BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 3 miesiąc temu #433473 przez Agusiak
dzień dobry :)

Witam się wtorkowo i lecę na kawkę i śniadanko młodej zrobić :)

Miłego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #433482 przez sylka
dzien dobry :)

My takze wcinamy sniadanko- placki z jablkami

Zaraz zmykam na zastrzyk.

Milego dnia

12 lata 3 miesiąc temu #433486 przez agi-p
To i ja sie witam :)

Amelka już po śniadanku , a ja sama nie wiem co zjeśc :P
Miało cały tydzień być słonecznie , a dziś od rana chmury i deszcz :( Dobrze , ze wczoraj skorzystałyśmy z pogody .
A dzisiaj czeka na mnie cała masa prasowania :P Odwlekałam to i teraz mnie dopadło :P
Jutro z samego rana do Mamci jadę . Mma badania , neurologa Ami , potem jakieś zakupy , bo garderobę trzeba uzupełnić i do Mamci odpoczywać :) Zostajemy do czwartku .
W czwartek mam wizytę u ginekologa , wiec podglądnę Maleństwo :)

Oj z tymi prezentami to macie rację . Co roku zamierzam kupować na kilka miesięcy wcześniej i z moich planów nic nie wychodzi :P Na ostatnią chwilę kupuję i na raz wydaję tyle kasy , ze głowa mała :P

A Megi co to za wózek Ci sie tak spodobał ?
Ja musze zacząć pomału oglądać . Tylko wsyzstkie co mi się podobają mają kubełkowe siedzisko , a takiego aj nie chcę .

Miłego poranka :)

12 lata 3 miesiąc temu #433536 przez Agusiak
agi mnie się podobają te dwa:

ten podobał mi się już przy Paulince ale był wtedy nowy na rynku i jeszcze nie było o nim zbytnio opinii na necie:
allegro.pl/3w1-wozek-implast-eco-line-bo...tki-i2632722170.html

tan spodobał mi się ostatnio :)
allegro.pl/3w1-wozek-abc-design-wozki-vi...fix-i2666707669.html

no ale najlepsze wbrew pozorom są takie, i z własnego doświadczenia wiem że najlepiej jak jest możliwie największa gondola żeby dziecko zimę w gondoli przejeździło, a ja już małą zimą to musiałam z rozłożonej na płasko spacerówce wozić:
allegro.pl/elegancki-wozek-paris-3-w-1-g...rld-i2644557720.html

Ale na poszukiwanie masz jeszcze sporo czasu i pewnie wiele nowości i ciekawych wózków się do tego czasu pokaże.

12 lata 3 miesiąc temu #433578 przez Agusiak
dziewczyny, mam pytanie, czy jak tydzień po rozjaśnieniu tych pasemek pofarbuję włosy to nie wyłysieję?
Kurcze strasznie źle się czuję w tych blond pasemkach :( jak dresiara albo te laski z filmu "Cześć Tereska" :(
Myślałam że się przyzwyczaję, ale NIE :( :( B)
NO nie podoba mi się i tyle.
Na necie radzą by użyć tego:
allegro.pl/casting-creme-gloss-farba-kre...sow-i2603780622.html
podobnie fajnie kryje i szczególnie łapie się jasnych włosów. Wiem że nie wyjdzie mi jednolity kolor ale te pasemka będą chociaż brązowe lub jakiekolwiek inne tylko nie blond!!!!! :( :(
Macie jakieś rady?

12 lata 3 miesiąc temu #433602 przez sylka
Agusiak z farbowaniem nie poradzę bo się ni znam.

Co do wózków to dla mnie liczyła się duża gondola. W naszym wózku w gondoli Kuba jeździł do 7 mies.

12 lata 3 miesiąc temu #433683 przez agi-p
Agusiaczku nie wyłysiejesz :) Spokojnie :) A jak sie źle czujesz , to zmieniaj kolorek :)
Ja jak przeszłam z blondu na brąz , to musiałam co 3 tygodnie włosy farbować ,bo mi odrost się robił .

Co do wózków , to mam mętlik w głowie . Ale Mężuś już mi zapowiedział , że nie kupimy drogiego wózka . Przy Amelce wydaliśmy sporo na X-landera , a jak Ami miała 11 miesięcy , to juz zamieniłam go na lekką spacerówkę . Teraz może byc podobnie , wiec Męzuś mówi , ze bz sensu wydac ponad 2 tyś :(

Spodobał mi sie Graco Symbio allegro.pl/wozek-graco-symbio-3w1-gratis...ice-i2660707311.html
Ma super gondole z regulowanym oparciem , ale już spacerówka jest do doopy , bo kubełkowe siedzisko :(
Chyba rozglądnę się też za używanymi , skoro to tylko na chwilę .
Zresztą ja w gondoli nie będę pewnie woziła dziecka zbyt długo. Pamietam , ze Amcia nie chciała w gondoli jeździć . Wolała pozycję pół leżącą . Dzidziuś urodzi sie w kwietniu , wiec na pewno też nie będzie chciał w zimie w gondoli jeździć, bo będzie już pewnie wolał widzieć wszystko wokół .

12 lata 3 miesiąc temu #433732 przez Agusiak
właśnie naradzałam się z moją Asieńką, ona jest po kosmetologii i liznęła troszkę fryzjerstwa i dziś farbuję włoski i zobaczymy co będzie a i tak pewnie za jakieś dwa tyg będę musiała powtórzyć farbowanie. Ale szczerze polecała mi ten specyfik i na całe szczęście mam go w domu bo moja mama używa :)
www.lorealparis.pl/koloryzacja/kolor/casting-creme-gloss.aspx

agi mnie się wydaje że na zimę gondola jednak najlepsza, ja bardzo ubolewałam że nie mogłam zimą młodej w gondoli wozić bo to i cieplej i wygodniej ,a przecież jak dziecko nie chce już leżeć to większość gondoli ma regulowane oparcie i można unieść do pozycji półsiedzącej.

Będziesz też chyba musiała pomyśleć o jakieś dostawce bo przecież Ami czasem także będzie musiała z wózka skorzystać a raczej dwóch na raz pchać nie będziesz :) :P
Ale pewnie, używane to w tej sytuacji dobry pomysł, zwłaszcza że te głębokie lub 3w1 są przeważnie w idealnym stanie, nie to co spacerówki ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #433781 przez Agusiak
Aguś ale się zafiksowałam w te wózki :P Młoda śpi a ja siedzę na all'u i przeglądam
taki mi się też spodobał :)
allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-3w1-cone...lik-i2586352214.html

ten też zgrabny tylko chyba nie ma skrętnych kół
allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-3w1-cone...lik-i2586352212.html

a ten mnie śmieszy bo jest drogi jak szlag a paskudny żebym z nim nie wyszła publicznie, ble
allegro.pl/bugaboo-cameleon-mega-promocj...ons-i2662209664.html
nie wiem o co kaman, chyba że sam wychodzi z dzieckiem na spacer :P :P

albo ten, hahahahaha, muszę go mieć!!!! :lol: :lol:
allegro.pl/orbit-baby-wozek-g2-gleb-spac...zki-i2642519094.html

12 lata 3 miesiąc temu #433832 przez agi-p
Agusiaczku Kochana , ale fajne te linki przesłałaś :) Nawet nie brałam tych coneco pod uwagę , a one i ładne i przystępne cenowo :) Dzięki :) Zaraz je Męzusiowi pokażę i dam w zakładki :P

A te dwa ostatnie wózki , to chyba dla takich snobów , co dla niech tylko to , ze drogi się liczy . Tez bym ich za darmo nie chciała :P

Super , że dziś farbowanko :) Koniecznie pokaż efekt :) Mam nadzieję , ze tym razem będziesz zadowolona :)
Ja na farbowanie umówiłam sie na poniedziałek , a potem 6 października na fryzurkę . Musze na tym ślubie jakoś wyglądać :P
A jutro za sukienką musze pochodzić . Wkurza mnie to , bo kupię i będzie w szafie leżała . Ubiorę ją ten jeden raz i tyle . Raz , ze brzusio szybko rośnie , więc na święta się w nią nie wbije , a dwa po porodzie mam zamiar szybciej wrócić do formy niż po Amelce :P Ale to mogą być moje złudne marzenia :P

12 lata 3 miesiąc temu #433846 przez Agusiak
super, że na wesele idziecie, a kiedy to dokładnie będzie?
Na pewno kupisz sobie super sukienkę tylko koniecznie nam się tu nią pochwal :)
A fryzurka to jakieś nowe cięcie czy 6 jest ten ślub i to na niego to uczesanie?

Kochane przeczytajcie opis tej aukcji, podkradłam linka od lutówek chyba ale uśmiałam się po pachy :lol: :lol:
Aguś może się skusisz :silly: :blink: :P
allegro.pl/wozek-jedo-bartatina-i2665423700.html?source=oo

12 lata 3 miesiąc temu #433886 przez sylka
Agi fakt zawsze możesz kupić używany wózek w super stanie :) Grosz w kieszeni zostanie a wózek fajny można trafić :)

Ten który wygrałam to niebiesko-szary allegro.pl/dymex-nowe-kolekce-wiki-2012-3w1-i2632347740.html Bardzo fajny. A kupiliśmy baby design sprint plus i tej spacerówki używamy od wiosny.

12 lata 3 miesiąc temu #433962 przez agi-p
Agusiak normalnie padam ze śmiechu :P Ale dałas linka ... hahaha :) Musze to Mężusiowi pokazać :) A ludzie ostro licytują :) Pierwszy raz spotkałam sie z taką szczerością sprzedającego :) A ten końcowy opis to mnie rozwalił :) Jak nic musze kupić ten aparat :P
Z bólem serca muszę jednak odpuścić licytację hahaha :)
Kochana chyba teraz ja podkradnę dla kwietniówek ten opis :P

Agusiu idziemy na wesela właśnie 6 października , dlatego idę do fryzjera,żeby mi jakoś ułożyła kudełki :)

Sylka super , ze wygrałaś taki fajny wózek :) Będzie jak znalazł dla kolejnego Bobaska :)
A jak Ty się czujesz ???

12 lata 3 miesiąc temu #434034 przez sylka
U mnie ok choc dychram i mam chrype.
Wozek bedzie dla kolejnego u Kuby sie sprawdzil i zima gdzie sanki nie beda mogly napewno znow sie przyda

fajnie ze macie wesele :)

dzis zaskoczyla mnie paczka od rodzicow. Kubulek dostal sporo ciuszkow na 2-4 latka :) a i ja sie zalapalam na jakies b luzeczki :)

12 lata 3 miesiąc temu #434088 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi pewnie, zabieraj tego linka dalej niech się kobitki pośmieją :laugh: :laugh:

Sylka fajny prezent od rodziców :)

Kochane ogłaszam że moje farbowanie się udało i pozbyłam się tych nieszczęsnych blond pasemek :lol: :lol: Ten casting jest rewelacyjny, jak na razie po pierwszym farbowaniu całkowicie pokrył te pasemka i wyszedł równomierny kolor. Pewnie po jakimś czasie te jasne pasma wyjdą bo farma się na nich podmyje ale wtedy znowu zastosuję ten farbę tylko nieco inny kolor, bardziej w brązy chociaż ten też brązowy wyszedł :)
Mężuś mnie zafarbował więc ma chyba dobrą rękę :lol: :lol:
Bardzo się cieszę i powiedziałam mu że jak jeszcze raz będę mieć taki głupi pomysł z pasemkami w kolorze blond to żeby mnie epnął w tył głowy porządnie :P :P

Miłego wieczorku :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka