BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #442328 przez sylka
Agusiak ta szczepionka nie chroni przed ospą a jedynie łagodzi jej przebieg jeśli dziecko zachoruje.

Kuba dziś pił sobie sam ze zwykłego kubeczka i nawet nie narozlewał :) Zawsze ja mu go trzymałam a dzis sam chodził i pił zadowolony.

Szczęście to ma chyba Kuba P. śmiejke sie ze musi naczyc się nam skreślac totka ::lol:

Do ginki nie dzwoniłam bo cos dziś brzuch pobolewał i czekałam czy sięcoś rozkręci.

Agi z tym czekaniem na łazienkę to masz :silly: A jedzenie w szpitalu zaesze paskudne nie doprawione. Dobrze że możesz Ami wodywać bo w niektórych jest zakaz wprowadzania małych dzieci na oddział

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #442353 przez Agusiak
sylka napisał:

Agusiak ta szczepionka nie chroni przed ospą a jedynie łagodzi jej przebieg jeśli dziecko zachoruje.

to w takim razie wprowadzają ludzi w błąd bo reklama wyraźnie głosi o dzieciństwie BEZ ospy.
Na razie się nie orientowałam bo ale zapytam przy najbliższej wizycie lekarkę o to szczepienie.

A ja przeglądam na allu kombinezony dwuczęściowe na zimę, macie już może jakieś dla dzieciaczków?

"Szczepionka przeciw ospie daje nam 95 % gwarancji, że nie zachorujemy na ospę. U dzieci zaszczepionych do 30 miesiąca daje całe 100 % gwarancji. Szczepić mogą się zarówno osoby które nie przechodziły nigdy ospy jak i osoby które już chorowały w przeszłości. Szczepionka przeciw ospie chroni także przed zachorowaniem na półpasiec, który jest wywoływany przez ten sam wirus.
"
www.kobieta.pl/zdrowie/medycyna/zobacz/a...ionka-przeciw-ospie/

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #442486 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiaczku ja kombinezony też dopiero zaczęłam oglądać . Dopierow domku nad tym zasiądę na całego :P

Co do radzenia sobie moich dziewczyn , to radzą sobie doskonale :) Paulisia jest cudowna i wczuła sie w rolę Mamy :) Jest odpowiedzialna i dba o wszytsko . Np wczoraj Mężuś nie był na kąpieli Amelki , bo miał jazdy , których nie dało się przesunąć . Mama z Paulą kąpały Ami , potem to Paulinka ją karmiła i usypiała !!! Sama chciała i nie pozwoliła Babci nic robić , kazała jej odpocząć !!! Dumna jak paw była jak uspała Amelkę :) Fajne mam te córcie :)
Zaraz po szkole Paulinka mnie odwiedza , potem idzie do Babci na obiad o zadanko zrobić i znowu do mnie przychodzi :)

A jedzonko mi Mamcia przynosi :) Obiadki mam domowe , bo tych tutaj nie zjadłabym ani troszkę.

Właśnie czekam na Mamę i Amelkę :) Mój szogunek dzisiaj pięknie spała w nocy !!!! Mama podała jej na spaniu mleko o 1 i nie obudziła sie sama aż do 5:30!!!

Po niekapek Mamci pójdzie , o ile u Nas w ogóle będą !

Sylka oby Ci się rozkręciło i przyszła ta @ . I gratulacje dla Kuby za samodzielne picie z kubka . Kolejny etap rozwoju za Wami :) Kuba to ekspresowe dziecko :)

Ja już odliczam do jutra :) Dziś już po obchodzie , jutro kolejne badania i mam nadzieję , ze bez problemu mnie wypuszczą :)

Miłego poranka :)

12 lata 5 miesiąc temu #442487 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi jak tam u Ciebie? Był już obchód, wiesz coś więcej?

T jedzie dziś do jakiegoś wybitnego specjalisty ortopedy i chirurga do Jastrzębiej Góry.Nic mu nie pomogły te leki od lekarza a nie jest dobrze :(
Mam nadzieję że jakoś mu pomoże no i że to będzie coś co w ogóle da się wyleczyć.

Miłego dnia.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #442531 przez sylka
Agusiak zdrówka dla meża, oby ta wizyta pomogła.

Kombinezon juz mam dla Kuby. Spodnie z zeszłego roku są dobre. W zeszłym roku miałam dwa 1 na 12 mies z którego yrósł i na 18 mies. w któym kurtka była dobra a spodnie trochę za długie no i spodnie zostały i tylko kurtka musiała być dokupiona. Babcia zrobiła mu prezent i kupiła kurtkę :) 15 chyba będą kombinezony i fajne kurtki w Lidlu.

Zdrówka dla męża.

Agi mam nadzieję że ciebie wszystko ok :)

12 lata 5 miesiąc temu #442564 przez Agusiak
agi to super że dziewczynki sobie radzą i Paulinka taka pomocna :)
No i zaskakujące jest jak Ami pięknie śpi jak mamy nie ma :P Widać doszła do wniosku że nie ma sensu budzić się w nocy skoro mamusia nie przyjdzie, więc to może chęć spędzania z Tobą czasu nawet w nocy ją tak wybudza :P :blink:

Sylka czytałam właśnie że w Lidlu mają być ale wydaje mi się że duże rozmiary ale mogłam coś źle spojrzeć.
Jak w sklepach będę kosmiczne ceny to zastanowię się nad tymi dwoma:
allegro.pl/kombinezon-ok-92-zimowy-na-fu...tke-i2669083181.html

allegro.pl/szaro-granatowy-kombinezon-dw...-92-i2698845996.html

Fajnie że Kubuś na chłodne dni już wyposażony i macie problem z głowy :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #442570 przez sylka
Agusiak 92 to raczej za duży dla PAulinki będzie :) Ile ma wzrostu?

12 lata 5 miesiąc temu #442577 przez Agusiak
wiesz co właśnie ja mam z nią problem bo mamy kombinezon z zeszłego roku jednoczęściowy 86 i jest teraz taki akurat a do zimy może już być mały, a kurtki mamy na 92 to są takie fajne a 86 mają za krótkie rękawy, za to spodnie 92 raczej będą za długie i trzeba będzie podwijać bo Linka ma jakieś nóżki krótkie chyba :P Dlatego boje się zamawiać przez neta i wolałabym kupić w sklepie i przymierzyć.

12 lata 5 miesiąc temu #442590 przez sylka
Mam mi mówiła że z wymiarów jakie podałam to musiała Kubie kupić kurtkę na 3 latka :P Zobaczymy jak przyjdzie paczka jak ta kurteczka wygląda :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #442623 przez Agusiak
no właśnie to tak jest że co firma to inna rozmiarówka.

Właśnie przeglądam gazetkę z Lidla i te kombinezony fajne ale spodnie mi nie odpowiadają, bo są tylko na szelkach a ja chcę żeby miały też plecy tak jak te z tych linków :)

a jutro T ma wolne w pracy więc jedziemy na te badania tarczycy wizyta 17tego to mam nadzieję że będą już wyniki.

12 lata 5 miesiąc temu #442853 przez Kozłowska
Witam
Agi szybkiego powrotu do domciu :kiss:
Sylka jaki Kubuś samodzielny :cheer: gratki

Co do kombinezonów to ja oglądam na 92/98 86 jest za mały i to bardzooo mój wielkolud jest ubity i w ogóle duży jak na swój wiek pewnie spodnie też będą za długie szukam takich ze ściągaczem lub sąsiadka szwaczka nam skróci jak się uśmiechnę :silly:

Ojjj to se popisałam mój bąbel właśnie przyszedł do mnie :blink: Odezwę się wieczorkiem :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #442914 przez sylka
U Kuby spodnie są dobre 86 czyli te z zeszłego roku a Kurtka musi byc na 92 lub duże 86. Jesienną mamy 86 a wymiary ma jak niektóre 92. Wiec w sumie zależy to od firmy i trzeba mierzyć lub kupować oddzielnie jak dziecko nie wymiarowe :)

12 lata 5 miesiąc temu #442917 przez agi-p
Aguś i jak Mężuś ? Był już u tego ortopedy ? Czego się dowiedział ?

Fajny ten kombinezon z pierwszego linku . Dałam w obserwowane i szukam dalej . Też chcę 2 częściowy , ale widzę , ze większy wybór jest w 1 częściowych .

Ja dziś mam taki zamulasty dzień , ze oszaleję . Non stop śpię , a dalej czuję się jakby mnie tramwaj rozjechał .
Byłam nawet u pielęgniarek zmierzyć ciśnienie . Powiedziały , ze mogę się tak czuć od tych leków , które dostałam , bo mam ich dużą dawkę zleconą ! Normalnie mnie tu wykończyć chyba chcą . Czuję się tragicznie !!!

12 lata 5 miesiąc temu #442920 przez sylka
Agi też tak się czułam po lekach jak lezałam na podtrzymaniu. NAjgorzej jak póxniej ręce mi dygały lekko od nich!!

12 lata 5 miesiąc temu #443063 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi trzymaj się tam jakoś dzielnie bidulko Ty nasza. Pomyśl że jutro już wychodzisz do domku :)

Sylka Kochana widziałam właśnie połączenie od Ciebie ale kąpaliśmy Paulinkę i nie słyszałam i chciałam nawet oddzwonić ale nie miałabym z czego bo skończyła mi się karta :( Już miałam lecieć po domowy ale przyszedł sms. Szkoda że nie odebrałam bo porozmawiałabym sobie z Kubusiem :lol: :lol:

No więc mąż był u lekarza i niby na szczęście nie jest to nic poważnego a jedynie być może jakiś lekki stan zapalny i był ucisk na mięsień ale będzie wiadomo dopiero jutro bo okaże się czy zastrzyk działa. Jeśli nie pomoże to musi przyjechać ponownie. Ma też zalecone różne ćwiczenia.

Udanego wieczorku :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka