- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kozłowska
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Samo szczęście:)
- Otrzymane podziękowania: 0
Sylka szybkiego powrotu do zdrowia
Agusiak włski super
Agi twoja córa na pewno będzie cudowną starszą siostrą. Ale szczerze to Cię podziwiam ja nie wiem jak ty dajesz radę . Wiem że musisz ale kurcze ja teraz od 2 tygodni mało śpię i chodzę już jak nep-tyk i taka wściekła.
Najpierw przeszliśmy jelitówkę, a teraz najpierw młody dostał chrypki a przed wczoraj gorączka. Wczoraj w południe to myślałam że zwariuję bo już mi pomysłu brakło na zbicie temperatury a do wizyty musiałam poczekać jeszcze 2 godziny. No i dziś co ja wstałam z anginą nawet płukanka już nie działa Mężu dzwonił że też go coś łamie więc jest super. Młody budzi nam się po 50 razy i chce spać tylko wtulony ja zasmarkana i kaszel mnie męczy mężu ma temperaturę i gnaty go bolą i jeszcze perspektywa że jutro idę do pracy od 20 do 04 rano (bo oczywiście lato trzeba spakować) jest tak pocieszająca że mam ochotę się .........
O młody się wierci i męczy go kaszelek super jest
Co za dziadostwo wisi w powietrzu to ja nie wiem. No i uciekam bo moje dziecię stoi przede mną
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Agusiaczku to Ci wspaniały Męzuś I już się martwić nie musisz Bez suszarki , to jak bez ręki . Ja jak nie wysuszę włosów , to mam jakby mnie piorun strzelił
Sylka super , ze jest poprawa I to taka szybka . Jednak takie dożylne antybiotyki najlepsze Szkoda tylko,że taka ospaął jesteś , bo zapewne o większej ilości snu mozesz tylko pomarzyć .
Kozłowska czyli u Was też czas choroby u wszystkich Ja nie wiem co to sie dzieje , ale wszyscy po kolei zarażają się jeden od drugiego .
Okropne , ze musisz iść na całą noc do pracy Przy takim samopoczuciu to dopiero katorga
U mnie prawdziwy cyrk hahaha Mężuś wczoraj z pracy wrócił wcześniej , bo choroba go zbierac zaczęła . Gorączka , dreszcze i ogólny ból wszystkich mięśni . Wygoniłam go na górę do łóżka ,podałam leki i spał do wieczora . Ale pomogło , bo dzis czuje się dużo lepiej,tylko ból gardła pozostał . Mnie migdałki bolą przy połykaniu śliny , ale oczywiście w "moim stanie" nic nie można brać,wiec biorę to na przeczekanie . Chyba syrop z cebuli zrobię .
Dzieciaki wariowały wczoraj . Adi niby grzeczny,ale pierwszy raz u Nas i widziałam , ze troszkę nieswój .Więcej na rękach chciał być niż leżeć .
Dziś już się oswoił i dobrze się czuje Śmieje się cały czas i jest ok . Amelka non stop mu buziole chce dawać , glaskać , przytulać i zabawki znosić .
Ja wczoraj wieczorem byłam wykończona . Plecy mnie bolały , a raczej kręgosłup . Nocka zwariowana na maxa . Dzieci budziły sie na zmianę , a 2 razy w tym samym czasie Męzuś karmił Amcię , a Ja Adiego
Odpoczywajcie Kochane i korzystajcie z niedzieli Miłego dnia
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
mnie gardlo od wczoraj lapalo i angina sie roziwjala ale mamcia pielegniarka antybiotyk dala i dzis lepiej nie nawidze takiego stanu... grunt by maly nic nie zlapal to juz 2 raz w tym roku kiedy mam .....wczoraj jazda ok jak na zlosc swiatla wysiadly w calym miescie i na znaki jezdzilam i mialam okazje pana policjanta na motorku spotkac i kierowal ruchem wszystko naraz moj instruktor powiedzial ze jak na 14 lekcje jezdze ok parkowania musimy cwiczyc rekaw i zawracanie na 3 bo jezdze dobrze po miescie i szybciej reaguje momentami niz on dzis idziemy na wystawe psow z Tymciem niech potermosi inne pieski a nie tylko swoje
agi mozesz wziasc zinnat lub zinnacef to kobiety w ciazy moga bo bralam przy zapaleniu pluc jak mialam w 6 miesiacu ...a najlepiej bys zrobila jakbys zadzwonila na pogotowie powiedziala w kotrym tyyg jestes i zapytaa co mozesz brac ja tak robilam jak nie wiedzialam co moge a co nie.. kto pyta nie bladzi
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wczoraj mieliscie niezla nocke. zdrowka dla meza.
kozlowska zdroowka dla Was, wspolczuje pracy w takim stanie
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Kozłowska przykro mi że musisz iść do pracy kiedy źle się czujesz, ale mam nadzieję że szybko Ci przejdzie. Zdrówka dla wszystkich domowników
Kurcze coś się niedobrego dzieje i jakiś wirus grasuje bo wszyscy po kolei chorują i to całymi rodzinami. Pojawia się wysoka gorączka i zapalenie gardła właśnie. Trzeba bardzo uważać.
agi weź sobie lepiej coś oczywiście co możesz brać w swoim stanie zanim całkiem Cię rozłoży i nie daj Boże będziesz mieć taką gorączkę jak Sylka. Lepiej zapobiegać czym tylko się da.
Sylka cieszę się że już lepiej się czujesz bo na prawdę się umęczyłaś z tym choróbskiem, a jak oko?
agi Kochana masz rację, mężulka mam nieskromnie mówiąc kochanego i czasem zastanawiam się jak on ze mną wytrzymuje, te moje różne humorki i w ogóle Albo mnie tak bardzo kocha albo ma kogoś na boku
Nockę mieliście z mężulkiem ciekawą, ale cóż, tak może to niebawem u Was wyglądać
Niech się mężuś też kuruje bo widać że to idzie jak domino.
My zaraz jedziemy do znajomych, mają dwie córcie, roczek i 3 latka więc trzeb im będzie jeszcze coś zawieźć to do sklepu skoczymy no i po pieluchy dla młodej.
Miłej Niedzieli
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Megi czyli wczoraj miałaś miks możliwości drogowych Dobrze , ze sobie poradziłaś
Udanego wyjścia na wystawę psiaków Tymcio bedzie na bank zadowolony
Sylka , Megi dzięki za info o leku . A to antybiotyk czy coś na przeziębienie ? Chyba antybiotyk jak również dożylnie się go podaje . Jak jutro migdały będa mnie nadal bolały , to pojadę do lekarza .
Agusiaczku ja stawiam na opcje pierwszą, czyli M꿀ś tak bardzo Cię kocha Przecież to jasne jak słońce
Mam nadzieję , że spotkanie u znajomych udane U Nas tez będzie taka różnica wiekowa między młodszymi dzieciakami
Oj tak , noce u Nas niedługo mogą być podobne do wczorajszej
Macie może jakieś pomysły jak odzwyczaić dziecko nocnego karmienia ? Dodam , ze przytulanie , noszenie , głaskanie,śpiewanie i podawanie wody nie skutkują
Ami jak zawsze jest uparta i konsekwentna w swoim zachowaniu
Miłego popołudnia
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agi tak to antybiotyk. Z bezpiecznych syropoow na przeziebienie w ciazy gdy mi domowe zawiodly polecam Prenalen. Migdalki mozna plukac szalwia Agusiak ma racje lepiej teraz dzialac jak juz cos czujesz by pozniej za pozno nie bylo.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka to mam nadzieję że oczka też szybko będę wyglądać jak dawniej i Ty także wrócisz do pełni sił
agi Kochana niestety nie mam już żadnego pomysłu jak oduczyć Ami nocnego wstawiania. Chyba zwyczajnie musi do tego sama dorosnąć ale trzymam kciuki aby to stało się jak najprędzej.
Dzisiaj na noc macie jeszcze Adrianka? Jak Wam dzionek wspólnie minął?
megi ale straszna historia chociaż dobrze że tylko tak to się skończyło no i że pies w kagańcu był. No niestety pies to tylko zwierzę i nigdy nie można mu w 100% ufać.
A spotkanie u znajomych bardzo udane i świetne mają te dziewczynki
Paulina super bawiła się z tą starszą a ta młodsza chociaż jest w sumie od Pauli młodsza tylko o 1,5 miesiąca bo jest z 28 czerwca to jednak jakoś nie umiała się jeszcze tak bawić. Nawet ta znajoma stwierdziła że rozwojowo to sporo się różnią z naszą, ale wiadomo że każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Ale najlepsze było to że u cioci można bazgrać po jednej ścianie i to był po prostu raj na ziemi dla dziewczynek Paulinka była zachwycona taką możliwością i obawiam się tylko o nasze ściany jak dorwie kredki.
Potem wrzucę jakieś fotki
A przed wizytą pojechaliśmy jeszcze do Dąbrowy do parku bo był jakiś piknik i mnóstwo atrakcji i zabaw, a młoda pobawiła się w basenie z piłeczkami
Miłego wieczorku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pokazywarka.pl/2ztq24/
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka coś długo Cię to oko trzyma I jeszcze drugie takie ? Chyba konieczna będzie wizyta u lekarza ... znowu .
Megi co za historia !!! Szok . Dobrze , ze skończyło się tylko na strachu i nic poważnego sie nie stało .I całe szczęście , ze na miejscu byli i weterynarz i ratownik
Agusiak zdjecia świetne Paulinka wygląda na straszą I wiem , ze już pisałam , ale uwielbiam jej długie włoski , są bajeczne A pomysł ze ścianą , na której można pisać trochę ryzykowny , ale dla dzieci na pewno bardzo fajny . Ja bym sie bała , ze dziecko nauczy sie , że można po ścianach pisać i potem gdzie nie pójdzie , to będzie chciało tak robić
Chociaż jak jest nauczone , ze tylko na tej ścianie moze puścić wodze fantazji , to na pewno ma frajdę
Adrianek nadal u Nas . Wczoraj zawieźliśmy go ok 11 i przywieźli nam go ok 16:45 . Ale biedny troszkę za dużo wrażeń na tej sali miał . Przezywał to potem i spać nie mógł .
I obudził się dziś o 4 i spać już nie chciał , dopiero teraz go uspałam W nocy budzili sie w sumie na zmianę , tylko raz równocześnie , wiec Mężuś leciał do Amci .
Dziś pewnie gdzies do południa przyjadą po niego i zostanie mi tylko Ami
Jestem dziś jakaś zmordowana . Niedobór snu daje się we znaki . Ale rozchodzę to zaraz
Miłego dzionka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agi ja też szczerze mówiąc obawiałabym się tego malowania po ścianach jak się dziecko nauczy. Ja to raczej kupię młodej jakąś tablice bo to malowanie na takiej płaszczyźnie bardzo jej odpowiadało
Oj Kochana wcale nie dziwię Ci się że jesteś wykończona, taki weekend daje popalić. Ale może jak odbiorą Adiego to obie z Amelką utniecie sobie drzemkę
Nie wiem jak tam u Wam ale u nas ostatecznie była w weekend piękna pogoda, już taka widać jesienna i chłodno było ale bardzo słonecznie i miło
A ja byłam dziś w szoku bo budzę się wyspana cudownie, patrzę 7.30 a u młodej cisza, aż się troszkę przestraszyłam i do niej zajrzałam ale już się właśnie zbierała do wołania mamusi
Pospałyśmy obie superowo
Miłęgo dnia
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Palinka slicznotka a włoski cudowne ma Fakt wygląda na zdj. na starszą.
Agi odpocznij sobie dziś jak Ami będzie miała drzemkę.
Megi jak mówią psu nie wiara. Dobrze że nic się nie stało.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam nadzieję że na czwartkowej wizycie okaże się że już jesteś zdrowa jak rybka
No i że Kubusiowi też szybko przejdzie. oby to tylko przeziębienie a może tak być bo pogoda taka szemrana nieco.
My jak mała ma zaczerwienione gardło stosujemy też zawsze ten zestaw, czyli: Lipomal, Tantum Verde, calcium Sanosvit i ewentualnie jak jest katar to nasivin baby i jak do tej pory pomagało
ZDRÓWKA