BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 4 miesiąc temu #416666 przez agi-p
Ja nie mogę na Emi głosować :( Pisze , ze zapraszają jutro . Tylko raz udało mi sie zagłosować :(

Sylka taki pomocnik to skarb !!! Podeślij go do mnie :) Ami to mi tylko pranie wyjmuje z miski i rozrzuca wokół siebie , ewentualnie ubiera na siebie :P
Ale Kuba ma minę rozbrajająca :) i śladu po ostatnim wypadku nie widać :)

My pospacerowałyśmy troszkę , odwiedziłyśmy ciocię i pogadałyśmy sobie :) Teraz Amelka robi demolkę w salonie i jednocześnie rzuca okiem na baby.tv :P
Mężuś jeszcze z pracy nie wrócił :( W tym tygodniu podobnie jak Ty Agusiu jestem do późna sama , bo jeżdżą aż do Jastrzębia na budowę :(
Nic ide zrobić Amisi grysik . Może jak zje teraz syty posiłeczek, a po kąpieli mleko , to będzie lepiej spała .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #416690 przez sylka
Agi zadziwiająco szybko się głowa zregenerował, widać tylko jeszcze delikatny strupek :)

Fajnie że zaliczyłyście spacerek i odwiedziny :).

Na pocieszenie mogę wam powiedzieć że mój codziennie późno kończy i nie mam go od 6 do ok 19 w domu. Niekiedy jest już np po 17 :)

12 lata 4 miesiąc temu #416824 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Widzę dziewczynki że Wy także długo w ciągu dnia same jesteście. No ale niestety tak to w tym kraju wygląda że jak jedno pracuje to całe dnie go nie ma żeby móc jakoś żyć na jakimś tam poziomie.

agi Paulinka też rozrabiając w salonie lubi sobie na bajki rzucić okiem :silly: my oglądamy głównie Disney Chanel i powiem Wam, że tak polubiłam niektóre bajki, że nawet jak Linka śpi to ja sobie je oglądam jak mam chwilkę na kawkę :P :P

Paulinka też miała dziś taki apetyt że oprócz programowych posiłków co chwilę przybiegała do kuchni po kromkę chleba. Ona już normalnie doskonale wie co jest w której szafce i potem tak wystaje pod konkretną z nich i tylko przebiera nogami jak coś chce. Rozbraja mnie to do głębi :blush: :P :laugh:
Na działce było to samo. Już po pierwszym dniu wiedziała co gdzie jest. Żarełko to chyba nosem wyczuwa na odległość.

A z tą starszą Panią to w sumie rodzice niewiele się dowiedzieli. Rozmawiała rzeczowo i spójnie, powiedziała swoje nazwisko i adres zamieszkania. Nie wiem tylko po co wyszła o tej godzinie będąc już w koszuli nocnej ale rodzice też się jej o to nie zapytali. Odnaleźli ten jej dom, faktycznie był pusty, światło się świeciło a drzwi były otwarte. Tata sprawdził czy ma gaz zakręcony, zapytali się czy wezwać pogotowie ale powiedziała że nie ma takiej potrzeby, no więc jak już było wszystko Ok wrócili do domu.

Miłego wieczorku :)

12 lata 4 miesiąc temu #416843 przez sylka
Kuba też ogląda głownie Disney Junior :) ma swoje ulubione bajki Maniek Złota rączka, Klub przyjaciół Myszki Micky, program plastyczny Art Attack i Imagination Movers :)

U nas dziś słabiej z jedzeniem i pogardzenie obiadem a zamiast niego bułka i mleko :P Z to chyba z 5 kup wiec zęby pewnie idą.

12 lata 4 miesiąc temu #416851 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka to super ,ze Kubie tak szybko się to zagoiło :) Dzieci to są wyjątkowe , regenerują się w mgnieniu oka :)

Agusiaczku niestety Polska nie jest przychylna dla małżeństw z dziećmi . Nie ma wsparcia :( I potem właśnie tak jest , ze mężczyzny w domku nie ma całymi dniami i czasami wieczorami :(

Linka to mądra dziewczynka :) I bardzo spostrzegawcza :) Chciałabym ją zobaczyć jak przebiera tymi tuptusiami :)
Ami też jeśli chodzi o jedzonko , to wszystko jarzy bardzo dobrze :) Zapytam np czy chce płatki , to jak ma na nie ochotę , to aż podskakuje i szczerzy zęby w cudownym uśmiechu , wydając niesamowite odgłosy :) A jak nie ma na coś ochoty , to przecząco kiwa główką :)

Mam nadzieję , ze ta Pani już nie wyjdzie nigdzie sama . Francuzi idealnie rozwiązali takie sytuacje . Każda starsza osoba dostaje taki mini pager , który zawieszają sobie na szyi .W razie zagubienia czy nawet pogorszenia samopoczucia można go wcisnąć i zaraz zjawiają się pogotowie czy ktoś z opieki . I nikt się nie wstydzi , ze ma ten pager , bo każda osoba i bogata i biedna dostaje takie coś :)

Amisia miała problemy z zaśnięciem , ale Mężuś ją ponosił , poopowiadał bajki i śpiocha już :)

Spokojnego wieczorku :)

12 lata 4 miesiąc temu #416852 przez sylka
Kubusiek też już spi, wypił mleczko umyłam ząbki i śpiocha :)

12 lata 4 miesiąc temu #416860 przez agi-p
A Amelka po grysiczku coś mleczka nie chciała . Niby grysik godzinę przed kąpielą zjadła , a mleka tylko 30 ml wypiła . I teraz nie wiem czy spróbować jej na śpiocha podać :P
I albo mi się wydawało , albo chrypkę dostała . Przez dzień nie było nic słychać , ale jak płakała wieczorem , to głosik jakby zmieniony miała . Zobaczę rano .

Agusiaczku aż się uśmiałam z tego oglądania przez Ciebie disney Chanel :) Ale wiem , jak bardzo te bajki mogą wciągać :) Moja Linka tez ma tam swoje ulubione programy :)
My na razie tylko Baby.tv tam są idealne bajki dla tak małych dzieci :)

Uciekam poprzytulać się do Mężulka :) Masaz mi obiecał , więc nie pogardzę :)

Do jutra :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #416861 przez Agusiak
agi rzeczywiście dobry pomysł z tym pagerem ale znając niektóre starsze osoby to pewnie wcale by tego nie nosiły bo przecież "im to nie jest potrzebne", np mój dziadek należy do takich trudnych staruszków :huh:

Sylka czyli chyba to jednak zęby u Kubusia idą? Rany jak już u naszych dzieciaczków wszystkie ząbki wyjdą to chyba w końcu odetchniemy z ulgą :silly:

My najbardziej lubimy na Disney junior Złotą Rączkę, Klub Myszki Miki, Ul, Jake i Piraci z Nibylandii, Leniuchowo a ja bardzo lubię bajkę o wróżkach i Dzwoneczku :blush: :P :P

Paulinka też już śpiocha, zasnęła od razu czyli pewnie wcześniej mi się obudzi.
Matko dziewczyny jak mnie wnerwia ta okolica gdzie mieszkamy to szok. Nie dość że ludzie tutaj mają jakieś durne psy które szczekają z byle powodu, często całe dnie a niektóre też w nocy, to jeszcze kilka osób ma kury :ohmy: i te cholerne koguty drą te paszcze już od 4-5 rano :ohmy: :ohmy: No oszaleć idzie, nie mówiąc już o tym ,że często budzi to młodą :angry:
Śmieję się do T że na wsi byliśmy i kogutów nie było słychać wcale a wróciliśmy do miasta i proszę :huh:

Edit:
agi oj jak mężuś obiecał masażyk to korzystaj Kochana korzystaj :lol: :lol:
Jak Ami będzie głodna to się pewnie obudzi, ale może grysik plus troszkę mleczka jej wystarczyło :)
Mam nadzieję, że ta chrypka przejdzie i nic się z tego nie rozwinie.

Do juterka :)

12 lata 4 miesiąc temu #416915 przez sylka
Agusiak Zapomniałam o ULu i Leniuchowie a Dzwoneczka też włączem by samej obejrzeć heehhe :P

Agi Chrypka to mama nadzieję, że z przegadania się :)

12 lata 4 miesiąc temu #417000 przez Agusiak
dzień dobry :)

Moja żaba już wstała, więc muszę zaraz iść do niej z mlekiem.
Ale na szczęście nocka przespana :)

agi jak chrypka Amelki?

Miłego dnia :)

12 lata 4 miesiąc temu #417003 przez agi-p
Dzień Dobry Kochane :)

Agusiaczku widzisz jednak Linka całą noc przespała i nawet nie zerwała sie skoro świt :)
I powiem Ci , ze ja niby na wsi mieszkam , a żadnych odgłosów kogutów czy innych zwierzaków nie ma :P No poza wspomnianymi przez Ciebie psami ,ale na szczęście do Naszego domku nie dochodzą , tylko jak spacerujemy , to szczekają :P

Ami noc też dobrze przespała . Obudziła się o 3 , to ja w te pędy do kuchni mleko zrobić , lecę na górę , a Ona śpi :P Ale o 4 znowu pobudka i tym razem wypiła mleczko :) i zasnęła , a o 6:30 obudziła mnie wołaniem , zero płaczu :) Na całą noc zostawiłam jej włączone kołysanki i lekkie światełko było , może to jej odpowiada . Zobaczymy dzisiejszej nocy :)
A chrypka chyba minęła :)

Ide na szybką kawkę (na razie mnie jeszcze od niej nie odrzuciło :) ) , bo jedziemy dziś na cały dzień do Bielska . Ja do endokrynologa i na zakupy , a Ami do mojej Mamci :)
Przyjedziemy popołudniu już z Linką :)
A jeszcze powiedzcie mi czy Wy w ciąży pijałyście kawkę ?
Miłego poranka :)

12 lata 4 miesiąc temu #417056 przez sylka
Ja nie piłam kawy. W pracy zawsze piłam z rana z mlekiem a później z niej zeszłam i zastąpiłam herbatką a kawę tak dla smaku w domku lb w pracy gdy głowa blolała. A w ciązy jakoś wogóle nie piłam. Pierwszy raz wypiłam jak Kuba miał kilka mies i zrezygnowałam. Kuba po wyssaniu tej kawy z piersi był taki nakręcony że ho-ho :lol: nie dosć ze sam kręcony to po mleku z domieszką kofeiny kręcioł był. Dodam że kawa słaba z mlekiem :P Z powrotem zaczęłam ją pić po odstawieni od piersi :) W ciąży można pić chyba 2 małe filiżanki i najlepiej z mlekiem :)

Palinka i Amelka ładnie pospały. U nas były 2 popłakujące przerwy, tzn. płakał lekko przez sen. Jak przyszłam do pokoju pogłaskałam po pleckach kilka szszsz.. i przestał :) Może cośm się śniło.
Rano fajnie go zastałam. Pościągał do łóżeczka zabawki z półki a jak zobaczył że idę po niego by ubrał się, wziął zabawki i z powrotem ułożył na półce :) a mi dał buziaka jak zawsze na dzień dobry.

12 lata 4 miesiąc temu #417181 przez Mirella
dla wszystkich cioteczek które kibicują i głosują na Emilkę dla przypomnienia u ułatwienia link pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035 za każdy głosik dziękujemy :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #417422 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Mirella głosik oddany :)

agi jak tam u lekarza było?
Wodzisz jaka Amelka już się grzeczniutka nocami robi, może faktycznie lepiej jej się śpi przy muzyce i świetle. Ja już od dłuższego czasu gasiłam Paulisi światło ale jakoś ostatnio znowu zostawiam jej delikatne i zawsze leci muzyczka, dopiera jak my się kładziemy to idę jej wyłączyć.

Sylka superowski miałaś poranek z Kubusiem :)

Ja kawkę chyba w ciąży piłam, ale jakoś jedną dziennie chyba.

A ja od kilku dni robię delikatną gimnastykę, ćwiczę brzuszki i tak mnie teraz brzuch boli że masakra :dry:
agi miałam się Ciebie pytać jak tam Twój brzuszek? Odczuwasz jeszcze jakiś ból po cc? Teraz zacznie Ci się tam wszystko naciągać i w ogóle. Powiem Wam że ja jak się tam mocniej nacisnę to dosyć boli :(

Ależ mi się spać chcę, zaraz chyba się wykąpię i położę nyny :)

Miłego wieczorku :)

12 lata 4 miesiąc temu #417463 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka Kuba to jest słodziak :) Nawet sprząta po sobie pięknie i rozczulającego buziaka na dzień dobry daje :) Kochaniutki :)

Agusiaczku gimnastykę powiadasz ? No to powodzenia :) Ja to kiedyś w domku ćwiczyłam i świetnie mi szło , ale z czasem lenia nabyłam :P Teraz jakoś nigdy mi się nie chce :( Po paru dniach ból brzucha minie i pojawi się kaloryferek :)
Mnie rana po cc nie boli przy ucisku . Jedyny minus , to że brzuch już nigdy płaski nie będzie , mam to cięcie i nad nim taką oponkę :(
Fakt teraz będzie się tam wszystko na nowo naciągało . Zobaczymy jak to będzie . Mam jednak nadzieję , ze wszystko dobrze sie zakończy . Cały czas gdzies w głowie dźwięczą mi słowa tego pierwszego ginekologa , któy odradzał kolejną ciążę :( Ale potem kolejni mówili , że wszystko jest dobrze . Zobaczymy czego dowiem się na wizytach . Jeszcze tylko , albo aż tydzień do wizyty .

U Endokrynologa dobrze :) Powiedziałam o ciąży i od razu dostałam większa dawkę hormonów , skierowania na kolejne badania i teraz wizyty będą częstsze . Mam niedoczynność i chorobę Hashimoto,więc niby zwiększa się ryzyko poronienia , ale nie biorę tego pod uwagę . Jeszcze tylko napisze Wam , ze niby zajście w ciążę przy tych schorzeniach może być trudne ...a tu Ja i moja 3 ciąża :) I tym sposobem musi być dobrze :)

Martwię się i stresuję o dzidzie , ale staram się odrzucać złe myśli . Nie potrafię się jeszcze tak bardzo jak mój Mężuś cieszyć ... byle do 4 września :)

Ja też zaraz chyba się położę . Ami dzisiaj pięknie sama zasnęła :)

Spokojnej nocy :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka