BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 11 miesiąc temu #536079 przez sylka
Megi Grey poszedł :) Kuba też lubi grać w kręgle. Otstnio ma faze na budowanie zamochodów z klocków. Siada i wymysla pojazdy jeźdzace :) swietnie wyglądają te konstrukcje. Nie pomagam mu sam buduje podwozie z kołami i na nim układa resztę klocków :lol:

Agusiak czytaj czytaj :) Ja zaczęłam właśnie inna ponoć też dobą 3 oblicza pożądania :blink:

Gosiu zdrówka dla Michałka :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #536100 przez megi23
thx wlasnie czytam :D

11 lata 11 miesiąc temu #536110 przez sylka
Nie ma za co :D

Książa w/w ciekawie się zapowiada :P

11 lata 11 miesiąc temu #536247 przez agi-p
Dzień dobry :)

Gosiu mam nadzieję , ze gorączka u Michałka to jednorazowy incydent . Oj pewnie nie odbieraj mu środowej frajdy :) :) :)

Mojej Pauli niestety się pogorszyło :( Tzn nie gorączkuje , ale kaszel ma gorszy . I sama nie wiem , czy leczyć ja tym co mam w domu , czy iść do lekarza . Tylko boję się , ze w przychodni złapie coś gorszego , bo teraz poczekalnie pełne chorych .

Agusiu czyli dzień babci i dziadka bardzo udany skoro jeszcze wieczorem trwał :)

U Nas szybko poszło :P Moja Mamcia tutaj z nami , a oprócz niej tylko do mojej babci z Paulą poszłyśmy na chwilę .
Rodzice Męża raz , ze mają w dupie takie okazje , a dwa , ze nie jesteśmy na miejscu teraz .
A reszcie Linuś złożyła telefoniczne zyczenia .

Megi to się nasiedziałaś w przychodni , byle znowu nie zaatakował Cię jakiś wirus .
Ile Tymek czasu już antybiotyk bierze ?
Kręgle fajna sprawa , ale jeszcze lepsze takie zabawy rodzinne we trójkę :) Frajda dziecka jest wtedy bezcenna :)

Sylka czyli Kuba coraz bardziej samodzielny w każdej dziedzinie :) :) :) Nie ma sobie równych :)

Ja dziś Kochane pospałam jak chyba nigdy , a przynajmniej na bank najlepiej od czasu jak Amula jest z Nami :P
Tylko raz na mleko się obudziła , raz pokwękała troszkę i obudziłyśmy sie o 6:40!!!!!
Szkoda , ze Ami tak nie ma codziennie :P

Nic popijam kawkę i patrzę na małą głodomorrę , która wcian płatki na sucho :)

A i powiem Wam , ze to uczulenie to jednak po czekoladzie . Teraz w jej diecie nie ma jej ani grama :( Już 3 razy sie przekonałam i to na bank to . Ostatnio przez tydzień nie jadła nic z kakao ... parę dni temu zjadła serek czekoladowy i znowu czerwone placki na nogach i kaszka na brzuszku .

Miłego dnia :)

11 lata 11 miesiąc temu #536291 przez Agusiak
dzień dobry :)

Gosia zdrówka dla Michałka :)

agi oby Pauli przeszło i poczuła się lepiej :)
no i pochwal się wózkiem :)

Miałam jeszcze tyle napisać ale jakoś już mi wyleciało :huh:

idę na kawkę może po niej mi się nieco rozjaśni :blink:

Miłego dnia :)

11 lata 11 miesiąc temu #536307 przez sylka
Agi no widzisz a jednak czekolada :( ale z 2 str może i lepiej zabki beda zdrowsze :P

Wózeczek pokaż :) i Zdrówka dla Pauli.

Kubie chyba na nowo wraca apetyt :D

11 lata 11 miesiąc temu #536319 przez agi-p
Agus wózeczek wiesz jak wygląda :P

A teraz nawet nie mam jak Wam go pokazać w realu , bo w domu nie jestem :P

Sylka super , ze apetyt Kubusiowi wraca :)

11 lata 11 miesiąc temu #536519 przez Gosia_Krupa
Witajcie!

Niestety Micha trzyma gorączka :( Tzn. odchodzi,wraca,potem znowu jest ok... Byliśmy dzisiaj u lekarza. Jest osłuchowo czysty,lekko ma tylko gardło zaczerwienione,kaszel ma taki mały,ale odkrztusza,więc syrop wykrztuśny i jeszcze kilka specyfików. Trochę zostawiliśmy w aptece kasiory :( Lekarka powiedział,że mogę Michałka wysłać jutro do przedszkola na godzinę,żeby mógł wziąć udział w przedstawieniu dla dziadków,teraz tylko się zastanawiam czy w przedszkolu się na to zgodzą. Póki co walczymy z tą gorączką. Powiedzcie mi co ile mogę podawać syrop na gorączkę,jeżeli podaję naprzemiennie Nurofen i Paracetamol? Co 3-4godz.?

Agi,oby Pauli jak najszybciej przeszło.
A jaki ten wózeczek w końcu kupiłaś?

Agusiak,super że dziadkowy rajd udany :)

Sylka,Kubuś zadziwia mnie :) Jest wspaniały,pomysłowy i w ogóle :) Kochany :)

Hanula znalazła wczoraj pudełko z tutkami do papierosów(bo dziadek sam sobie nabija),zerwała się,biegiem do dziadka i krzyczy:"dziadek,nie pal!!!" Że sobie złożyła w całość :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #536550 przez sylka
Gosiu jak podajesz na przemian Paracetamol i Nuurofen (lub coś innego na ibuprofenie) to możesz podawać co 3 godz. Zdrówka oby gardełko nie bolało bo to najgorsze.

Zrobiłam dziś na obiad polki.pl/kuchnia_nowosci_artykul,10031005.html I polecam fajne w smaku i Kuba wcina jak oszalały. Jeszcze trochę i zniknie z talerza pół piersi z kurczaka. Kuba uwielbia wszystko co jest dobrze doprawione, chyba ma to po mamusi :silly: bo i w ciązy sobie ziół i przypraw nie żałowałam :lol:

Hania mnie co raz zaskakuje swoim słownictwem. Jak ona pięknie mówi. Zdolna dziewczynka. Zazdraszczam ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #536634 przez agi-p
Gosiu oto Nasz wózek allegro.pl/espiro-gtx-2012-wozek-3w1-woz...ppy-i2964448101.html FIOLETOWY :)

Gosiu wątpię , ze w przedszkolu sie zgodzą na takie rozwiązanie . Chociaż może zrobią wyjątek .Boje sie tylko , ze teraz w czasie epidemii tej grypy nie będą chcieli ryzykować .

Ja paracetamol i nurofen jak Ami miała po 40 stopni podawałam równocześnie . Syrop i czopek .
Ale ogólnie podaje się w odstępach 3 godzinnych jak jest potrzeba .

No Hańcia jest bezbłędna :) Po takim przekazie to dziadek fajki powinien rzucić :P

Sylka a któego kurczaczka robiłaś ??? Wygląda apetycznie :) Fajnie , ze Kubulek ma taki wyrafinowany smak i lubi różności :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #536653 przez sylka
agi-p napisał:

Sylka a któego kurczaczka robiłaś ??? Wygląda apetycznie :) Fajnie , ze Kubulek ma taki wyrafinowany smak i lubi różności :)

W ziołach z cytrynową nutą. Dopiero zauważyłam że sa tam 2 smaki :) Musze ten 2 wypróbować.

Kobietki macie jakiś dobry przepis na obiad z ciastem francuskim, bo chodzi za ma zrobienie czegoś z nim :silly:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

11 lata 11 miesiąc temu #536972 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gosiu to dużo zdrówka dla Michałka i niech gorączka idzie precz!

Ale Sylka wiesz co, zauważyłam że książka nie zgadza się nieco z wersją pdf :dry:
czytam książkę ale nie miałam jej akurat pod ręką i chciałam poczytać dalej na kompie a tam na stronie na której skończyłam jest zupełnie coś innego. I długo nie mogłam się połapać, tak jakby sporo brakowało w tej wersji pdf :unsure:

Miłego wieczorku :)

11 lata 11 miesiąc temu #536985 przez sylka
Witajcie :)

Agusiak nie mam porównania wiec nie pomogę.

Zrobiłam dziś wieczorem na kolacje ciastka francuskie z czekoladą. Mmmm... najadłam się :D Moi mężczyźni też wniebowzięci :)

11 lata 11 miesiąc temu #537022 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

A na tego kurczaczka to ma ochotę :) Szczególnie tego w cytrynce :) Jutro poszukam :)
Z przepisem nie pomogę . Szczerze , to nie robiłam nic z ciasta fr :( A bardzo lubię takie specjały :P
I jeszcze tak mnie tu kusisz tymi ciastkami z czekoladą ... mniam :)

Meżuś dziś przyjechał i aż mi sie smutno zrobiło jak wracał do domku :(

Majusia dzisiaj tak mi się naciąga i kopie , ze latam do wc co chwilę :P Ale uwielbiam te kopniaczki :)

Miłego wieczorku :kiss: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #537274 przez agi-p
Dzień dobry :)

Mi dziś potrzebna od rana kawka ... i to wielki kubek :P Ami dziś nie miała już tak dobrej nocy jak wczoraj :P No ale przecież juz mnie do tego przyzwyczaiła :P

Za oknem biało i jeszcze raz biało . Zimę mamy na całego ... może ten brak słońca działa na mnie troszkę przygnębiająco ? Hmmm ... na pewno :P

Miłego poranka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka