BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 10 miesiąc temu #368857 przez agi-p
Dzień dobry :)
Sylka próbowałam swoje mleko podawać , ale też szału nie było . Amela jest po prostu uzależniona od piersi. Nie przypuszczałam,że nasza przygoda z karmieniem tak długo potrwa . Normalnie zazdroszczę Ci,że u Was tak naturalnie udało się zakończyć karmienie piersią .

No proszę bransoletkę znalazłaś ? Fajnie :) Taka nagroda dla Ciebie :) Oj ja to nie mam szczęścia do znajdowania cennych przedmiotów :(

Agusiaczku oby ta brameczka dzisiaj przyszła . Paulinka będzie mogła być bardziej samodzielna , a Wy spokojniejsi :)
Dobrze , ze Paulinka z Roxi się tak polubiły :) Nie ma to jak czworonożny przyjaciel :) U Nas też przyjaźń między Fado , a Amelką zawiązana . Tyle , ze Fado to szczeniaczek i trzeba go mocno pilnować . Zęby ma jak igiełki i niechcący może skrzywdzić Amelcię . Ale jak na razie pozwala jej dosłownie na wszystko :) Ama wchodzi na niego , wkałda mu palce do oka , cacy cacy robi :P A On się cieszy :)

Kochana U Nas tez ostatnio zasypianie to ciężka sprawa . Nawet próbowałam położyć sie z Amelką d łóżka , ale za chiny zasnać nie chciała . Po całym łóżku łaziła,stała na głowie prawie,cacy cacy i papa robiła . Oko i nosek pokazywała , no wszystko byle nie spać . Może to przez to , ze wiekszość dnia na polu spędzają , tyle atrakcji ,świeżego powietrza ... nie wiem .

Wizyta u diabetologa szybka i bezsensowna ! Wyników dalej nie ma . Już tam małą wojnę zrobiłam . Od miesiaca na wynik czekam i jeżdżę do tego szpitala jak głupia . Tracę czas , bo przecież w kolejce swoje odsiedzieć musze , tracę benzynę i nerwy . Ja rozumiem , ze to jakies skomplikowane badanie i dopiero w Katowicach je robią , ale bez jaj . Dzisiaj mam dzwonić czy dowieźli moje wyniki i ponownie tam jechać . Szału można dostać . Już mam serdecznie dość tego jeżdżenia .

Ama od rana marudna ...nic jej nie pasuje . Tzn przyssana do piersi mogła by leżeć pół dnia !

Dziś mam w planie generalny porządek łazienki :P Cieszę się,bo łazienkę mamy dużą , ale k przychodzi do sprzątania,to tęsknię za Naszą małą z bloków :P

Miłego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #368871 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi to rzeczywiście można się nieźle zdenerwować przez te wyniki, ale już się dawno nauczyła, że wszędzie najpierw dzwonię, upewniam się czy są czy nie i dopiero jadę na wizytę żeby właśnie nie jeździć bez sensu bo wiadomo jak to jest z naszą służbą zdrowia :silly:
Czyli obie nasze panny mają problemy z zasypianiem i bardzo podobne zachowania. Może faktycznie ma to coś związek z przebywaniem na dworze.
Paulinka jak schodzimy rano do kuchni to od razu leci do okna tarasowego i stuka, żeby wyjść na dwór do pieska a jak już muszę ją zabrać z dworu to ucieka albo lamentuje :silly: :P
A kurier dzwonił, że rano będzie u nas z bramką :lol:

Sylka daruj sobie jakieś tam ogłoszenia tylko ciesz się z bransoletki :blink: :P :P Znalazłaś to widocznie zasłużyłaś :P :P
Uczciwa jesteś, też bym tak zrobiła :P ale miejmy nadzieję, że nikt się nie zgłosi :)

U nas już od rana cieplutko a miało być podobno lekkie ochłodzenie, na które czekam :laugh: byle bez deszczu :)

Udanego dnia :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #369197 przez agi-p
Agusiaczku ja też raczej staram sie dowiadywac czy są już wyniki . Na ostatniej wizycie zapewniali mnie , ze wyniki na 100% będą , a tu klops . Jednak dzisiaj Mężuś miał wolne i wyruszyliśmy pozałatwiać pare spraw i odwiedzić koleżankę w szpitalu . Przy okazji zadzwoniłam czy są moje wyniki i były :) Kazali mi we wtorek przyjechać . Ale jak juz byłam w szpitalu to postanowiliśmy zjechać te parę pięter niżej i odwiedzić moją Panią Dr . Co prawda skończyła już przyjmować , ale zgodziła się wyjątkowo mnie przyjąć . Wyniki nie są dobre :( Norma jest od 10 do 60 , gdzie 30 jest wynikiem prawidłowym , a ja mam tylko 2 :(
Kolejne skierowanie do innego lekarza , ponowne czekanie i proszenie .... w poniedziałek muszę jechac i prosić , żeby mnie przyjęli , bo to pilne, a normalnie terminy na maj 2013 !!! . Oprócz tego dostałam skierowanie do okulisty,bo wzrok mi się pogorszył ,a to przy cukrzycy częste . 1,5 godz nam zeszło w klinice , ale wszystko dobrze :) Teraz co pół roku muszę kontrolnie przychodzić , bo cukrzyca atakuje oczy .
Uff ale się rozpisałam :P sorki :P

Aguś i jak bramka ? zamontowana już ? daj znać jak Paulisia zareagowała . Amelka była mega zaskoczona i niezadowolona :P

I patrząc na Nasze suwaczki z ząbkami , to Ama i Paulinka mają takie same rozkoszne zębuszki :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #369319 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi Kochana przykro mi, że wyniki nie są dobre :( A czego to są normy, tzn co dokładnie miałaś badane no i co właściwie taki wynik dla Ciebie oznacza? Jeśli nie masz ochoty to oczywiście nie musisz odpowiadać i przepraszam, że tak się dopytuję :blush:
Z tymi oczkami też nie fajnie, ale rozumiem, że póki co wszystko ok?
A nawet jak w przyszłości będziesz nosić okularki to i tak będziesz cudnie wyglądać a oprawki teraz są takie superowe, że znam ludzi, którzy mają całkowicie zdrowe oczy a noszą szkła 0 tylko dla oprawek :silly:
Ja sama wiele lat od dziecka nosiłam okulary :)
Ale na pewno wszystko będzie dobrze i długo ich nie założysz :)

A bramka już założona, ale Paulinka cały dzień na dworze urzędowała a na górze to zjadła tylko mleczko po kąpieli i poszła spać, zmierzyła tylko bramką wzrokiem a majstrować przy niej będzie pewnie jutro :)

Ja przed chwilką skończyłam prasować,bo jutro w swoje święto nie będę robić nic :P a wcześniej byliśmy na zakupach i w kwiaciarni po kwiatki dla mam :) Jak to dobrze, że robią już w takie dni gotowe, piękne bukieciki i nie trzeba czekać czy wcześniej zamawiać :silly:

A jutro przyjeżdżają teściowie i dziadkowie T do nas na grilla, oby tylko nie padało.

I faktycznie agi nasze córcie mają po tyle samo ząbków. Z tym, że u nas zapowiada się chyba dłuższa przerwa bo żadnych oznak nowych zębów nie widać :huh:

A i rozpoczynają się już u nas Dni poszczególnych miast, dziś jest Dzień Dąbrowy Górniczej, a Będzina w połowie czerwca :) masa fajnych koncertów i zespołów :lol: :lol:

Spokojnej nocki :)

12 lata 10 miesiąc temu #369420 przez agi-p

Kochane Mamusie wszystkiego dobrego z okazji Naszego Święta :) Celebrujmy dzisiaj każdą chwilę :)

Agusiaczku , ale fajnie , ze u Was takie imprezy się szykują :) U Nas jakoś takich imprez coraz mniej :( I brakuje tych koncertów i spotkań .
U Amelki też jak na razie zero oznak kolejnych ząbków . Tak,więc roczek przywitamy z 6 szt i bez chodzenia :( Liczyłam , ze na roczku już będzie śmigała na nóżkach . A tu boi się okropnie nawet za jedną rączkę chodzić . Uparciuch !!! :P
Kochana dobrze , ze dzisiaj dajesz sobie na luz i nie będziesz nic robiła :) To pierwsze Twoje święto,więc świętuj na całego . Udanego grilla :)

U Nas też podobno grill będzie . Teściu ma dzisiaj urodziny , no i ten dzień matki .... Wczoraj teściowa Nas zaprosiła . Rychło wczas się obudziła ,nie ma to jak na ostatnią chwilę.Zazwyczaj już jesteśmy poumawiani . Dobrze , ze przewidziałam taką sytuację .
A jutro moja Mamcia Nas na obiadek zaprosiła :) Tyle , że już z wyprzedzeniem :)

Co do moich wyników , to dopiero po wizycie u lekarza dowiem się co i jak .Miałam badane ACTH CZYLI Hormon adrenokortykotropowy. Nie chcę teraz czytać nic w necie , bo znowu się nakręcę niepotrzebnie . Wytrzymam . Jedyne co wiem , to że : spadek poziomu ACTH może wskazywać na: niedoczynność kory nadnerczy, zespół Cushinga lub guzy wydzielające kortyzol.
W poniedziałek udam się do lekarza i wyznaczą mi termin . Do tej pory chodziłam do swojej endokrynolog . Sama wizyta 120 zł . Teraz chcę umówić się na NFZ w szpitalu . Raz zobaczę co inny endo mi powie , a dwa chciałabym bezpłątnie miec wizytę . Ostatnio zaliczam rajd po lekarzach . Tu 100 zł , tam 120zł i miesiecznie robi się niezła sumka . Moze uda się bezpłatnie :)

Zapowiada się piękny dzionek :) Słoneczko już zagląda przez okna :)
Takie piene dziś świeto,ale Amelka jakiegoś specjalnego prezentu w postacie dłuższego spania mi nie zaserwowała :P Ba nawet buziaka mi nie chce dac :P

Miłego dzionka :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #369434 przez Agusiak

Wszystkiego najlepszego mamusie w Dniu Naszego Święta!!!!!!

agi to trzymam kciuki ze wszystkich sił żeby było wszystko dobrze i żeby ten wynik o niczym nie świadczył :)

Kochana ja w zeszłym roku obchodziłam swój pierwszy Dzień Matki bo Paulinka była już na świecie 16 dni :lol: Także to dzisiejsze święto to już moje drugie :P :P
Paulinka też nie dała mi dziś pospać na co liczyłam, ale trudno :silly:

Nie przejmuj się, że Amelka jeszcze nie lata, lada moment się odważy i już nie usiedzi w jednym miejscu :blink:
Paulinka za to nie usiedzi nawet chwili na nocniku i omija go szerokim łukiem więc pewnie jeszcze długo nie rozstaniemy się z pieluchami :dry:

Pogoda u nas dziś zapowiada się ładna, chociaż wczoraj było słonko ale też dosyć chłodny wiatr. Byleby nie padało :)

Paulinka właśnie stoi przy bramce i nią szarpie :P :P

Miłego tak pięknego dla nas dnia :) :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #369460 przez agi-p
Kochana rzeczywiście ,Ty w tamtym roku świętowałaś Dzień Mamy :) :P Przecież Paulinka z maja jest :) Oj ja głupiutka :P

Amelka na bramke reagowała podobnie :P :P :P

My już pierwszy spacerek mamy za sobą :) Zaraz biorę się za obiad,bo za godzinkę na zakupy z Amą jedziemy :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #369484 przez sylka
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy :)

KUba zrobił pierwszy prezent i pospał do 9 :)

Agi mam nadzieję, że wyniki nie wykażą nic poważnego. Ja chodze do endokrynologa na NFZ i nie narzekam, babka konkretna i bezproblemowa. 1 czerwca ide na USG tarczycy.

Niedługo zbieramy ie na zakupki i do fryzjera bo moim mężczyznom bujneły się wlłoski i trzeba je ściąć :P :)

edit.

Bylismy dziś u fryzjera i Kuba ma krótką fyzurkę. Siedział ładnie i smiał się jak fryzjerka mu jeździła po głowie maszynką :) Musze kupic jakąś maszynkę i ścinać go w domku bo strasznie szybko mu włosy rosną. Teraz ma na górze na 6 mm a dół krócej:P

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #369701 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Sylka mam nadzieję , ze i mi się uda dostać na NFZ do konkretnego lekarza . Jak nie , to pozostanie chodzić prywatnie . To trzymam kciuki,żeby usg było prawidłowe :)
Pokaż nam tu fotki Kubuśka :) Ale fajnie , ze mu tak szybko rosną włoski :)
I jaki Ci piękny prezent zrobił na dzień Mamusi :) No kochaniutki jest :)

My dziś imprezowo dzień spędziliśmy . Mężuś z Teściem mieli nam płotek skończyć, ale jako że teść dziś urodziny ma , to od rana ( !!!! ) drinami się raczył . O 14 razem z teściową mieli już nieźle w czubie . Mężuś też troszkę chlapnął , ale wyciągłam go . Pojechaliśmy odwiedzić znowu koleżankę w szpitalu ,a potem dostaliśmy zaproszenie na duszonki do znajomych . Posiedzieliśmy do 20...normalnie byłam w szoku , ze Ami tyle wytrzymała . Jak dojechaliśmy do domu to teściowie grillowali z sąsiadami . Widok żałosny !!! Okąpaliśmy Amcię i musieliśmy dotrzymać towarzystwa sąsiadom , bo teściowie mieli mega banię :P Oczywiście wszytko musiałam pochować , bo durna teściowa nie wiedziała o bożym świecie . Rany jak to okropnie wygląda jak kobieta jest tak pijana . Akurat widok teściowej na rauszu juz mnie nie dziwi , ale za każdym razem szokuje i powoduje mega niechęć do jej osoby .

Agusiaczku a u Was co tam ??

Miłego wieczorku :)

12 lata 10 miesiąc temu #369768 przez Agusiak

Sylka koniecznie wstaw nam zdjęcia Kubusia w nowej fryzurze :)

agi ale miałaś fajny dzień matki- sprzątanie po pijanych teściach :huh:
Z jednej strony musiało to zabawnie wyglądać ale oczywiście z drugiej to musiało być to mega wkurzające taka teściowa i jeszcze, że wszystko było na Twojej głowie.
I najlepsze życzenia urodzinowe dla męża :)

Ja miałam cały dzień nic nie robić a oczywiście musiałam posprzątać chociaż dół domu na przyjazd gości a potem posprzątać też już po całym grillu więc koniec końców było co robić :)
Ale grill był bardzo udany, posiedzieliśmy, pogadaliśmy i było na prawdę miło :)
Dziadkowie T byli też bardzo zadowolenie, że mogli posiedzieć na powietrzu bo tak to ciągle w tych blokach.
Potem T pojechał moich rodziców odebrać z imienin a wcześniej obejrzeliśmy sobie KOGEL MOGEL, uwielbiam ten film :laugh: :laugh:

Udanego dnia :)

12 lata 10 miesiąc temu #369783 przez agi-p
Agusiaczku to mój teść miał urodziny , a nie mężuś :P Ale dziękuje Kochana :)
Fajnie , ze Wam też przyjemnie minął dzionek i grill się udał . Z tym sprzątaniem , to zawsze tak jest . Niby mamy nic nie robić , a potem końca nie widać .

Mój Mężuś jeszcze wyleguje się w łóżeczku :P Kacyk go męczy :P :P :P Ale zaraz śniadanie , kościół i do mojej Mamci na obiadek :) Zapowiada się piękny i słoneczny dzień :)

Miłego dnia Kochane :)

12 lata 10 miesiąc temu #370019 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi a to przepraszam, w takim razie życzenia dla teścia :silly:

Nam dzień minął leniwie bo wszyscy odpoczywaliśmy po wczorajszych grillach i imieninach, ale jeden spacerek zaliczony i nawet złapał nas lekki deszczyk :)

Jutro muszę wysłać męża na łowy do Lidla bo mają być fajne gatki i bluzeczki dla dziewczynek i pewnie się wszyscy rzucą :angry: :P

Miłego wieczorku i spokojnej nocki :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #370080 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Agusiaczku ależ nie masz za co przepraszać :P A teściowi życzeń nie złożę , bo mnie wkurzyli z teściową :P
Wczoraj wszystko postprzątałam , za co nawet pocałuj mnie w tyłek nie usłyszałam . Jednak butelki po wódce i napojach , a było ich sporo zostawiłam na polu koło stołu . I co ...są tam do teraz . Nawet nie raczyli tego posprzątać , a wkurza mnie to dlatego , ze mieszkamy na jednej posesji , siedzieli u Nas pod domkiem , bo płotek nadal nie skończony !!! I wkurzyłam się na maxa ... jutro rozpocznę wojnę .

Oj jak fajnie , ze tak się leniliście dzisiaj . Uważam , ze takie chwile są bardzo potrzebne :) Jednak u Nas cały czas ich brakuje :P
My byliśmy u Mamci na obiadku Uroczyła Nas takimi pysznościami , że brzuchol do teraz mam pełny :P
A po wieczór jeszcze do przyjaciół pojechaliśmy . Ten ich Igorek to mistrz normalnie . Jest genialny .
Ama zasnęła na szczęście bardzo szybko , ale wiem , ze nie wróży to niczego dobrego . Szybko się wybudzi .
Ale póki co korzystam z chwili spokoju :)

A dzięki za cynk o ciuszkach w lidlu :) Akurat jutro się tam wybieram , bo podobno amją być takie sojące suszarki na pranie po 69 zł :) Poluję na nie od dłuższego czasu .
Miłego wieczorku :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #370103 przez sylka
Agi z tą teściową to się masz, musisz chyba jej coś do słuchu powiedzieć :P

Ja swojego męża ani razu nie widziałam pijanego. Powiedział mi że by się chyba ze wstydu spalił jakbym kiedyś zobaczyła go zalanego w trupa. Owszem przez tyle lat ile jestesmy razem widziałam na humorku lekkim po wspólnych wypadach ale nigdy mu się film nie urwał i nie zalał sie w trupa. Wie kiedy sobie powiedzieć dość i podobnie jak ja tylko humorek załapie :P :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #370221 przez agi-p
Sylka Kubuś jest kapitalny :) I jaki pomysłowy :) I powiem Ci , ze Twojemu Mężowi to On z oka wypadł :P Sa identyczni :)

Oj prosze , Twój Mąż to ma mocne postanowienia :) Ja mojego to już kilka razy widziałam w stanie wskazującym :P Nawet mocno wskazującym :P Na szczęście zawsze byłam przy nim .

Ja dziś znowu rajd do szpitala i prosić się będę musiała , zeby mnie ktoś wpuścił do lekarza , zebym tylko termin mogła ustalić . Zobaczymy co wskóram .

Miłego dzionka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka