- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Współczuję zgagi
Ja nie mogąc się doczekać na książkę zaczęłam wczoraj czytać na kompie ale jakoś to nie to samo
Jedziemy jeszcze zaraz na zakupki a potem już szykujemy się do imprezki
Miłego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Agi na zgagę w szpitalu podawali mi Controlock Control w kroplówce i w domu brałam w tabletkach i piłam mleczko Gelatum aluminium
www.zakatekzdrowia.com.pl/ziololek-gelat...iololek-p-11607.html , które również podawała mi połozna w szptalu. Zgagę miałam okropną od 3 mies. Normalnie refluks. Spać w nocy nie mogłam albo na siedząco bo co się położyłam to mi od żoładka do przełyku wszysko jedziło w górę i w dół. Domowe sposoby nie pomagały dopiero te leki. Mleczko jest bez recepty a controlock już na. Podejrzewali nawet że od tej zgagi to mi sie wrzody porobiły. Co odstawili lek cały dzień mnie trzymali i na nowo podawali.
U nas dziś Sybir -14 st.
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas w domu istny szpital Jeszcze tylko dziadek się trzyma jako tako no i moje chłopaki już prawie zdrowe. Ja się czuję nieco lepiej,ale ogółem to nadal taki zdechlak ze mnie Gorączki nie mam,ale kaszel mnie męczy i dzisiaj strasznie mi się w głowie kręci
Hania oczywiście załapała A jakże... Wczoraj gorączkowała cały dzień. Skakała jej temp. z 37 do prawie 39,potem znowu spadała... Miała chyba z 5 drzemek w ciągu dnia. Oczywiście cały czas na rękach przylepa. Trochę u mnie,ale raczej u babci,bo ja wczoraj byłam totalny zgon Michu już wychodzi z tego na szczęście i mam nadzieję,że w poniedziałek będzie mógł wrócić do przedszkola. Hanula z resztą dzisiaj już też lepiej,ale ma paskudny kaszel jeszcze takiego nie miała Daję jej Flavamed i robię inhalacje z Mucosolvanu. Miejmy nadzieję,że szybko pomoże i wizyta u lekarza nie będzie potrzebna,tym bardziej że nasza pani pediatra w tym tygodniu ma urlop.
Agi,książki jeszcze nie zaczęłam czytać,bo nie mam siły długo siedzieć przed kompem,a lapka nie mamy
Zgaga to jedyne co mnie tak męczyło w ciąży,zarówno przy Michu jak i Hani. I to przez cały czas,od chyba 9-go tygodnia do samego końca. I nie pomagało nic Więc szczerze współczuję.
Sylka,a to Ci agent z Kubula Dobrze,że tel.działa
Mama kupiła Hani kalosze w Biedronce za 5zł,ładne malinowe z kwiatkami. Najlepsze,że ani u nas w Stargardzie ani u rodziców w Kostrzynie ich nie było i nie ma. Nie wiem co to za okazja,bo kupowali po drodze do domu. Stanęli na zakupy i okazało się,że mnóstwo tanich i fajnych rzeczy tam jest
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
ohh nareszcie czas for me
Agi hehe Ami robi za budzik o boszz zgaga masakra pilam mleko litrami i neiraz do nie spalam forumowalam do nad ranem hehe
Gosia wpsolczuje chorubska my tez powoli wychodzimy , Tymek jutro konczy wstretny antybiotyk jak on sie drze masakryvcznie .... wiecej nie pozowle mu go zapisac tylko zamiennik ...ja tez juz lepiej chodz czasami zakaszle, szczegolnei jak np przyjde z zewnatrz..
agusiak udanej imprezki '
apropo my tez mielismy imprezke dziadek jak obiecal zrobil maluchom byly ciacha , babcia galertke z owocami zrobila wafelki maly zjadl ciastka i wafelka , galaretke zjadlam ja i S pozniej byla imprezka dla dorslych kielbaski cos mocnniejszego do picia , ale S sie zmyl bo poszedl z chrzestnym Tymcia oblewac narodziny jego synka , wiec zostalam sama , polozylam malego , pogladalam ostatnia czesc wampirkow i wlazlam czytac Greya , aaa odnosnie go wczoraj sie tak wciagnelam ze bym przeczytala calego , ale Tymek wyczail ze czytam tzn laptop chodzi i sie wkurzal bo nie mogl sobie popatrzec i tak sie rozdarl ze efekt byl taki musialam go wylaczyc a zasypial z nami w lozku , pozniej go S do lozeczka dal heh ...
ahh znowu autkiem pojezdzilam troche , dawno przez to chorobsko nei jezdzilam i balam sie ze zapomne ale tego sie nie zapomina
aaaa dzis S mi powiedzial co kupi mi na walentynki , nie bedzie szukal tylko kupi gofrownice do gofrow w ksztalcie serduszka , mi brakuje pomyslu na sniadania dla malego a zawsze to cos nowego bedzie a ja nie wiem co mu kupie no ale mam jeszcze czas
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
Sylka dzięki za info o tych specyfikach na zgagę Jak będę u lekarza , to zapytam o te na receptę , a tymczasem kupię to mleczko O ile nie ma tam przeciwwskazań dla mnie
Agusiu jak udał sie wieczór ?
Sylka niezły aparat z Kuby Przetestował skutecznie wytrzymałość Twojego telefonu
Gosiu rany u Was jeszcze gorzej ? Biedna Hańcia jeszcze złapała . Jeszcze raz zdrówka dla Was . Zdrowiejcie !!!
Dobrze , ze masz syropki i podajesz za wczasu .
Super , ze kalosze za taką kwotę !!! Szok , ze też opłaca im sie robić za tyle
Megi pewnie , ze się nie zapomina jeżdżenia , tylko czasem potrzeba chwili , żeby sobie przypomnieć co i jak . Ja nigdy nie miałam przerwy co prawda , ale wiem jak znajomi mówili .
O bozziuuu Wy bawicie się dalej w takie prezenty walentynkowe ????
Ja wczoraj spędziłam milusi dzień Mężuś przyjechał i takk cudownie było Poszliśmy na spacer , odwiedziliśmy moją Babcię i posiedzieliśmy u niej 2 godz . Potem miło minął czas Po kąpieli Ami zaczęliśmy grać w karty i zeszło nam do 23-ej
A potem było już tylko milej i przyjemniej Chociaż magia Greya nie mogła zadziałać w pełni Ale zostanie to nadrobione w domku
Miłej niedzieli
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My w walentynki bawimy się w prezenty dla naszego Walentynka bo od 2 lat to już rodzinne święto Niezapomniane porodowe Walentynki Kiedys jako nastolatki cos tam sobie kupowaliśmy a teraz raczej nie. Zawsze cos dobrego upichcę i dzień jak co dzień. W końcu na co dzień okazujemy sobie czułość i się kochamy No za smakołyki dla meża dostanę kwiatuszka
W niedzielę po imprezie urodzinowej Kubusia jedziemy do Mikołajek na basen Siostra i szwagier także z nami jadą, wiec się trochę rozerwiemy
Mleczko na zgagę powinno CI pomóc mi teraz pomaga jak mnie złapie.
Megi gofrownica Ci napewno się przyda. U nas często sa gofry i wszelkie placki na sniadanie
Gosiu cena kaloszy obłędna, u nas nie widziałam takiej oferty.
Miłego dnia.
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No,dzisiaj już o niebo lepiej się czuję Mąż już prawie zdrowy,Michu jeszcze nosem ciąga i pokasłuje,ale chyba już go jutro puszczę do przedszkola(z resztą doktórka zaleciła dom do końca tygodnia chyba,że by się pogorszyło),Hanula nie gorączkuje,ale kaszle podobnie jak ja. W każdym razie humory mamy lepsze,Hania łobuzuje,Michałek ładnie się bawi... chyba wracamy do życia. Mam tylko nadzieję,że nie będzie nawrotu,bo dziadkowie i szwagierka teraz się męczą
Sylka,takie Walentynki to trzeba świętować Na prawdę nikt nie wymyśliłby lepszego prezentu no i nikt Was nie przebije
Agi,super,że taki miły dzień miałaś Ja niestety nie mogę tego powiedzieć,bo nie dość że się jeszcze źle czułam to jakiegoś doła miałam
Megi,ja nie jeździłam autem 10 lat To dopiero przerwa...
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylka Wasze walentynki teraz juz zawsze będą wyjątkowe i wszelkie prezenty i duperele zbędne
U Nas podobnie ... ja przygotowuję zawsze jakąś uroczystą obiado-kolację i świętujemy sobie bez udziwnień . Te czasy, kiedy królowały prezenty mamy dawno za sobą . Mężuś zawsze jakiegoś kwiatuszka mi przynosi lub coś słodkiego
I zapowiada Wam się fantastyczny wypad po imprezce Kubusiowej Oj to będzie super dzień dla Kuby
Gosiu ale fajnie , że Michałkowi już przechodzi i Hania nie gorączkuje . Jeszcze żebyście się tego kaszlu pozbyły !
Ja dziś jakiś ciężki dzień mam ... już się zastanawiam czy to nie przez to , ze pełnia jest . Raz , ze cukier mi skacze od niskiego na wysoki , dwa , ze jakaś słaba jestem , a trzy smutno mi , bo Mężusia juz nie ma
Ale wisimy co chwilę na telefonie . On ma sie nawet gorzej Mówi , ze dobija Go takie samotne siedzenie w pustym domu . Ja mam tu dziewczynki , a On jest całkiem sam Ale cóż ... taka jest potrzeba chwili .
Zmykam czytać
Miłego wieczorku
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Współczuje Twojemu mężulkowi ale jeszcze chwila. Szybko zleci i będzie miał was wszystkie w domku i nie bedzie sie nudził. Jeszcze pewnie zatęskni za ciszą
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Po pierwsze to dla wszystkich chorowitków dużo zdrówka
agi to nie pojechałaś na weekend do domku?
Tydzień szybko zleci i znowu będziecie razem z mężusiem
Gosia dobrze że już się lepiej czujesz
Nam wczorajsza imprezka bardzo dobrze się udała i każdy był zadowolony i super się bawił, ale to co było potem w domku było jeszcze lepsze
agi dobra nowina dla Ciebie to taka że w tej spacerówce lira spokojnie można wozić dwa brzdące. Żona kuzyna wzięła ze sobą wózek Ami i dowód będzie na zdjęciach
Obiad u teściów jak zwykle przepyszny a Linka wybawiła się z Adasiem bo szwagierka podrzuciła go w drodze na urodziny swojej teściowej
Miłego wieczorku
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Paulinka jak zwykle śliczna i jak ładnie ubrana
Dziś kupiłam sobie nowy kostium kąpielowy ten co miałam dołem przymały jakiś był i czułam się jak wieloryb w nim teraz po ciazy.
- agi-p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusiu zdjecia rewelacyjne Widzę , że dziewczynki świetnie się bawią razem
I prosze , ze nasza lira taka wytrzymała , to bym nie pomyślała Zwłaszcza , ze oparcie paskowe
I super lokal ... taki przestronny
Oj jak fajnie , ze tak miło spędziłaś czas z Mężsiem Ja niecierpliwie czekam na piątek i powrót na weekend do domku
Na ten nie pojechaliśmy , bo Pauli chora od poniedziałku ... nie chcieliśmy , żeby jej przykro było , a ciągać ja na ten mróz mijało się z celem .
Sylka pamiętam Twoje zdjecia z lata i powiem Ci , że wcale tam jak wieloryb nie wyglądałaś !!! Wręcz przeciwnie !!!
Współczuje tych bóli Zbliżająca się owulka u mnie też bolesna ... I dlatego się cieszę , że mam z tym spokój ...zobaczymy na ile .
Greya 3 część czas zacząć . Tylko się zastanawiam , czy dziś sobie nie zrobic wolnego od lektury . Wczoraj o 1 spać poszłam . Już czuję , ze po tych 2 cz oczy mnie bolą , szczypią i łzawią . Jednak czytanie z kopma na dłuzszą metę dobre nie jest .
Miłego poniedziałkowego poranka
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
agi zdrówka dla Paulinki
No ja też czekam na 3 część Greya, może dzisiaj już przyjdzie, ale odpoczynek był całkiem wskazany, hehe.
Mężuś ma dziś wolne bo pojechał na rezonans tego kręgosłupa i pisał właśnie że czeka w poczekalni.
Poza tym ma dziś imieninki więc zaś świętowanko
Postaram się go wyciągnąć na zakupy bo chcę coś do ubrania Paulince z ZARA kupić, dostałam wczoraj od teściów kaskę na urodzinki to mogę sobie pozwolić, haha
Miłego dnia dziewczynki, lecę na kawkę
A Sylka Kochana z Ciebie to taka laska, zazdroszczę
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kupiłam młodej koszule w kratkę z Zara, sukienko- tuniczkę w Smyku i szelki do dżinsów w h&m Ale powiem Wam że mało było fajnych rzeczy dla maluchów.
U nas od samego rana sypie i sypie i ani na chwilkę nie przestaje. Zaraz będzie ciężko bramę otworzyć Czekam nas wieczorem niezłe odśnieżanie.
Miłego popołudnia
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Powstała bardzo ważna inicjatywa obrony ludzkiego życia w UE. Użyto przepisów UE aby zablokować mordowanie nienarodzonych dzieci, oryginał po angielsku: www.oneofus.eu/initiative-explanation/
Po polsku można przeczytać tu: www.naszdziennik.pl/wp/19292,powstrzymac-rzez-niewiniatek.html
Formularz do głosowania: ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-201...005/public/signup.do
Ratujmy dzieci, jesteśmy za nie odpowiedzialni!
Pozdrawiam, Zdzisław Habasiński