BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #440651 przez sylka
PAczkę z winiar zamówiłam z 2 dni temu już :) czekam na nią :P

Amelka niezła agenciara :D Kuba kiedyś załatwił mi tak kanape.

Szukam fotelika samochodowego dla Kuby, mamy pożyczony od szwagietki Bebeconfort Iseos TT ale teraz Majce będzie potrzebny bo wyrasta z naszego nosidełka. Myslę o zakupie takiego 9-36 kg by starczył już do końca.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #440680 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi ale się uśmiałam z Amelki :lol: :lol: Pomysłowa dziewczynka :laugh: :laugh: Kochaniutka :)

Dzięki za info o paczkomatach, już polubiłam, zagłosowałam i będę oczekiwać :)

W MOPSie oczywiście nic nie załatwiliśmy, ale widać już światełko w tunelu. W końcu trafiliśmy na kompetentną babkę która nasz wszystko potłumaczyła co i skąd trzeba zdobyć i dołączyć do wniosku. Większość mamy, ale parę dokumentów musimy jeszcze zdobyć i złożyć wniosek jak najszybciej. Już mi się niedobrze od tego robi ale wizja jakichkolwiek pieniążków dodaje skrzydeł :blink:

Odwiedziła nas też dziś moja kuzynka, ta z Anglii ale tym razem sama bo przyleciała na kilka dni jakieś sprawy pozałatwiać i w niedziele wraca już do siebie. No i muszę się pochwalić że znowu zostanę ciocią :lol: :lol: Kuzynka jest w ciąży, z trzecim dzieckiem i termin ma na kwiecień :)
Bardzo się cieszę :)
No ale w Anglii to jest tak super ze świadczeniami na dzieci i opieką zdrowotną że nic tylko dzieci rodzić, nie to co w Polsce :dry:

A jutro z samego rana jedziemy na cały dzień do domku letniskowego więc pewnie odezwę się wieczorkiem.

Miłego wieczorku i spokojnej nocki :)

12 lata 6 miesiąc temu #440683 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Ja już okąpana , wypachniona i właśnie paznokietki w nogach maluję :P Powiem Wam ,że już biedę mam , bo brzuszek przeszkadza :P
Jutro rano czeka mnie prasowanie Naszych ciuszków i wypad do fryzjera .
Zastanawia mnie tylko jak Amisia w nocy będzie spała . Mężuś przywiózł maść do smarowania i paracetamol , więc w razie W pójdą w ruch .

Sylka jak byłaś zadowolona z tego pożyczonego fotelika , to może z tej firmy też kupcie ? Oj pamiętam batalię z Naszym fotelikiem , to wieczne czytanie opinii i szukanie ...bleee :P

Agusiaczku a u Was co tam ? Jak w Mopsie? poskładane dokumenty ?

Spokojnej nocy :)

12 lata 6 miesiąc temu #440687 przez Agusiak
Aguś my tradycyjnie pisałyśmy razem i mój post jest wyżej :P

Jak się czuje Amelka z tymi zimnami no i Ty? A wiesz, mnie też zaczyna coś w kąciku ust wyłazić ale wzięłam piorunującą dawkę witaminy b i c i mam nadzieję że nie wyjdzie na całego.

Udanej zabawy na weselu :) :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #440839 przez agi-p
Dzień dobry :)

Aguś super , ze udało się trafić na kompetentną osobę w Mops'ie . Zdarza się to bardzo rzadko . Ja zazwyczaj , zeby się czegoś dowiedziec , to ślęczę nad komputerem i szukam wszelkich wiadomości . Mam czasami wrażenie , ze te pracownice Mopsu dostają premie za zatajanie informacji :P Już kilka razy zdarzyło mi sie , ze mi czegoś te zołzy nie powiedziały i gdybym nie wyczytała , to bym nawet nie wiedziała o pewnych przywilejach !

Gratulacje dla Kuzynki :) I też kwietniowy terminek :) Mogliby wprowadzić chociaż połowę tych dodatków u Nas , które dostają w Anglii :P

Udanego dnia Kochana :) Zapowiada sie Wam bardzo miło :) Byle tylko pogoda dopisała :)

A ja noc miałam koszmarną :( Ami nawet nie wiem ile razy się wybudziła . Ale sporo . Nawet wieczorem jak napisałam Wam posta , to się przebudziła i przez godz walczyliśmy . Nic nie pomagało , wypiła mleczko ina 5 min był spokój i znowu płacz .
Jak dziś się nic nie zmieni , to raczej na weselu długo nie posiedzę :( No zobaczymy . Teraz wygląda na bardzo zdrową , energiczną i wesolutką :P

Nic zmykam na śniadanko :) My tu z Mamcią i Amelką juz na nogach , Mężuś i Linka śpią wtuleni w siebie i mają wszystko gdzieś :P Przynajmniej Oni wyspani będą :P

Miłej soboty :)

EDITT ...
Kochane a powiedzcie mi proszę co wiecie na temat opryszczki w ciąży ?
Dziewczyny na kwietniówkach bardzo mnie nastraszyły , ze to moze być groźne dla Maluszka w brzuchu :(
Wiem , że opryszczka narządów płciowych jest groźna , ale taka na ustach też ? Co sądzicie ?

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #441012 przez megi23
hej czytam was na biezaco ale czasu brak na pisanie mam chwilueni bo ju7z glodomorra wstal i chce spagetti :P mialam cyrk z zalatwianiem teorii

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

w Mopsie zalatwilam wszystko decyzja 25 listopada to ja nie wyjade chyba od mamy oby do 1 niech juz S przyjezdza....

sprawdzalam terminy na necie i am na 12 jeszcze 2 miejsca jak nie to na 15 ...wczoraj mialam dosc wszystkiego i chcialam pierdzielnac tym wszystkim .. :( dzis lepiej i patrze optymistycznie chod boje sie jazdy ...3majcie sie cieplutko u nas dzis gorac po obiadku do parku na nozkach wedrujemy :lol:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #441026 przez sylka
Agi co do opryszczki to dokładnie nie wiem ale wywołuje ją tzn. te 2 rodzaje ten sam wirus tylko nie wiem czy się mutuje w zależności gdzie występuje. Najlepiej zapytaj swojeo gina. Uspokoi CIę i udzieli na 100% prawidłowej odpowiedzi ;)

Udanej zabawy i czekam na foto :D

Kpiłam dziś buciki... inne niż Wam pokazywałam Dałam 70 zł takie jak tu tylko kolor toffi :P abdiasz.pl/botki-damskie-balada-szary-p-219.html
Będą mi pasowały w sam raz do torebki

Agusiak mam nadzieję że uda się i kaski troche Wam wpadnie :)

MEgi bedzie dobrze zdasz :) Udanego spacerku ;)
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #441185 przez Agusiak
dobry wieczór :)

My już w domku ale nie chciało się wracać, oj nie chciało.

agi udanej zabawy na weselu :) Czekamy na relację no i przede wszystkim fotki :)
Mam nadzieję że Ami będzie grzeczniutka i ściągnie Cię przedwcześnie do domu.
Jeśli chodzi i opryszczkę w ciąży to pewności nie mam, najlepiej upewnić się u lekarza ale słyszałam że jak się małe dziecko, niemowlę zarazi to niedobrze :dry: Pamiętam jak syn szwagierki miał kilka miesięcy i teściowa miała zimno to nie mogła do nich przychodzić a jak ojciec mąż szwagierki je miał to chodził w maseczce ale nie wiem czy nie przesadzali troszkę chociaż nie mnie to oceniać.

megi uszy do góry wszystko będzie dobrze, egzamin zdarz i teraz już wszystko pójdzie gładko. Daj znać jak będziesz już miała wyznaczony termin żebyśmy mogły za Ciebie trzymać kciuki :)

Sylka butki bardzo ładne, chociaż mnie szczerze mówiąc tamte bardziej się podobały :P :P

A na działce było super. Pogoda piękna, ciepła i słoneczna chociaż momentami wiał dosyć mocny wiatr. Prawdziwa piękna jesień :)
Cały dzień praktycznie spędziliśmy na spacerkach po lesie połączonych z grzybobraniem bo jest tam kochane taki wysyp, babcia już zgromadziła zapasy dla całej rodzinki, dziś też sporo uzbieraliśmy a to jeszcze nie koniec bo moja kochana babuszka spędza w lesie niemal całe dnie ;)
Na obiadek zrobiliśmy grilka a Paulinka objadła się malinkami z ogródka, które sama zrywała z krzaczka i zjadała ze smakiem :)
Ech mogłabym tam mieszkać gdyby tylko praca jakaś tam była.

Jutro może wrzucę jakieś fotki :)

Miłego wieczorku.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #441238 przez sylka
Agusiak to fajnie spędziliśie dzień . Ja wyszłam na spacer z Kubą to po 30 min zaczęło lać i koniec spaceru.

Buciki wybrałam te bo całe w środku ocieplane a tamte były "gołe" i stwierdziałm że będa lepsze. A i kolorek też mi się spodobał ;) Kobieta zmienna jest szłam po inne a w ostatniej chwili weszłam do innego sklepu i kupiłam inne :silly:

12 lata 6 miesiąc temu #441262 przez Agusiak
sylka napisał:

Buciki wybrałam te bo całe w środku ocieplane a tamte były "gołe" i stwierdziałm że będa lepsze. :silly:

a to zmienia postać rzeczy :) też bym wybrała ocieplane bo w innych już byś raczej długo nie pochodziła bo będzie coraz zimniej :)
No i pochwal się Kubusiem bo dawno go nie widziałam a pewnie sporo urósł :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #441293 przez sylka
Agusiak przyznam sie bez bicia że ze zdjęciami jestem w tyle(oststnie zdj. mam zrobione w szpitalu jak już dobrze się czuł) Kuba co zobaczy aparat to zmyka i nie da sobie fajnego foto zrobić. Zresztą on ciągle w ruchu.
Dziś chowałam do pawlacza buty letnie i na chwilę wyszłam a ten pierun mały podstawił sobie taboret do drzwi wszedł na niego i otwierał górny zamek. Innego dnia wszedł u siebie w pokoju na 2 półkę od dołu i sobie siedział taki schylony ;) Nie wiem skąd mu takie pomysły przychodzą do głowy. Cwaniaczek kochany.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #441387 przez KAMI
dzień dobry
mamuśki bardzo prosimy o poświęcenie nam sekundy i zagłosowanie na fotkę Maksia
oczywiście liczymy, że będziemy mogli się zrewanżować

pl.lennylamb.com/user/show_photo/5413

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #441396 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka ale z Kubusia mały spryciarz :laugh: Jest przesłodki :) Na zdjęciach w szpitalu to biedulek taki ale widać że już z tych dni gdzie lepiej się czuł. Kubuś ma super sweterek na spacerku :ohmy: Szalenie mi się podoba :) Duży już z niego chłopczyk :)

A ja właśnie uporałam się ze stertą prasowania rzeczy młodej, bo miałam zaległe jedno pranie a przy tej biegunce w kilka dni uzbierało się drugie ale sytuacja już opanowana :)
Wczoraj przez cały dzień nie było w ogóle kupy a dziś była już taka dorosła, jak to mój T ją nazywa "baton" :P :laugh:
Także miejmy nadzieję że biegunka już za nami. Czytałam że tego typu jak młoda miała czyli bez wymiotów, bez gorączki i przy apetycie to są jak katar i muszą trochę potrwać, nawet do 10 dni. Dopiero po 10-14 dniach należy udać się do lekarza. Nie należy takiej biegunki niczym zatrzymywać bo organizm widocznie potrzebuje się z czegoś oczyścić i należy jedynie nawadniać i najlepiej podawać właśnie probiotyki odbudowujące florę w jelitkach :)

U nas od rana cały czas leje :(

agi jak po weselu?

Miłego dnia :)

Fotki :)

12 lata 6 miesiąc temu #441454 przez sylka
Czyli wszystko tak jak robiłaś :) w sprawie tej biegunki.

Ja dziś też mimo, że niedziela trochę popracowałam. Posegregowałam za małe ciuszki i buciki Kubusia. Powyciągałam wiekszę, cieplejsze :) Poukładałam od nowa wszystko w jego szafach.

Dziękuję za pochwałę sweterka- sprezentował go Kubusiowi moja siostra :)

Kubusiek teraz na spacerze zawsze zbiera liście i szyszki. Szyszkami później bawi się na boisku- rzuca i podbiega itd. :)

Paulinka ślicznie wygląda. Na zdj. wydaje się starsza i taka dorosła :) A te zdjęcie z Toba jest świetne :D
U nas pogoda ponura, nie pada ale wieje strasznie.

Zaraz zabieram sie za obiad bo zaplanowałam spaghetti.

12 lata 6 miesiąc temu #441478 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)

Ja tylko na moment ...

Agusiaczku zdjęcia jak zawsze rewelacyjne :) Paulinka jest boska , a Wasze wspólne zdjecie , tak jak napisała Sylka jest po prostu the best !!!
Super , ze wypad dod domku tak się udał . Widać , ze tak wypoczywasz i ładujesz akumulatory .

Sylka zdjecia Kuby też świetne :) I podobnie jak Paulinka wygląda na starszego :)
Butki bardzo fajne wybrałaś , mam nadzieję , ze będzie Ci się w nich wygodnie chodziło :)

Zdjecia z wesela wstawię jak tylko wrócę do domku . Chociaż szczerze nie wiem czy coś z tego wybiorę :P Było fajnie ,wytańczyłam się i wybawiłam , chociaz i sytuacje stresujące były :(
Nie wiem czy to wszystko się skumulowało , ale w nocy rozbolał mnie brzuch .Wracaliśmy po 3 do domku . A rano zauważyłam śluz z żywą krwią i pojechałam na wszelki wypadek do szpitala . Tym sposobem zostałam zatrzymana na obserwacji :( Dostaję leki i luteinę dopochwowo . Krwawienie się na szczęście skończyło, tylko ból brzucha pozostał . Miałam niedawno usg i wynika z niego , ze z Maleństwem wszystko dobrze :) Ma 4,5 cm , serduszko bije 169 razy na minutę , jest ruchliwe i śliczne . W ocenie i z pomiarów wygląda na troszkę straszą dzidzię , na ok 11 tydz z hakiem . Jutro czeka mnie kolejne badanie przez ordynatora i mam nadzieję , ze uproszę go , zeby mnie puścił do domku .
Tak strasznie tęsknie za Amelką :( Byli u Mnie w odwiedzinach i mój szogunek taki rozkoszny , nie chciała iść ode mnie i płakała , a ja apotem za nią :(

Na szczeście wczoraj przez cały dzień i praktycznie całą noc Mama świetnie sobie z nią poradziła :) Dziś Mężuś zostaje z dziewczynkami u mojej Mamci i jakoś to będzie . Ale serce mi się kraje i ryczeć co chwilę mi się chce :(

Jeszcze to zimno znowu ma więsze i już nie wiem czy to czasem nie znowu ten liszaj cholerny :( Jutro rano Mężuś jedzie z nią do lekarza .

Mam tu laptopa , wiec o ile internet będzie sie sprawował , o tyle bedę zaglądała :)

Miłego dnia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka