BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #364875 przez sylka
Ciemiączko zrasta się chyba max do ok 1,5-2 lat. Wiadomo u różnych dzieci różnie to bywa. U nas na bilansie roczniaka jeszcze tyci go było a teraz to nawet nie wiem nie sprawdzałam. Ogólnie zawsze było ok. Poziom wit. D i stan nerek lekarz nam kontrolował by sprawdzić czy nie za dużo wit. jest w organizmie. Ja karmiłam piersi to dawałam 1 kroplę a teraz też 1 bo Kuba wypija z 300-500 ml samego mleka.

Dziś pogoda dopisała to zaliczyliśmy spacer przed drzemką i po obiedzie. Po 19 dopiero wróciliśmy. Kubusiek wciągnął serek wiejski na który ostatnio ma fazę :) i dokazuje.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #364921 przez Agusiak
U nas też dziś pogoda względna i spacerek był chociaż bardzo szybki bo Paulinka już nie lubi w wózku siedzieć. Niestety wyjąć jej nie mogłam bo u nas wszystkie trasy spacerowe są przy ruchliwych ulicach a place zabaw pozamykali, bo budują jakiś super wypasiony z siłownią na wolnym powietrzu, ścieżką do nauki poruszania się w ruchu drogowym, bezprzewodowym internetem i ścieżkami do spacerowania :) Już widać efekty i pewnie niedługo będzie otwarcie a wygląda na prawdę super :)
No ale do tego czasu to nie ma zbytnio gdzie chodzić więc pozostaje podwórko.

Mam nadzieję, że jutro też będzie pogoda bo zabieramy rodziców na rybkę do Złotego Potoku :)

Zajrzałam ostatnio do naszych kwietnióweczek 2011 a tak normalnie hula wiatr :ohmy:
Nic się nie dzieje od ponad miesiąca. Czyżby na dobre pożegnały się z naszym forum...?

Miłego wieczorku :)

12 lata 11 miesiąc temu #364943 przez sylka
kwietniówki pisza na fb. U nas dziś mamy zlot na marcówkach, prawie wszystkie będa ;lol:

Taki park jak u was buduja mam po 2 str. ulicy :) Mamy 2 place zabaw, 2 siłownie, park, ścieżki rowerowe i piesze, częć skate park (rampa, górki itp) boiska do kosza i nogi, korty tenisowe, ścianę do tenisa stoły do ping-pong a teraz maja budować ścieżki do nauki poruszania się w ruchu drogowym. wifi tez jest :)Góra do żjeżdzana na sankach, may amfiteatr i dużo drzewek i krzaczków :) Po obiedzie zawsze tam spacerujemy :) 2 taki tylko z dodatkowo ścianami do wspinaczki i fontannami mamy z 20 min od nas spacerkiem

12 lata 11 miesiąc temu #365216 przez Agusiak
sylka napisał:

Taki park jak u was buduja mam po 2 str. ulicy :) Mamy 2 place zabaw, 2 siłownie, park, ścieżki rowerowe i piesze, częć skate park (rampa, górki itp) boiska do kosza i nogi, korty tenisowe, ścianę do tenisa stoły do ping-pong a teraz maja budować ścieżki do nauki poruszania się w ruchu drogowym. wifi tez jest :)Góra do żjeżdzana na sankach, may amfiteatr i dużo drzewek i krzaczków :) Po obiedzie zawsze tam spacerujemy :) 2 taki tylko z dodatkowo ścianami do wspinaczki i fontannami mamy z 20 min od nas spacerkiem

Wow Sylka aż takich cudów do u nas nie będzie :ohmy: :P Wy macie cały park a u nas to będzie tylko taki nieco bardziej wypasiony plac zabaw :)

Dziewczynki a czy któraś z Was oprócz agi myśli już o drugim dzidziusiu?
Powiem Wam, że jak tak przebywam w otoczeniu ciężarnych to nabieram no to coraz większej ochoty :) No ale póki co skutecznie powstrzymują mnie kwestie medyczne, kwestia pracy no i własnego mieszkanka... :)
Może kiedyś, a myśleć już to zawsze mogę :silly: :laugh:

Sylka miłego zlotu z dziewczynami :) Tylko mi się tam nie opijcie :blink: :P

12 lata 10 miesiąc temu #365331 przez sylka
Zlot się udał wygadałyśmy sięa dziś mam wychodne i ide na babski wieczór :) a P. zostaje z KUbusiem.

O 2 dziecku myślimy, ale za jakiś czas ja Kuba pójdzie do przedszkola a mi uda się zmienić pracę. Bo to tez blokuje i remont w domu trzeba zrobić, wiec trochę rzeczy jest. Mamy m-3 z 1 malym pokojem i chcę tak je zorganizowac by zrobić jszecze 1 pokój z kuchni a kuchnia bedzie teraz gdzie łazienka. Wózwczas kuchnia byłaby otwarta na salon a łazienka przesunięta obok w mijsce korytarza gdzie mamy tylko szafę. Zagmatwane do wytłumaczenia :) I wówczas były by 2 małe pokoje salon, kuchnia i mniejsza łazienka kosztam zlikwidowania małego korytarza z szafą bo główny z dzwiami wejściowymi zostałby nieruszany. Ale szafe zawsze mozna wstawić do nowego pokoju a duża kuchnia nie jest mi potrzebna :)

12 lata 10 miesiąc temu #365626 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Nam dzień minął bardzo miło, pojechaliśmy na obiad do Złotego Potoku i było super :)
Paulinka trochę marudziła w samochodzie ale jakoś podróż nam minęła :P
W ogóle ostatnio to przestała lubić jazdę samochodem ,coraz rzadziej też zdarza jej się zasnąć w trakcie podróży :huh: :dry:

A Wam jak minął dzionek?

agi odpoczywaj Kochana w tych Bieszczadach ile się da :)

Miłego wieczorku:)

Sylka udanego babskiego spotkania :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #365834 przez sylka
Dzień minął leniwie po sprzątaniu w domku :P

Wczorajszy wypad się udał. Jak wróciłam chłopaki spali grzecznie każdy w swoim łóżku :)

Dziś o 16,00 zabieram Kubę na salę zabaw żeby poszalał. Myslę ze mu się bardzo spodoba taki wypad. Pogoda dopisuje wiec na spacer też skoczymy.

edit.

Spędziliśmy 3 godz. na sali zabaw :D Padam, ale Kuba się wyszalał. POdobał mu siębasen z piłakami, duże samochody i interaktywny dywan na którym projektor wyswietlał baloniki a jak się na niego nadepnęło balonik pękał i wydawał huk Kuba łapał te balony jak oszalały i biegał po tym dywanie za nimi w te i we wte :) Oczywiscie zaliczył wszystkie tunele, drabinki itp.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #366017 przez Agusiak
Sylka to super mieliście dzień no i niezłe tam macie atrakcje w okolicy :)
Tylko pozazdrościć :)

U nas dziś był taki upał, że Paulinka zaliczyła pierwszą kąpiel w baseniku :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ależ jej się podobało :)

Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #366114 przez sylka
Paulinka jak zawsze słodka :D

12 lata 10 miesiąc temu #366217 przez Agusiak
dzień dobry :)

My miałyśmy okropną noc :(
Paulinka co chwilę się budziła a od 2 do 4 to w sumie non stop byłam w jej pokoju :dry: :huh:
Chyba jednak zbyt wiele wrażeń miała albo to przez tą dwójkę prawą bo jej się przebiła.

A jeszcze wczoraj byliśmy w Decathlonie i obkupiliśmy małą w buciki, dresiki, koszulki, kostium kąpielowy i inne sportowo- wakacyjne rzeczy :P :P
My z T też przy okazji zarobiliśmy kilka rzeczy i teraz możemy śmiało jeździć na rowerach a T planuje jeszcze dodatkowo biegać :)

Miłego dnia, u nas zapowiada się tak samo ciepło jak wczoraj :)

12 lata 10 miesiąc temu #366538 przez Agusiak
dobry wieczór?

halo dziewczyny co z Wami?
agi wypoczywa i chyba jednak nie ma dostępu do internetu, ale Kozłowska odezwij się do nas :P
Sylka jak Kubusiowi minął dzisiejszy dzień?

Podobno od czwartku ma być już nieco chłodniej, tak ok 22 stopni.
My dziś cały dzień na dworze, potem spotkanie u fotografa, termin 6 czerwca potwierdzony, wstępnie wszystko obgadane a reszta już na samej sesji.
Przy okazji dowidzieliśmy się, że w klubie którego Pani fotograf też jest właścicielką organizują świetną imprezę z okazji dnia dziecka i cały teren na dworze zasypią pisakiem i zrobią plażę z kwiatami i różnymi atrakcjami :) więc może się wybierzemy :)

Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie już lepsza i Paulinka nie będzie się przebudzać.

12 lata 10 miesiąc temu #366570 przez sylka
Dzień minął spacerowo i zakupowo. Kuba nabiegał się na boisku pograł w piłke, pobawił się w piasku. JAk było mi już za gorąco to poszliśmy na zakupy do galerii i zjadliśmy gofry :) KUba przejechał sięw samochodzie takim bujanym i zadowolony wrócił do domku.

W Pepco za 1,99 sa fajne slipki i majteczki dziecięce. Dziś się zaopatrzyłam i KUbus paradował wieczorem w domku w majteczkach. O dziwo nie zasiusiał ich.

Wczoraj biegał bez i zamiast do nocniczka to naskał na dywan. Odsunął nocnik nasikał i żeby nikt nie widział zasłonił nocnikiem. Ubaw mieliśmy z tego. Cwaniak.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #366699 przez agi-p
Dzień dobry moje Kochane :)
Alez sie stęskniłam za Wami :) :kiss:

Oj ale Wy macie atrakcje u siebie ...place zabaw i to wypasione :) U Nas nie ma nic ...ale jak to na wsi :( Dobrze , ze do Bielska Rzut beretem , tam już coś się dzieje :P

Agusiaczku śliczny Palinka ma strój :) Słodko w nim wygląda . Chyba tez będę musiała zaopatrzyć Amisie w takie cudo :)
Kochana super , ze gdzieś w głowie zaczyna sie wykluwać mysl o drugim dzidziusiu :) To już maly kroczek :)

Sylka , ale z Kubusia cwaniaczek :P Dobrze , ze tylko siusiu zrobił :) Ale kapitalnie musiało wyglądać , jak zakrywał je nocniczkiem :) Udany jest :)

A Nam kochane wypad udał sie bardzo :) Dostęp do neta był , ale czasu zupełnie brakło na pisanie :P Dokupiliśmy jeszcze 1 nocleg w innym miejscu , bo pogoda dopisała na maxa :)
Amelka zachwycona , ale ze spaniem nic lepiej nie było . Pochodziliśmy po górach , pobyczyliśmy się nad Soliną i pozwiedzaliśmy ile się dało .Amelkce bardzo an rowerkach wodnych się podobało , aż piszczała :) Bieszczady są piękne , a widoki bezcenne :) Foto relację wkleję jak tylko ogarne się trochę . Ale Amelka była dzielna . W jedną str jechaliśmy ponad 5 godzin , a powrotną aż 6
Teraz zderzenie z rzeczywistością :P Pranie,sprzątanie , gotowanie ....ale te 4 dni doładowały Nas bardzo . Tylko musiałam wziąć antybiotyk,bo już było kiepsko . Nadal głos mi nie powrócił i kaszlę .
A dziś po Fadusia jade i do dentysty . Znowu pół dnia mnie nie będzie .

Kochane Mamusie miłego dzionka i oczywiscie słonecznego :) Do spisania wieczorem :) :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #366720 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi ale fajnie, że wypad się w pełni udał i że wypoczęliście :)
Szkoda tylko, że przeziębienie nie przeszło i nawet musiałaś wziąć antybiotyk ale teraz już powinno być lepiej.
W takim razie czekamy na zdjęcia :)

Sylka ale z Kubusia jest pomysłowy chłopczyk :) Ciekawe po kim to mam? :silly:

U na dziś pobudka o 5 ale potem Paulinka spała jeszcze do 8.30 :)
Nie wiem czemu te nocki ostatnio takie niespokojne, może kolejne zęby albo jakiś skok.
Ostatnio całe dnie jest na dworze na podwórku to na brak wrażeń nie narzeka :blink:

U nas od rana piękna pogoda :)

Miłego dnia Kochane :)

12 lata 10 miesiąc temu #366734 przez Kozłowska
Witajcie :kiss:
Ojj dziewczynki jest taka piękna pogoda że praktycznie cały dzień spędzam na dworku wczoraj wróciłam dopiero po 20 :blink: Ale już prawie wszystko załatwione szatka ma przyjść dziś lub jutro dziś jeszcze tylko do kościółka i wszystko z głowy. Młody rośnie jak na drożdżach. Waży 10.500 i ma 84cm :blink: Na szczepieniu nawet nie zapłakał zgrywał twardziela. Zacisnął dziąseł-ka zrobił się czerwony wykrzywił minkę wytknął pielęgniarkę palcem a potem odetchnął z ulgą ;) Mąż mówił że tak się z niego uśmiał.
Wczoraj jeszcze przyjechała Babka i sprzedałam skoczka, ale miałam łzy w oczach tyle wspomnień. Aż ona zaczęła się śmiać. Jak go złożyłam i myłam to młody podszedł i chciał żeby go wsadzić ale niestety za duży już jest. A no i kupiłam rowerek młodemu pochwalę się wieczorem :silly: A teraz młody dokańcza butle a ja szybko się ubieram idziemy z psem a po tem do parku :lol: Zajrzę wieczorem :blink:
Buziaczki kochane i miłego dnia :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka