro.pl/pampers-pants-4-5-6-girl-boy-...tki-i2370886716.html
takie coś tylko rozmiar 12-18 kg :)

A jeśli chodzi o te rowerki to też oglądałam ostatnio na allegro bo rodzice uparli się chcą taki kupić i w sumie jedyny jaki mi się podobał to kosztował ponad 800 zł, o taki
allegro.pl/rowerek-trojkolowy-cat-ceety-...tis-i2366214525.html
więc stwierdziłam, że odpuścimy ten rowerek i kupimy już później taki większy lub biegowy :)

Miłego wieczorku :)

12 lata 10 miesiąc temu #371444 przez sylka
U nas zakupy udane, kupiłam bratanicy męża na dzień dziecka fajna spódniczkę :) KUba zasna w wózku a póżniej wniosłam go i dospał jeszcze w domku. Majcia też sobie smacznie spała :) Dziś nawet godzinęwczęsniej poszedł spać a ja kończę robić ostatnie pranie.

Dziewczyny używałyście pampersów Sleep & Play bo bedu u mnie w promocji po 25 zł za paczkę i zastanawiam się czy nie kupić ich na spacerki zamiast Dady której używamy. Poprosze o opinie jeśli używałyście :)

12 lata 10 miesiąc temu #371450 przez Agusiak
Sylka ja kupiłam te pampersy raz bo właśnie były tanie i u nas totalna porażka.
Słyszałam, że to są najmniej chłonne z Pampersów, ale może Wam spasują :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka