BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 4 miesiąc temu #421109 przez agi-p
Sylka super , ze USG ciemiączka poprawne :) Zdrowy chłopak z Kubusia :)

mi z ostatniej @ wychodzi 6 tydzień . Już mam mętlik w głowie . Ale poczekam spokojnie do czwartku , a potem jak coś mi nie spasuje to pójde prywatnie i tyle .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #421111 przez sylka
Agi spokojnie ja w 7 tylko widziałam tyci pulsującą kropkę :) Zawsze owulacja mogła sie przesujnąc i maluszek młodszy być :)

Agusiak pytałaś czemu chce zagęścić mleko, Nie chodzi o to że Kuba się nie najada a raczej chcę dlatego bo przez to, że idą mu te 5 robi rzadkie- papkowate- kupy dosłownie jak noworodek (nawet po 6 w ciągu dnia). I chcę go trochę zatwardzić :P Dziś już widziałam różnicę bo
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Z jedzeniem obiadów też słabiej zje tyci pogrzebie i woła bym zabrała talerzyk- podaje mi go :), najchętniej to mleko by wciągnął.

12 lata 4 miesiąc temu #421269 przez Agusiak
agi Kochana nie przejmuj się, wszystko jest w jak najlepszym porządku :)
Ja w 6 tygodniu to miałam tylko pęcherzyk i nawet dzidka nie było widać, dopiero po 7 tyg był i dzidek i serduszko piękne :)
Ale dobrze że idziesz jeszcze do innego lekarza, ale się nie zamartwiaj bo wszystko jest w porządku, nie ma innej opcji :)

Sylka super, że z Kubuśkiem wszystko Ok na USG :)

12 lata 4 miesiąc temu #421326 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Dziękuje Wam Kochane za wsparcie :) Nastawiam sie optymistycznie i co ma być to będzie :) W końcu do czwartku juz blisko :)

Sylka Amcia tez przez te zęby najchętniej by mleko wcinała i kupki ma rzadsze . Nie wiem czy Wam pisałam , ze nocka kiepska była . Odkryłam , ze trzecia czwórka się przebiła ,więc już teraz wszystko jasne się stalo . Wszystkie 3 czwórki przebiły się i widać białe kawałeczki ząbka , ale najgorsza częśc musi dopiero wyjść . Jak był spokój z ząbkowaniem , to teraz wszystkie na raz ruszyły .

Amelcia zasneła szybko :) Zobaczymy co przyniesie dzisiejsza noc .
Popijam sobie melisę i klikam ile wlezie :) Ale niedługo do łóżka uciekam .
Miłego wieczorku :)

12 lata 4 miesiąc temu #421337 przez Agusiak
dobry wieczór :)

ach te zębiska :dry: Biedna te nasze dzieciaczki.

No agi Kochana Ty to teraz na tylu wątkach się udzielasz że niedługo to już zupełnie Ci czasu braknie a jak usiądziesz do kompa to na ładnych "kilka chwil" :P :laugh: :blink:

A nas odwiedzili dziś teściowie, przed chwilą poszli. Posiedzieliśmy, pogadaliśmy ale Linka zaś dziś jakaś marudna strasznie pod wieczór ale też chyba zęby w natarciu.
Po wysypce już niemal śladu nie ma więc może jutro uda nam się wyruszyć wreszcie na spacerek bo już można oszaleć w tym domu.

12 lata 4 miesiąc temu #421348 przez sylka
Wow to Ami wystartował z zębami :) Będzie miała spokój na jakiś czas.

Kuba już śpi, dziś wcześniej poszedł bo wybiegał sie na podwórku.
Powiem wam że prawie nie używamy wózka. Jedynie jak planję zakpy (by je schować do kosza :P) i w dalekie spacery. Odległość do 2 km spokojnie pieszo pokonjemy i tak z 1,5-2 godz na samych nóżkach młody wytrzyma później na chwilę rączki i znów chce sam sam iśc :)

12 lata 4 miesiąc temu #421410 przez agi-p
Aguś to prawda , szaleje na 4 wątkach :P Ale Was tu nie opuszczę w życiu :) Mam nadzieję , że zawsze będe się tak organizowała , zeby starczyło czasu na wszystko :)

Super , ze po wysypce już nie ma śladu :) Szybko poszło :) Czyli jutro musi być pogoda i wyruszacie na spacerki .
Jak to ząbki dokuczają , to życze , zeby szybko wyszły :)

Sylka ale Kuba samodzielny . I niezłe dystanse już pokonuje :) Szybko wózek okazał sie zbędny :P
No mam nadzieje , ze jak te czwórki do końca wyjdą , to bedzie trochę spokoju,żeby Amelka odpoczęła . Ale patrząc na kolekcje Kuby ,to do 16-stki nam dużo brakuje .

Spokojnej nocy :)

12 lata 4 miesiąc temu #421414 przez Agusiak
Aguś Kochana no mam nadzieję że nas nigdy tu nie opuścisz bo bym się tu chyba zapłakała :( :(
Rozumiem, że będziesz mieć dożo mniej czasu bo to przecież logiczne ale też mam nadzieję, że zawsze uda Ci się tu do nas zajrzeć i coś skrobnąć :)

Spokojnej nocki :)

12 lata 4 miesiąc temu #421488 przez agi-p
Dzień dobry :)
Ale miałyśmy cieżką noc :( Masakra , wyglądam jak zmora . Ale za to Amcia mimo zarwanej nocy ma szampański humor i tryska energią !!! Musze później zaglądnąć jej do buziaka i zobaczyć czy coś nowego sie pojawiło .

Jedziemy ok 9-tej do bielska . Mam wizytę u dentystki , a Amcie do Mamy zawiozę . Potem jeszcze zakupy , obiadek u mamy i do domku .

Na razie u Nas mglisto i nie fajnie , ale wczoraj było podobnie , a do południa się wypogodziło . Wkurza mnie ta pogoda , bo potem połowę szafy musze ze sobą wozić :P

Miłego dzionka :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #421489 przez Agusiak
dzień dobry :)

A wczoraj mąż odebrał mi w końcu moją kom z serwisu i na reszcie mam swój telefonik bo ten co miałam w między czasie to jakiś stary i nic nie umiałam na nim zrobić a zwłaszcza smsa napisać.
No ale oczywiście żeby nie było zbyt dobrze to niby napisali że wymienili mi głośnik, wgrali nowe oprogramowanie no ale jak dzwoniłam do T to tak samo prawie go nic nie słyszałam jak wcześniej. T wziął i zrobił w tej nazwijmy to osłonce głośnika kilka dziurek igłą, bo gdzieś kiedyś wyczytał że tak robią z tym moim fonem i teraz to tak super słychać jakby rozmówca stał obok :)
No ale trzeba było sobie samemu zrobić. Dobrze że ta naprawa na gwarancji bo chociaż nic nie płaciliśmy.

A wczoraj patrzę żona kuzyna wystawiła fokę na fb i kupili dla Amelki taki sam wózek infinity tylko w innym kolorze :P :P

Linka jeszcze śpi co jest dla mnie zaskoczeniem a też dziwnym zbiegiem okoliczności nie słyszę kogutów :unsure: :laugh:

Miłego dnia :)

agi powodzenia u dentysty :)

12 lata 4 miesiąc temu #421586 przez sylka
Agi powodzenia dentysty.
Kubusiek dzis wstał na mleko po 5 przebudził się o 7 i zasnął :) wstał dopiero po 9!!! :lol: ależ się wyspałam.

U nas pogoda super. Lato mamy w pełni słonecznie i cieplutko, na kr. rękawek chodzimy.

Agusiak fajnie że mąż naprawił tel. i mam nadzieję że nic wiecej w nim nie padnie po okresie gwarancji.

12 lata 4 miesiąc temu #421683 przez Agusiak
Sylka ale fajnie Kubuś pospał :)

A dziś czytałam w jakiejś gazecie artykuł na temat brania L4 przez kobiety w ciąży od samego początku. Była tam konfrontacja racji i poglądów pracodawców oraz kobiet w ciąży i w sumie faktycznie ktoś mógłby się zająć tym tematem, bo przecież jeśli ciąża nie jest zagrożona to można pracować ale w większości przypadków pracodawca nie zapewnia kobiecie odpowiednich warunków w pracy w tym np czasu na badania, które wiadomo często są do południa. I w ogóle ciekawy nawet ten artykuł.

A to kilka fotek :)
Na ostatnim zdjęciu widać jak pięknie T ubił sobie palca w pracy i ma piękny czarny paznokieć :P :P
pokazywarka.pl/7j8hcs/

12 lata 4 miesiąc temu #421953 przez agi-p
Dobry wieczór :)
Agusiaczku wiem jaki to ból miec zamienny telefon . Super , ze odzyskałaś swój :) I dobrze , ze Mężuś dokonał poprawek :)
Booooziu jaka Lineczka jest boska !!!! I te jej włosy :) Rozkoszna i cudowna ksieżniczka :) Nie mogę się napatrzeć na te bujne włoski :)
Takich artykułów to ja też już kilka przeczytałam . I u Nas faktycznie w większości firm nie ma warunków dla kobiet ciężarnych :(

Sylka ...no NIE , ale Kubuś ma spanie :) Normalnie za dobrze Ci :P

U dentysty było nawet przyjemnie , o ile można tak napisać :P Byłam dziś pierwszy raz na wizycie u poleconej dentystki i jest bombowa i polowę tańsza od mojej poprzedniej :P
Jeszcze troszkę i będe miała spokój na lata :)

W ogóle to Amelce przebiła się czwarta czwórka !!!! Dziewczyny ile wychodziły czwórki Kubusiowi i Lince ? Tzn jak długo trwało az całe się wybiły ?

Uciekam szperać dalej po necie :P

12 lata 4 miesiąc temu #422018 przez sylka
Linka jest cudowna, bardzo ładna z niej dziewczynka :) Włoski rzeczywiście długie już ma :)

Agi już nie pamiętam ile czasu zeszło aż wyszły całe 4. Szły jak u Ami po kolei.

12 lata 4 miesiąc temu #422115 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi, Sylka :kiss: :kiss:

agi ja też dokładnie nie pamiętam, ale my mamy dopiero dwie :)
Ta co wyszła pierwsza na urlopie to dopiero teraz jest taka ogromna i chyba już wyszła cała. ale pewności nie mam :silly:

Ale Amisia ruszyła z kopyta z tymi zębami, chyba chce mieć komplet na Wigilię żeby móc jeść wszystko to co Wy :laugh:

Fajnie, że jesteś zadowolona z nowej dentystki :)

A u nas znów dziś rano piały koguty i Młoda się od razu obudziła więc już mam pewność że to przez nie.
Dziś idę poszukać u kogo one są i jeśli akurat ktoś będzie na podwórku to porozmawiam z nim o tej zarazie, niech sobie ją w domu trzyma :angry: Że też teraz nie może być tej ptasiej grypy :angry: :huh: :silly:

No i dziś czeka mnie jeszcze wizyta w urzędzie pracy a tu kropi od rana.

Miłego dnia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka