BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 10 miesiąc temu #371458 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Agusiaczku daj znac jak te pampersy :) Ale tak naprawdę to czym one się różnią od zwykłych pampersów ? Tylko tym , ze rzepów nie mają ?
Woow , ależ Ci sie rowerek podoba :P Ja to od razu zaznaczyłam , zeby wyświetlały mi się rowerki do 450 zł , zeby sie nie denerwować :P
Fajnie , ze urodziny Taty udane :) Kurcze , i wychodzi na to , ze tylko ja nadal prezentów na dzień dziecka nie mam :(

Sylka i u Was zakupy udane :) I dzieciaczki spały grzecznie :) Czyli dzionek udany . Ja tez przed chwilą powiesiłam ostatnie na dziś pranie :P
A co do pampersów , to kupiłam raz paczkę tych sleep&play . Jak dla mnie nie są fajne . Mało chłonne , takie cienkie . Ale jak ktoś używa pampersów oryginalnych , to wielkiej różnicy między nimi nie ma . Jeszcze parę m-cy temu kupowałam wyłącznie pampersy , ale teraz za lepsze uważam huggisy .Czasem jak nie ma promocji na nie , to i daddy kupie . Możesz kupić paczkę , w końcu 25 zł to nie majątek i zobaczysz jak Kubuś się w nich czuje i jak się sprawują . Każda z Nas używa inne , więc opinie mogą być nie wymierne .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #371465 przez Agusiak
U nas Dady też się nie sprawdziły, przeciekały :dry:
Te pampersy różnią się chyba tylko tym, że są wkładane jak majteczki co jest dużym ułatwieniem na spacerach właśnie, bo nie muszę małej kłaść tylko hop siup i pieluszka zmieniona :)

A huggisy jak dla nas też super, ale jak nie ma promocji to zbyt drogo :P

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #371473 przez sylka
W biedronce oststnio widziałam duże paki Huggisów chyba w promocji.

My używamy Dada na spacery, na noc Pamper Active Baby a w ciągu dnia wielorazowych :)

Kuba papmka da założyć tylko na stojąco i jeszcze jak go zajme bo jak nie dam nic do łapek to w biegu mu zapinam :P

U nas dady nie przeciekają używałam ich na dzień od 3 mies. życia Kubusia.

Pożegnaliśmy smoka. Kuba czasem zasypiał bez niego a później znajdował w łóżeczku i wkładał lub zasypiał tylko z nim. Zależało od dnia. W ciągu dnia nie ruszał go. Od 3 dni schowałąm smoczek do szafki i mały zasypia bez niego nie budzi się (myslałąm że będzie budził się i szukał) Także kolejną rzecz mamy już za sobą został nocniczek. Stopniowo dojdziemy do wszystkiego :D

12 lata 10 miesiąc temu #371610 przez agi-p
Dzień dobry :)
Oj Sylka to tylko potwierdza , ze Kuba to złote dziecko !!! Pamiętam pożegnanie Paulinki ze smoczkiem ...uff działo się . Dobrze , ze Ami smoka nie używa , bo przynajmniej jeden problem mamy z głowy :) Super , że Kuba taki bezproblemowy i gratki wielkie :)

A My dziś na cały dzień do Mamci jedziemy :) Mam parę spraw do załatwienie , więc zostawię Amelkę z Mamą i w miasto :P A o 17-stej ostatnie zebranie w szkole :) Proponowane oceny będą przedstawione,ale ja już wiem z czego jaką Pauliś dostanie i jestem z niej strasznie dumna :) :) :)
A i wczoraj kupiłam w biedronce fajne pudła na zabawki i inne pierdoły :) PO 14,99 ZŁ , Z NADRUKAMI Z BAJEK , NP MYSZKA MIKI , KUBUŚ PUCHATEK,AUTKA I INNE :)

Miłego dzionka :)

12 lata 10 miesiąc temu #371616 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka gratulacje dla Kubusia za smoka. U nas też w ciągu dnia w ogóle nie jest używany ale do zaśnięcia wieczornego jeszcze tak :)

agi udanego dnia u mamy :)

Wczoraj koleżanka urodziła synka, waży 4700 g :ohmy: :ohmy: Kawał chłopa :)

A jutro odwiedza mnie moja Asieńka i zaś nie będziemy się mogły nagadać :P :P

Miłego dnia :)

12 lata 10 miesiąc temu #371633 przez sylka
Agi zazdroszczę Ci ze możesz sobie pojechać do mamy. Tez bym chciała pojechać do rodziców na kilka dni i trochę odpocząć tzn. że ktoś też spojrzy na mojego szoguna w ciagu dnia. Musze poczekać aż rodzice wrócą :( W niedzielę przylatuje za to moja siostra z narzeczonym bo 16 mają ślub :lol: Pobedzie 3 dni i jedzie do miasta narzeczonaego bo tam ślub biorą. Załatwi tam ostatnie rzeczy i znów przyjeżdza bo chce się nacieszyć chrzesniakiem i mam jej jeszcze pomóc oststnie rzeczy skompletowc do ślubu.

12 lata 10 miesiąc temu #372165 przez agi-p

Agusiaczku gratulacje dla koleżanki :) Imponująca waga dzidziusia !!!! :) Fajnie , ze jutro czekają Cię tak miłe odwiedzinki :)
A dzisiaj jak Paulineczka się miewa ?

Sylka fakt fajnie mam się z Mamcią :) Zawsze chetnie tam jeżdżę :) Kochana jak siostra przyjedzie , to moze troszkę odpoczniesz . Teraz przy takim urwisku , to pewnie na 5 min nie usiądziesz .
Swoja drogą fajnie , ze siostra chce,żebyś jej pomogła przy ślubie :) Przypomną Ci sie te magiczne chwile :) I wybawicie sie na maxa :) Kubuś będzie balował z Wami ?

Zebranie minęło na szczęście w miarę szybko . Paulinka czerwony paseczek bedzie miała ... średnia 5,0 :)
Cały dzień minął mi ekspresowo . A teraz marzę , zeby wyłożyć nogi i , żeby mi Mężuś wymasował stopy :P Idę sie przymilać ... :P

Udanego wieczorku :)

12 lata 10 miesiąc temu #372179 przez sylka
Kubuś do 20.30 będzie balował z nami a później jak zaśnie zostanie z nianią a my bedziemy nie opodal by w razie jakby się obudził i niechciał zasnać to będziemy szybko. W piątek pozna nianię by się przyzwyczaił.

Da się przy nim chwile posiedzieć ale tak na luzie to jedynie jak spi bo tak to wszędzie go pełno a najlepszą zabawą jest skakanie po kanapie.

Gratki dla Pauli za czerwony pasek :)

12 lata 10 miesiąc temu #372206 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka ale fajnie, że macie weselicho :)
Ja z T mamy ogromną ochotę na wesele ale jakoś nikomu nie śpieszno do żeniaczki.
Moja siostra też zaręczona już kilka lat ale ślubu to ani widu ani słychu :P :angry:

agi gratulacje dla Paulinki za tak piękne świadectwo :lol: Masz powód do dumy i spokojną głowę bo te lata szkolne to mogą przyprawić o niezłe nerwy :silly:

Nam dzień minął szybko i miło :)
Przyjechała znajoma rodziców, z którą się bardzo lubię, chociaż jest starsza ale taka na prawdę równa babka, "z jajem" :laugh:
Przyjechała też moja siostra i wszyscy posiedzieliśmy sobie na ogrodzie póki jeszcze pogoda jest w miarę bo podobno ma się pogorszyć.
Paulinka oczywiście zarobiła nowe prezenty, w tym tą miseczkę niewysypkę, którą jutro będę testować :)

A dziś wypadł Paulince kolczyk z ucha i myślałam, że nie da go sobie założyć a u takich maluchów zaraz by zarosła, ale na szczęście włożyłam jej bez problemu. Ale i tak już trzeba je jej wymienić a w APARCIE jest taka fajna kolekcja dziecięca i już nawet jedne kolczyki mam na oku :silly: Te co dostała na chrzciny są zbyt dorosłe jak na co dzień.

Jeśli chodzi o te pieluchomajtki Pampers to bardzo fajna sprawa jak na wyjścia np na plac zabaw, ale niestety jak przytrafi się kupka to i tak trzeba dziecko położyć żeby obmyć pupkę. Ale ogólnie bardzo fajne i już są w mojej torbie od wózka :lol: :lol:

Miłego wieczorku :)

12 lata 10 miesiąc temu #372338 przez agi-p
Dzień dobry :)
Sylka fajnie , ze znalexliscie nianię . Oby tylko spasowała Kubusiowi . To jakaś znajoma ? Polecona ? CZY tak z ogłoszenia ?

Agusiaczku My z Mężulkiem tez chętnie poszlibyśmy na wesele i u Nas też jakos nie spieszy sie nikomu :( Większość na " kocią łapę " żyje i nie zamierza tego stanu zmieniać .
Fajnie , ze dzionek miło Wam zleciał :) Daj znać jak miseczka się sprawuje .
Dobrze , ze kolczyk udało się założyć :) Ja jutro jade pomóc wybrac kolczyki na roczek dla Ami właśnie do Apartu . Ale mówiłam , ze nie chcę miec decydującego głosu,bo to nie prezent od Nas .

Kochane bardzo Wam dziękuje za miłe słowa w kierunku Paulinki :) Jestem z niej taka dumna :) Średnia 5,0 !!! Opłaciło sie w 1 klasie poświęcić jej więcej czasu i wyrobić w niej chęć do nauki i przykładania sie do lekcji :)

A ja zaraz zaczynam prasować .... i znowu zastanawiam się dlaczego nie wymyślą czegoś , co sprawiłoby , ze z pralki wyciąga sie już rzeczy wyprasowane :P Dziś na błysk domek jeszcze musze wysprzątać,bo jutro juz czasu an to nie będzie .
Jutro rano na badania jade , a potem do fryzjera . Później odebrać wędliny i mięsa,zrobić ostatnie zakupy i do kuchni...gotować :P Już mi się nie chce :P

Miłego dzionka :)

12 lata 10 miesiąc temu #372344 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi współczuję przygotowań :silly:
A to teraz macie tą imprezkę urodzinkową Ami? W niedzielę, czy sobotę? bo 3 to chyba Niedziela jest.
Na pewno będzie super :) :)

A z tą nauką na początku to tak już jest. Raz, że super jeśli dziecko polubi się uczyć, a dwa jak sobie na początku wyrobi dobrą opinię to potem już będzie dużo łatwiej :)
Ja tak miałam właśnie i świadectwa też zawsze piękne :laugh: :laugh: :silly: :blink: Później już zapał na nauki mniejszy ale opinia pozostała i nauczyciel zawsze spojrzał jakoś przychylniejszym okiem :blink: :lol:

Prasowanie też mnie irytuje, ale nawet nie sama czynność co uważam, że jest to niezła strata czasu :huh: :angry:

Lecę przygotowań co nieco na przyjście Asi :)

Miłego dnia :kiss: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #372407 przez sylka
Agi nianią bedzie sąsiadka przyszłej teściowej mojej siostry. Teśció siostry znam i mam do nich zaufanie :) Mówiła że kobieta ma podejście do dzieci. TA pani sama zaproponowała że jak przyjedziemy w piątek to przyjdzie do nas i jak bedzie pogoda pójdzie z KUbą na spacer by się oswoił (oczywiście ja tez z nimi) jakby się bawili to stałąbym tak gdzieś dalej. A jak nie pogoda będzie to pobawi się z nim w domu by ją poznał.

CHęc do nauki i ładne świadectwa z nagrodami w postaci książek i jakolekcjonowałam :) w szkole średniej zapał trochę minąl ale też było dobrze :)

W niedziele odwiedzimy naszych znajomych z czasów studiów (studiowali ze mną) W wrześniu 2011 brali ślub i teraz spodziewają się synka pod koniec września :) No i jedziemy ich odwiedzić. Ostatnio oni odwiedzali nas jak byłam w ciaży i jak Kubuś się urodził (wybierał nawet ze mną i Dorotą sukinię do ślubu :P) a później bawiliśmy się na ich weselu. Już nie mogę się doczekać zobaczyć brzuszek znajomej. Muszę tylko zadzwonić i zapytać czy nie mają innych planów na weekend :) Zastanawiam się co im kupić bo jedziemy pierwszy raz do ich domku i wypada coś kupić :D

Agi udanych łowów zakupowych :)

Agusiak udanego spotkania z Asią :)

12 lata 10 miesiąc temu #372727 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Spotkanie z Asią jak zawsze udane i jak zawsze nie mogłyśmy się nagadać :P
Ostatnio była bardzo zapracowana ale teraz będzie zmieniać pracę i będzie mieć chwilowo więcej czasu więc mam nadzieję, że nadrobimy :)

Byliśmy w APART i wybraliśmy takie kolczyki, jutro T je odbierze :)
www.apart.pl/pl/kolekcje,c,kolekcje,kole...kids_collection,6291
Kurcze nawet nie przypuszczałam, że złoto już takie drogie, zwłaszcza w tak małych kolczykach :dry:

Sylka fajnie, że w Niedzielę jedziecie do znajomych :)
Pochwal się co wymyśliłaś na prezent :)
A może zarazisz się od koleżanki brzuszkiem :blink: :P :silly:

Miłego wieczorku, zajrzę później :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372780 przez agi-p
Agusiaczku imprezkę robimy w sobotę . Tak będzie bezpieczniej dla wszystkich , bo w niedzielę ewentualnie kaca będą mogli wyleczyć :P
Kolczyki świetne wybraliście :) Ja juz wstępnie byłam ogladać w Aparcie i wytypowałam te co Ty , motylki i kwiatuszki . Zobaczymy co wybiorą .
Fajnie , ze spotkanie takie udane :) Super mieć taką psiapsiółkę z którą nagadać się nie można :)

Sylka to całe szczęście , że Niania z polecenia i zaufana :) Będziesz spokojniejsza . I dobrze , ze dzień wcześniej Kubuś będzie mógł sie z nią oswoić :)
Super , że utrzymujecie takie kontakty ze znajomymi ze studiów . Zazwyczaj drogi szybko się rozchodzą i tylko wspomnienia zostają .
i jak cudownie , ze Koleżanka jest w ciąży ... oj rozczulający widok :)
Na prezent na pewno wymyślisz coś fajnego :)

A mi Kochane przyplątało sie zapalenie pęcherza moczowego :( Normalnie jak nie urok to sra.... :( Przez te antybiotyki zapewne ,jestem osłabiona i masz...
Mam dość ..piecze,boli i co 3-5 min latam do wc :(
Jutr apteka obowiązkowo ...

O znowu uciekam ... :(

Milego wieczoru :)

12 lata 10 miesiąc temu #372813 przez Agusiak
oj agi współczuję zapalenia pęcherza :( Ale masz rację, że to pewnie przez antybiotyki.
Pamiętam jeszcze z czasów ciąży, że lekarka kazała pić dużo wody mineralnej właśnie żeby bakterie wypłukiwać i by nie doszło do zapalenia pęcherza.
Ale to nigdy nie wiadomo kiedy się coś przypląta.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka