BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 3 miesiąc temu #431165 przez sylka
Oby wszystko się szczęsliwie zakończyło

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #431202 przez Agusiak
agi to straszne z tym kolegą, na prawdę ogromne nieszczęście :( Oby z tego wyszedł jakimś cudem...

Sylka ale macie sytuację :( no mam szczerą nadzieję że jednak nie wylądujesz w szpitalu tylko leki wreszcie podziałają i poczujesz się lepiej. Mąż też niech się kuruje, faceci to jakoś zawsze lepiej znoszą takie choroby więc niech coś szybko weźmie zanim się całkiem rozłoży. No i oby Kubuś niczego nie złapał.

12 lata 3 miesiąc temu #431251 przez agi-p
Dobry wieczór

Kubuś teraz miał antybiotyki , więc wydaje mi się , ze jest w jakis sposób chroniony . Ty zaraziłaś sie od Niego , Męzuś od Ciebie , więc ten nieszczęsny łańcuch się kończy .
Kurcze oby ta noc była spokojna dla Was .
A w ogóle jak Kuba zareagował jak ta szafka spadła ?

Mężuś ma jutro kilka załatwień w Bielsku w głupich urzędach , więc jedziemy z nim i posiedzimy z Amcią u Mamy :) Potem do mojej firmy po świstek i do gminy złożyć kolejne wnioski o rodzinne . Ciekawe czy się uda :P Swoją drogą cała ta procedura jest tak absurdalna , ze non stop te same papiery musze składać . Idiotyzm .

A i dziś zastosowałam terapię szokową Amci :P od drzemki aż do 18:40 nie włączyłam jej bajek w tv :P hahaha ;)
Spokojnej nocy Kochane :)

12 lata 3 miesiąc temu #431301 przez Agusiak
dobranoc agi :)
Udanego dnia jutro u mamy no i powodzenia w urzędach, oby Wam udało się uzyskać rodzinne :)

12 lata 3 miesiąc temu #431325 przez sylka
Mały zdziwiony był jak część zabawek i książeczek poleciała na podłogę

12 lata 3 miesiąc temu #431379 przez Agusiak
dzień dobry :)
Witam się z rana i lecę szykować śniadanko młodej a sobie kawkę :)
Ależ cudownie mi się dziś spało :laugh: Coraz trudniej się wstaje :silly:

Miłego dnia :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #431600 przez megi23
witam mam chwilke to ucze sie testow wczoraj mialam juz troche dosc jazdy bo lalo masakrycznie wycieraczki non stop chodzily a ja juz ledwo widzialam :S ale podwiozl mnie pod sam dom bo bym nie doszla nawet a i tak krecilismy sie kolo mojego domu bo tam sie egzaminy zdaje tzw malpi gaj haha i auto mi czesto gaslo nei z mojej winy cos tam z gazem .. oby sie nie zepsul tylko bo ja mu powiedzialam ze do 10 pazdziernika musze skonczyc zeby przed 20 jeszcze na peugotach zdawac a nie hyundajach :blink:
moj niedawno mi malo wiezy nie sciagnal no sekunde mnie nie bylo drzwi otwarte cisza wchodze a polowa jej juz wisi...brat by sie ucieszyl jak by mu zepsol :S w lozeczku tez go nie zostawie bo tak nim kiwa ze malo nie przechyli nozki do polowy sie odrywaja skad on ma taka sile :silly:
agi ja tez zalatwiam rodzinne i wychowawcze zarejestrowala mnei na 4 pazdzierika ciekawe czy na listopad mi dadza juz :P

12 lata 3 miesiąc temu #431623 przez agi-p
Dzień dobry :)

Megi powodzenia z testami :P A jazda w deszczu faktycznie uciążliwa , ale i taka trzeba opanować .
Dzieciaki sa żywe i wszędobylskie . Czasami można je pilnować na każdym kroku , a i tak coś narobią :P

Agusiak mi też trudno sie wstaje :P U Nas 2 nocne pobudki na mleko , do tego z 3 dodatkowe na wycieczkę do toalety , bo mam parcie na pęcherz :P A rano nieprzytomna jestem :P
Kawka to by mi się przydała , ale ostatnio przestałam ją pić , bo mi mdłości po niej się nasilały :(

Sylka Kochana jak sie czujecie ? Byłaś u tego lekarza ???

U Nas rano było strasznie zimno . Szyby w aucie do skrobania :( Jak sobie pomysle o zimie , to mnie trzepie . A teraz będe miała częste poranne wycieczki na badania .

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Męzuś chciał mnie u Mamci zostawić na 2-3 dni , ale jutro na cały weekend będziemy mięli pod opieką 5 miesięcznego Adrianka , wiec pojade do Mamy w przyszłym tyg .
Ciekawe jak to będzie z Amcią i Adriankiem jednocześnie :P

A i zapisałam Ami do ortopedy na październik :)

Miłego dnia :)

12 lata 3 miesiąc temu #431633 przez Agusiak
megi jazdy w deszczu to ja nie lubię nawet jako pasażer :P
Ale pamiętam że swoje jazdy na kursie miałam zimą i też było ciekawię ;)

agi a czemu z Amelką do ortopedy idziesz?
Fajnie że macie szanse na pieniążki na dziewczynki, no masz rację że jak się w tym kraju nie pokombinuje to nic nie dadzą. A powiedz mi co to ten wychowawczy? Tzn to jest zasiłek rodzinny z dodatkiem na wychowanie dziecka tek? U nas przynajmniej tak to jest i ten rodzinny to grosze a ten dodatek z tego co pamiętam to coś ponad 400zł?

Oj też jestem ciekawe jak sobie z Adriankiem poradzicie no i jak on zareaguje na pobyt u Was :) Ale że tak na cały weekend go Wam zostawiają? To jego rodzice biorą ślub tak?

12 lata 3 miesiąc temu #431637 przez agi-p
Aguś do ortopedy idziemy , bo Amelce paluszki w stopach zachodzą tak śmiesznie na siebie . Jeden jest taki stłamszony . Nie wygląda to ładnie , a wiadomo to dziewczynka , więc przydałoby sie , zeby miała ładne stópki . Lekarz niby Nas uspakajał , ze to się unormuje i będzie ok , ale dla mojego spokoju dał skierowanie . Wolę sprawdzić u specjalisty,niż potem sobie coś wyrzucać .Ma to od urodzenia i zero poprawy,wiec się martwię .

A ten zasiłek wychowawczy , to tak jak piszesz . Jest to 400 zł + rodzinne .Chyba 68z na jedną i ok 90 zł na drugą .

Adrianek to złote dziecko :P Mało płacze , przeważnie leży i się śmieje . Zasypia sam odłożony do łóżeczka i jest karmiony piersią i butelką . Otwarty na ludzi i niczego sie nie boi . Byłam u nich niedawno i w szoku byłam . Amelka nigdy taka nie była i w życiu by z nimim nie została .
Jutro o 8 rano go przywiozą i w niedzielę rano zabiorą . Będzie znimi na poprawinach do wieczora i na noc znowu go przywiozą . Mają wesele (swoje) , ale w strażnicy blisko Nas , wiec w sobotę tez Monia przyjedzie pewnie w ciągu dnia ze 2 razy .

12 lata 3 miesiąc temu #431650 przez Agusiak
agi-p napisał:

Aguś do ortopedy idziemy , bo Amelce paluszki w stopach zachodzą tak śmiesznie na siebie . Jeden jest taki stłamszony . Nie wygląda to ładnie , a wiadomo to dziewczynka , więc przydałoby sie , zeby miała ładne stópki . Lekarz niby Nas uspakajał , ze to się unormuje i będzie ok , ale dla mojego spokoju dał skierowanie . Wolę sprawdzić u specjalisty,niż potem sobie coś wyrzucać .Ma to od urodzenia i zero poprawy,wiec się martwię .

ach no tak zapomniałam, gapa ze mnie, przecież już o tym pisałaś :blush: :lol:

To dobrze że to maleństwo takie grzeczne to przynajmniej może nie da Wam popalić :)

12 lata 3 miesiąc temu #431687 przez sylka
wlasnie wrocilam od lekarza z Kubusiem oki zdrowy. u mnie masakryczna angina lekarka sama w szoku ze nic nie zeszlo i temp. Badal jest. Dawno takiej nie widziala. Od dzis mam zastrzyki. Zaloza mi welfrom i 2 x dziennie mam przychodzic 8-9 i 16-17 Do tego antybiotyk krople do oka 4x dziennie bo to co mi sie zrobilo to tez od anginy.

12 lata 3 miesiąc temu #431707 przez agi-p
Sylka czyli poważna sprawa :( Mam nadzieję , że zastrzyki pomogą . Trochę uciążliwe to , że musisz 2 razy dziennie chodzić na nie , ale przynajmniej w domku będziesz , a nie w szpitalu .
Przyplątała Ci się chyba najmocniejsza z możliwych form anginy :(
A jak Mężuś ? No i całe szczęście , że Kubusiek już zdrowy :)
Zdrówka Kochana :)

12 lata 3 miesiąc temu #431718 przez sylka
Ago mąż ok nie gorączkje, gardło czyste. Trzyma się :) A jak Twój znajomy, wiadomo już coś?

12 lata 3 miesiąc temu #431767 przez agi-p
Czyli twardziel z Męża :) Całe szczęście :)

Niestety nic nie wiem o tym koledze Męża :( O 20-stej wczoraj miał jeszcze trepanacje czaszki :( Jak Mężuś wróci z pracy , to może jakieś wieści będzie miał ... Ale czarno to widzę :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka