BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 10 miesiąc temu #540786 przez Agusiak
dzień dobry :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Współczuję zgagi :dry:

Ja nie mogąc się doczekać na książkę zaczęłam wczoraj czytać na kompie ale jakoś to nie to samo :huh:

Jedziemy jeszcze zaraz na zakupki a potem już szykujemy się do imprezki :blink:

Miłego dnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #540865 przez sylka

Agi na zgagę w szpitalu podawali mi Controlock Control w kroplówce i w domu brałam w tabletkach i piłam mleczko Gelatum aluminium
www.zakatekzdrowia.com.pl/ziololek-gelat...iololek-p-11607.html , które również podawała mi połozna w szptalu. Zgagę miałam okropną od 3 mies. Normalnie refluks. Spać w nocy nie mogłam albo na siedząco bo co się położyłam to mi od żoładka do przełyku wszysko jedziło w górę i w dół. Domowe sposoby nie pomagały dopiero te leki. Mleczko jest bez recepty a controlock już na. Podejrzewali nawet że od tej zgagi to mi sie wrzody porobiły. Co odstawili lek cały dzień mnie trzymali i na nowo podawali.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

U nas dziś Sybir :blink: -14 st.

11 lata 10 miesiąc temu #540928 przez Gosia_Krupa
Hej kochane!

U nas w domu istny szpital :( Jeszcze tylko dziadek się trzyma jako tako no i moje chłopaki już prawie zdrowe. Ja się czuję nieco lepiej,ale ogółem to nadal taki zdechlak ze mnie :( Gorączki nie mam,ale kaszel mnie męczy i dzisiaj strasznie mi się w głowie kręci :(

Hania oczywiście załapała :( A jakże... Wczoraj gorączkowała cały dzień. Skakała jej temp. z 37 do prawie 39,potem znowu spadała... Miała chyba z 5 drzemek w ciągu dnia. Oczywiście cały czas na rękach przylepa. Trochę u mnie,ale raczej u babci,bo ja wczoraj byłam totalny zgon :( Michu już wychodzi z tego na szczęście i mam nadzieję,że w poniedziałek będzie mógł wrócić do przedszkola. Hanula z resztą dzisiaj już też lepiej,ale ma paskudny kaszel :( jeszcze takiego nie miała :( Daję jej Flavamed i robię inhalacje z Mucosolvanu. Miejmy nadzieję,że szybko pomoże i wizyta u lekarza nie będzie potrzebna,tym bardziej że nasza pani pediatra w tym tygodniu ma urlop.

Agi,książki jeszcze nie zaczęłam czytać,bo nie mam siły długo siedzieć przed kompem,a lapka nie mamy :(

Zgaga to jedyne co mnie tak męczyło w ciąży,zarówno przy Michu jak i Hani. I to przez cały czas,od chyba 9-go tygodnia do samego końca. I nie pomagało nic :( Więc szczerze współczuję.

Sylka,a to Ci agent z Kubula ;) Dobrze,że tel.działa :)

Mama kupiła Hani kalosze w Biedronce za 5zł,ładne malinowe z kwiatkami. Najlepsze,że ani u nas w Stargardzie ani u rodziców w Kostrzynie ich nie było i nie ma. Nie wiem co to za okazja,bo kupowali po drodze do domu. Stanęli na zakupy i okazało się,że mnóstwo tanich i fajnych rzeczy tam jest :)

11 lata 10 miesiąc temu #541335 przez megi23
hellow a raczej bry wieczor
ohh nareszcie czas for me

Agi hehe Ami robi za budzik :D o boszz zgaga masakra pilam mleko litrami i neiraz do nie spalam forumowalam do nad ranem hehe

Gosia wpsolczuje chorubska my tez powoli wychodzimy , Tymek jutro konczy wstretny antybiotyk jak on sie drze masakryvcznie .... wiecej nie pozowle mu go zapisac tylko zamiennik ...ja tez juz lepiej chodz czasami zakaszle, szczegolnei jak np przyjde z zewnatrz..

agusiak udanej imprezki '
apropo my tez mielismy imprezke dziadek jak obiecal zrobil maluchom byly ciacha , babcia galertke z owocami zrobila wafelki maly zjadl ciastka i wafelka , galaretke zjadlam ja i S :) pozniej byla imprezka dla dorslych kielbaski cos mocnniejszego do picia :P , ale S sie zmyl bo poszedl z chrzestnym Tymcia oblewac narodziny jego synka , wiec zostalam sama , polozylam malego , pogladalam ostatnia czesc wampirkow i wlazlam czytac Greya , aaa odnosnie go wczoraj sie tak wciagnelam ze bym przeczytala calego , ale Tymek wyczail ze czytam tzn laptop chodzi i sie wkurzal bo nie mogl sobie popatrzec i tak sie rozdarl ze efekt byl taki musialam go wylaczyc a zasypial z nami w lozku , pozniej go S do lozeczka dal heh ...

ahh znowu autkiem pojezdzilam troche , dawno przez to chorobsko nei jezdzilam i balam sie ze zapomne ale tego sie nie zapomina :lol:

aaaa dzis S mi powiedzial co kupi mi na walentynki , nie bedzie szukal tylko kupi gofrownice do gofrow w ksztalcie serduszka , mi brakuje pomyslu na sniadania dla malego a zawsze to cos nowego bedzie :silly: a ja nie wiem co mu kupie :dry: no ale mam jeszcze czas :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #541426 przez agi-p
Dzień dobry :)

Sylka dzięki za info o tych specyfikach na zgagę :) Jak będę u lekarza , to zapytam o te na receptę , a tymczasem kupię to mleczko :) O ile nie ma tam przeciwwskazań dla mnie :)

Agusiu jak udał sie wieczór ? :P

Sylka niezły aparat z Kuby :P Przetestował skutecznie wytrzymałość Twojego telefonu :)

Gosiu rany u Was jeszcze gorzej ? Biedna Hańcia jeszcze złapała . Jeszcze raz zdrówka dla Was . Zdrowiejcie !!!
Dobrze , ze masz syropki i podajesz za wczasu .
Super , ze kalosze za taką kwotę !!! Szok , ze też opłaca im sie robić za tyle :P

Megi pewnie , ze się nie zapomina jeżdżenia , tylko czasem potrzeba chwili , żeby sobie przypomnieć co i jak . Ja nigdy nie miałam przerwy co prawda , ale wiem jak znajomi mówili .
O bozziuuu Wy bawicie się dalej w takie prezenty walentynkowe ????

Ja wczoraj spędziłam milusi dzień :) Mężuś przyjechał i takk cudownie było :) Poszliśmy na spacer , odwiedziliśmy moją Babcię i posiedzieliśmy u niej 2 godz . Potem miło minął czas :) Po kąpieli Ami zaczęliśmy grać w karty i zeszło nam do 23-ej :)
A potem było już tylko milej i przyjemniej :P :P :P Chociaż magia Greya nie mogła zadziałać w pełni :P Ale zostanie to nadrobione w domku :P :)

Miłej niedzieli :)

11 lata 10 miesiąc temu #541451 przez sylka
Agi to wiedzę że miałyśmy podobny wieczór :D

My w walentynki bawimy się w prezenty dla naszego Walentynka bo od 2 lat to już rodzinne święto :D Niezapomniane porodowe Walentynki :blink: Kiedys jako nastolatki cos tam sobie kupowaliśmy a teraz raczej nie. Zawsze cos dobrego upichcę i dzień jak co dzień. W końcu na co dzień okazujemy sobie czułość i się kochamy :) No za smakołyki dla meża dostanę kwiatuszka :)

W niedzielę po imprezie urodzinowej Kubusia jedziemy do Mikołajek na basen :D Siostra i szwagier także z nami jadą, wiec się trochę rozerwiemy :D

Mleczko na zgagę powinno CI pomóc mi teraz pomaga jak mnie złapie.

Megi gofrownica Ci napewno się przyda. U nas często sa gofry i wszelkie placki na sniadanie :)

Gosiu cena kaloszy obłędna, u nas nie widziałam takiej oferty.

Miłego dnia.

11 lata 10 miesiąc temu #541748 przez Gosia_Krupa
Witam niedzielnie!

No,dzisiaj już o niebo lepiej się czuję :) Mąż już prawie zdrowy,Michu jeszcze nosem ciąga i pokasłuje,ale chyba już go jutro puszczę do przedszkola(z resztą doktórka zaleciła dom do końca tygodnia chyba,że by się pogorszyło),Hanula nie gorączkuje,ale kaszle podobnie jak ja. W każdym razie humory mamy lepsze,Hania łobuzuje,Michałek ładnie się bawi... chyba wracamy do życia. Mam tylko nadzieję,że nie będzie nawrotu,bo dziadkowie i szwagierka teraz się męczą :(

Sylka,takie Walentynki to trzeba świętować :blink: Na prawdę nikt nie wymyśliłby lepszego prezentu :lol: no i nikt Was nie przebije :silly:

Agi,super,że taki miły dzień miałaś :) Ja niestety nie mogę tego powiedzieć,bo nie dość że się jeszcze źle czułam to jakiegoś doła miałam :(

Megi,ja nie jeździłam autem 10 lat :( To dopiero przerwa...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #541968 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka Wasze walentynki teraz juz zawsze będą wyjątkowe i wszelkie prezenty i duperele zbędne :)

U Nas podobnie ... ja przygotowuję zawsze jakąś uroczystą obiado-kolację i świętujemy sobie bez udziwnień . Te czasy, kiedy królowały prezenty mamy dawno za sobą . Mężuś zawsze jakiegoś kwiatuszka mi przynosi lub coś słodkiego :)

I zapowiada Wam się fantastyczny wypad po imprezce Kubusiowej :) Oj to będzie super dzień dla Kuby :)

Gosiu ale fajnie , że Michałkowi już przechodzi i Hania nie gorączkuje . Jeszcze żebyście się tego kaszlu pozbyły !

Ja dziś jakiś ciężki dzień mam ... już się zastanawiam czy to nie przez to , ze pełnia jest . Raz , ze cukier mi skacze od niskiego na wysoki , dwa , ze jakaś słaba jestem , a trzy smutno mi , bo Mężusia juz nie ma :(
Ale wisimy co chwilę na telefonie . On ma sie nawet gorzej :( Mówi , ze dobija Go takie samotne siedzenie w pustym domu . Ja mam tu dziewczynki , a On jest całkiem sam :( Ale cóż ... taka jest potrzeba chwili .

Zmykam czytać :)
Miłego wieczorku :)

11 lata 10 miesiąc temu #541982 przez sylka
Agi ja też jakiś ciężki dzień mam. Czuj jakieś dziwne skurcze macicy jak przy porodzie. Boli mnie kręgosłup od tego i mam takie uczucie parcia jakby mnie w środku miało rozerwać. Ledwo nospa daje radę. Nie mam pojęcia od czego czy to zwiastun owulki (piersi przeważnie bilały i jajnik pikał)

Współczuje Twojemu mężulkowi ale jeszcze chwila. Szybko zleci i będzie miał was wszystkie w domku i nie bedzie sie nudził. Jeszcze pewnie zatęskni za ciszą :D

11 lata 10 miesiąc temu #542061 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Po pierwsze to dla wszystkich chorowitków dużo zdrówka :)

agi to nie pojechałaś na weekend do domku?
Tydzień szybko zleci i znowu będziecie razem z mężusiem :)

Gosia dobrze że już się lepiej czujesz :)

Nam wczorajsza imprezka bardzo dobrze się udała i każdy był zadowolony i super się bawił, ale to co było potem w domku było jeszcze lepsze :P :P :blink:
agi dobra nowina dla Ciebie to taka że w tej spacerówce lira spokojnie można wozić dwa brzdące. Żona kuzyna wzięła ze sobą wózek Ami i dowód będzie na zdjęciach :)

Obiad u teściów jak zwykle przepyszny a Linka wybawiła się z Adasiem bo szwagierka podrzuciła go w drodze na urodziny swojej teściowej :)

Miłego wieczorku :)

11 lata 10 miesiąc temu #542117 przez sylka
Agus super że imprezka się udała a i późniejszy wieczór z mężem też :D

Paulinka jak zwykle śliczna i jak ładnie ubrana :D

Dziś kupiłam sobie nowy kostium kąpielowy :lol: ten co miałam dołem przymały jakiś był i czułam się jak wieloryb w nim teraz po ciazy.

11 lata 10 miesiąc temu #542201 przez agi-p
Dzień dobry :)

Agusiu zdjecia rewelacyjne :) Widzę , że dziewczynki świetnie się bawią razem :)
I prosze , ze nasza lira taka wytrzymała , to bym nie pomyślała :P Zwłaszcza , ze oparcie paskowe :P
I super lokal ... taki przestronny :)

Oj jak fajnie , ze tak miło spędziłaś czas z Mężsiem :) Ja niecierpliwie czekam na piątek i powrót na weekend do domku :)
Na ten nie pojechaliśmy , bo Pauli chora od poniedziałku ... nie chcieliśmy , żeby jej przykro było , a ciągać ja na ten mróz mijało się z celem .

Sylka pamiętam Twoje zdjecia z lata i powiem Ci , że wcale tam jak wieloryb nie wyglądałaś !!! Wręcz przeciwnie !!!

Współczuje tych bóli :( Zbliżająca się owulka u mnie też bolesna ... I dlatego się cieszę , że mam z tym spokój ...zobaczymy na ile .

Greya 3 część czas zacząć . Tylko się zastanawiam , czy dziś sobie nie zrobic wolnego od lektury . Wczoraj o 1 spać poszłam . Już czuję , ze po tych 2 cz oczy mnie bolą , szczypią i łzawią . Jednak czytanie z kopma na dłuzszą metę dobre nie jest .

Miłego poniedziałkowego poranka :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #542226 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi zdrówka dla Paulinki :)

No ja też czekam na 3 część Greya, może dzisiaj już przyjdzie, ale odpoczynek był całkiem wskazany, hehe.

Mężuś ma dziś wolne bo pojechał na rezonans tego kręgosłupa i pisał właśnie że czeka w poczekalni.
Poza tym ma dziś imieninki więc zaś świętowanko :lol: :lol:
Postaram się go wyciągnąć na zakupy bo chcę coś do ubrania Paulince z ZARA kupić, dostałam wczoraj od teściów kaskę na urodzinki to mogę sobie pozwolić, haha :P :P

Miłego dnia dziewczynki, lecę na kawkę :)

A Sylka Kochana z Ciebie to taka laska, zazdroszczę :P :P

11 lata 10 miesiąc temu #542700 przez Agusiak
hej ho my już po zakupach i imieninowym obiadku na mieście :blink:
Kupiłam młodej koszule w kratkę z Zara, sukienko- tuniczkę w Smyku i szelki do dżinsów w h&m :) :) Ale powiem Wam że mało było fajnych rzeczy dla maluchów.

U nas od samego rana sypie i sypie i ani na chwilkę nie przestaje. Zaraz będzie ciężko bramę otworzyć :P Czekam nas wieczorem niezłe odśnieżanie.

Miłego popołudnia :)

11 lata 10 miesiąc temu #542768 przez Marta M
Witajcie, skopiowane z fb, ale zachęcam do szlachetnej akcji:

Powstała bardzo ważna inicjatywa obrony ludzkiego życia w UE. Użyto przepisów UE aby zablokować mordowanie nienarodzonych dzieci, oryginał po angielsku: www.oneofus.eu/initiative-explanation/

Po polsku można przeczytać tu: www.naszdziennik.pl/wp/19292,powstrzymac-rzez-niewiniatek.html

Formularz do głosowania: ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-201...005/public/signup.do

Ratujmy dzieci, jesteśmy za nie odpowiedzialni!

Pozdrawiam, Zdzisław Habasiński

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka