BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 4 miesiąc temu #420153 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi dziękuję :kiss: :kiss:
A jak Tobie Kochana minął dzień no i jak się czujesz?

A zasłonki na karniszach a po bokach T wkręcił takie gałki i do nich zawiązaliśmy dół zasłonki :laugh:

My dziś cały dzień w domku :(
Sylka miałam się Ciebie pytać czy wychodziłaś z Kubusiem na dwór przy trzydniówce?
Paulinka nadal marudna ale po południu już chociaż pobawiła się i powygłupiała więc mam nadzieję że humor jej powoli wraca :)

Miłego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #420179 przez sylka
Agusiak przyznam że nie pamiętam, ale chyba czekałam aż wysypka zejdzie bo organizm i tak osłabiony po tak wys. gorączce jest.

12 lata 4 miesiąc temu #420203 przez Agusiak
a podawałaś jakieś probiotyki czy coś w tym rodzaju?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #420208 przez sylka
Dodatkowo chyba podawałam bo Kuba miał w tym czasie też bardzo rzadkie kupy i tez nie wiedziałam czy złapał jakąś wirusówkę, ząbkje czy właśnie ma tę 3 dniówkę. Zresztą Hipp też ma w sobieteżz już jakieś probiotyki

12 lata 4 miesiąc temu #420220 przez Agusiak
Sylka dzięki :)

A ja właśnie napisałam oświadczenie o rezygnacji z urlopu wychowawczego.
Trzeba ruszyć w końcu ten temat.

12 lata 4 miesiąc temu #420223 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Wreszcie chwila spokoju :) Ami Śpi , ja troszkę sie odrobiłam i teraz mam czas wszystko nadrobić :)

Agusiaczku , dziękuje Kochana , czuje się dobrze :) Dzisiaj nawet głowa mnie nie bolała , bo ostatnimi czasy codziennie miewam mega mocne bóle głowy . A wiadomo żadnych tabl brać nie powinnam .
U Mamci odpoczęłam jak zwykle :) Zakupy udane , znajomi odwiedzeni , wiec wszystko poszło gładko .Popołudniu jeszcze kumpel z Anglii znowu wpadł i miał nawet na noc zostać , ale na szczęście go odwiozłam :P
Pomysłowo z tymi zasłonkami :)
Z Lineczką chyba faktycznie lepiej posiedzieć teraz w domku . Może ze dwa , trzy dni . Nie ma co ryzykować .

A i zapomniałam Wam napisać , że wczoraj przebiła się Amisi czwórka dolna :) Na razie widac jej krawędzi , jeszcze cały ząb nie wyszedł i widac , ze ją meczy to strasznie :( Byle już te zębiska wyszły do końca .

Miłego wieczorku :)

12 lata 4 miesiąc temu #420225 przez agi-p
Agusiak napisał:

Sylka dzięki :)

A ja właśnie napisałam oświadczenie o rezygnacji z urlopu wychowawczego.
Trzeba ruszyć w końcu ten temat.

Agus czy to oznacza , ze wracasz tam do pracy ???

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #420236 przez Agusiak
agi napisałam Ci na priv :)

Sylka Tobie też żebyśmy wszystkie były w temacie :)

agi to dobrze że nieźle się czujesz :) Ja to w ciąży brałam Apap jak tylko bolała mnie głowa bo jak boli mnie głowa to nie mogę funkcjonować :( Także troszkę się tego w ciąży najadłam.

Super, że dzień taki udany :)
A teściowie wiedzą o nowej dzidzi?

Gratulujemy Amisi zębolka :kiss: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #420243 przez sylka
Gratulję Ami nowego ząbka :)

12 lata 4 miesiąc temu #420276 przez agi-p
Dzięki Kochane :) Byle juz przebił się do końca , bo widzę , ze ją to męczy bardzo :(

Agus teściowie są zupełnie obojętni . Mężuś im mówił , ale jakiegoś zachwytu u nich nie widziałam , raczej zlewka . Teściowa coś mi tam mówiła , ze fajnie , że mam się oszczędzać , ale na drugi dzień się obraziła (oczywiscie nie wiadomo na co) i udaje , ze mnie nie widzi :P

Moi rodzice , to od razu gratulowali i cieszyli sie szczerze .Mój Tata troszkę spazmuje , bo boi się o moje zdrowie . Widze , ze go to trapi ,ale cieszy sie i liczy na wnuka :P

Teściami się nie przejmuje wcale . Nie zależy mi na ich opinii :P

12 lata 4 miesiąc temu #420346 przez Kozłowska
Witajcie
Gratulacje dla Amelci za zębolka :kiss:
Ja przy 3-dniówce nic nie podawałam ale na dworek wyszliśmy jak wysypka zniknęła :blink:
Ojj i koniec laby po dwóch dniach wolnego całą niedziele spędziłam w pracy :(
W piątek pojechaliśmy na działkę do sąsiadeczki młody się z dziewczynkami wyszalał tak że jak wróciliśmy do tak padł że wstał nam o 9 :lol: Zakochałam się w tym miejscu i w domku niby nie duży ale wystarczający a ogród po prostu piękny :lol: Och jak ja zazdroszczę wszystkim tym którzy mieszkają na swoim w domku :lol: trza jutro totka pościć :silly:
Zaś wczoraj pojechaliśmy w odwiedziny do Karolka pisałam wam że mój kuzyn został drugi raz tatusiem. Jak wzięłam tą małą kruszynkę na rączki to nie chciałam oddać :silly: Taki słodziak że tylko przytulać i całować. Za dwa tygodnie powiedzieli że przyjadą do nas już się nie mogę doczekać :blink:
Agusiak czyli wracasz do pracy? Szczerze ja mam już dość uwielbiam pracować ale jestem już zmęczona. Lubię życie w biegu ale niekoniecznie teraz teraz powinno odbywać się wszystko na spokojnie. Choć nie oszukujmy że lubię mieć własną kaskę i nie odmawiać sobie no i zawsze można cosik odłożyć a nie żyć od 10 do 10 to chyba jeszcze gorsze.
Co do mleczka młody raz chce raz nie w sumie to wszyscy mi mówią żeby się tym nie martwić jak kolacyjkę sobie odpuszcza widocznie już się przestawia na wcześniejsze spanie :blink:
Dobra zmykam się wykąpać bo jutro znów do pracy

Buziaczki i miłego dzionka :kiss: :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #420360 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi teściami się nie przejmuj, oni i tak z tego co opisujesz to poza byciem sąsiadami jakoś specjalnie w Waszym życiu nie uczestniczą.
Pytałam już kiedyś o to ale chyba nie odp, czy teraz będziecie się zamieniać z teściami na domki. Wspominałaś jakiś czas temu że będzie taka możliwość.

Kozłowska a no trzeba coś zrobić tym bardziej że my bardzo chcemy iść na swoje. Tylko że ja wracam do pracy i cały czas szukam nowej więc mam nadzieję że coś się sensownego znajdzie.
A jeśli chodzi o mieszkanie w domu to zależy od okolicy. Ja obecnie jestem nastawiona strasznie na NIE jeśli chodzi o dom i powiem szczerze że chcę do bloku. U jednych pieją koguty i młoda mi się przedwcześnie budzi, a mogłaby jeszcze spokojnie pospać, sąsiadka rąbie drzewo na schodach i huk jest taki jakby chałpę rozwalała, durne psy na każdym dosłownie podwórku szczekają z byle powodu i wpadają w zbiorowy szał jak idzie listonosz lub inny roznosiciel nie mówiąc już o psach na spacerze z pańciami :angry: :angry:
I jeszcze jakiś stary piernik na emeryturze zafundował sobie trajkę, myśli że jest misterem wsi i pierdzi mi tym badziewiem pod oknami :angry: :angry:
Więc jak dom to tylko gdzieś na odludziu ale to zaś strach gdzieś wyjechać bo pewnie zaraz by go okradli.

Sylka jakie Ty masz te pieluszki z Pampers? Active baby? Muszę kupić jakieś inne na noc bo te HH jednak nie się takie elastyczne, są bardziej sztywne i chyba nie dopasowują się w nocy do ciągłych zmianach pozycji młodej, bo już któryś raz z rzędu budzi się zasikana, a pielucha wcale nie jest specjalnie mokra .

Miłego dnia :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #420362 przez agi-p
Dzień dobry :)

Kozłowska super , że 2 wolne dni spędziliście tak fajnie :) Swój domek fajny , ale zawsze jest coś do roboty :P Ja to czasami mówię , ze chętnie bym do bloków poszła na jakiś fajny metraż :P
Ale jak mieszkałam w blokach , to się dziwiłam jak mozna tak mówić :P
Zawsze można doszukac się plusów i minusów pracy :P Ja to tylko ze względu na dodatkową kasę chciałabym wrócić do pracy , poza tym czynnikiem do pracy mnie nie ciągnie :P Dobrze mi e domku z dzieciaczkami i mężusiem :) Chyba minął czas , gdzie moje zawodowe ambicje przemawiały przeze mnie .
O Matka nie masz się co martwić :) Jak nie chce mleczka , to nie . Je inne rzeczy ,zdrowo się chowa , więc nic mu nie jest .
Chociaz ja tez czasami spazmuję , bo Ami to ma takei historie jedzeniowe , ze głowa mała .

Mężuś dziś ma wolne , bo jedzie do sądu jako świadek . Pewnie będą go teraz ciągali co jakiś czas . Najgorsze takie sytuacje . Zabieram sie z nim i zostaniemy z Amelką u Mamci przez ten czas :)
Paulisia dziś wreszcie do szkoły :P Nie jest zbyt zadowolona tym faktem , a ja nawet bardzo ;)

Agusiaczku jak Lineczka ? Lepiej się czuje ?

Miłego dnia :)

EDITT...
Aguś jak zwykle w podobnym czasie pisałyśmy post :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #420467 przez sylka
Agusiak tak jak pisze Kozłowska wyszłam na dwór jak wysypka zeszła. Na noc zakładam Pampers Active Baby w sumie od początku i tylko kilka razy przesikał go w całej karierze :P.

Kozłowska ja też zazdroszczę tym którzy w domku mieszkają i mają ogród w którym dziecko spokojnie i do woli mogą szaleć. Można grila zrobić :)

A pro po powrotu do szkoły. Dziś zdałam sobie sprawę że za rok o tej porzę Kuba pójdzie do przedszkola i jakoś mi tak dziwnie się zrobiło. Spojrzałam na niego i zobaczyłam, że to już spory chłopiec a nie mały okruszek. Na codzień jakoś tego nie zaważam, cały czas mały mi się wydaje.

12 lata 4 miesiąc temu #420471 przez Agusiak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Faktycznie rok szkolny się już dziś zaczął i u nas też widziałam przez okno jak dzieciaczki z rodzicami maszerują do szkół i przedszkoli. Nawet tak sobie o Tobie pomyślałam, że pewnie się cieszysz że Linusia będzie w szkole przez te kilka godzin, bo chociaż na pewno bardzo Ci pomaga i zajmuje się już sama sobą to jednak zawsze coś tam jest też przy niej do zrobienia :)

A ja Kochane dzwoniłam do urzędu pracy i po rozmowie z Panią zmodyfikowałam mój plan. Otóż nie rezygnuję z wychowawczego i nie rejestruję się jako bezrobotna ale jako poszukująca pracy i oprócz zasiłku to mam te same prawa i możliwości, tzn pośrednictwo pracy i również mogę dostać skierowanie do pracy jeśli coś tam dla mnie wynajdą :)
Pasuje mi taki układ bo zasiłek po pół roku by się skończył i gdybym do tego czasu nie znalazła pracy to zostaję na lodzie a tak to zawsze jestem ciągle zatrudniona i na wychowawczym.
Chciałabym to załatwić w tym tygodniu ale nie wiem jak mi się to z Paulinką uda. Jutro lekarz o 16. Lineczka jest cała w wysypce ale to nadal nie jest taka jak u Kubusia tylko ciągle jakby cała masa potówek, ale takich bardziej płaskich, taka kaszka jakby a nie plamki :huh:

A jeszcze dziś do dentysty idę :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka