- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Oj widze , ze dziś nie tylko ja mam lenia Nie mogłam sie zwlec z łóżka , ale to przez te okropne mdłości . Dobrze , ze Ami od rana grzeczna i zajęła się bajkami i zabawkami
Normalnie niby wszędzie pisze , zeby mieć kolo łózka drobne przekąski i nie wstawać dopóki się czegoś nie zje . Ale ja musze najpierw cukier zmierzyć i hormony zażyć ,wiec taka opcja odpada
Licze mimo wszystko , ze ten dzień będzie lepszy od wczorajszego .
Wam też Kochane życze miełgo poranka i słonka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
agi cieszę się że już wczoraj czułaś się lepiej i wymioty odpuściły
Fajnie, że odwiedzili Was znajomi, my jutro wybieramy się w odwiedziny do Hubertka
Mówisz, że Igorek taki grzeczny po przedszkolu się zrobił? To świetnie
Ja chyba dziś wyciągnę młodej już kołderkę do spania. Rano w jej pokoju jest 20 stopni ale jakoś tak nie przyjemnie i np mnie jest zimno, a Paulinka też ma rączki zimne.
Masakra znowu będziemy kombinować zimą gdzie tu małą przeprowadzić żeby jej ciepło w nocy było, bo ktoś chyba skiepścił ocieplenie poddasza
A Kochane jaką miałam wczoraj miłą niespodziankę przed snem Idziemy do Hubertka jutro i zawsze coś tam nawzajem dzieciaczkom kupujemy, więc szukałam torby na prezent. Ale nie mam już w moich zapasach żadnej odpowiedniej, bo zostały głównie świąteczne i taka jedna z lwami. Myślę sobie no dobra mogą być lwy. Zaglądam do środka (zawsze spr czy czegoś tam nie ma), patrzę z tam zamknięta koperta a w niej 50 zł Ktoś z nas kiedyś musiał dostać jako dodatek do prezentu i nie zauważyliśmy
Ale fajnie. dziś muszę przeszukać resztę toreb, hahaha
Miłego dnia
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Udanych odwiedzin u Hubercika Fajnie , dzieciaczki sie pobawią , a Wy sobie pogadacie
U Nas Ami śpi pod kocykiem , ale wiecznie się odkopuje . Tyle , ze u Nas na górze ciepło jest . Nie wiem czy nawet w zimie kołderka będzie potrzebna . Ale to małe drewniane domki...taki urok .Chociaż w lecie , to przekleństwo , bo można się na górze usmażyć .
Normalnie czuję podświadomie , ze będzie trzecia córa , ale patrząc na moje samopoczucie , któe jest totalnie do bani , to zaczynam już myślec , czy czasem jednak nie synek
Tak kiepsko nie czułam sie ani przy Pauli , ani przy Amci
Ciekawe kiesy sie dowiem ?
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Poprzestawiał się przez ten szpital. Mleka nie chciał pić a jak zaczął to tylko z butelki. Kubeczek odpychał, niekapk tez więc podałam butelkę... i z niej wypił wczoraj. Je wszystko prócz obiadów wiadomo nie doprawione to Dokazje i chce biega po korytarzu, wiec mu czasem pozwalam choć nie powinnam, ale weż siedz ciągle w tej sali. ja kręćka dostaję a co dopiero on. Płacze pod drzwiami i w nie kopie bym go puściła to idziemy na trochę i grzecznie później wraca.
Na oddziele jest malutki noworodek... sam!!! Rodzice zostawili tę dziewczynkę wieczorem na przyjęci i nie maich do tej pory. Nie wiem jak tak można. MAła nie ma nawet mies. płace jakby ją ze skóry obdzierali, mówię wam tak głośnego dziecka jeszcze nie słyszałam . W nocy i dzień cały czas. Lezy u pielęgniarek w pokoju. Nie wiem czy ci rodzice ją porzucili czy stwierdzili ze mała sama sobie poradzi i tak nie wie czy rodzice są czy nie bo za malutka? Jeśli porzucili to napewno ktoś się nią zaopiekuje i pokocha ale jeśli zrobili sobie wolne od dziecka to totalnie niodpowiedzilani egiości!!! Mała nie umie ssać z butelki i pielęgniarki msza kombinować jak ją karmić Mój P. to aż się gotował jak mu powiedziałm o tej malutkiej. Jeśli mają nawet inne dzieci to przecież jedno z nich mogło zostać przy córeczce! Dla każdej mamy na oddzile to szok bo żadna nie zostawia dziecka samego, chyba że idzie do wc któe i tak jest w pokoju albo jak maluch spi na szybkiego do bufetu.Tak by dziecko nie widziało ze jej nie ma.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wyobrażam sobie jak ciężko jest utrzymac go w sali . To żywy i wesoly chłopczyk i pewnei świra juz tam dostaje , takie ograniczenia dla jego energii nie są dobre .
Z mlekiem na pewno mu się unormuje jak wrócicie do domku
A historia tej biednej malutkiej istotki okropna Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji Wyrodni rodzice . Jaka sytuacja nimi by nie kierowała , to i tak sa bezduszni . A jak ja porzucili , to mogli chociaż jakiś dokumenty wypisać , bo teraz będzie jeden wielki problem Biedna maleńka niczemu nie winna dziewczynka
A my popołudniu jedziemy do przyjaciół Wykorzystamy ostatnie być moze tak ladne dni i pogrillujemy sobie Robie sałatke i skrzydełka Samopoczucie bardzo mi się poprawiło
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cieszę się że z Kubulkiem lepiej i ważne że w ogóle chce pić mleczko a nieważne z czego. Ja wrócicie do domku to pewnie znowu wróci do dawnych przyzwyczajeń.
A z tą malutką to nieciekawa historia ale może rodzice jeszcze po nią wrócą, Niektórym niestety się wydaje że jak dziecko jest w szpitalu to oni nie muszą się już nim zajmować, a to bardzo błędne myślenie i krzywdzące dla tego maleństwa.
agi nie chcę nim mówić ale ja także jakoś mam przeczucie że będzie trzecia dziewczynka Jakoś jak sobie Was tak wyobrażę w przyszłości to właśnie z 3 córciami, ale jak będzie naprawdę tego się dopiero dowiemy
Miłej zabawy u znajomych i cieszę się że samopoczucie już lepsze
My dziś mieliśmy dzień gospodarczy, złożyliśmy tą huśtawkę ogrodową bo już raczej nie będziemy się na niej huśtać i niedługo piaskownica też pewnie zostanie schowana do garażu.
Męża bardzo boli dziś biodro a jego rzadko kiedy coś boli. Nie chce się przyznać ale myślę że to po tamtej wywrotce na motorze co mu ta baba wyjechała. Namawiam go na prześwietlenie ale jego zagonić do lekarza to tak jak mnie do gotowania
Miłęgo wieczorku
megi a Wam jak minął dzień?
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusiaczku no dobrze byłoby gdyby Mężuś jednak do lekarza się z tym biodrem udał . Kurcze wiem , ze faceta ciężko zaciągnąć do lekarza , bo mój jest taki sam . Ale nie ma co bagatelizować takich spraw , zwłaszcza po wypadkowych .
Oj tak , wszystko pomału chować trzeba . My z ogrodu nic chowac nie musimy,bo piaskownicy nie kupiliśmy w tym roku ... ale w przyszłym juz na bank
Az mi żal,jak pomyślę , ze zima wielkimi krokami zbliża się do Nas Tak jej nie lubię , jestem ciepłolubna od zawsze
Megi to zabiegany dzionek miałaś . A jak tam jazdy ? ile juz wyjeździłaś ? Biedny Tymuś z tymi ząbkami Znamy chyba wszystkie tutaj ból dziecięcego ząbkowania . Skutkuje u Was ta camilia ?
Oj zobaczymy moje Drogie czyje przeczucia się sprawdzą , co do Maleństwa Niech sobie będzie co chce , byle te mdłości minęły
U przyjaciół było świetnie Amelka odkąd chodzi jest cudowna i nie wymaga ciągłego nadzoru , dzięki czemu możemy normalnie posiedzieć
Pogadaliśmy sobie spokojnie , najedliśmy pysznym jedzonkiem i odebrałam sobie kosmetyki z Avonu
Dziś jedziemy na zakupy , potem Mężuś zabiera Nas gdzieś na obiadek i może do kina się wybierzemy , a jak nie to z przyjaciółmi na spacer gdzies pojedziemy .
Ale tak czy siak , nie muszę gotować , a to dla mnie super wiadomość
Miłego dzionka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
megi no właśnie, jak tam Ci idzie jazda autkiem?
U nas Camilia jakoś specjalnie się nie sprawdziła za to jak na razie nieźle sobie radzi żel Bobodent
agi to super że miło spędziliście dzień u znajomych ale dzisiaj też szykują się super atrakcje Udanych zakupów A do kina na co się wybieracie?
Faktycznie to spore odciążenie jak Amelka już samiutka sobie lata, ale trzeba też wbrew pozorom o wiele bardziej uważać. Czytałam u Was na czerwcówkach opowieść Ani jak to byli u znajomych i aż mnie zmroziło. Dobrze, że tam była i od razu zareagowała
Ja tam lubię zimę ale jak sobie pomyślę że zaś będzie tu u góry zimno i każdego ranka będę musiała najpierw rozpalić na dole kominek to już się wkurzam
Na dole są wszędzie kaloryfery ale z racji kominka są pozakręcane no i trzeba tam najpierw rozpalić jak chce się mieć ciepło. Wiadomo że ogrzewanie gazowe całego domu jest masakrycznie drogie więc komputer jest ustawiony tak, że kaloryfery włączają się rano o 6, potem wyłączają się ok 9 i cały dzień w domu jest zimno, aż do 16 kiedy wszyscy wracają z pracy. Tak rodzice kiedyś ustawili no i tak zostało, a my przez większość dna i tak siedzimy na dole i palimy w kominku więc nam jest ciepło a nie ma sensu żeby grzać cały dom. Ach skomplikowane to trochę no ale jest jak jest. No i to kolejny argument że chcę do bloku, nie trzeba nic robić a jest cieplutko
Dobra bo się rozpisałam.
agi pewnie, będzie co będzie ale najważniejsze żeby zdrowe i żeby dolegliwości dały Ci nieco spokoju
My na 16 jedziemy do tych znajomych od Hubertka
Miłego dnia mamusie
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
maly rajcuje juz od rana w pokoju mam zabawki na calym ookoju apropo grzania tu u mamy sa stare piece kaflowe tam u tesciow rozpalaja w piecu na dole i mam ceplo ale moja tesciowa oszczedza na nas bo na dole nieraz zimno jak w psiarno szwagierki maz jak rozpala to cieplo bo tez 2 razy sie pali ale ona jak rozpala to 19 stopni na dole tesc sie wkurzal bo Tymcio maly byl ... a ja dokladam sie do drzewa wegla wiec kurde mi sie nalezy...camilia pomaga o dziwo on ma przy zebach 40 stopni goraczki i daje czopki razem z nurofenem lekarz mi zel calzel z lidokaina kazal dokupic .. dzis jiz ma humor od rana
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
megi to faktycznie macie przejścia z tymi zębami biedny Tymuś.
Spotkanie u znajomych bardzo udane, dzieciaczki się wybiła albo raczej to Paulinka wybawiła się Huberta zabawkami bo ze sobą nawzajem to jakoś nie chcieli się bawić. Paulinka pięknie przytulała i pocałowała kolegę jak ten zaczął płakać, czym nas wszystkich rozczuliła
A mnie coś katar bierze i ogólnie to jakoś nie szczególnie się czuję Mają nadzieję, że nic mnie nie rozbiera bo nie chcę Pauliśki zarazić. Od jutra muszę jej zacząć calcium podawać w taką pogodę to może unikniemy przeziębienia a co najważniejsze kataru.
A Wam jak minęła Niedziela?
Miłego wieczorku
U nas zimno i nie przyjemnie na dworze
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusiaczku super , ze u znajomych było przyjemnie I Paulisia wybawiona , wiec moze będzie smacznie i długo spała I powiem Ci , ze Moja Ami też z rówieśnikami , to tak nie bardzo chce sie bawić . Najchętniej spędza czas ze starszymi dzieciakami Lubi je obserwować i naśladować
Dobrze , ze o tym calcium napisałaś Tez musze kupić , nie zaszkodzi a może pomóc Oby tylko Amelka chciała to pić .
Historia Ani rzeczywiście mrożąca krew w żyłach . Całe szczęście była blisko i reagowała błyskawicznie . Z tymi Naszymi dzieciaczkami , to zawału można dostać . Ciekawe swiata , ale niestety nieświadome niebezpieczeństw .
Megi to super , że jazda idzie Ci tak dobrze No i gratki , ze takie postępy robisz Kiedy egzaminy ?
Biedny Tymuś z tymi zębolkami . Mam nadzieję , ze szybko mu wyjdą
My spędziliśmy cudowny dzień Na obiadku wylądowaliśmy w końcu u mojej Mamci Tak bardzo się ucieszyła Kochana Zostawiliśmy Amelke i pojechaliśmy do tego kina w trójkę Byliśmy na komedii "dwoje do poprawki" Po kinie , deser i znowu do Mamci . Przy okazji odwiedziliśmy moją babcię . Dzień zleciał nawet nie wiem kiedy . Ale bylo świetnie
Tylko ubolewam , bo już zaczynam nie wchodzić w swoje ciuchy
Miłego wieczorku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I jak ten film, podobał Wam się?
Super, że odwiedziliście babcię, my jutro mamy zamiar odwiedzić mojego dziadka bo też już dawno nie byliśmy
Paulinka właśnie też woli się ze starszymi bawić. Jak ostatnio była kuzynka z córeczkami to pięknie bawiła się z tą co ma 5 lat. Cały czas bawiły się u Paulinki w pokoju i mimo że młoda nie mówi to świetnie się dogadywały a Linka naśladowała we wszystkim kuzynkę.
agi zrób mi przyjemność i pokaż brzucholek
Ja pochłonęłam dawkę uderzeniową witamin i innych specyfików i zaraz wskakuję do łóżeczka się wygrzewać. Taka pogoda najgorsza, momentami to normalnie w zimowych ubraniach nie byłoby za gorąco ale przecież nie wyskoczę w czapce jeszcze Chociaż ktoś gdzieś mówił że jeszcze w miarę ciepełko ma być. Zobaczymy.
Spokojnej nocki
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusiaczku zdjecie wstawię moze dzisiaj . Musze najpierw zrobić Jakos fatalnie sie czułam i o tym nie myslałam , ale dziś jest świetny dzionek , wiec zrobię
Kuruj się Kochana . Teraz o chorobę nie trudno . Pogoda sie zmienia jak w kalejdoskopie , wieje , leje , a potem słońce .Apteki oblegane i wirusy się panoszą . Mam nadzieję , ze szybko Ci przejdzie .
Film fajny,ale szału nie było . Po prostu przyjemnie się go oglądało , nie trzeba było myślenia uruchamiać Kilka zabawnych tekstów i sytuacji,doborowa obsada , ale mi ostatnio jakos trudno dogodzić
Megi to jeszcze troszkę i prawko będziesz miała w ręce Będziemy mocno trzymały kciuki za powodzenie
Super , ze u Was niedziela też tak miło zleciała Tymek mały gwiazdorek Szkoda faktycznie , że nie było więcej atrakcji dla Maluszków .
Mnie dziś o dziwo nie obudziły mdłości , więc bardzo miło dzień się zaczął Nastawiłam pranie , ide zaraz śniadanie robić i czeka mnie dziś masa prasowania
Musze to dziś zrobić , bo nie wiadomo jaki dzionek jutro będzie .
Ostatnio mam problemy z jedzeniem Amelki ...znowu Tzn zje pięknie mleko,kaszki,serki,paróweczkę czy ciasteczka , ale obiadku już nie Same ziemniaki i tyle . Jak tylko poczuje mięso czy warzywa , to wypluwa
Wiem , taki etap , ale już mi ręce opadają ....
Miłego dzionka