- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Ale się dziś super wyspałam Paulinka wstała po 7 więc super
Wczoraj przyszła moja suszarka dziś będę ją próbować
CV wysłane i teraz pozostaje tylko czekać na rozwój wydarzeń.
A teraz kawka i śniadanko z córcią (oczywiście kawka tylko dla mnie )
Miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka to super że już bez wenflonu.
U nas dziś była paskudna pogoda, jak nie wiatr że łeb chciało urwać to zaś deszcz padał i w sumie cały dzień w domu przesiedzieliśmy.
Znowu czeka nas przeprawa z MOPSem i papierami bo będziemy znowu próbować z tym zasiłkiem rodzinnym i wychowawczym gdyż za przeproszeniem chyba chcieli nas wcześniej wyujać
Bo uważam że zasiłek jak najbardziej nam się NALEŻY. Mamy złożyć papiery i czekać na odpowiedź, zobaczymy jaka będzie. Ale to dopiero w poniedziałek bo musimy aktualne "rumuny" pozałatwiać.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Miłego wieczorku
agi co u Ciebie, jak u lekarze?
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Sykla moze u Kubusia to odparzenie po lekach i antybiotyku ? Mam nadzieję , ze szybko zejdzie . Igorek od koleżanki ma non stop duże odparzenia , az mu sie do krwi zdziera skóra . Koleżanka mówi , ze juz wszystko stosowała i najlepiej sprawdza sie mąka ziemniaczana . Po prostu zasypuje miejsca zmienione chorobowo jak talkiem i jest lepiej .
A powiem Wam , ze wydaje mi sie , ze tak mu sie robi , bo Ona przesadza z kosmetykami do pupci . Co jej z reszta powiedziałam . Od urodzenia przy każdej zmianie pieluszki smarowała go sudocremem i zdarła mu warstwę ochronną najzwyczajniej .
A i oczywiscie bardzo sie ciesze , ze z Tobą już lepiej !!! Antybiotyk już zwykly , wiec ulga niesamowita
Agusiaczku , ale pospałaś Kochana Paulinka I ciekawe kiedy będzie odpowiedź z tej pracy Daj nam od razu znac Trzymamy kciuki
Ja Kochane jestem wizytą u gina rozczarowana trochę .
Miałam miec wizytę o 14-stej . Ale zadzwonili do mnie , ze moja lekarka się rozchorowała i jeszcze w przyszłym tyg jej nie będzie Zapytali czy chce iść do innego lekarza , stwierdziłam , ze pójdę , bo chcę Dzidzię zobaczyć . Jak trafiłam do gabonetu i zobaczyłłam Dr , to zamarłam . Jakiś straszy dziadek Flegmatyczny Zbadał mnie i stwierdził, że dzidzia ma się świetnie , macica też . Poprosiłam o USG , ale powiedzial , że miałam 3 tyg temu , więc bez sensu !!! Oczywiście oponowałam i próbowałam go przekonac , ze potrzebuję tego usg , ale bezskutecznie .
Sprawdził moje badania , które nie do końca były dobre i skwitował to tylko słowami , ze zajmiemy się tym innym razem !!! I zapytał dlaczego mam w moczy krew . A skąd ja niby mam to wiedziec ???
A i powiedział , ze kwalifikuję się do badań prenatalnych i wypisał skierowanie .
To jedyny plus tej wizyty ... dal skierowanie i powiedział , ze badanie to będzie bezpłatne , bo mam wskazania do niego . Fajnie , bo w jakieś nowej klinice w Bielsku , wiec daleko jechać nie musze . Dzwoniłam tam od razu i mam prenatalne 15 października .
Wyszłam z gabinetu i od razu zapisałam sie na wizytę do mojej lekarki . Ide za 3 tygodnie
Przepraszam , ze tak bez ładu i składu , ale trosze wkurzona jestem .
Miłego wieczorku
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Plus rzeczywiście za badania
Z tym Igorkiem to masz rację co do zdarcia warstwy ochronnej. Niegdy nie smarowałam Kubie pupy zasypkami czy kremami na odparzenia. Kilka razy użyłam sudokremu jak widziałam że coś moze zaczynać się dziać i skóra za rózowiona jest. Efekt żadnego odparzenia. A teraz to moze faktycznie reakcja po antybiotyk bo nic innego nie było nowego.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja Amelce smarowałam pupkę początkowo przy każdej zmianie pieluszki . Trwało to 2 miesiące , potem dostała odparzenie na wczasach i tormeniol był konieczny . Później okazało sie , ze Amunia ma uczulenie na tlenek cynku i przeszliśmy na bephanten .
No , ale juz od kilku miesięcy faktycznie niczym nie smarujemy pupeczki , chyba że widze zaczerwienie .
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kozłowska
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Samo szczęście:)
Młody ma się lepiej to znaczy temperatury już nie ma i jest mokry-odkrztuszający kaszelek ale już coraz rzadziej. po inhalacjach znikł katarek normalnie chyba kupie inhalator po 2 dniach znikł jak ręką odjął. Gardziołko już lepiej płuca czyste. Na 90%jutro idziemy do domku i tam będziemy kontynuować leczenie.
Dziś młody był rozkoszny biegał bawił się bił brawo, klaskał nawet potańczyliśmy.
Oczywiście nie obeszło się bez małej awanti bo na obchodzie Pani ordynator zobaczyła laptopa podłączonego do gniazdka i spytała się czy regulamin czytałam a jej że czytałam ale mój synek słuchał muzyczki i oglądał ulubioną bajeczkę co ma robić przy jedzonku kazać mu się gapić w sufit na czymś musi skupić uwagę a poza tym ja też potrzebuje skorzystać i komputera bo kończy się miesiąc i muszę harmonogram ustalić pewnie to Pani nie interesuje ale jak tak bardzo Pani przeszkadza trzeba było założyć gniazdka na monety albo zapłacę Pani te 5 zł za dobę?Tylko proszę fakturę wystawić.(szczerze to jak dla mnie musi coś tam se grać bo szału dastaję jak jest taka cisza) Wyszła obrażona Po chwili wróciła i mówi że lek się skończył i zaraz mi przyniesie receptę i mam iść do apteki i wykupić a ja par-skłam śmiechem i powiedziałam że leżę w szpitalu i nie po to opłacam składki zdrowotne żeby jeszcze wykupować lek który jest refundowany może lepiej zarządzać stanem magazynowym Już do mnie przyszła a lek dostajemy Dobrze że mam znajomą w szpitalu jak tylko coś zaraz się jej pytam.
Młody śpi tak smacznie przez chwilkę spał wtulony we mnie ale powstrzymałam to przecudowne uczucie bliskości i odniosłam do łóżeczka co by się nie przyzwyczaił.
Agusiak śliczny awatarek
Sylka jak to dobrze ze już lepiej się czujecie Co do dziadków to współczuje odległości ale może się niebawem uda A Szkocję ojj jak ja bym chciała zwiedzić...
Agi-p ten twój Pan doktor to też nie zły pytanie dobre lekarz się pyta pacjentki no dobre sobie. Jak byś się na tym znała to byś nie musiała chodzić do takich pajacy trza było mu powiedzieć
Ja nie wiem co się dzieje z ta naszą służba zdrowia strajki podwyżki czego oni chcą za tą niewiedze i obojętność po 5 tysi zarabiać??
Powinny iść na miesiąc ulice sprzątać za 1000zł to doceniły by co mają. Albo do domu opieki tam to dopiero by miały na co narzekać. Nie mówię bo są 2 takie super babki ale jak na te co się przewinęły to troszkę za mało.
A zapomniałbym spłaciłam tą paczkę razem z kierowniczką i wczoraj po inwenturze okazało się że nie potrzebnie Ach szkoda gadać
A pytałyście się czy śpię z młodym Oczywiście tzn raz ja raz Mężu bo pierwszego dnia mnie wyrzucił kazał jechać do domu i się wypłakać bo to jeszcze gorzej wpływa na młdego. oczywiście o 6 już byłam z powrotem No i wczoraj szłam na inwenturę na noc więc po kąpieli i jak uśpiłam to musiałam iść ale rano o 8 byłam z powrotem więc młody nie odczuł mojej nie obecności.
U nas pogoda była nawet nawet zaliczyliśmy spacerek krótki ale wiatrzysko rzeczywiście było straszne.
Sylka co do odparzenia to my używamy linomagu jak nie pomaga to alantan tylko krem mąka ziemniaczana ponoć jest bardzo dobra ale nie testowałam.
Dobra kochane zmykam bo jutro pewnie do południa dzień będzie się wlókł a muszę troszkę odespać ten tydzień wrażeń.
Buziaczki i miłego dzionka
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kozłowska Trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wyjście do domku i koniec tego koszmaru .
Masz rację Nasza Służba zdrowia to jeden wielki niewypał . Banda konowałów i bezdusznych świń . Chociaż oczywiście zdarzają sie wyjątki i nie chciałabym nikogo tu obrażać , bo na pewno istnieją lekarze i pielęgniarki , którzy kochają swój zawód .
Dobrze , ze jestes taka "wyszczekana" i nie dasz sobie . Bezczelna ta ordynator i jeszcze z tą receptą wyskoczyła !!! Krowa .
A z tą inwenturą i kasą dołożoną przez Ciebie i kierowniczkę to niezłe zamieszanie i sporo niepotrzebnych nerwów !!!!
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z tym lekiem to przesadzili, w szpitalu leżycie NFZ za to im płaci a oni jeszcze chcą by leki kupowac. Nich sami zamawiają a nie naiwnych szukają.
Z zasypianiem wtulonego dzieciaczka to i ja miałam to samo. W domku Kuba zasypia sam a w szpitalu tylko wtulony we mnie lub męża. Nawet zdjęcie zrobiłam jak taki wtlony zasnął bo nie moglam się powstrzymać
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Uciekam Kochane , zaraz mój serial
Do jutra , Spokojnej nocki
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agi dobrze że u lekarza w porządku i że te prenatalne zlecił za darmo.
A co do jego kompetencji to poczułam się tak jakbym czytała o moim lekarzu (do którego już nie chodzę) który po przejrzeniu wyników badań nie odezwał się ani słowem a jak zapytałam czy nie mam czasem anemii to powiedział że faktycznie i przepisał leki i w ogóle to sama musiałam mu podsuwać jakie powinien mi zlecić badania, typu toxo czy cukier
Sylka pozostaje czekać na @, współczuję takiego rozregulowania
Kozłowska dobrze że już na dniach wychodzicie a Mateuszek czuje się lepiej. To super wieści. Obsługa w szpitalu pewnie też odetchnie
Ja w ciąży miałam zapalenie ucha i musiałam mieć płukanie i co? Musiałam iść do apteki kupić sobie strzykawkę, hahahahaha
A jeśli chodzi o pupki to ja także nie smaruję niczym po zmianie pieluszki jedynie jak widzę że coś się kroi to sudocrem lub bepanthen i po problemie. Natomiast jeśli chodzi o alantan to ja osobiście słyszałam że tylko maść. Krem ma zawsze jakieś tam śladowe ilości alkoholu czy cuś takiego.
Dziś przyjeżdża moja siostra bo ma wolne więc lecę nas ogarnąć.
Udanego dnia
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusoaczku to miłych odwiedzinek Fajnie ,że siostra przyjeżdża Zawsze z zazdroscią słuchałam opowieści o rodzeństwie Tak strasznie sie ciesze , ze moje dzieciaczki też kiedyś będą się odwiedzały , dzwoniły i pisały ze sobą Po prostu będą siebie miały
Mam nadzieję , ze zadzwonią dziś do Ciebie z spr tej rekrutacji
Ja dziś z łózka sie zwlec nie mogłam Amelka bawiła sie pięknie , a ja leżałam Teraz herbatka , śniadanko i trzeba sie brać za sprzątanie
Miłego poranka