BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415417 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka badanie hormonów na pewno wypadnie dobrze :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Agusiaczku Ty też dziś widze napracowałaś się jak pszczółka :) Ale musicie miec teraz fajnie w pokoju :) U Nas mimo , ze już mnie zabawek i pudeł , to jednak nadal pokój przypomina plac zabaw :P Trudno będzie mi się tego pozbyć , bo Ami pokój ma na górze , a siłą rzeczy większość czasu na dole spędzamy . Musze poczekać aż podrośnie . Ale w swoim pokoju uwielbia przebywać :) Dzis przez godzinę pięknie się tam bawiła , ale muszę być w pobliżu ze względów bezpieczeństwa :)
Kochana mam nadziję , że Lineczka oszczędzi Cie dziś w nocy :) I napisz jak tam jej oparzenia i samopoczucie .

My byliśmy na zakupach i u znajomych na chwilkę :) A jutro będziemy miec znowu gości :) I zostaną na noc . Jutro Ami spędzi pierwszą noc u siebie w pokoju ... oj ile ja się dziś musiałam nagadać , zeby przekonać Mężusia do tego pomysłu :P

A mam jeszcze pytanie ... na ile starcza Wam puszka mleka ? Mam Bebilon 800 g i starczył nam na 12 dni ,dziś musiałam nowy kupić :) I zastanawiam się czy to dużo czy mało :P

Ok , idę przeglądać imiona dla dziewczynek , bo nie możemy z Mężusiem w tej kwestii się dogadać :P

Spokojnej nocy :) Do jutra :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415423 przez sylka
Kubie Hipp 800 g starcza na 10-14 dni w zależności jaki ma apetyt :)

Jakie propozycje imion padają? :)

12 lata 7 miesiąc temu #415431 przez agi-p
No to spoko , czyli Ami pije wystarczającą ilość mleczka :)

Co do imion , to ja obstawiam : Zuzia , Julita ,Maja ,Daria
A Mężuś : Ola , Marta , Laura i Oliwia
Jeszcze Dominika .
Dobrze , ze mamy sporo czasu na zastanowienie .Ale ja wolę ukierunkować się odpowiednio . Chcę mysleć o maleństwie jak o konkretnej osobie z imieniem :) Może macie jakies propozycje ? :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415434 przez sylka
Mi się podoba Olga, P. dla córeczki wybrał Natalia.
Zuzia fajne ale u nas w rodzinie już było :P

12 lata 7 miesiąc temu #415439 przez agi-p
I taki to właśnie problem .Każdemu co innego się podoba :P U Nas też sporo imion odpada , bo sa w rodzinie , lub u najbliższych znajomych :(
No nic ... coś wybierzemy .
Dobrze , ze dla chlopca wybrane już dawno . Tylko też cos mnie kuci , zeby jednak zmienić :P

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415443 przez sylka
A dla chłopca jakie zamienniki proponujesz? :) Mi Jakub chodził od ponad 10 lat i mimo że teraz popularne jest, musiał być :) nie było innej opcji Szymon też ładne, mam brata ciotecznego Szymona :)

12 lata 7 miesiąc temu #415453 przez agi-p
Dl synka wybraliśmy właśnie Szymonka :) Tylko już Ami miała być Szymonem :P

12 lata 7 miesiąc temu #415455 przez sylka
To teraz będzie Szymonek :)

12 lata 7 miesiąc temu #415458 przez agi-p
Zobaczymy , fajnie by było :) Ale z drugiej strony po Amci ciuszki by mi zostały :P
A tam ... ważne , żeby dzidzia zdrowa była :) W poprzedniej ciąży do 13 tc nastawieni byliśmy na Szymonka i tak o maleństwie mówiliśmy , to teraz na przekór mówię , ze Zuzia będzie :P

Uciekam cukier zmierzyć , wstrzyknąć nocną insulinę i do łóżka . Mężuś już od godziny chrapie :P

Spokojnej nocki :)

12 lata 7 miesiąc temu #415479 przez agi-p
Dzień dobry :)

Chyba za wcześnie pochwaliłam nocki Amelki :( Dziś pobudka o 00:20 , 20 min płaczu i marudzenia , zrobiłam butlę i wypiła pięknie mleko , po czym błogo zasnęła . Potem kolejna pobudka o 4 i tez butla i spanko . A niby w tym wieku dzieci juz nie potrzebują nocnych karmień ! Widać mój głodomorek jest wyjątkiem :P
W łózku leżałyśmy jeszcze do 6:45 , wygonił Nas mega smrodek z pampersa Amisi :P Normalnie od wczoraj strzela takie kupska , ze głowa mała ;) Pampers przebrał,body i prześcieradło brudne i oczywiście Amelka od nóg po plecy :P
A tak chętnie bym jeszcze pospała :P

Nic zaczynamy nowy dzień ... szybka kawka i do roboty :)

Miłego dzionka Kochane :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415485 przez Agusiak
dzień dobry :)

oj Kochana znowu szykuje Ci się bardzo miły ale też pracowity weekend :)
Trzymam kciuki za pierwszą noc Ami w swoim pokoiku :)
Kochana my na dole w salonie też mamy jeszcze masę zabawek bo również większość dnia na dole siedzimy, a udało mi się uprzątnąć nas pokój u góry bo tak to Linka 3 zajmowała swoimi rzeczami :) Oj podejrzewam że na dole w salonie to jej rzeczy będą jeszcze bardzo długo.

Samopoczucie młodej na szczęście dobrze, rączka ładnie się goi, robi się już strupek. Wczoraj cały dzień byłam nieprzytomna a Paulinka chciała się bawić, to jej wytłumaczyłam że jak Ona nie śpi w nocy to ja nie mogę potem w dzień funkcjonować i poprosiłam ją bardzo żeby spała w nocy :silly: I pewnie to zbieg okoliczności ale zasnęła od razu, przespała całą noc i wstała o 7.30 :laugh: :laugh:

Widzę że rozmawiacie o imionach.
U nas jak miał być chłopiec to miałby na imię Krzysztof, ale cieszę się że jest Linka bo to i mię już mi się nie podoba.
Mnie się podobają: Mateusz (ale odpada u nas bo to chrzestny Linki), Mikołaj, Tymoteusz, Adrian, Filip, Adam ( ale też odpada bo tak ma mój tata) :)i Tomasz (mój mężuś :)) i Rafał też niezłe ;)
A dziewczynka- Adrianna :) Nieskromnie powiem że podoba mi się bardzo Agnieszka ale u agi też odpada z wiadomych względów :) Ola też bardzo ładne ale tak ma moja kuzynka. A no i Paulinka miała być Kingą, ale ufffff ogromnie się cieszę że jednak nam się odwidziało :silly:
Z imieniem dla dziewczynki sama miałam problem :)

Miłego dnia :) :)

EDIT:
agi to pewnie przez nowe mleczko takie kupki lub na nowe zębolki :laugh:
Może pobudki też przez to, a może ma skok rozwojowy? Linka co prawda w nocy jeść nie dostaje ale chyba z tydzień temu to wciągu dnia bez przerwy buzią mieliła i domagała się jedzenia :)

12 lata 7 miesiąc temu #415803 przez Kozłowska
Witam
Tak czytam i chyba coś przeoczyłam ojjj kurcze :woohoo: :woohoo: agi gratki :)) :kiss:
U nas nie za ciekawię się niestety dzieje ja ciągle w pracy z mężem się mijamy i w locie przekazujemy młodego a informacje przekazujemy przez telefon. Choć teraz to może i lepiej bo po ponad 3 miesiącach "pani babcia" się obudziła a już myślałam że mam to za sobą za szybko się ucieszyłam :dry:
Młody coraz mądrzejszy ćwiczy moją cierpliwość na maxa :blink: Testuje co może a czego nie i na ile jestem w stanie mu pozwolić cwaniak jeden. Mam tylko problem z mleczkiem od jakiegoś czasu nie chce jeść mi mleczka na noc. W ogóle nic mi nie chce jeść po kąpieli. Kaszka, mleko, kanapka no nic. A no i skończyło się moje szaleństwo spania już norma to pobudka przed 7 :dry: a tak lubiłam pospać do 9 jak szłam na popołudnie....
Dobra dziewczynki idę się ogarnąć bo wyglądam strasznie ale jeszcze tylko jutro i wolne. Nie na widzę zmiany kolekcji :angry: już po nocach śnią mi się buty, paczki i listy przewozowe.....
Co do imion
Chłopiec : Aleksander, Tomasz
Dziewczynka : Lidia, Liliana, Joanna

A teraz nasi znajomi nazwali synka Cyprian i wołaj ciągle cypisek :blink:

Dobra zmykam bo jutro znów na cały dzień do tyry :( Buziaczki kochane zajrzę w poniedziałek

12 lata 7 miesiąc temu #415828 przez agi-p

Agusiaczku dobrze , ze mi podsunęłaś pomysł , że te kupki po mleczku mogą być :) Jakos mi to z głowy wypadło :) Nie specjalnie się tym martwię , ale jednak w głowę zachodziłam po czym Ami takie kupy strzela :P
A te skoki to już nie wierzę :P Chyba musiałaby mieć skok przez ostatnie 14 mies non stop hahaha :P
Ale Lineczka posłuszna dziewczynka :) Wystarczyła rozmowa i od razu spała lepiej ;) A jak dzisiejsza noc ?
I super , ze rączka się goi :) Trzymam kciuki,żeby blizny nie zostały :)
Oj Adrianna mi też się podoba , ale Mężuś ma obiekcje :( I Adrian b.fajnie , ale znajomi tak dali , Tymek mi sie podoba , a Mężulkowi nie . I tak cały czas ... To co mi się podoba , to Mężusiowi niekoniecznie .
W ogóle na razie stanęło , ze będzie Maja Zuzanna :P Tylko z kolei Mai jest już cała masa , ale na razie niech zostanie . Mamy jeszcze 8 miesięcy :P
Agusiaczku faktycznie dobrze , ze Linecznka nie została Kingą :P Chociaż pewnie wtedy Kinga wydawałoby się najodpowiedniejsze i nie wyobrażałabyś sobie , zeby mogła sie nazywać inaczej :)

Kozłowska fajnie , ze się odezwałaś , tak rzadko zaglądasz :( Mam nadzieję , że u Was wszystko sie unormuje . Niestety żyjemy w takich czasach , że ludzie sie mijają i dziecko przekazują na szybko . Mało rozmawiają i przez to się kłócą . Moi znajomi pracują na różnych zmianach,żeby jeden mógł opiekować się dzieckiem i często gdzieś w połowie drogi córę sobie przekazują np na stacji benzynowej :( Ich małżeństwo na tym cierpi , ale zaciskam kciuki , żeby u Was było dobrze . Mówisz , ze "p.babcia" znowu się wybudziła z "letargu" , kurcze chyba zawsze już tak będziecie mieli .
Super , ze Matek taki fajowy :) Oj nawet jak do 7 śpi , to złote dziecko :) Ami do 7 nigdy nie przespała :P A bez kolacji potrafi przespać noc bez wybudzenia ? Moze ma chwilowy wstręt do kolacji ?

Aguś nasze dziewczynki , to chyba w zmowie sa :P Jak jedna śpi w nocy , to druga wojuje :P Amelkę chyba pochwaliłam jak zwykle za szybko . Już kilka nocy pod rząd spała nieprzerwanie do 4 , a teraz ostatnie 3 wybudza się i jedzenia sie domaga !
Dzisiejsza noc...jej samodzielna nei należy do najlepszych . Ale źle nie było ... 4 wybudzenia , z czego 2 razy mleko musiałam podać , bo awantura na całego była , a po mleczku błogo zasnęła :) Ale rano obudziła sie w super humorku , nie płakała , tylko mnie wołała i od razu do zabawek chciała iść :) Do teraz bawi się w pokoiku . Liczę , że ta nocka będzie już lepsza :P

Wczoraj ze znajomymi posiedzieliśmy dosć długo :P Ale nawet oczka mi sie nie kleją i jest ok . Tylko pogoda koszmarna , w nocy padało i teraz też co chwilę kropi :( A chciałam po obiedzie , jak już znajomi pojadą , pojechać gdzieś na spacer :(

Nic , miłego dzionka :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415829 przez Agusiak
agi jak tam spotkanie ze znajomymi? :)
Na pewno się napracowałaś bidulko ale jak zawsze było bardzo miło :)

U nas wczoraj był na zamku dzień muzyki celtyckiej ale jakoś nie mieliśmy ochoty tam pójść, T zmęczony po całym dniu w pracy i dziś też pracuje :ohmy: :ohmy: Firma ma jakieś zlecenie do wykonania do końca sierpnia a są w czarnej d... i wszystkich wzięli to roboty przy tym zleceniu nawet ludzi z transportu w tym T :dry: Wpadnie trochę kaski ale cały tydz. nie ma T w domku :dry:

Miłego dnia :)

EDIT:

agi to fajnie że spotkanie udane, ale pogoda faktycznie się popsuła, u nas też w nocy padał deszcz i od rana znowu.
Tak to już jest z tymi imionami, jak się podoba coś jednemu to drugiemu już nie i na odwrót :)
Majeczek faktycznie wszędzie sporo, na placu zabaw co chwilę słyszę jak rodzice wołają jakąś Maję, Zuzię lub Julkę :) Ja bardzo starałam się wybrać imię które oczywiście nam się podoba ale którego też nie ma co druga dziewczynka w okolicy :P :P
Ale najważniejsze żeby dać takie jaki się najbardziej podoba i niczym się nie przejmować.
Np nasza Lineczka ma na drugie Kasia :) :)

A dzisiejsza nocka też w całości przespana, ale wczoraj też była rozmowa na temat nocnego budzenia :laugh: :laugh:
A rączka już lepiej i raczej na szczęście blizn nie będzie. Jak zeszło to pierwsze zaczerwienienie to okazało się że nie jest aż tak źle i w sumie tylko w jednym miejscu jest poparzenie. Ale przerażona byłam straszliwie zwłaszcza że polała sobie klatkę piersiową i bałam się że może mieć tam potem ślady.

12 lata 7 miesiąc temu #415866 przez sylka
Dzien dobry kochane :)

Pogoda dziś do bani... wczoraj z ran tez była taka a później ładnie i bezdeszczowo. Bylismy wczoraj na kolejnym slubie u mojej koleżanki z dawnej pracy :) Sliczne wyglądali a że mąż strażak to fajna opraw ślubna była :)

Dziś jedziemy w odwiedziny do brata P.

Kuba wczoraj był nie do wytrzymania ciągle w ciągu dnia marudził (w KOściele spokojny :)) ledwo mogłam sprzątac. NA diabła ciągle coś wymyslał jak nie płąakał. W nocy tez dał do wiwat. Wstał o3.00 bo zrobił kupę :P przebrałam go a on zamias zasnąc to przez ok 2 godz!! marudził i płakał i sam nie wiedział czego chce. Biegał po mieszkaniu, siedzieliśmy u niego w pokoju na zmianę i nic.

Kozłowska może podawaj mleczko na podwieczorek :) z 2 godz przed kolacją.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka