BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 3 miesiąc temu #436074 przez Agusiak
agi-p napisał:

Agusoaczku to miłych odwiedzinek :) Fajnie ,że siostra przyjeżdża :) Zawsze z zazdroscią słuchałam opowieści o rodzeństwie :P

agi najważniejsze że Twoje córcie nie będę miały tego problemu, bo zawsze będą miały siebie no i nowego bobaska :)

A czy któraś z Was się orientuję czy jak jakimś cudem dostaniemy ten zasiłek rodzinny, on jest chyba na 3 lata, a ja w między czasie pójdę do pracy to nam go zabiorą?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #436078 przez sylka
Agusiak miłych odwiedzinek :)

U nas dziś bankę łap rządzi żeby móc korzystać z lapka podłaczyłam do niego kabel hdmi i bańka leci na TV a ja sobie mogę popisać. Gumme Bera wogóle u nas wymiata wśród piosenek w szpitalu nie raz ratował przed płaczem :P

12 lata 3 miesiąc temu #436094 przez Agusiak
u nas jakoś tego typu piosenki się nie przyjęły, za to najbardziej się młodej podoba Arka Noego A Gu Gu i te "latynoskie hiciory" jak Michel Telo :lol: :lol:
www.muzykalnie.pl/film/8410/michel-telo-...-te-pego---teledysk/

12 lata 3 miesiąc temu #436144 przez agi-p
Agusiu Oni te zasiłki przyznają terminowo , tzn co ileś miesiecy musisz nowe dokumenty im donosić . Jak zmienia Ci się sytuacja finansowa i przekraczasz ten śmieszny próg, to zabierają zasiłek .
Ja miałam przyznane rodzinne i wychowawcze jakoś chyba w lutym czy marcu i teraz na nowo wszystkie dokumenty znowu składałam . Paranoja . A wychowawczy mam wypisany do stycznia 2015 roku .

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #436522 przez sylka
Na youtbe często puszczam Kubie Z Baby tv Świat małego Ludwika i lubi częśc pojazdy, dziś jak się skończyła bajka to powiedział za lektorem (pojazdy) PO i kazał właczyć :)
Jak ogladał cześc z łazienką to szybko pobiegł do łazienki i jak pytałam taj jak na filmie gdzie wanna czy prysznic to pokazywał i koniecznie musiał rączki w umywalce umyc :D
Później w pokoju zapytany czy chce sisi pobiegł do łazienki i przyniósł nocnik :D

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #436577 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi łeeeee to lipa z tymi zasiłkami jak nic, no ale z drugiej strony tylu jest oszustów i kombinatorów że trudno się dziwić że tak wszystko sprawdzają.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Odwiedziny siorki udane, nagadałyśmy się, pobawiła się z Paulinką i w sumie prawie pół dnia zleciało :)
Jutro jedziemy do kuzyna, chrzestnego młodej bo jego Amelka do przedszkola poszła, ponieważ żona kuzyna wraca do pracy no i trzeba się spotkać zanim zupełnie już nie będzie na to czasu.

A i kupiłam w Lidlu tą piłkę i będę się gibać
www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-CBBF0988-AB....xsl/index_30159.htm

Miłęgo wieczorku :)

12 lata 3 miesiąc temu #436607 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka Kuba to mądry chłopczyk :) Super są takie bajeczki , a jeszcze lepiej jak maluchy z nich tyle wyciągają :)

Agusiaczku ja taka piłkę kupiłam w ciąży :P Miałam zamiar ćwiczyć na niej , ale skończyło się na 2 czy 3 razach i zapał minął hahaha :P
Mam jeszcze drugą z kolcami masującymi :p Ale też na długo mi nie posłużyła :P
Normalnie leń jestem ;)

Super , ze odwiedzinki siostry takie udane :) Nie ma to jak pogaduchy i ploteczki :)
I jutro tez szykuje się Wam miły dzionek :)
I nie trać wiary , może jeszcze zadzwonią z tej pracy .

U Nas byli znajomi z tym Igorkiem :) Dzieciaki rozniosły nam salon hahaha :P Wszytsko wszędzie było :P
Teraz Ami już śpi , Pauli wybyła na weekend a Męzuś zaraz kompa przejmuje :( Zapisał sie na prawko Kat C+E i musi testy zacząć ćwiczyć :(

Mielgo wieczorku :)

12 lata 3 miesiąc temu #436638 przez Agusiak
agi to mężuś nowe kwalifikacje zdobywa? Bardzo fajnie, kierowcy tirów zarabiają fajne pieniądze. Mój T też ma skończony taki kurs ale do dzisiaj nie zrobił egzaminu :(
Powiedział że to zdecydowanie nie dale niego, że nie czuje takich wielkich aut i nie będzie nimi jeździł, no a ja go nie zmuszam ani nie namawiam.
A robi ten kurs za własne pieniądze czy z urzędu pracy? T robił przez urząd i miał za darmo bo normalnie to ten kurs strasznie drogi, no ale musiał się zarejestrować jako bezrobotny.

A jeśli chodzi o piłkę to mam nadzieję że będę systematycznie się na niej kiwać ;) zawsze taką chciałam mieć, ale jakoś nie wpadła mi w ręce.
Z resztą zgodnie z zaleceniami Zawitkowskiego będę chciała jej używać jako siedziska przy biurku czy podczas pisania na kompie.

Fajnie że spotkanie ze znajomymi udane :)

12 lata 3 miesiąc temu #436725 przez Agusiak
dzień dobry :)

Witam się z rana super wyspana :)

Paulinka ślicznie spała do 7.15, obudził mnie tylko T po 5 jak wstawał do pracy ale od razu potem jeszcze zasnęłam :)

Dziś odwiedziny u przedszkolaczki a jutro jedziemy na wystawę zabytkowych samochodów połączoną z jakimś tam poszukiwaniem skarbu :)

Miłego weekendu :)

12 lata 3 miesiąc temu #436732 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiaczku Mężuś z bezrobocia robi prawko :) Dostał cynk i od razu zaczął kombinować :P Normalnie to prawko z świadectwem kwalifikacji kosztuje 14,622 zł !!!! Napalił sie strasznie . A mi to jakoś obojętne i wcale sie nie ciesze . Nie chcę żeby gdzieś jeździł . Ale jak to mówi mój Mężuś , to robi to prawko , żeby mieć dokument w ręce , zeby się kiedyś nie stresowac , ze nie będzie miał jak utrzymac rodziny,bo nigdy nie wiadomo co się wydarzy w przyszłości . Chce mieć po prostu zabezpieczenie .

Super , ze jutro wybieracie się na tą wystawę :) To coś idealnego dla WAS :) Ciekawe czy Linka odziedziczy po Was zamiłowanie to takich samochodów ?

Ale fajnie Pauli pospała :) U Nas to odległe marzenie :P Od przyszłego tygodnia biorę się za oduczanie Amci jedzenia w nocy . Budzi sie 2-3 razy i za każdym razem wypija 120 ml mleka !!!

Ja pobudkę miałam jak zawsze o 5 ...Mężulkowi kanapki do pracy zrobiłam , momencik porozmawialiśmy i do łózka na 30-40 min jeszcze :P Amelka to ranny ptaszek :P
Ide robić śniadanie , bo mi już w brzuchu burczy :p

Kozlowska i jak tam Mateuszek ? Wyszliście ze szpitala ?

Miłego poranka :)

12 lata 3 miesiąc temu #436767 przez sylka
Jeju jakie drogie prawko!!! Dobrze z PUP kaska :D Pewnie nich zrobi jak jest mozliwośc zawsze będzie na godzinę W.

Agusiak życze super zabawy na wystawie :)

Dziś na sniadanie zrobiłam naleśniki Pancake i Kuba wciągnął aż 2 :D Smakowały mu :)

Jak maż wróci z pracy bo dziś ma pracuująca, wybieramy się do znajomych na grilla. Wczoraj zapeklowałam karkweczke i zrobiłam sałatkę grecką - dziś tylko sosik do niej będę musiała dodać :) Wolałam wczoraj późnym wieczorem zrobić bo dziś to nie wiem czy Kba by mi pozwolił

12 lata 3 miesiąc temu #436798 przez agi-p
Sylka najdroższe w tym prawku to świadectwo kwalifikacji .
A co do za naleśniki ? Amelka nie lubi naleśników , w ogóle to mało co lubi . Dziś zrobiłam jej kanapeczki z szyneczką , to wolała suchą bułkę , a w sumie zjadła pół kromeczki :(
Dopiero teraz kaszkę na gęsto wcięła . Obiadu jak zwykle pewnie nie tknie . Wiem , ze wszyscy mówią , ze taki etap ma , żeby jej nie zmuszać , że minie , ale wiecie jakie to przykre ? Normalnie już mi ręce opadają z tym jedzeniem . Dobrze , ze chociaz ten bebilon pije , to jakieś witaminy przy okazji .

Udanego grilla :) Narobiłaś mi ochoty na sałatkę :P Chyba coś wymyślę :)
My jak tylko Mężuś wróci też gdzieś wybywamy :) A jutro popołudniu do przyjaciół jedziemy :)

12 lata 3 miesiąc temu #436842 przez sylka
Agi Kuba to plackowy chłopak, z moja mama śmiejemy się że zupełnie jak mój dziadek :) Tu przepisik na placuszki- robiłam je pierwszy raz www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/pancakes/pancakes.html

Kuba natomiast z kanapki wcina samo wędlinę. Kiedys ładnie jadł całośc a teraz wybiera mięcho i tyci pieczywa. Natomiast samą bułeczkę czy chlebek chętnie zje :P I weź go zrozum.

12 lata 3 miesiąc temu #436859 przez agi-p
Dzięki za przepis , w poniedziałek wykorzystam :)

Zzdroszkę , ze Kubuś tak wcina :) Ami swego czasu mięcho też zjadała jak zwariowana ...a teraz bleee . Z obiadu tylko ziemniaki .
Wczoraj już wzięłam i jej pogniotłam jak dzidziusiowi warzywa z zupy , troche ryżu do teggo i samą zupkę , ale gdzie tam :(

12 lata 3 miesiąc temu #436892 przez sylka
moze zabki ida Kuba mial tez taki okres i jakos wtedy zeby szly. Teraz tez obiad nie zawsze zje. Jak nie to nie glodny dopomni sie o jedzenie. Wyznaje zasade nie chcesz nie jedz, pozniej edziesz chcial. Zglodnieje dopomina sie. Ostatnio zjada mieso i np marchewke duszona a ziemniakow nie ruszy. Dzis jarzynowa jego ulubiona zobaczymy czy zje. Bo z grilla to tyci dostanie na sprobowanie o to nie obiad dla niegoo.
Kurcze po szpitalu budzi mi sie w nocy po 3 z placzem albo w dzien i jak mnie nie ma to wrzask. Dzis jak zasnal poszlam sie wykaac i slysze placz szybko z wanny ale wiadomo tyci zeszlo na wytarcie sie. Poszlam do niego i czekalam az zasnie twardo bo niby zasypial ale sprawdzal czy jestem. I tak kilka razy juz sie wyudzil. Nie wim czy to przez pobyt w szpitalu czy 5 mu wydzodza. Strasznie drazliwy jest.

Dzis znow sam z siebie usiadl na nocniku po czym kazal mi zdjac spodnie no b jak ma w nich siedziec :P

Agi jak samopoczucie, kiedy planukesz pierwsze zakupy dla maluszka?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka