- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Agusiaczku uśmiałam się z tej ptasiej grypy hahaha

My Amelce zostawiamy światełko i kołysanki na całą noc , dopiero rano wyłączam .
Powodzenia w urzędzie pracy , obyś załatwiła szybko co potrzeba . U Nas , zeby coś zalatwić , to ludzie niejednokrotnie już czatują już od 5 pod drzwiami !
Kochana może masz rację , Ami żarłoczek , to przygotówkę pod święta robi

Mam dość komarów , nic na te mutanty nie działa !!!! Amisia ma za jedną noc 4 ugryzienia na buźce , 2 na rączkach

I wygląda jak chłopczyca .... nie dość , ze te ugryzienia , to jeszcze śliwa na czole . Wczoraj w niewiadomy sposób z łóżka spadła , huk był taki , jakby pół domu pękło . Płakała jak oszalała , ale a 3 minutki już nie pamiętała o sprawie ...tylko guz i śliwa zostały . Ledwo jeden siniak jej zejdzie , to nabija drugiego

Kochane dziś o 14-stej ide na wizytę do innej P.Dr , prosze trzymajcie kciuki , bo oszaleję z tą ciążą

W ogóle jedziemy ok 9 rano do Bielska do mojej Mamci , potem mam wizytę u gina a na koniec umówiłam się z kuzynką .Odwiedzę moją chrześniaczkę , która poszła pierwszy raz do przedszkola

Miłego dzionka . Wyszedł mi prawie elaborat

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Fasolinka miewa się świetnie i pięknie bije jej serduszko

Jestem spokojniejsza i wreszcie się cieszę

Mam być pod stała kontrolą wszystkich poradni i bardzo uważać na siebie i maleństwo . Nie dźwigac i nie przemęczac się ...co bedzie chyba najtrudniejsze przy Amci . Niemniej jednak zrobie wszystko co trzeba , bo mam zamiar szczęśliwie dotrwać do rozwiązania

Ufff tak się ciesze

Zmykam dokończyć obiadek dla Mężusia

Miłej reszty dzionka

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi byłam w urzędzie i się zarejestrowałam. Pierwszy raz mam się zgłosić 29.10 dopiero ale i tak wątpię żeby coś dla mnie mieli. Pewnie w pierwszej kolejności zaproponują jakieś szkolenia czy coś. Z resztą sama nie wiem już na jakiej to zasadzie działa. Wyjdzie w praniu

Niestety T nie dał rady zerwać się z pracy i musiałam pójść z Linką a wiadomo jak jest z dzieckiem w urzędzie

A jeśli chodzi o komary to ja ich jakoś w domku specjalnie nie widzę a Paulinka po nocy też zawsze ma jakiegoś nowego bąbla szczególnie na policzkach. Kiedyś pytałaś o domowe sposoby. Jak mieszkaliśmy jeszcze na starym mieszkaniu to na parapetach mieliśmy doniczki z pomidorkami. Komary bardzo nie lubią tego zapachu. Pamiętam że całe upalne z resztą wówczas lato, mieliśmy pootwierane okna, wieczorem się światła świeciły i ani pół komara nie mieliśmy a sąsiedzi nie mogli się opędzić.
Kochana u Paulinki leciutkie światło świeci się całą noc i radio też zawsze grało, ale kiedyś budziła się w nocy i myślałam że może to radio ją wybudza i zaczęłam je wyłączać jak my idziemy już spać. Dziś zostawię na noc i zobaczymy

Jutro odwiedzi nas Madzia, ta z sądu co jest w ciąży. Pamiętam jak przyjechała specjalnie żeby mi o tym powiedzieć a tu już za miesiąc z hakiem będzie rodzić

Miłego wieczorka

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Później udało mi się kupić Kubie tanio na tablicy.pl zestaw 10 autek Tonka

Z komarami nie pomoge bo nie mam z nimi problemu czy to na podwórku czy w domu.
Agusiak fajnie że załatwiłaś sprawy w PUP i Linka grzeczna była. U mnie są rozdawane nmerki by się zarejestrować dziennie jakiś tam limit ich jest i ludzie by dostać numerek ponoć stoją od 5 rano

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kochane moje bardzo Wam dziękuje za wsparcie

Agusiaczku jak Ami spała z nami na dole , to też wyłączałam wszelki radia na noc, bo mi przeszkadzały dźwięki i rano budziłam się z bólem głowy . Pierwsza nocka Amci w swoim pokoju też była kiepska , ale kolejne kiedy puszczałam jej już kołysanki , były o wiele lepsze i spokojniejsze . Może i u Was poskutkuje

Super,że udało się dziś wszystko pozałatwiać w urzędzie i tak sprawnie Ci poszło

Woow też pamiętam jak pisałaś , ze ta koleżanka w ciąży jest ...i w szoku jestem , ze juz na rozwiązaniu jest !
Sylka no proszę , czyli istnieją jeszcze ludzie , którym zależy na kliencie

My dzisiaj popołudniu jeździliśmy za prezentem urodzinowym dla szwagra . Koszmar ...nie lubię kupować prezentów takim ludziom . Wszystko maja , wybrzydzają i w ogól bleee .
Później zaopatrzyliśmy się w specyfiki na komary i mam nadzieję , ze jutro dziewczyny wstaną bez nowych śladów .
Mężuś już mi chrapie , a ja mam maraton serialowy

Miłego wieczorku

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Po pierwsze agi Booooooski suwaczek

Sylka fajnie, że u fotografa dostałaś taki rabat, powiem szczerze, że ładnie się zachowali, a Ty z Kubulkiem przynajmniej mogłaś pospacerować i pozwiedzać okolicę

Pochwal się samochodzikami

agi ja też ogromnie się cieszę z powrotu moim seriali na antenę

Tu w Będzinie to muszę przyznać że urzędy to akurat działają wzorowo. Nigdzie długo się nie czeka, jak coś się da to załatwiają od ręki, nie robią żadnych problemów jak np w Dąbrowie gdzie zawsze brakuje jakiegoś ksera dokumentu bądź zaświadczenia o zaświadczeniu i inne tego typu bzdury. Kiedyś w Kiepskich w jednym odcinku wyśmiewali się z biurokracji i trafili tym w dziesiątkę. W urzędzie komunikacji wszystko jest niemalże od ręki, często ludzie z innych miast chcą to rejestrować auta no ale niestety trzeb być zameldowanym. T jest meldowany u rodziców w Dąbrowie dlatego wszystkiego auta są na mnie, tzn jedno auto i jeden motor

I Ci urzędnicy tu naprawdę są mili i pomocni, ja byłam w pozytywnym szoku jak pierwszy raz przyszło mi coś załatwiać w urzędzie

Miłego dnia dziewczynki

agi a masz fotkę maleństwa?
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kurcze Paulinka rano wypije tylko 150 ml i na noc też 150 ml, więcej już nie chce a wydaje mi że to za mało i chyba będę jej musiał jeszcze w ciągu dnia podawać.
I proszę napiszcie mi mniej więcej co dajecie dzieciaczkom w ciągu dnia od momentu wstania po spanko

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Rany nie mogłam sie dziś zwlec z łózka

Agusiaczku normalnie świetne macie te urzędy . Pierwsze słysze o takich cudach . U Nas w Bielsku , to niestety załatwienie czegokolwiek wiąże się z godzinami straty czasu , zszarganych nerwów i siwizny

Dzięki Kochana

Fotke Fasolineczki mam , a raczej jak my to mówimy ryżka małego . Ale skubaniec tak się chował , ze praktycznie nic nie widać , małą plamkę , która zlewa się z tłem . Ale uciekać zaczął przed samym zdjeciem , bo wcześniej sobie ten mój mały cud pooglądałam

I wierzyć mi się nie chce jak patrzę na Amelke , ze będzie starszą siostrzyczką

Troszkę maruduje dzisiaj i właśnie tarabani mi sie na kolana

Miłego poranka

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a dziewczynki powiedzcie mi ile powinno ml mleka wypijać 16 miesięczne dziecko w ciągu doby?
Kurcze Paulinka rano wypije tylko 150 ml i na noc też 150 ml, więcej już nie chce a wydaje mi że to za mało i chyba będę jej musiał jeszcze w ciągu dnia podawać.
I proszę napiszcie mi mniej więcej co dajecie dzieciaczkom w ciągu dnia od momentu wstania po spanko
Ogólnie po roczku dawka nabiału wliczając w to samo mleczko, czy sekrki, ser zółty itd powinna wynosić 400-500 ml na dobe , tak mi kiedys mówiła cyba ekspertka jak rozmawiałm

Autka pokażę jak tylko przyjda

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
1 śniadanko Paróweczka z chlebkiem / serek / mleko 120 ml /płatki z mlekiem /kakao
2 śniadanko Kaszka/serek
Obiad - wiadomo
Podwieczorek - deserek w postaci Kubusia do wyciskania / kaszka /Grysik na gesto
Kolacja mleko 150 ml
noc mleko 120 ml
W międzyczasie jakiś chrupki kukurydziane , biszkopty , herbatniki , kinderki lub coś od Nas z talerza .
Nie jest to sztywny harmonogram , bo czasami odmawia jedzenia i dostaje tylko mleko . Albo je co chwile coś

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylka , ale super zestaw tych autek

Zasnęła dzisiaj bez problemu . Ja juz się wykąpałam i teraz relaks . Dziś miałam totalnego niechcieja i nic nie porobiłam . Guzdrałam sie ze wszystkim mega długo

A zaraz uderzam do łóżeczka , bo nic nie robienie jednak męczy

Agusiaczku jeszcze niedawno pamietam jak Twoja Linka piła takie ilości mleczka , ze butelki Ci brakowało . Właśnie ostatnio mówiłam do Mężulka , ze Ami chyba mało mleka pije , ale wychodzi na to , ze podobnie do Linki

Miłego wieczorku

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Autka fajne i stan idealny

Kuba ma ksiażeczkę z Biedronki wóz strażacki

Czasm taki niechciej jest dobry