BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 4 miesiąc temu #422119 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiaczku uśmiałam się z tej ptasiej grypy hahaha :) Ale wiem , ze dla Ciebie ta sytuacja nawet troszkę śmieszna nie jest . Kurcze cholerna koguty . A może spróbuj Lince puszczać jakąś muzyczkę , może wtedy nie będzie ją wybudzał ten duupek .
My Amelce zostawiamy światełko i kołysanki na całą noc , dopiero rano wyłączam .

Powodzenia w urzędzie pracy , obyś załatwiła szybko co potrzeba . U Nas , zeby coś zalatwić , to ludzie niejednokrotnie już czatują już od 5 pod drzwiami !

Kochana może masz rację , Ami żarłoczek , to przygotówkę pod święta robi :) Swoją droga ...świeta tuż tuż :P Szok jak to zleciało . Fajne te Nasze bąble już będa , takie rozumne i z pełnym zainteresowaniem będą wszystko oglądały :) Już nie mogę się doczekać minki Amisi , jak zobaczy choinkę i prezenty . W tamtym roku prezenty przespała , ale choinkę uwielbiała :)

Mam dość komarów , nic na te mutanty nie działa !!!! Amisia ma za jedną noc 4 ugryzienia na buźce , 2 na rączkach :( Normalnie musze chyba jechać z nią do lekarza , po jakieś wapno , bo duże bąble jej sie robią , jakby uczulenie miała .
I wygląda jak chłopczyca .... nie dość , ze te ugryzienia , to jeszcze śliwa na czole . Wczoraj w niewiadomy sposób z łóżka spadła , huk był taki , jakby pół domu pękło . Płakała jak oszalała , ale a 3 minutki już nie pamiętała o sprawie ...tylko guz i śliwa zostały . Ledwo jeden siniak jej zejdzie , to nabija drugiego :P

Kochane dziś o 14-stej ide na wizytę do innej P.Dr , prosze trzymajcie kciuki , bo oszaleję z tą ciążą :P

W ogóle jedziemy ok 9 rano do Bielska do mojej Mamci , potem mam wizytę u gina a na koniec umówiłam się z kuzynką .Odwiedzę moją chrześniaczkę , która poszła pierwszy raz do przedszkola :)

Miłego dzionka . Wyszedł mi prawie elaborat :P Buziaki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #422413 przez agi-p
Kochane dziękuje za trzymanie kciukasów :) Pomogło :)

Fasolinka miewa się świetnie i pięknie bije jej serduszko :) Trafiłam na cudowną lekarkę i juz przy niej zostanę :) Powiedziała tylko,że bezpieczniej byłoby sie wstrzymać z ciążą jeszcze z pół roku , ale mam być dobrej mysli . Zrobiła mi usg blizny i stwierdzial , ze wygląda na wyraz dobrze , więc poprzedni lekarz dokonał cudu biorąc pod uwagę moja piersza cesarke i zrosty po niej .
Jestem spokojniejsza i wreszcie się cieszę :)
Mam być pod stała kontrolą wszystkich poradni i bardzo uważać na siebie i maleństwo . Nie dźwigac i nie przemęczac się ...co bedzie chyba najtrudniejsze przy Amci . Niemniej jednak zrobie wszystko co trzeba , bo mam zamiar szczęśliwie dotrwać do rozwiązania :) Najpóźniej 2 tyg przed terminem będzie rozwiazanie .

Ufff tak się ciesze :) :) :)

Zmykam dokończyć obiadek dla Mężusia :)

Miłej reszty dzionka :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #422489 przez Agusiak
Agusiu Kochana ja tylko na chwilkę bo pamiętałam że masz dziś wizytę u lekarza i o oczywiście trzymałam kciuki ze wszystkich sił!!!!
GRATULUJĘ oficjalnie fasolinki!!!!!!!!!!

Zajrzę jeszcze potem jak będę mieć więcej wolnego :)
ogromnie się cieszę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #422515 przez sylka
Agi kochana

12 lata 4 miesiąc temu #422570 przez Agusiak
hej :)

agi byłam w urzędzie i się zarejestrowałam. Pierwszy raz mam się zgłosić 29.10 dopiero ale i tak wątpię żeby coś dla mnie mieli. Pewnie w pierwszej kolejności zaproponują jakieś szkolenia czy coś. Z resztą sama nie wiem już na jakiej to zasadzie działa. Wyjdzie w praniu :)
Niestety T nie dał rady zerwać się z pracy i musiałam pójść z Linką a wiadomo jak jest z dzieckiem w urzędzie :silly: W pokoju podczas rejestracji pozabierała babie z biurka jakieś karteczki, długopis i zaczęła sobie bazgrać. Ale miałyśmy z niej ubaw. Ale ogólnie była grzeczna i nie musiałam zostawać po godzinach żeby posprzątać urząd :blink: :P

A jeśli chodzi o komary to ja ich jakoś w domku specjalnie nie widzę a Paulinka po nocy też zawsze ma jakiegoś nowego bąbla szczególnie na policzkach. Kiedyś pytałaś o domowe sposoby. Jak mieszkaliśmy jeszcze na starym mieszkaniu to na parapetach mieliśmy doniczki z pomidorkami. Komary bardzo nie lubią tego zapachu. Pamiętam że całe upalne z resztą wówczas lato, mieliśmy pootwierane okna, wieczorem się światła świeciły i ani pół komara nie mieliśmy a sąsiedzi nie mogli się opędzić.

Kochana u Paulinki leciutkie światło świeci się całą noc i radio też zawsze grało, ale kiedyś budziła się w nocy i myślałam że może to radio ją wybudza i zaczęłam je wyłączać jak my idziemy już spać. Dziś zostawię na noc i zobaczymy :)

Jutro odwiedzi nas Madzia, ta z sądu co jest w ciąży. Pamiętam jak przyjechała specjalnie żeby mi o tym powiedzieć a tu już za miesiąc z hakiem będzie rodzić :)

Miłego wieczorka :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #422587 przez sylka
Ja dziś poszłam odebrać z Kubą zdjęcia z zakładu fotograficznego i okazało się że przeoczyli zamówienie. Pan powiedział że dopiero za godz. będa gotowe i jak zechce poczekać to odbiorę dziś a jak nie to innego dnia. Stwierdziłam że pochodze w tym czasie po starym rynku a Kuba pogania gołębie :) Miał frajde na całego, karmił je bułeczką i łapał :) Po godz. przyszliśmy i dostałam jeszcze rabat 15 zł :P :lol:
Później udało mi się kupić Kubie tanio na tablicy.pl zestaw 10 autek Tonka :D Będzie miał do zabawy bo lubił bawić się nimi brata ciotecznego :)

Z komarami nie pomoge bo nie mam z nimi problemu czy to na podwórku czy w domu.

Agusiak fajnie że załatwiłaś sprawy w PUP i Linka grzeczna była. U mnie są rozdawane nmerki by się zarejestrować dziennie jakiś tam limit ich jest i ludzie by dostać numerek ponoć stoją od 5 rano :ohmy: :ohmy: :angry:

12 lata 4 miesiąc temu #422632 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Kochane moje bardzo Wam dziękuje za wsparcie :) Jesteście niezastąpione i cudowne !!!!

Agusiaczku jak Ami spała z nami na dole , to też wyłączałam wszelki radia na noc, bo mi przeszkadzały dźwięki i rano budziłam się z bólem głowy . Pierwsza nocka Amci w swoim pokoju też była kiepska , ale kolejne kiedy puszczałam jej już kołysanki , były o wiele lepsze i spokojniejsze . Może i u Was poskutkuje :)
Super,że udało się dziś wszystko pozałatwiać w urzędzie i tak sprawnie Ci poszło :) Nawet Lineczka taka grzeczna była :) Oby teraz płynęły z tego korzyści :)
Woow też pamiętam jak pisałaś , ze ta koleżanka w ciąży jest ...i w szoku jestem , ze juz na rozwiązaniu jest !

Sylka no proszę , czyli istnieją jeszcze ludzie , którym zależy na kliencie :) Super , ze jeszcze rabacik dostałaś :) W ogóle owocny dzień miałaś , skoro anwet zakupy na tablicy się udały :)

My dzisiaj popołudniu jeździliśmy za prezentem urodzinowym dla szwagra . Koszmar ...nie lubię kupować prezentów takim ludziom . Wszystko maja , wybrzydzają i w ogól bleee .
Później zaopatrzyliśmy się w specyfiki na komary i mam nadzieję , ze jutro dziewczyny wstaną bez nowych śladów .

Mężuś już mi chrapie , a ja mam maraton serialowy :P Niech żyje normalność :P Przez te wakacje to nigdy nic nie leci :P

Miłego wieczorku :)

12 lata 4 miesiąc temu #422658 przez Agusiak
dzień dobry :)

Po pierwsze agi Booooooski suwaczek :) Jak cudownie znowu taki zobaczyć :)

Sylka fajnie, że u fotografa dostałaś taki rabat, powiem szczerze, że ładnie się zachowali, a Ty z Kubulkiem przynajmniej mogłaś pospacerować i pozwiedzać okolicę :)
Pochwal się samochodzikami :)

agi ja też ogromnie się cieszę z powrotu moim seriali na antenę :lol: :lol:

Tu w Będzinie to muszę przyznać że urzędy to akurat działają wzorowo. Nigdzie długo się nie czeka, jak coś się da to załatwiają od ręki, nie robią żadnych problemów jak np w Dąbrowie gdzie zawsze brakuje jakiegoś ksera dokumentu bądź zaświadczenia o zaświadczeniu i inne tego typu bzdury. Kiedyś w Kiepskich w jednym odcinku wyśmiewali się z biurokracji i trafili tym w dziesiątkę. W urzędzie komunikacji wszystko jest niemalże od ręki, często ludzie z innych miast chcą to rejestrować auta no ale niestety trzeb być zameldowanym. T jest meldowany u rodziców w Dąbrowie dlatego wszystkiego auta są na mnie, tzn jedno auto i jeden motor :laugh: :laugh:
I Ci urzędnicy tu naprawdę są mili i pomocni, ja byłam w pozytywnym szoku jak pierwszy raz przyszło mi coś załatwiać w urzędzie :)

Miłego dnia dziewczynki :)

agi a masz fotkę maleństwa?

12 lata 4 miesiąc temu #422660 przez Agusiak
a dziewczynki powiedzcie mi ile powinno ml mleka wypijać 16 miesięczne dziecko w ciągu doby?

Kurcze Paulinka rano wypije tylko 150 ml i na noc też 150 ml, więcej już nie chce a wydaje mi że to za mało i chyba będę jej musiał jeszcze w ciągu dnia podawać.

I proszę napiszcie mi mniej więcej co dajecie dzieciaczkom w ciągu dnia od momentu wstania po spanko :)

12 lata 4 miesiąc temu #422663 przez agi-p
Dzień dobry :)

Rany nie mogłam sie dziś zwlec z łózka :P Ale Amelka nie dała mi wybory hihi , i popijam już pyszną kawkę :)

Agusiaczku normalnie świetne macie te urzędy . Pierwsze słysze o takich cudach . U Nas w Bielsku , to niestety załatwienie czegokolwiek wiąże się z godzinami straty czasu , zszarganych nerwów i siwizny :P

Dzięki Kochana :) Suwaczek teraz już mogłam założyć :) Ale jak tak patrzę , ze to dopiero 6 tydzień , to przeraza mnie myśl tylu tygodni oczekiwań . Jednak lepiej dowiedzieć się o ciaży jak najpóźniej :P
Fotke Fasolineczki mam , a raczej jak my to mówimy ryżka małego . Ale skubaniec tak się chował , ze praktycznie nic nie widać , małą plamkę , która zlewa się z tłem . Ale uciekać zaczął przed samym zdjeciem , bo wcześniej sobie ten mój mały cud pooglądałam :)
I wierzyć mi się nie chce jak patrzę na Amelke , ze będzie starszą siostrzyczką ;) Szok , przecież to mój dzidziulek :)

Troszkę maruduje dzisiaj i właśnie tarabani mi sie na kolana :P

Miłego poranka :)

12 lata 3 miesiąc temu #422753 przez sylka
Agusiak napisał:

a dziewczynki powiedzcie mi ile powinno ml mleka wypijać 16 miesięczne dziecko w ciągu doby?

Kurcze Paulinka rano wypije tylko 150 ml i na noc też 150 ml, więcej już nie chce a wydaje mi że to za mało i chyba będę jej musiał jeszcze w ciągu dnia podawać.

I proszę napiszcie mi mniej więcej co dajecie dzieciaczkom w ciągu dnia od momentu wstania po spanko :)

Ogólnie po roczku dawka nabiału wliczając w to samo mleczko, czy sekrki, ser zółty itd powinna wynosić 400-500 ml na dobe , tak mi kiedys mówiła cyba ekspertka jak rozmawiałm :)

Autka pokażę jak tylko przyjda :P

12 lata 3 miesiąc temu #422780 przez agi-p
Agusiaczku Amelka ma mniej wiecej taki rozkład :
1 śniadanko Paróweczka z chlebkiem / serek / mleko 120 ml /płatki z mlekiem /kakao
2 śniadanko Kaszka/serek
Obiad - wiadomo
Podwieczorek - deserek w postaci Kubusia do wyciskania / kaszka /Grysik na gesto
Kolacja mleko 150 ml
noc mleko 120 ml

W międzyczasie jakiś chrupki kukurydziane , biszkopty , herbatniki , kinderki lub coś od Nas z talerza .
Nie jest to sztywny harmonogram , bo czasami odmawia jedzenia i dostaje tylko mleko . Albo je co chwile coś :P

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #423114 przez sylka
Przyszła przesyłka :)

7 autek tonka (4 duże i 3 małe)2 samochodziki Smoby, 2 Wader i spychacz Press&Dash CHAD VALLEY (po naciśnięciu ludzika sam jedzie i macha łopatą góra dół)- najbardziej spodobał się Kubie.
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #423172 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Sylka , ale super zestaw tych autek :) Kuba musi być zachwycony :) Amelka uwielbia autka :P Mężuś czasami sie śmieje , ze mieliśmy mieć Szymonka i Amsia przejęła kilka chłopięcych cech :P Książeczki jak kupujemy i wybiera sama , to zawsze te z autkami :P Teraz w biedroce tez tą co trąbi z autem wybrała :P Moja chłopczyca mała :P

Zasnęła dzisiaj bez problemu . Ja juz się wykąpałam i teraz relaks . Dziś miałam totalnego niechcieja i nic nie porobiłam . Guzdrałam sie ze wszystkim mega długo :P
A zaraz uderzam do łóżeczka , bo nic nie robienie jednak męczy :P

Agusiaczku jeszcze niedawno pamietam jak Twoja Linka piła takie ilości mleczka , ze butelki Ci brakowało . Właśnie ostatnio mówiłam do Mężulka , ze Ami chyba mało mleka pije , ale wychodzi na to , ze podobnie do Linki :)

Miłego wieczorku :)

12 lata 3 miesiąc temu #423183 przez sylka
Kuba już spi. Zagorączkował mi wieczorem :( nie wiem czy rzez zęby czy coś go pobiera, bo ta pogoda w kratkę taka. Dzis zaliczyliśmy w dzien pieszy spacerek mimo witru. Ciepło go ubrałam wiec nie zmarzł. Marudny po drzemce strasznie był obiadu prawie nie zjadł to samo z kolacją. Wciągnął zamiast obiadu parówkę i teraz mleko.

Autka fajne i stan idealny :) Zadowolona jestem bo tanio udało się kupić :) Kuba zadowolony trochę sie nimi bawił jak nie płakał.
Kuba ma ksiażeczkę z Biedronki wóz strażacki :)

Czasm taki niechciej jest dobry :) Też tak mam jak robię obiad na 2 dni, mieszkanie sprzatnięte, pranie zrobione i następnego dnia laba no oprócz sprzatania po Kubie :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka