BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 1 miesiąc temu #571104 przez megi23
witam u nas leniwo niedzielnie ja lepiej sie mam ale mam takiego stracha ze nie wychodze do wyjazdu z domu .. dzis robilam liste co zabrac omg tira nam trzeba bedzie :P dobrze ze tyle ubran nie bedzie nawet nie biore bedzie pretekst do kupienia czegos nowego :) dzis Tymcio raz mi sie zbudzil i kwekal kurde chce mu kupic krowke pozytywke bo jego zdechla a ile ja mu moge spiewac he .... to maly sadysta co przestaje to on kweka ze jeszcze :P ale juz nie wiem czy dostane ani z canpola nie maja ani z baby ono on ja dostal po urodzeniu .. moze cos podobnego znajde u mamci :)
a odnosnie wesela Agi 1 dniowe przyszla zona jest w ciazy i rodzi w lipcu watpie by 2 dni dala rade :D, S sie napalil hreh 1000 omg nie chce tyle dac , ale nie mam w co sie ubrac i Tymcio tez .. S ma garnitur tylko ewentualnei koszula no i w koperte :ohmy: jeszcze mysle nad tym szwagierka tez idzie z 3 dzieci tesciowei nei ida bo tesc ma zalobe po bracie, jak cos to moze mlodszy szwagier mi zostatnie z malym za kase oczywiscie :silly: albo wybawimy sie na tyle ile maly wytrzyma .. ciekawe ile da rade on jak slyszy muzyke tfu widzi teledysk zanim uslyszy juz dupcia rusza :) myslimy ze bedzie nr 1 na parkiecie hehe :blink:
fajnei Gosiu ze sie udalo pojechac do rodzicow

Sylka pomyslowy ten Twoj maz :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #571288 przez agi-p
Sylka czyli jeszcze szansa jest :) do 5 marca jeszcze wszystko może się zdarzyć .
Ja właśnie materac wstępnie na all wybrałam też gryka-pianka-kokos .

Gosiu super , ze udało się jednak wyjechać :)

Agusiu to zbiłaś mnie z tropu teraz z tym materacem :( Patrzyłam też na takie jak dla dorosłych , ale tak jak piszesz cena koszmarna .
A samej pianki nie chce . Kupiłam dla Amci do turystycznego , ma go niedługo , a już jest troszkę zniekształcony . Nie wydaje mi się sama pianka wystarczająco dobra .
Chociaż może jak sie kupi jakąś porządny , to może zdaje egzamin. Ja kupiłam Amci ten piankowy za 50 zł ,ale nawet nie było innych , wiec wzięłam . Ten co w turystycznym był oryginalnie , to jednak za mało .

Megi z tym pakowaniem to najgorzej :P Ja tu do Mamy pozwoziłam tyle rzeczy , że też się śmieje , ze w kwietniu na kilka razy będziemy sie zbierać :P
Kochana no właśnie ja też na wesele nie miałam w co się ubrać . Tyle , ze udało mi się pożyczyć sukienkę :) No i bez dzieci sobie życzyli , więc stroje dla dziewczyn też nam odpadły :)

Ja juz u Mamci jestem . Musiałam przerwać zakupy ,bo już iść nie dałam rady . Napuchłam jak balon :( Łydki i stopy mi pulsują i wydaje mi się jakby zaraz mi pęknąć miały . Czuję się okropnie . Właśnie wypoczyłam stopy i odpoczywam sobie .

Miłego popołudnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #571432 przez Agusiak
dobry wieczór :)

megi Młodym na pewno będzie miło jak się pojawicie na weselu. Każdy z nas kiedyś zapraszał i przykro było jak ktoś odmawiał lub nie przychodził, ale oczywiście zgodzę się że nie jest to tania impreza. Nie trzeba jednak dawać kasy w kopertę bo wiadomo że 500zł nie nasze, ale można kupić jakiś piękny, gustowny prezent za rozsądne pieniądze :)

agi tymi materacami to nie ma się co tak przejmować, ja też tego nie będę zmieniać tylko zostaje ten gryka pianka kokos, to i tak na góra 2 lata bo potem już się większe łóżeczko się kupi i do niego wtedy można inny materacyk sprawić :)

Oj wierzę Kochana że już może Ci być ciężko i coraz mniej wygodnie :( Ale pomyśl że teraz to już z górki, sama końcóweczka :) Wiem co to spuchnięte kończyny, ja nawet dostałam od lekarza tabletki na odprowadzenie wody z organizmu :dry:
Trzymaj się dzielnie i wykorzystaj czas u mamy na solidny odpoczynek :)

Sylka czyli zawsze jest nadzieja :) To czekamy na wieści z wizyty :)

Linka już śpiocha, po południu wybraliśmy się na spacerek ale zaczął padać deszcz więc trzeba było uciekać do domu. I po dzisiejszym dołączam się całym sercem do niecierpliwie oczekujących wiosny :laugh: Bo zimę lubię ale co za długo to niezdrowo :blink:

Schrupałam właśnie dwie marchewki i zaraz zalegnę na kanapie ;)

Miłego wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu #571437 przez sylka
Źle Wam napisałam miało być 25 marca :P "2" mi nie wbiło.

Kuba też już spi :)

Agi współczuje tej opuchlizny :( Ale już bliżej niż dalej.

Megi to u Was w regionie są tez wesela dniowe? U mnie wesele zaczyna sie w sobote i traw do rana i na tym koniec. Później najczesciej poprawiny dla najblizszej rodziny.

Materac gryka-pianka-kokos sobie chwalę. Żadnych odkształcen. Polecane lateksowe sa może i fajne ale ile kosztuja.

12 lata 1 miesiąc temu #571475 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka o kurcze ... to do 25 okropnie daleko :( Oby szybciej się coś wyklarowało , w jedną lub w drugą stronę .
No u Nas też teraz głównie 1 dniowe wesela , chociaż zdarzają się i dwu . W ostatnim czasie byliśy na jednym dwu dniowym , a ostatnio na jedno .

Agusiu rany , ja to nawet nie wiedziałam , ze można jakieś tabletki przyjmować na odprowadzenie wody z organizmu . Mam nadzieję , ze jak teraz poodpoczywam parę dni , to minie ta okropna dolegliwość . Dziś nawet moich luźnych zimowych butów nie zapięłam :(

Fajnie , ze spacerek Wam się udał :) Krótki , ale był :)

A co do materacyków , to fajne są w Ikei . Nawet cena przystępna , ale nie mam Ikei po drodze :( Znajoma taki kupiła www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10150292/

No nic , spokojnej nocy Kochane :)

12 lata 1 miesiąc temu #571602 przez Gosia_Krupa
Dobry wieczór!

Mam nadzieję,że nie zrobię krzywdy komputerowi zanim prześlę posta ;) Internet jest szybki,szybszy niż my mamy w domu,ale komputer o niebo gorszy. No nic,liczę,że mnie jednak nie zawiedzie :)

Za pamięci od razu,materace chyba najlepsze są lateksowe,ale ceną powalają. My mamy podobnie jak wy,gryka-pianka-kokos,ale to jeszcze po Michałku,tyle że z Miśkiem to się jeszcze kręciliśmy Kostrzyn-Ulikowo,więc nie był bardzo zużyty. Teraz Hańcia będzie miała piankę,ale to tylko dlatego,że szwagier dołączy do łózka :) Oni mają taką grubą,fajną no i jak się odkształci czy coś by się innego stało to zawsze można się uśmiechnąć i dostać nowy :blush:

A teraz co u nas. Michał przeziębiony,katar się rozhulał i temperatura skakała,ale zdecydowaliśmy że pojedziemy. I tak przez weekend musielibyśmy siedzieć w domu,więc równie dobrze możemy robić to tutaj,a jakby się pogorszyło to jutro byśmy wracali,ale wracamy we wtorek po południu :)

Wczoraj jeszcze siostra ze szwagrem przyjechali niespodziewanie także było miło i wesoło :) Hania tak się rozbrykała wieczorem,że spać nie chciała iść. Śpiewała wszystko co pamiętała i wymyślała nowości,do tego tańczyła,wygłupiała się i śmiała :D Normalnie ubaw mieliśmy z niej :) W nocy trochę dała mi w kość,ale w ogóle nie mogła sobie znaleźć miejsca w jej wymodelowanym łóżeczku z dwóch foteli :silly: Michałek też się budził co jakiś czas na picie,ja się budziłam i sprawdzałam czy nie ma gorączki także noc nie należała do udanych. Nie dość tego Michu obudził się na siusiu przed 6,więc poszłam z nim,potem picie,i jak już mieliśmy odlota to Michu kichnął parę razy i obudziła się Hania,także od niepamiętnych czasów miałam pobudkę o 6 :( Przez to cały dzień chodziłam na rzęsach :( Hania spać nie chciała i marudziła straszne,usnęła nam dopiero przed 15 i to dosłownie w biegu w przedziwnej pozie,której nawet nie mogłam sfotografować,bo mój jeden ruch burzył wszystko :silly: Obudziłam ją po godzince. Trochę marudziła,ale w sumie nie było źle. Spać poszła nieco później,ale nie aż tak :)

Jutro może nie będzie padać to się wybierzemy na spacerek. Hania była dzisiaj w śniegu z wujkiem,a Michałek siedział w domu,ale tak mnie prosił,że chce wyjść,więc liczę,że jutro się uda :)

Kupiłam Hani dwa bodziaki w Biedronce,z Kubusiem Puchatkiem i z Minnie :) a jak?! Trzeba obejść wszystkie sklepy dokoła :blink: nic ciekawego więcej nie było :( ale nie byłam jeszcze w Pepco :silly: i chyba już sobie daruję. Tylko się skiknę do hurtowni papierniczej,może coś ciekawego wylukam co mi humor w ciężkich chwilach poprawi ;)

Ok,to uciekam spać,bo padam na twarz. Miłego jutra,no i przede wszystkim miłej nocki!

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #571695 przez Agusiak
dzień dobry :)

Gosia super, że tak miło u rodziców czas spędzacie :)
Zdrówka dla Michałka :)

U nas nocka fajna ale za krótka ;)
Już jesteśmy po śniadanku ale nie napiszę jak zwykle że teraz kawka bo nie mam na nic ochoty :( Ledwo mi przez gardło jedzenie i picie przechodzi ale z drugiej strony odczuwam głód, jedynie woda mineralna i herbata gorzka bez cytryny.

agi fajny ten materac w ikea :)

Miłego dnia ;)

12 lata 1 miesiąc temu #571708 przez agi-p
Dzień dobry :)

Gosiu super , ze pojechaliście . Masz rację , to przeziębienie czy będzie leczone w domku czy u dziadków to jeden pieron . A zmiana otoczenia na pewno dobrze Wam zrobi :)

Mieliście fajny i zwariowany dzionek :) Hanie pewnie nie chciała spać , zeby nie przeoczyć żadnego ciekawego fragmentu :)

Super , ze udało Ci się zasiąść do kompa i napisać do Nas :) Udanych zakupów :)

Ja miałam rano jechać na badania , ale okazało się , ze Paula klucze od auta ma w płaszczu , bo wczoraj elciała do auta po torbę i zapomniała je wyciagnąć !!! A doszła już do szkoły :( U nich jak juz się wejdzie do szkoły , to nie wypuszczają . Tym sposobem jutro musze jechać . Mam tylko nadzieje , zę będę się czułą równie dobrze jak dziś .

Zaraz wybieramy się na spacerek :)

A i od dziś w biedronce są fajne składane taborety dla dzieci , takie ze schowkiem :) Po 11.99 zł :) 10 modeli do wyboru . Chciałam jechać po nie , ale oczywiście nie mam jak , bo auto ma , ale już kluczyków nie :( A jutro zapewne nie będzie śladu po taboretach :(

Miłego dnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #571792 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Agi,widziałam w gazetce te taboreciki. Są też fajne ręczniki i pościel,przynajmniej w prospekcie ładnie wyglądają :) Korci mnie,żeby kupić,ale powiedziałam sobie,że Hania dostanie na urodzinki. Czy od nas czy nie od nas,nieważne,teraz jeszcze jej niepotrzebna.

Nocka nawet nawet :) Hania ładnie spała,obudziła się po 7,ale leżała obok,przytulała się i dała mamie jeszcze chwilkę :)

Dzieciaki pod drzwiami mi się przeganiają,na spacer chcą iść,więc chyba się ubierzemy i zrobimy rundkę :)

Miłego dnia!

12 lata 1 miesiąc temu #571872 przez sylka
Ja dziś z KUbą zaliczyłam pediatrę bo obsypało go. W czwartek byłam bo miał 3-4 krostki na rsczce a w sobote obsypało mu całe boki i brzuszko. To jakaś wirusówka bo do tego robi rzadkie kupy. Mam podawać mu syrop Neosine i pojawić się jakby krostki przybrały inny charakter.

12 lata 1 miesiąc temu #571901 przez megi23
hej
zdrowka dla Micha :)

apropo wesela no tam nie pisze na ile dni ale chyba 1 .. no wlasnie chyba jakis prezent kupimy:) jak przyjedzie po mnie to cos u mamy wybierzemy tam wiecej sklepow i w ogole :) a mlodego moze do 22 wezmiemy do ktorej wytrzyma .. ja jak mialam 3 latka bylam na weselu swojego wujka i do 6 rano wytrzymalam nie chcialam isc do domu do konca, nawet pamietam , ze mialam zolta sukieneczke z laleczka na przodzie :laugh:
u nas nocka ok czekalam na s by sie poprzytulac :lol: polazl na kompa pograc i i tak czekalam ze zaspalam :P a potem on chyba chcial ale ja juz nietomna bylam .. :blink:
maly przespal ladnie noc ai razu nie wstawalama o 6 oczy jak 5 zl zaczal spiewac i mimo , ze go do lozka wzielam juz nie dal sie polozyc , S wstal nakarmil wysikal go na nocnik i poszedl do pracki :)
apropo nocnika caly dzien wczoraj wysadzalismy na zmiane tymka chcelismy by kupa byla w nocniku i udalo sie wieczorem przed myciem :silly: to to ciezko wylapac bo sika chetnie i zawsze :)
oj pakowanie juz lista zrobiona co zabrac mam nadzieje, ze s wozka nie zapomni jak kiedys hehe gondoli nie wzial uniosl sie duma chcial obrocic ale auto mu padlo miejscowosc przed jego domem i kolega go sciagal i przyjechali w poneidzialek mi przywiezc dopiero hehe
kurde fajne rzeczy w biedronce jak pojade do mamci to poszaleje po pepco , biedronce cocodrillo czy jak to sie tam pisze :lol:
Sylka zdrowka dla Kubusia :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #572141 przez Agusiak
dobra, Paulisia w końcu zasnęła ok 13 ale trochę nerwów mnie to kosztowało :dry:
Ja zjadłam jajo na miękko i troszkę mi lepiej :)

Sylka oby wysypka szybko ustąpiła.

Lecę włosy umyć ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #572360 przez agi-p
Sylka buziaki dla Kubusia :kiss: co za badziew się go chwycił .Teraz to wszystkie te choroby jakieś zmutowane . Oby wysypka nie zmieniła charakteru i szybko minęła .

Gosiu super , ze dzisiejsza noc ok :)

Megi dobra lista to połowa sukcesu :) Ostatecznie Tymek juz taki duży , że ja czegoś pozapominasz , to nic się nie stanie :P

Agus mam nadzieję , ze apetyt powróci u Ciebie . Dobrze , ze coś zjadłaś . Kurcze te dolegliwosci to najciemniejsza strona ciąży :(

My byłyśmy rano na spacerze i u Babci , potem drzemka , obiadek i wygłupów trochę :)
Teraz Mamcia zabrała Ami na spacer , wiec odpoczywam :)

12 lata 1 miesiąc temu #572648 przez Agusiak
dobry wieczór :)

agi super, że mama zabrała Ami na spacerek, a Ty mogłaś sobie odpocząć :)

Kochana, szczerze mówiąc to mam nadzieję że apetyt u mnie nie powróci :( Tzn staram się dobrze odżywiać, ale jak apetyt wróci to zacznę się znowu obżerać a ja już z nadwagą sporą startuję... W razie czego muszę porozmawiać o jakieś diecie z lekarką, czytałam że powinnam przytyć maksymalnie 10-11 kg :dry:

My też wybraliśmy się dziś na spacerek i było cudownie, w powietrzu czuć wiosnę i mam nadzieję że już stoi u drzwi :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Teraz chwilka przed Tv i kimanko :)

A i Paulinka nauczyła się mówić chodź :)

Miłego wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu #572669 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Agusiu faktycznie Teściowa super :) Ze świecą normalnie takiej szukać .

Gratulacje za nowe słówko Lineczki :)
Fajnie , ze spacerek Wam się udał :) Ja też jestem mega zadowolona , ze zima dobiega końca :) Teraz czekam niecierpliwie na wiosnę . Już nie mogę się doczekać aż wychodząc na spacer będziemy mogły ubrać tylko balerinki , sweterek i wyjść :) To ubieranie mnie męczy strasznie.

Ja dziś rozliczałam sobie PIT i sie wkurzyłam , bo zwrocik maluni tylko będzie :(

Teraz siedzę sobie wygodnie i zaraz stópki będę moczyła :) Dziś wreszcie mój serial wraca na ekrany , więc pooglądam sobie :)

A co do kg ciążowych , to ja jestem już tak zdołowana , ze tylko w łeb sobie palnąć pozostaje :( Kolejne rozstępy się zrobiły , cellulit się powiekszył i na wadze znowu do przodu :(

Miłego wieczorku :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka