BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 6 miesiąc temu #439949 przez sylka
Upatrzyłam w Boti :) a foto wyszperałam w necie bo w katalog nie ma wielu par które widziałam w sklepie. Teraz mają wyprzedaże i te moje są przecenione z 89 zł na 59 :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #439988 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agusiaczku jednak Lince znowu się pogorszyło ? Idź na wszelki wypadek do lekarza . A te kropelki to na receptę ?
Oj tak dzieciaczki juz mądre i przyzwyczajone do pewnych rytuałów ...u Nas Ami tez lubi powtrzalność i jak coś jest inaczej to sie denerwuje . A jak Tatuś jest w pracy , to tez stale na fotkę poazuje i mówi Tatoooo :)
Kurcze zdjecie mi się nie chce otworzyć , ale pewnie temu , ze z telefonu korzystam . Jutro spróbuję je podejrzeć :)

Sylka juz butki upatrzyłaś ??? Oj musze się też rozejrzeć ...tylko kiedy :P A u Nas chyba nie ma tego sklepu :( A z tego co na szybko patrzyłąm po sklepach , to nie ma pary poniżej 100zł , oczywiście nie wspominając o butkach ze skóry :(

My jesteśmy u Mamci , cukry mi leca strasznie w dół . Ale dziś wyczytałam , zę w 1 trymestrze to sie zdarza niestety . Internet mam tylko w tel Paulinki , a nie lubie tak z niego korzystać . Jutro kupię kartę i podłącze do lapka .

Spokojnej nocy :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #439994 przez Agusiak
agi oby było tak jak piszą z tymi cukrami i żeby tylko po pierwszym trymestrze minęło bo w przeciwnym razie lekko nie będzie :(
Ale najważniejsze że teraz jesteś u mamy i że się Tobą zaopiekuje w razie potrzeby :)

Kochana te kropelki są bez recepty. Zobaczę jak będzie sytuacja wyglądała jutro i czy pójdziemy do lekarza czy nie. Na szczęście nie jest tak że ma ta biegunkę cały czas, dziś była tylko jedna, no a jeśli to jelitówka to kilka dni pewnie potrwa. Gorączki nie ma a apetyt jest więc mam lekki mętlik w głowie od czego to może być :S

Tobie także spokojnej nocki :)

A wiecie w Kaufland są teraz rewelacyjne rzeczy z czasów PRL-u :lol: :lol:
Rodzice tam dziś nakupowali trochę rzeczy, Paulinka zarobiła kilka płyt z bajkami takimi jak Krecik, Wilk i Zając, Zaczarowany Ołówek a ja taką koszulkę, hehe :laugh:
www.kaufland.pl/Home/01_Aktualna_Oferta/...anzowy/index.jsp#top

W Lidlu też są fajnie rzeczy dla maluszków
www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-999D1652-32....htm?offerdate=30315
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #440041 przez agi-p
Aguś faktycznie moze nie ma co lecieć do lekarza . Skoro tylko jedna kupka dzisiaj , to chyba najzwyczajniej kończy sie Lince ta jelitówka .A w przychodni to same wirusy i tylko jakieś powikłania mogą sie wdać . Najważniejsze , ze apetyt Pauluni powrócił i humorek :) Nic tak nie cieszy :)
A skoro te kropelki takie skuteczne to też kupię . Niech sa w domku na wszelki wypadek , bo teraz chorobowy sezon w pełni .

Ale fajnie , ze rodzice tak o Was na zakupach pomyśleli :) Kochani :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #440049 przez sylka
Agi to jesienne butki do latania na teraz i nie skórzane :P Przeważnie kupuję skórzane, bo sa nie do zdarcia ale teraz te mi się spodobały i cena kusząca :)
Dobrze że jesteś mamy. Trzeba teraz uważać na cukier i mam pod ręką to trochę odpoczniesz.

PAulinka ma swoje rytuały :) Słodka :D
Kubusiek zawsze po kąpieli daje bzi tacie i mi a później maszeruje do łóżeczka, włącza muzykę z karuzeli. Kładzie się a jak założe szczebelki robi mi papa i słodko się uśmiecha.
Z rana przychodzi do mnie do pokoj daje buzi i ładuje się obok mnie i troch e powygłupiamy sięi zasypia na jakieś 30 min, później wstaje i biegnie do kuchni krzycząc am. Otwiera lodówkę i musze wstać :D

Jeśli chodzi o Probiotyk w kropelkach to ja mam S-botic, mogą go przyjmować zarówno dzieci jaki i dorośli. Teraz dawałam Kubie w czasie brania antybiotyku i po nim i sama przyjmowałam. Kupki już mały ma normalne :) www.cefarm24.pl/19851,s-biotic-krople-dl...doroslych-10-ml.html

Kiedyś podawałam też dicoflor w kapsułkach i Lacadofil (proszek z kapsłek dla dzieci) w czasie gdy Kubuś miał brzydkie kupy- z zalecenia lekarza.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #440053 przez Agusiak
u nas przed chwilą dosłownie w sekundzie rozpadało się okropnie i wieje masakrycznie aż mi się Paulinka przebudziła. Wiecie tu u nas jak ja to nazywam "na dachu" jak zacznie walić w te okna dachowe to strasznie głośny szum jest i np teraz to ledwo TV słyszę :angry:

W ogóle to teraz tyle fajnych promocji jest wszędzie i świetnych rzeczy dla dzieciaczków i w ogóle, np w Biedronce będę akcesoria do picia i jedzenie dla dzieci, po 7 zł sztuka. Tyle superowych rzeczy wszędzie tylko kasy brak :S

Sylka fajny też ten S- botic i o ile tańszy i mniej kropel na dobę trzeba. Muszę się w niego zaopatrzyć dla siebie bo przeczytałam że pomaga przy zaparciach.
Dicoflor też jest dla dzieci i dorosłych.

12 lata 6 miesiąc temu #440059 przez sylka
Agusiak dobrze powiedziane :)

12 lata 6 miesiąc temu #440062 przez sylka
Agusiak napisał:

Te kropelki, bo kapsułki to chyba oddzielnie dla dzieci oddzielnie dla dorosłych a nie że w 1 opakowaniu?

12 lata 6 miesiąc temu #440066 przez Agusiak
sylka napisał:

Agusiak napisał:

Te kropelki, bo kapsułki to chyba oddzielnie dla dzieci oddzielnie dla dorosłych a nie że w 1 opakowaniu?

tak tak, chodzi mi o kropelki :)
www.doz.pl/apteka/p55855-Dicoflor_krople...mowlat_i_dzieci_5_ml

12 lata 6 miesiąc temu #440069 przez sylka
O widzisz nie wiedziałam :) Ale patrze mniejszą o połowe maja pojemność. S-boticu nie trzeba trzymać w lodówce :)

12 lata 6 miesiąc temu #440114 przez Agusiak
dzień dobry :)

Miłego dnia :)

Nas dziś czeka wizyta w MOPSie :angry:

12 lata 6 miesiąc temu #440118 przez sylka
Dobry :)

Kuba wlasnie wcina sniadanko a ja planuje dzien.

Agusiak jak Paulinka?

12 lata 6 miesiąc temu #440154 przez Agusiak
na razie cisza ale jak tylko słyszę bąka to zamieram :S :blink: :P
Ok 14 podam jej kropelki. A tak poza tym to wszystko w porządku, kanapki na śniadanie nie chciała ale zjadła płatki na sucho a wcześniej mleko.

Smacznego śniadanka dla Kubusia :)

12 lata 6 miesiąc temu #440453 przez agi-p
Hej Kochane :)

Sylka ja w tym sezonie chyba kupię butki nie skórzane . Jak uda mi sie kupić w podobnej cenie do tej , którą podałas , to nie będzie mi szkoda jak wytrzymają jeden sezon . A w tym roku to i tak musze kupić na płaskim .

Agusiaczku powodzenia w Mops'ie . Ja ostatnio miałam batalię z tymi dokumentami :P
A jak dziś Paulinka się miewa ?

U Nas całą noc padało i grzmiało . Normalnie spać sie nie dało . Ami budziła się cały czas . Dziś zresztą w dzień też jest jakaś biedna . Marudna i chyba ma gorączkę . Ma te cholerne zimno na ustach i w kąciku :( Az 3 duże zmiany :( I do tego jeszcze ząbki jej dają popalić :( Idę z Nią w poniedziałek do lekarza . Musi dostać jakieś witaminy . Tylko od Wit C ma wysypkę , CebionuMulti też nie może , wiec musimy dopasowac coś innego .

A dzisiaj czuję się dużo lepiej :) Nic nie robię , odpoczywam i gdyby nie to zimno na ustach i osłabienie , to byłoby bajkowo :)

Miłego popołudnia :)

12 lata 6 miesiąc temu #440562 przez agi-p
Moja Amelka bawiła sie chyba dziś w psa lub jaskiniowca :P Siedziała na nocniczku , nagle wstała , uciekła do drugiego pokoju i ...... zrobiłą kupę na dywan :P hahahha :) Szalona moja . Myślałam , ze padne jak to zobaczyłam :P Nie wiem co jej odbiło , ale na szczęście kupka normalna , nie wodnista :P

A Kochane nie wiem czy czytałyście , ale na czerwcówkach Kasia podała fajnego linka

apps.facebook.com/paczkomaty_kuchnia/

Wystarczy polubić stronę , zagłosować i dostaje sie paczkę z Winiary do odebrania w paczkomacie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka