BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #538375 przez sylka
Agus ja też bo 24 maja wkładkę 15,5 cm czyli będzie ok :)

A propo książek 1 i 3 cz na pdf mam z wydawnictwa a 2 o której mówiś Aguś że się tyci rózni jest przez kogoś tłumaczona stad moze ta róznica. Ale jak zerknęłam na tłumaczenie z wydawnictwa ma 444 str. MOże treśc ta sama tylko róznica w wukładzie i wielkości czcionki w wersji drukowanej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #538471 przez agi-p
No ksiażka jest rewelacyjna ...płonę czytając . Tylko kurcze Wy już po 3 tomy siegacie , a ja nie mam kiedy :( Dopiero jestem na 300 str :( Ami mnie odrywa non stop , lub Paula i wkurzam sie hahaha :)

Sylka my na kolację miałyśmy parówki w cieście :)
A z tym euthyroxem też mam to utrapienie :( Ale juz sie wycwaniłam i łykam go albo w nocy jak wstaję po mleko dla Amy , albo zaraz po przebudzeniu :)

Agus ooo widzisz . Dobry pomysł mi dałaś z tym jeżdżeniem na weekendy do domu . Ż e ja na to nie wpadałam :) Wilk bedzie syty i owca cała :) Dzięki :)

Uciekam położyć Amisie :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #538483 przez sylka
Agi ksiażki fajowe wszystkie 3 cześci :) Szybko je przeczytałam najczęsciej jak Kuba wieczorem szedł spać albo w ciągu dnia zerkałam gdy się sam grzecznie bawił :) Teraz kończę czytać kolejna o podobnej tematyce :P

Kupiłam właśnie produkty do wykonania tortu dla Kubusia :D Już nie mogę doczekać się aż zaczne go robić i jak wyjdzie. Oby nie klapa :ohmy: ;)

Z tymi wypadami weekendowymi do domku super sprawa :D

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #538509 przez megi23
witajcie :D
Sylka super ze poszlas z Kubusiem mam nadzieje ze wszystko sie unormuje i bedzie ok ja tez jak pojade do mamci to mam latania po lekarzach , ortopeda i okulista kontrol Tymek i dentysta hmm moze do ortodontki go swojeje wezme jak bede szla z soba i ja dentysta :) iii mega zakupy haha :lol:

Agi wspolczuje tych skokow ale jeszcze troszke i Majcia bedzie z wami
Agus Linka pomocnica haha mysmy wczoraj popoludniu tez wyszli maly tarzal sie w sniegu rzucal kulkami w psa sasiadow bawil sie z nim a S sciagal snieg z wyzszego balkonu by nie bylo nieszczescia jak zamarznie

laski juz wiem czemu mi wilgosc wychodzi tesc na wakacje ocieplil strych ale S powiedzial, ze jak pojedziemy do mamci to sie z nim rozprawi i pomaluje pokoj na nowo

a apropo butow z befado mamy 22 a tak 23 udalo mi sie w Stalowej sklep Bartka znalezc i elefanten ii befado ostatnio ale i tak u mamci bede kupowac :D

aaa z dobrych wiadomosci to chrzestnego Tymcia zona wcozraj o 15 urodzila chlopczyka - Szymon jest wazyl 3640 i ma 56 cm tylko cyci nie chce ssac ... i miala cesarke od poneidzialku lezala bo bylo juz po terminie .. grunt ze sie doczekali bo do konca nie wiedzieli co bedzie :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #538555 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Ja tak na szybkiego i wracam do łóżka,bo niestety też się rozłożyłam :( Jedynie Hania jeszcze się trzyma,ale nie łudzę się,że ją to ominie :( Tym bardziej,że siedzi w domu,nie wychodzi na dwór,bo z kim? Babcia jakoś nie wpadła na ten pomysł. Jakby chciała to by wyszła,bo nie raz była z Hanulą na spacerze,ja nie będę się prosić.

Sylka,pomysł super,myślę,że mąż będzie wniebowzięty :)

Jeśli mogę prosić o książeczkę to byłabym bardzo szczęśliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agi,dasz radę :) Dzielna jesteś,podziwiam Cię :) A 12 tyg. to już całkiem niedużo :)

Powrót na weekendy do domu to super sprawa. Pobędziesz u siebie,nacieszycie się z mężem sobą,co nieco ogarniesz,a potem wracasz do mamy.

Agusia,Hanula zawsze ciągnie wiaderko na dwór. Michu z resztą też lubi się bawić w śniegu jak w piasku. Buduje babki,zamki itp. Bawi się też w odśnieżanie :)

Michałek niestety nie dotarł na przedstawienie dla dziadków :( Miał iść,w przedszkolu bez problemu się zgodzili,ale akurat mu skoczyła temperatura,nie dużo,ale bałam się,że się jeszcze podniesie :( Dostał Nurofen,temp. spadła,ale już go nie wysłałam do przedszkola. Dziadkowie przyjechali do domu,Michałek dał laurki powiedział wierszyk,który miał mówić w przedszkolu i ok :) Ale powiem Wam,że było mi baaardzo przykro,że go to ominęło :( Michu też był trochę smutny,ale niedługo,bo zaraz przyjechali moi rodzice i się rozbawił :) A od rana wszystko już było ok. Temperatury nie było,ewentualnie 37st. Miał lepszy humor,bawił się,wariował... Bo wtorek to niemal cały przespał. Pierwszy raz w życiu. Po tym wiedzieliśmy,że to nie jest tylko zwykłe przeziębienie,a coś więcej.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #538677 przez Agusiak
Sylka może masz rację z tymi książkami, nie wpadłam na to że może być nieco inna czcionka na pdf i inny rozstaw stron :blush: ale mam nadzieję że zawierają wszystko to samo bo trzecią część będę czytać na kompie bo nie doczekam się na książkę z biblioteki, chociaż tak bardzo lubię przewracać kartki :P :P

megi to już znacie przynajmniej powód tej wilgoci na ścianach. Oby mąż skutecznie się z nią uporał bo o grzyba nie trudno. Super że Tymek tak się na dworze wybawił :)

Gosia zdrówka dla Ciebie i Miśka :) :)
Szkoda że nie mógł pójść do przedszkola ale zdrowie najważniejsze a za rok to sobie odbije :laugh:

Zaraz podeślę Ci maila z książkami od Sylki :)
Poszło, spr pocztę i miłego czytania :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #538725 przez sylka
Agusiak już wcześniej wysłałam Gosi ksiażki :) zapomniaąłm napisać ale fajnie że tez podesłałaś :D

Gosiu zdrówka dla Was :)

Megi a ocieplony macie cały domek i wszystko z dachem oki, bo czasem moze coś zaciekać,bo teść coś niedokładnie zrobił. Zimna mokra ściana gdzieś i róznica temp. robią swoje. Czasem też w pomieszczeniu za duzy jest współczynnik wilgoci bo brak odpowiedniej cyrkulacji powietrza i to też powoduje wychodzenie pleśni mimo np. ocieplonego budynku.

Kuba na obiadek wciągnął cała miseczkę spaghetti i teraz je 2 :D W szoku jestem jaka teraz głodomorra z niego. Przepościł się przez jakiś czas a teraz nadrabia i daje mamie powód do zadowolenia. Mleko krowie litrami pije. Jak tylko zobaczy w zakupach to od raz niesie by mu dać albo stoi przy lodówce i pokazuje z echce a zapytany odpowiada aha :silly: Fajnie że mu smakuje a i z brzuszkiem ok i nie ma rewolucji po nim.

Agi podeślę Ci wieczorem część zdj. ubranek po Mai i ceny :) Czekam aż szwagrierka mi je wrZuci na pocztę.

11 lata 10 miesiąc temu #538961 przez agi-p
Sylka to juz wcale Kuba nie pije MM ???
Super :) Będę czekała na fotki ubranek :) Dzięki za pamięć :)
No i apetyt Kubulkowi wrócił :) Ma spust chłopak :)

Mama była w bibliotece i niestety "50 twarzy Greya " i reszta to teraz hit nr 1 . Nie ma , wszystko wypożyczona , i mało tego w kolejce czeka 15 babeczek na wypożyczenie !!!! można sie zapisywać !!!! Ja chyba sobie kupię na all , bo się nie doczekam . A na kompie nie lubię czytać . Oczywiscie czytam jak najęta , ale oczy mnie szczypią trochę i jestem uwiązana do lapka odbierając Pauli szanse na korzystanie z niego :P

Gosiu dużo zdrówka ... mam nadzieję , ze szybko Ci przejdzie :)
Szkoda , ze nie udało sie Michałkowi dotrzeć na uroczystość do przedszkola , ale grunt , ze dziadkowie przyjechali i miło spędzili razem czas :)

Megi oby udało sie uporać z ta wilgocią .
I super , ze Tymkowi zabawa na śniegu tak się podobała :)
Gratulacje dla Chrzestnego Tymka :) Dorodnego synka mają :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #538985 przez sylka
Agi Kuba pije MM po kolacji przed kapielą tak 260-300 ml. Zamierzam mu je nadal podawać ze wzgl. na witaminy i żelazo w składzie bo jest bardziej odzywcze niż krowie ale skoro i krowie lubi to niech je pije w ciągu dnia :D

Szał ale rzut na książkę :D Agi zerknij na str. Empiku mają tańsze ksiazki i rózne promocje. Książki na str. sa tańsza niż w salonie.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #539076 przez Agusiak
Sylka a Ty podgrzewasz to mleko czy dajesz prosto z kartonu? Też muszę spróbować dać młodej zwykłe mleczko :)

agi te książki to chyba najtaniej jednak na allegro. Ja chyba zamówię sobie tą trzecią część bo jakoś nie potrafię się skupić czytając na kompie.

Kupiliśmy Lince paputki ale nie z Befado bo w jej rozmiarze były nieciekawe, więc kupiliśmy z Bartka o takie

Zaraz idziemy się kąpać więc zajrzę jeszcze później.
A i byliśmy jeszcze w sklepie ZARA, matko jakie tam są zarąbiste ubranka i buty dla maluszków a teraz są fajne obniżki :)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #539082 przez Agusiak
T właśnie zamówił mi 3 cz Greya na allegro :lol: :lol: :lol: :lol: JUPI :lol: :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #539121 przez sylka
Agusiak jeśli mam UHT to tylko podgrzewam w mikrofali jesli swieże pasteryzowane to gotuję. Najczęsciej jest to UHT podgrzane bo gotowanie i studzenie to za długo dla mojego niecierpliwca :P

11 lata 10 miesiąc temu #539318 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agusiak ale Ci fajnie :) Będziesz miała swoją książkę :)
Paputki Linki fajne , ale ich cena pewnie równie ciekawa :P

Co do mleka krowiego , to Ami też je pije od dawna . Zawsze z płatkami , lub jak jeszcze piłą to z kakao . I też w mikrofali je podgrzewam tylko .
No i grysik i budyń robię jej na mleku kartonowym .

Kurcze Ami po kąpieli nadal wypija 120 ml MM tylko . Potem ok 1 w nocy ponownie 120 ml .
Więcej po kąpieli nie chce .Już kilka razy próbowałam , to zawsze zostawia . Ale może temu , ze naprawdę dużo innych rzeczy zjada .
Ostatnio po 18-stej robię jej kolację , zjada ładnie i mleko po kąpieli dostaje .

Nic zmykam do lektury :)
Spokojnej nocy :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #539332 przez Agusiak
agi powiem Ci że ja nawet na Bartki nie patrzyłam bo bałam się ceny hehe, a u nas befado to w sklepach Bartek są ale sprzedawczyni nam je zaproponowała a kosztowały niecałe 37 zł więc nie tak źle. Niektóre z befado też były po tyle.

Kurcze ja na moją książkę będę musiała pewnie do poniedziałku lub wtorku czekać więc teraz odpoczywam od Greya :P :P który nie powiem, ale jest czasopochłaniaczem haha.

A i moja nastoletnia sąsiadka zajęła się pracą w Oriflame więc mam szybki dostęp do kosmetyków,haha, dziś przyniosła nam pierwsze zamówienie, a mieszka w domu naprzeciwko więc ma niedaleko :blink:

Miłego wieczorku :)

11 lata 10 miesiąc temu #539511 przez agi-p
Dzień dobry :)

Aguś to faktycznie cena za paputki normalna . Myślałam ,że jak w Bartku to droższe od Befado .

Czyli weekend masz wolny od czytania :P Ja kończę 1 część i juz jestem zła , że się kończy :P Ale mam jeszcze 2 części :P
Tylko oczy mam już tak obciążone ... okulary w domu zostały :(

Ja mam ciocię w Oriflame . Też mam stały dostęp i nawet zniżki jakieś . Ale nie przepadam za tymi kosmetykami . Kupuję sporadycznie , wolę z Avonu . Ale każdemu co innego pasuje .

Nic zmykam do Greya :)

Miłego poranka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka