BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 1 miesiąc temu #574851 przez agi-p
Rety Megi to czeka Cię istna przeprawa z lekarzami . Oby tylko wszystkie wyniki były prawidłowe . A u Mamy będziesz miała dostęp do neta ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #574864 przez Gosia_Krupa
Sylka,przepis super,tylko mam pytanie,bo pisałaś,że robiłaś na tej zwykłej czarnej blasze od piekarnika. Rozgrzewałaś ją wcześniej czy po prostu ciasto kładłaś na zimną ze wszystkim do piekarnika? A może najpierw włożyłaś ciasto,a po chwili całą resztę?!

Z moją Hanią też nikt by nie wytrzymał,każdy to powtarza,nie tylko my,którzy z nią mieszkamy i jesteśmy non stop,ale inni,spotkani na spacerze czy Ci,którzy bywają u nas co jakiś czas.

Kubuś jest kochany i grzeczny na mieście,w autobusie itp. Moja Hania nie posiedzi niestety :( A moja nieobecność wcale jej nie przeszkadza :( Chodzi własnymi ścieżkami i ja jej do tego wcale potrzebna nie jestem :( Teraz jak byłam u rodziców wyszliśmy na krótki spacer. Hania oczywiście w inną alejkę niż my. Mama do mnie mówi,żebym się schowała za drzewo to wróci,a ona popatrzyła,nie ma nas i poszła dalej. Cały park w szerz musiałam za nią biec. Kluska nawet się nie obejrzała za nami. Szła sobie i się cieszyła.

Stwierdziliśmy z mężem,że zobaczymy jeszcze jutro co z Michem i w piątek zapisze nas do lekarza. Ja myślę,że ta krew z osłabienia. Tak normalnie nie ma z tym problemów tylko teraz przy tym przeziębieniu.

Płaszczyk wybraliśmy beżowy :) Jeszcze tylko jakiś berecik muszę poszukać,ale to już w swoim czasie. Z resztą płaszczyk będzie dopiero na jesień(tak myślę)bo to rozmiar 98(chociaż piszą,że 2-3 lata).

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #574900 przez sylka
Gosiu nagrzewałam blachę bez papieru w 250 a pożniej wyjęłam i nato papier z ciastem i układałam składniki i znów do piekarnika na 220 st

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #574906 przez Gosia_Krupa
Sylka,dzięki :) Ślina mi dosłownie po kolana leci :P Uwielbiam pizzę :) Nieważne czy kupna,czy w pizzerii czy swoja,wszystkie wciągam na raz! A ciasto to jest takie pizzowate chrupiące czy może bardziej przypomina macę lub tortille?

Napatrzyłam się tylko na te obrazki i od razu poleciałam zrobić sobie kanapkę z krakowską,bo zgłodniałam. Oczywiście taka kanapka to nic w porównaniu z tym wszystkim,ale w takiej sytuacji...

12 lata 1 miesiąc temu #574916 przez megi23
Agi ja bez neta zyc nie moge na 2 telefonach mam tak na wszelki wypadek biore jednego z laptopow mama ma z Toya na kablu i bedzie u mnie w pokoju gdzie psimy z Tymciem takze was nie zostawie :lol: poza tym jak mi S lapka by nie dal to kto mu przelewy porobi :P

12 lata 1 miesiąc temu #574936 przez Agusiak
dobry wieczór :)

niezła produkcja dziś postów widzę :)

megi dobrze że Tymkowi nic się nie stało.

agi zdrowia dla Ami :)

Gosia zdrówka dla Michałka :)

Ja dziś byłam u lekarza, jak weszłam to doznałam szoku bo w przychodni czarno od ludzi. Odsiedziałam swoje, ale było warto. Z maluszkiem wszystko w porządku, widziałam serduszko :)

Lecę bo padam,
Dobranoc.

12 lata 1 miesiąc temu #574939 przez sylka
gosiu jak dla mnie w srodku miekkie pizzowate. Pizze robilam z krakowska i cebulka :)

12 lata 1 miesiąc temu #575178 przez agi-p
Agusiu super wieści :) :) :) Gratuluję Kochana :) Rany w szoku jestem , że to juz ten dzień nastał :) Wydawało mi sie , ze jeszcze tyle czasu masz do wizyty . Oj wzruszający moment .
A rodzicom powiedzieliście ???

Gosiu Hańci bereciki to mnie juz dawno powaliły :) Pamiętam ja ze zdjęć w takim cudnym fioletowym z H&M . Zapadła mi w pamięć :) Szukałam u Nas tego modelu , ale bez skutecznie niestety :(

12 lata 1 miesiąc temu #575277 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi tak rodzice i siostry już wiedzą.
Bardzo się cieszą i wczoraj to opijali ;)
Teściowie niestety na antybiotykach więc odwiedzimy ich jak wyzdrowieją ale wyściskali nas przez telefon :)
Następna wizyta dopiero za miesiąc bo mają tyle pacjentek i większość w ciąży :)
Mam masę badań za 300 zł bo tylko siuśki, krew i cukier są refundowane :(

Miłego dnia :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #575303 przez sylka
Aguś super że rodzinka szcześliwa a Ty seducho widziałaś :D

Ide z KUbą dziś do lekarza o 13.45. Zobaczymy co powie jak nie da skierowania to sama zrobię i wtedy koszt 70 zł za 2 badania :angry: i krwe z zyły pobierana :( Kolejne to koszt ponad 100 zł. Pewnie w 200-250 zł sie może zmieszcze

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #575600 przez megi23
hejmamcie
Sylwia trzymam kciuki by bylo ok
ja od rana pakowanko Tymus mi ladnie przynosil swoje ubrania i dawal przymierzac omg ile moj maly ma ubran ..wychodzi na to ze mial nwoe kurtki yyyy to tak jest jak sie wrzuca do szafy wszystko :blink: pozostaje mi kupic mu buty na wiosne czapke i dresiki :) ja adidaski tez swoje wyczyscilam spakowalam wiekszosc rzeczy , reszta wieczorem i jutro rano :)
u nas nocka nie najlepsza nie wiem co mu sie snilo ale darl sie . i o 2 S kazal mi go do lozka wziac rzucal sie jak wsza na grzebieniu a pozniej placz przez sen .. nawet poduszki swoje porozwalal w lozeckzu jakby z kims czyms walczyl ...ale wstal o 7 pogodny i od razu rozrabial ..
bylismy na spacerk u i moje dziecko yy czarne wrocilo bo przeciez musial skakac po kaluzach kurtka spodnie i on do mycia byli , ale byl szczesliwy a ze cieplo to niech ostatni dzien wyszaleje sioe i wcale nie chcial wracac do domu mimo ze ledwo sie sunal bo spiacy byl .. :ohmy:
kurde Agusiak wspolczuje kaska leci ze ho ho ja chodzilam prywatnie ale badania robilam u swojego doktorka rodzinny mi wypisywal jak mogl :) pozniej musialam prywatnie morfologie robic metodoa komorowa bo plytki krwi mi sie sklejaly i wychodzila maloplytkowosc i moj gin panikowal :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #575803 przez agi-p
Witam :)

Agusiu super , ze radosna nowina poszła już w "świat" :) Wcale się nie dziwie , ze wszyscy tak sie ucieszyli :) Miesiąc do wizyty szybko zleci :)
A na badania to majątek wydasz :( Dlatego ja sie cieszę , że do Endo chodzę na NFZ , bo daje mi skierowanie i kolejne koszta odpadają . Chociaż też już za kilka badań musiałam płacić .

Sylka daj znac co tam u lekarza . Mam nadzieję , ze bez problemu dostaniesz skierowania .

Megi widzę , ze wpadłaś w wir pakowania :) I przynajmniej odkryłaś ciuszki :) Ja co jakiś czas przeglądam kartony z ciuchami dla Ami , zeby nie przeoczyć jakiś ubranek .

Tymuś zadowolony ze spacerku i wcale się nie dziwię , ze do domu nie chciał wracać :P Zabawa w kałużach to najlepsza gratka dla dzieci :)

Ja dziś byłam u endo na wizycie . I kolejna już będzie 6 tyg po porodzie ! Rany jak to zleciało :) Cieszę się , ze nie muszę już w marcu tam jechać , bo zawsze się tam nasiedzę jak głupia .

Amis w noc strasznie się męczyła . Nie spałyśmy obie :( Nie dość , ze gorączkowała , to ją naciągało od tego kataru . Teraz jej ok , wiadomo w ciagu dnia choroba troszkę ustępuje . Zapewne wieczorem i w nocy znowu będzie nieciekawie .

Miłego popołudnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #575905 przez sylka
Dopiero wróciłam. Pasożyty wynik ujemny. Wysypka postepuje. Dostałam skierowanie na OB, morfologię i CPR. Poszłam od razu zrobić + te na mononukleozę i cytomegalię ale prywatnie bo pediatra nie mogła mi dać skierowania. Pobrali mu z żyły 4 wielkie fiolki. Płakał przy wbiciu igły. Ta krew az mu dryzgała z żyły, jak trzymałam ręketo czułam. Dziwne uczucie serce mi się krajało. Wyniki jutro. Dodatkowo mam isc do dermatologa bo nie ma pijęcia co to jest. Kuba w laboratorium mi zasnął po założeniu kurtki i droge powrotna go niosłam. Nawet Pani z lab. zaproponowałą że mnie odwiezle, ale podziekowałam bo i tak blisko do domku miałam. Pozostaje mi czekać do jutra i ponowna wizyta. Zaraz będę dzwonić do dermatologa umawiać wizyte.Na NFZ niezłe kolejki.

Agi dziś zapisałam sie do endokrynologa na ..... 26 czerwiec!!! JAk to usłyszałam to zapytałam czy babka żartuje. Póki co zapisała mnie ale będę szukać gdzie indziej by szybsza wizyta była. Tu tylko mają moją cała kartę :(

12 lata 1 miesiąc temu #575935 przez Gosia_Krupa
Hej dziewczynki!

Byłam jednak z Miśkiem u lekarza. Osłuchowo czysty,nawet nie ma gardła zaczerwienionego. Tylko katar,który mu spływa i stąd kaszel. Krew z noska to od tego kataru,pani doktor mi to wytłumaczyła fachowa,ale nie potrafię niestety tego tutaj wyjaśnić. W każdym razie to nic strasznego,mówiła tylko żeby kupić Rutinacea,bo to jest m.in. na takie krwawienia. Na kaszel przepisała nam największe paskudztwo Pulneo i Mucosolvan mini. Przepisała też antybiotyk,ale kazała się z nim wstrzymać do niedzieli. Gdyby Michał tak gorączkował do soboty to w niedzielę mam wdrożyć antybiotyk. No i zostawić go w domu do środy w tej sytuacji. A jak się poprawi to w poniedziałek może iść do przedszkola.

Agi,beret był z H&M i na pewno nadal są,bo widziałam ostatnio. Na All jest ich pełno.

Agusia,super,że wszyscy przeszczęśliwi,no i że widziałaś serducho :)

Sylka,biedny Kubuś. Ja też zawsze płaczę w środku :( Oby wyniki były ok. Poza wysypką nic mu nie dolega?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #575949 przez sylka
Gosiu dobrze ze Misio czysty osłuchowo i nic dalej nie poszło :) Obys antybiotyku nie musiała podawać.

Jest rozdrażniony, płaczliwy. Wiesz nie wiem czy to taki okres buntu czy od tego że coś mu dolega i nie moze powiedzieć co, ale pytany co boli nie pokazuje. Jak cos zaboli to zawsze pokaże gdzie pocałowac :) Wcześniej niby gardło miał rozpulchnione ale nie czerwone chorobowo i dzis na kontroli było juz ok. Ręce mi opadają. Jak wyjdzie że któreś z badan na które sama wpadłam wyjdzie pozytywnie to zmieniam pediatrę. Bo to lekarz ma leczyć a nie rodzic :dry: Albo zmienię zawód :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka