BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 1 miesiąc temu #576149 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Oj widzę że coś dzieciaczki się pochorowały :(
Dużo zdrówka dla wszystkich bąbelków :)

Sylka a te choroby co Ty sama na nie badania robisz to objawiają się właśnie taką wysypką? Jak wpadłaś na to że to właśnie może być któraś z nich?

megi udanego pakowania, pewnie już się nie możesz doczekać wyjazdu :)

agi ja też chodzę do ginki na NFZ i nie płacę za badania ale te co przepisała nie są refundowane więc trzeba za nie zapłacić tak czy siak, nawet rodzinny nie wypisze ich na refundację. Na szczęście Pani w rejestracji powiedziała mi że mam na zrobienie tych badań pół roku więc mogę sobie je podzielić.
Mam nadzieję że Amusi szybko przejdzie choróbsko.

Gosia biedny Michałek, oby antybiotyk nie był jednak potrzebny.

Sylka Kubuś był bardzo dzielny na tym pobraniu krwi, bidulek kochany, aż usnął tak go to pewnie wymęczyło.
Buzi w czółko dla niego :kiss:

Miłego wieczorku :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #576170 przez sylka
Agus one objawiaja sie m.in. Wysypka. Czytalam o nich gdy szukalam inf o wysypce i jedna dziewczyna na staraczkach tez pisala ze jej synek mial wysypke i te choroby.

Duozo masz tych badań, co to ze nie jest refundowane

12 lata 1 miesiąc temu #576233 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka jaki Kubuś dzielny ! 4 fiolki wytrzymał, dla takiego dziecka to ogrom . Nie był później osłabiony ? I jeszcze go niosłaś ... wymęczyło go to pobieranie . Trzymamy kciuki za wyniki .

A na NFZ się dostać , to graniczy z cudem . Ja zostałam szybko przyjęta ,bo miałam bardzo złe wyniki .

Gosiu czyli Michałek ma to samo co Amelka . Dobrze jednak , ze byłaś u lekarza .
Ja Rutinacee też podaję . Dodaje do wody , bo inaczej moja Dama nie wypije :P

A berecików u Nas w H%M nie było wtedy i teraz też nie ma :( Na all poszukam . Tylko boję sie , ze z rozm nie trafię .

Agusiu a na kiedy Ci Ginekolog terminek wyliczyła ??? No kiedy suwaczek jakiś będzie ? :)

Amis miała super humorek przez dzień . Taki kochany przytulasek . I pięknie sie sama bawiła :) Wieczorem juz gorączka wzrosła i troszkę ją osłabiła . Ale to normalne . Zaraz po kąpieli zaaplikowałam jej czopek , moze dzięki temu nocka będzie lepsza .

Miłego wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #576262 przez Gosia_Krupa
Agi,jak będzie za duży to później się przyda,a jak za mały to będziesz miała dla Majci(tak mi się bardzo podoba to zdrobnienie,słodkie jest). Ja ten co miałam był dobry rozmiarowo,ale ogółem to był taki mniejszy. W sensie,że ja wolę takie trochę zwisające. NA tej focie to był taki trochę naciągnięty:

A chciałabym w tym stylu co podawałam linka,o taki
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #576269 przez sylka
Agi byl chyba oslabiony bo spal prawie 3 godz jak zabity.

Agusiak wlasnie jak termin, dawaj suwaczek :lol:

Zdrowka dla Ami i Miska :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #576431 przez agi-p
Dzień doberek :)

Gosiu no Hanusia boska na tej fotce :) I taka malusia jeszcze . No , ale po oczach widać , ze to żywiołowa , pełna szalonych pomysłów dziewczynka :P Ma te diabliki w oczkach :)

Sylka no nie dziwię się , ze Kubuś słaby był . Mi jak pobierają 4 fiolki , to czuję lekkie osłabienie , a ja kawał baby jestem .
Trzymam kciuki za wyniki :)

Nocka zdecydowanie lepsza od poprzedniej . Ale i wczoraj i dziś nie obyło się bez nocnego mleka . Ale tak biedusia kaszlała i naciągało ją , ze nawet jej mleczko dobrze zrobiło :)
Amcia jakby lepiej się miewa , to teraz moją Mamcie rozłożyło . Kicha jak szalona i katar ma wielgachny :(
Linka się trzyma dzielnie tylko :P Mnie też cos na kichanie bierze .

A dziś jadę z Paulą do ortodonty .

Miłego dnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #576439 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka szczerze to nie wiem co ona tam za badania wymyśliła bo tam mają takie wewnętrzne karty, ona zakreśla na nich badania a potem zostawiasz je w rejestracji i jak przyjeżdżasz na badania to bierzesz tą kartę i idziesz do zabiegowego :p
Ale mój poprzedni lekarz w ogóle prawie badań nie zlecał poza obowiązkowymi więc teraz to jakaś miła odmiana.

agi dobrze że Ami miewa się lepiej :)

No nie dziwię się że Kubusia osłabiło to badanie i tyle spał, 4 fiolki to sporo jak na takiego maluszka.

Kochane lekarka mi jeszcze terminu nie wyznaczyła, dopiero na następnej wizycie jak założy mi kartę ciąży, ale jak sama sobie liczę to wychodzi coś 20-22 październik. Suwaczek założę ale jeszcze nie wiem kiedy bo tam chyba właśnie termin jest potrzebny, żeby wpisać.

Idę ubrać młodą bo mi cały czas ucieka :P

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #576496 przez sylka
Agusiak u nas podobnie zaznaczane sę obpowiednie okienka na kartach i z nią idziesz do laboratorium.

W niektórych suwaczkach wpisujesz tylko date ostatniej @ :)

Coś jeszcze dla Ciebie www.facebook.com/photo.php?fbid=48443394...76759&type=1&theater :lol: :lol: :lol:

O 10 odbieram wyniki a o 10.30 mam ponowna wizyte u lekarza.

12 lata 1 miesiąc temu #576591 przez Agusiak
hahahahaha Sylka uśmiałam się z tego bodziaka, muszę takiego mieć ;) :P

Trzymam kciuki żeby badania wyszły okej :)

Ja chcę suwaczek z tej samej serii co Paulinkowy a tam chcą datę porodu :/

12 lata 1 miesiąc temu #576706 przez sylka
Kuba ma cytomegalię :( :(- zaraził się od kogoś. Ma stycznośc tylko z dziecmi z rodziny wiec od kogoś złapał. Poinformowałam wszystkich by przebadali dzieci + kobiety i kobiety w ciaży. Mam skierowanie do poradni chorób zakaźnych w DSK w Białymstoku. Miaąłm nosa robiąc prywatnie badanie na cytomegalię. Sama musze się tez przebadać :(

12 lata 1 miesiąc temu #576714 przez Gosia_Krupa
Hej!

Agi,dobrze,że Amelce już lepiej. Obyście tylko Wy z mamą i Paulą się nie rozchorowały. Zdowia!

Hanuśka śpi,łobuziara jedna,Michu się bawi,a ja męczę różyczki do zaproszeń. Już tylko one mi zostały i wszystko będzie gotowe :) Mam 10,a potrzebuję 30. Chyba cały dzień będę nad nimi ślęczeć ;)

Po zupie mam w planach spacer z łobuzami,Michu chce rower,nie wiem jak go od tego odwiodę :( Chyba nie wskazane,żeby się upocił,a poza tym rower na stryszku,więc nie ma kto go ściągnąć :( Pogoda piękna :woohoo:

Agusia,czekamy na kolejny suwaczek :blush: a bodziak jest super!!!

Miłego dnia!

12 lata 1 miesiąc temu #576814 przez Agusiak
o rany Sylka to straszne :(
Przyznam że nie bardzo wiedziałam co to za choroba ale poczytałam i nie ciekawie się przedstawia :( A Kubuś zostanie w szpitalu? Czytałam że dzieci leczy się szpitalnie ok 2 tygodni.
Rany może w przedszkolu u teściowej się zaraził. W takich miejscach najłatwiej i najczęściej dochodzi do takich sytuacji :(
Biedny Kubulek, dużo sił dla niego i dla Was i szybkiego powrotu do zdrowia.
Mam nadzieję że Ty nie zachorowałaś.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #576824 przez sylka
Agusiak W DSK po konsultacji tel. Dr mi powiedziałą że wg niej to przebyta cytomegalia ale wysypki nie powinno być i OB wysokiego. Radzi kłaść sie do szpitala na kompleksowe badania. Zadzwoniłąm do pediatry i ona twierdzi że wysypka jest od tej cytomegali a nie nic bakretyjnego jak mówi Dr z DSK. Poprosiłam o skierowanie na oddział. No i nadal w kropce jestem. Wynik ponoć świadczy o przebytej ale wysypki nie powinno być a wysypka typowo wirusowa a nie bakteryjna. Już mi ręce opadają.
Badania sobie też musze zrobić.

12 lata 1 miesiąc temu #576947 przez agi-p
Kurcze Sylka tak mi przykro :( Ręce opadają , zwłaszcza , ze każdy lekarz mówi co innego .
Ty to masz jednak nosa ... juz tyle razy intuicja w sprawie Kubusia Cię nie zawiodła .
Szpital to nic przyjemnego , ale chyba lepiej iść . Porobią tam badania i nie bedziesz musiała robić ich na własną rękę biegając z Kubusiem na rękach .
A co ta lekarka powiedziała ? głupio jej chociaż było , ze sama na to nie wpadła ?

Życzę Wam siły teraz . Jestem pewna , ze jakąkolwiek decyzję podejmiesz , to będzie ona najlepsza i prawidłowa .
Jesteśmy z Wami .

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #577077 przez sylka
Mam skierowanie i co ... w szpitalu nie przyjmą bo to cytomegalia przebyta wiec jej nie leczą a skad wysypka nie sprawdzą. No ręce mi opadają. Tyle dowiedziałąm sie tel. gdy pytałam czy maja miejsce. W poniedziałek pójde z meżem na oddział i zobaczymy czy nadal nie przyjmą małego a moze zmienią zdanie. Już sam nie wiem jakie badania robić skoro leki pediatry przeciwwirusowe nie ruszają wsypki. Jak przebyta choroba to teraz sama nie wiem co robić, tyle powikłan moze byc tfu tfu... Chyba próby wątrobowe muszę zrobić, słuch był badany. Musze poczytać jeszcze dokładniej. Dzwoniłam tez do lekarza od chorób zakaźnych. Powiedział że jeśli wysypka nie zejdzie do poniedziałku umówi mnie na prywatną konsultację bu sprawdzić co się dzieje i czy ma to zwiazek z cytomegalią.

EDIT:

Dziewczyny trzymajcie mnie!!! Pediatra miała mi wypisac skierowanie do szpitala i tego nie zrobiła. P. pojechał je odebrać a tu zonk nie ma go!!! Głowa mnie już boli od tego wszystkiego. Dodzwonić się gdziekolwiek to cud. Wszędzie nie odbierają albo zajęte.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka