- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Sylka super z tymi sokami na zimę
My także jesteśmy zawsze zaopatrzeni w witaminki lata przez moją kochaną babcię która robi te wszystkie pyszności będąc na działce a potem dzieli między nas wszystkich
Soczek z malin jest jak znalazł do gorącej herbatki no i cała masa innych smakołyków
Dobrze że mamy w piwnicy spiżarkę
agi oj to musicie uważać dziewczyny z tymi zabawami. Amelka to mądra dziewczynka i na pewno zrozumie jak jej się będzie powtarzać że na brzuszek trzeba uważać bo tam mieszka maleńka dzidzia No ale wiadomo że nie zapanuje się nad wszystkimi odruchami naszych pociech.
No a u nas, no cóż już sama nie wiem. W nocy były dwie zmiany pieluszki bo była wodnista kupka, rano jak T wstawał do pracy o 5 to przebrałam ją i wzięłam do siebie i spałyśmy do 8.
Zadzwoniłam do przychodni, powiedziała że było trochę jelitówek ostatnio ale że nieco inne objawy niż te które opisałam. Zaleciła mi Dicoflor, kleik ryżowy do mleka i krupnik na piersi z kurczaka na obiad. Taki zestaw też przepisują przy łagodnej jelitówce a jak nie pomoże to jutro lekarz. Mówi że jeśli to przez zęby to szkoda żeby coś w przychodni złapała. Normalnie uwielbiam tą nasze przychodnię. Jeszcze tylko żeby dyżury nocne były gdzieś indziej niż Czeladź to już byłaby pełnia szczęścia.
Dziękuję za Wasze wszystkie porady.
Trochę się obawiam tej jelitówki bo ten kuzyn co byliśmy u nich ostatnio ją teraz ma, no ale zobaczymy.
Udanego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Z soczku zadowolona jestem. Kuba już dziś wypił do śniadanka.
Dziś dowiedziałam się że w nocy moja koleżanka urodziła córeczkę a 26.09 przyjacióka ze studiów (u których am pisałam że w wakacje byliśmy) synka Także za jakiś czas jak już znajomi na miejsc i rodzina pooglądają małego mama z Krzysiem odpoczną odwiedzimy ich
Agi mam nadzieję, ze pogoda na wesele dopisze. Choć niekiedy lubi płatać figle.
Wczoraj KUba już tak nie płakał przy wieczornym smarowaniu i siusiak mniej czerwony. MOze będzie już ok bliżej końca. Tylko syropku nie chce pić
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja znowu miałam nową serię ubranek do zamoczenia w Vanishu
Podałam jej te kropelki i zobaczymy, mleka z kleikiem nie chce.
Ja też wzięłam te krople bo coś czuję że mnie coś podobnego bierze.
Jutro miała przyjechać koleżanka z dzieciakami ale odwołała wizytę bo ma jelitówkę.
A jeśli chodzi o cytowanie to nie wpadałabym bym na to
Mogę skopiować i zacytować Twoją wypowiedź na marcówkach bo sama tego nie powtórzę?
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Sylka dobrze , ze u Kubusia już poprawia Jednak maści zdają egzamin .
I prosze ile znajomych u Ciebie urodziło Cudowne chwile
I czytałam , ze Baby urodziła Nikolcię Super
My na zakupach bylismy i AMi zasnęła w aucie Wyspała sie przez 20 min i teraz nici z jej drzemki A ja codziennie czekam na ten czas jak na zmiłowanie . W ogóle Ami ma tyle energii,że w szoku jestem skąd Ona czerpie te pokłady siły . Pije dużo Bebilonu,więc stwierdziałm ,z e chyba też zacznę go popijać ...może dostanę takeigo powera
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Super, że Baby urodziła, nie mogła się już na córcię doczekać
Paulinka po kropelkach zjadła pół bułki, napiła się troszkę i kupy brak więc miejmy nadzieję że to ją przyblokowało.
agi a jak tam Twoja Linusia?
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No jasne.A jeśli chodzi o cytowanie to nie wpadałabym bym na to
Mogę skopiować i zacytować Twoją wypowiedź na marcówkach bo sama tego nie powtórzę?
A o koleżankę to właśnie o Baby mi chodziło Ciesze się ogormnie że NIkolka juz jest
Z zaburzaniem rytmu to i mnie wkurza. Drzemka Kuby to "chwila wytchnienia" dla mnie. W tym czasie na spokojnie robię obiad czy inne rzeczy. Teraz akurat zasypia po spacerze. Bylismy w park 1,5 godz to sie wybiegał. A ja zaraz śmigam rozwieszać pranie i wstawiać kolejne. NA szczęście obiad mam wczorajszy. No i ogrnąc zabawki w dużym pokoju muszę, bo sajgon.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak do tej pory po podaniu dicofloru kupki nie było, co bardzo mnie cieszy, mam nadzieję że następna jaka się pojawi będzie już zwarta
Paulineczka widać też odżyła, zaczęła wariować i śmiać się jak zawsze, uwielbiam to!!! Je nadal niewiele, ale wypiła mleczko, zjadła pół bułki i troszkę krupniczku ale najważniejsze że jak na nią to bardzo dużo dziś wypiła
Nie wiem tylko czy jutro też podać jej te 5 kropelek czy już nie, jak myślicie?
Udanego wieczorku
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lekarz był dziś tylko do 11, a przeczyściło ją o 14, do tego czasu od wczoraj był spokój. Podałam jej znowu te krople ale nie wiem jak długo można je podawać ale podejrzewam że nie dłużej niż 3 dni. Gorączki nie ma, apetyt wrócił, mleko i herbatkę też pije.
Chyba się z nią jutro jednak przejdę do tego lekarza.
Sylka a co z Tobą, gdzie się podziewasz?
a to fotka jak byliśmy pierwszy raz u fryzjera, chyba jakoś w lipcu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gdzie ja się podziewam? Smigam na dworze póki ładna pogoda Dziś upatrzyłam sobie botki na jesień wiec chyba skoczę i kpie jak tylko mąz wróci do domku i zostanie z Kubusiem. Jak nie śmigam to działam w kuchni i w domku
Agusiak a 2 lekarza nie ma? U nas przyjmują na 2 zmiany 8-13 i 13-18 i jak mojego nie ma to zawsze jest lekarz któy o zastępuje i tak wzajemnie się uzpełniają. Zawsze rano i po południu przyjmuje 2 lekarzy i do któreo chcę to idę jak nie ma mojej dr.
Jakie kropelki podajesz Paulince?
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aha Sylka no to super z tymi kropelkami
Tam jest napisane że można podawać 5 kropel na dobę u dzieci poniżej 12 roku życia
W takim razie jutro też jej dam, a niech pije na zdrowie moja kruszynka
Sylka pokaż jakie to te buciki sobie upatrzyłaś
My dziś praktycznie cały dzień byłyśmy same. T zaraz po pracy pojechał do rodziców pomagać kłaść panele i jeszcze go nie ma, a rodzice też wpadli na chwilę i gdzieś wybyli i też ich jeszcze nie ma.
Ja właśnie wykąpałam, nakarmiłam i położyłam spać Paulinkę i teraz mam chwilkę TYLKO dla siebie
Ale Paulinka jest przyzwyczajona że tata zawsze daje buzi na dobranoc i nie chciała iść spać jakby na niego czekała a potem pokazała na zdjęcie, powiedziała tata i się popłakała A tłumaczyłam jej gdzie jest tatuś, ale na szczęście po chwili sama przyszła żeby ją zaprowadzić do łóżeczka.
agi jak tam u mamy? Masz internet? Tęsknimy
Miłego wieczorku
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To miałaś spokój i cały dom dla siebie My zaliczylismy spacer, zakupy. KUba dostał nową książeczkę, która wybrał w Empiku. Zadowolony spacerował z nią w rączce
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A gdzie to takie można kupić?