BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 10 miesiąc temu #372820 przez sylka
Agi pij dużo wody z cytryną by zakwasić mocz i mi pomagał ziołowy urpsept + wit. Ci i żurawinka do jedzenia

Na poprawę humorku
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #372828 przez Agusiak
Sylka Kubuś superowy i jaką ma fajową czapę :)

A co chodzi z tym zaproszeniem do wydarzenia na fb i co to za wydarzenie, co i gdzie trzeba pozaznaczać i w ogóle, matko jak ja nie ogarniam tego fb w ogóle. Mam masę zaproszeń do kalendarza i je ignoruję bo nie mogę się tam połapać co i jak. Powinno być to dużo prostsze :P :P

12 lata 10 miesiąc temu #372846 przez sylka
Aguś to zaproszenie na konkursy organizowane przez nasz blog na dzień dziecka :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #372965 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka dziekuję za zaproszenie ale nadal nie wiem co tam trzeba z czym zrobić :blush: :P :P

Kochane wszystkiego najlepszego dla naszych wspaniałych dzieciaczków w dniu ich święta!!!!!

U nas dziś od samego rana leje deszcz więc nic nie wyjdzie z naszej wyprawy na otwarcie tego super placu zabaw :( Szkoda, że pogoda musi zawsze wszystko popsuć :angry:
Ale jakoś zorganizujemy sobie dzień dziecka w domku i też będzie bardzo wesoło :lol: :lol:

Ostatnio Paulince podpinam włoski spinkami bo jej do oczu i lecą i jak fajnie wygląda taki maluszek w spinkach :) heheh :)

Miłego dnia :kiss: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #372967 przez sylka
Agusiak kliknij na wydarzenia i zaakceptuj te moje i wejdz w nie :)

Wszystkiego najlepszego dla dużych i małych dzieci z okazji Dnia Dziecka

U nas pogoda tez nie dopisuje a dziś miał być festyn z okazji dnia dziecka a w galerii blisko nas tort dla dzieci :)

12 lata 10 miesiąc temu #373327 przez agi-p
Cześć Kochane :)
Rany nie ogarniam dziś wszystkiego ...brak mi czasu i zaradności . Przez ten ból pęcherza i ciągłe bieganie do wc siły mi brak . Mam już leki i tak jak Sylka pisałaś piję dużo wody z cytryną :) Dzięki :)
Rano te badania , potem fryzjer , obiad u Mamuśki , zakupy i do teraz odrobić się nie mogę . Mężuś kończy ten przeklęty płotek , Paula wariuje z Amelką , a ja tone w robocie . W celu odstresowania musiałam wejść na ZP i poczytać Was :)

Sylka Kuba rewelacyjnie sobie już radzi :) I jak pięknie przeszkody pokonuje :) Oj Kochana masz co z nim robić :P I jaki z niego elegancik :)

Agusiaczku u Nas tez taka paskudna pogoda . Co chwilę pada :( Ależ ja Ci zazdroszczę , ze możesz już spinać Paulince włoski :) Zrób jej fotkę i pokaż mi ...plisssss :)

Moja maruda domaga się piersi ...znowu,więc uciekam ....

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #373419 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Jak dziewczynki minął Wam i Waszym dzieciaczkom Dzień Dziecka?

My cały dzień spędziliśmy w domku, potem jak T wrócił z pracy to pojechaliśmy odebrać te kolczyki z APARTU, później przyjechali teściowie i posiedzieliśmy przy kawie i ciachu :)
Paulinka zarobiła fajne prezenty a nam z mężulkiem też coś się trafiło :blink:

A otwarcie placu zabaw ze względu na pogodę zostało przesunięte na 6 czerwca co mnie bardzo cieszy bo szkoda byłoby to przegapić, bo na pewno będzie mnóstwo dzieci i fajnej zabawy :)

agi nie dziwię Ci się, że jest Ci trudniej wszystko ogarnąć, szczególnie kiedy towarzyszy Ci dyskomfort związany z zapaleniem pęcherza :dry: Ale na pewno ze wszystkim sobie poradzisz i Amelka będzie miała super urodzinki :)
A już za tydzień wylot na wakacje :laugh:

Paulinka dziś trochę marudna, ale nie wiem czy to przez pogodę czy jakieś kolejne zęby, chociaż tych na horyzoncie jakoś nie widać.

Miłego wieczorku :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #373465 przez sylka
Dzień ze względu na paskudna pogode spędzilismy w domku. P. wcześniej skończył i został z KUba bo musiałam skoczyć do lekarza. USG tarczycy w porządku twraz tylko wizyta u endokrynologa mnie czeka.

Kuba dostał trochę prezentów a teraz ja buszuje po allegro bo musze kupić sobie nowy poltfel :( mój skórzany do którego byłam przywiązana spadł mi w klepie i pękło te metalowe zapięcie na bidon. Szkoda mi bo nie był wcale zniszczony :( Przy okazji chce kupi też jakiś mężowi bo wymaga wymiany.

PAulinka jak zadowolona z bańiek :D

12 lata 10 miesiąc temu #373542 przez Agusiak

agi udanej imprezki urodzinowej :)

Sylka szkoda portfela, ale może znajdziesz jakiś podobny.
A mężusiowi podaruj portfel na Dzień Ojca, będziesz miała prezent z głowy :silly:

Nas dziś czeka akcja zmiany kolczyków na nowe i nie wiem jak to zrobić, bo te z pistoletu od kosmetyczki dosyć ciężko się odpina, ale mam nadzieję, że jakoś nam to pójdzie.

Kurcze a u nas wczoraj był straszny wypadek na drodze krajowej, gdzie często jeździ z pracy mój T. Akurat jechali z kolegą ale dzięki Bogu już chwilę później i w przeciwną stronę ale widzieli jak jednego rannego zabierają helikopterem, było dużo jednostek straży pożarnej, karetek pogotowia i ogólnie mówił, że aż ciarki ich przeszły. Straszny wypadek :(
Tam jest taki dosyć niebezpieczny zakręt, deszcz padał, a wiadomo jak niektórzy jeżdżą, w ogóle nie zwalniają tylko tną jak szaleni. No ale co tak na prawdę się stało to nie wiadomo.

Miłego dnia :kiss: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #373545 przez agi-p
Dzień dobry :)
Agusiaczku , ale radochę ma Paulinka z tych baniek :) No i Tatuś przy okazji też :P I mi się spodobały , więc mam pomysl na kolejny prezent :P
I jak rozkosznie wygląda Paulinka z ta spineczką .... słodziuteńka :)
Kochana a nowe kolczyki już założyliście ??? Ja sie zastanawiam jak ja założę Amelce nowe ...ona bardzo nie lubi jak ktoś chce jej majstrować przy uszkach .

Sylka super,że usg w porządku :) Nie masz guzów ?
Portfel wybrałaś ? Powiem Wam,że ja nie lubię zmieniać portfela . Wymieniam jak już wyjścia nie ma :P

Wczoraj przez to zamieszanie zapomniałam przekazać życzenia dla Maluszków z okazji dnia dziecka :( Ucałujcie je od zapominalskiej Ciotki :kiss:
Moje dziewczynki dostały prezenty od Nas i mojej Mamci...reszta olała sprawę .

Wczoraj do późna siedziałam nad prezentacją dla Amelci . Robiłam ją 4 razy.Najpierw mi się wszystko wykasowało,potem zwiesiło,następnie mały lapek,na którym to robiłam padł i ładowarka działać nie chce :( Ostatecznie na nowo wszystko robiłam...ale udało się :) Nie tak jak chciałam,bo niektóre potrzebne fotki zostały na małym lapku,ale trudno .
Teraz kawka i finalne przygotowania. o 15-stej zaczynamy :)

Miłego dzionka :)

edittt...
Agusiaczku teraz doczytałam,że dopiero dziś zmieniacie kolczyki . Oj u nas też będzie z tym przeprawa ....

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #373575 przez sylka
Agi udanej imprezy roczkowej :D

Guzów na tarczycy nie mam na szczęście ;)

Portfel ten który nieszczęścliwie się uszkodził i nie mam gdzie trzymać drobniaków miałam z 5 latek. Jejku jak to szybko minęło :P Ale upatrzyłam na allegro inny bo takiego samego nie znalazłam a do centrum nie chce mi sięakurat jechać w taką pogodę.

Kolczyki może zmińcie jak dziewczynki beda twardo spały :)

12 lata 10 miesiąc temu #373692 przez Agusiak
O rany a cóż to za zmiany w wyglądzie naszego forum :)
Będę się musiała przyzwyczaić, ale to cieszy bo to oznacza, że coś z tym miejscem robią dobrego i administracja o nas nie zapomniała :)

Sylka dobrze, że USG jest prawidłowe i wszystko w porządku :)

agi szampańskiej zabawy i czekamy jutro na relację :)

A mój T był ostatnio na prześwietleniu części szyjnej kręgosłupa i w opisie ma jakieś zwyrodnienia i inne zmiany i teraz musi iść do lekarza żeby mu powiedział po ludzku co to właściwie oznacza. Mąż jest kierowcą więc ma pracę siedzącą co nie sprzyja kręgosłupowi :dry:

Wczoraj przyszła też druga bramka ochronna na schody na dół i dziś chłopaki będą ją montować, a zostanie nam jeszcze ogrodzenie tarasu, bo jest tam dosyć duży stopień z którego Paulinka mogłaby spaść. Ech cały dom trzeba opłotkować :P :silly: :lol: :blink:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #373910 przez Agusiak
Dobry wieczór :)

U nas dziś pogoda zmienna ale spacerek zaliczony :)

Kolczyki także już zmienione na nowe i poszło jak po maśle :lol:
Posadziłam Paulinkę u babci na kolanach, przed telewizorem, dałam do jednej ręki bułkę do drugiej niekapka i do dzieła :)
Najtrudniej było zdjąć te przebitki, a potem to już luzik :)
Kolczyki wcześniej wymoczyłam w wodzie utlenionej, potem przemyłam uszka i założyłam nowe. Bałam się, że będę miały długą tą igłę ale na szczęście jest nawet nieco krótsza niż ta z przebitek więc nie powinny kłuć za uszkiem.
Wyglądają super :)
Tu zdjęcie ale strasznie kiepskie bo z komórki :)

A jeśli chodzi o tą miseczkę niewysypkę to jestem z niej zadowolona, jedyny minus to to że jest mała :huh:
Ale Paulinka ma w niej chrupeczki, chodzi z nią po domu, obraca i nic nie wypada, do czasu aż sama zaczyna wyjmować chrupki i je rozrzucać lub gdy bardzo mocno zaczyna trzepać miseczką, no ale to normalne, nie wymagajmy cudów :P :P
Ogólnie fajny prezent ale sama bym jej raczej nie kupiła :silly:

Miłego wieczorku :)

EDIT:

Właśnie napisała mi smsa moja koleżanka ze studiów, że dziś o 18.25 urodziła synka :lol:
Staś to już jej drugi synek, pierwszy Piotruś będzie miał we wrześniu 2 latka, więc różnica nie wielka. Teraz to dopiero będzie mieć wesoło z dwójką takich maluchów :)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374056 przez Agusiak

Wszystkiego najlepszego dla Amelki z okazji Pierwszych Urodzin!!!!!!
Rośnik zdrowo Słoneczko i bądź zawsze wesoła i uśmiechnięta :lol: :lol:
No i daj tej mamusi w końcu troszkę pospać więc życzymy także w pełni przespanych nocek :)
Paulinka z rodzicami :)

agi jak się imprezka udała, no i pochwal się prezentami :lol: :lol: :P :P

U nas od rana póki co słoneczko ale zobaczymy jak pogoda się rozwinie w ciągu dnia.

Miłej Niedzieli :)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #374060 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)

Agusiaczku wielkie dzięki za życzonka :) Oby się spełniły :) Ogromniaste buziaki dla Was :kiss:
Imprezka udana :) Oczywiście jedzenia o wiele za dużo przygtowałam , ale to u mnie norma . Z resztą chyba każda chce wypaśc jak najlepiej :)
Jeśli chodzi o prezenty , to jak się spodziewałam ... nie takie wyszukane i fajne jak u Was . Standardowo poszli na łatwiznę i kasę Ami dostała . Oprócz kasy jeszcze namiot-pałacyk,który już wcześniej wybrałam i zamwiłam (ale od chrzestnej to był prezent) , większego misiaka , trochę ubranek i słodkości . No i po kolczyki w środę jedziemy , bo brakło czasu w piątek .
Ipreza trwała do 2 w nocy !!! Ale większość gości już o 21 się zmyła . A teść dziś na 6 do pracy szedł , to juz o 20 pożegnał Nas . No i kochana teściowa ...hmmm . Wywalilam ją też o 21-szej , Będzie mega obrażona , ale już nie wytrzymałam :P Nawaliła się i wstyd robiła . Niby wszyscy ją znają i wiedzą , ze ma takie akcje , ale mnie to denerwowało i wywaliłam ją do domu :P

Agulka super , że udało sie z kolczykami . Zdjęcie trochę niewyraźne , ale co trzeba to widać :) I jakie długie wloseczki ma Paulisia ...cudeńka :) I fajnie , ze niewysypka Wam spasowała :) Może za jakiś czas i ja wyciągnę swoją i Ami jakoś inaczej i spokojniej będzie z niej korzystała :P
Gratulacje dla koleżanki :) Fajna różnica między dzieciaczkami :)

Sylka świetnie , ze usg prawidłowe :) :) ;)

Uciekam , bo tak na szybko chciałam wam napisać , ale Ami wszystko mi tu utrudnia....włąsnie opróżniła wszystkie szuflady :P I znowu mnie sprzątanie czeka :P

U Nas też słoneczko nieśmiało sie przebija ...i dobrze , bo an dziś do kościołą mam letnią sukeinkę :P

Miłego dzionka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka