- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)

Gosiu mnie też czasami tak pochłonie komputer i potem odrobić się z niczym nie mogę

Ale Miśko miał sen

Mężuś znowu był u Nas

Teraz ja dopadłam komputerek a Ami ogląda "Kubusia puchatka" ukochanego

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nas mężuś zabrał dziś na małą wycieczkę, pojechaliśmy na sanki do parku Zielona, a potem jeździliśmy jeszcze tu i tam i w sumie wróciliśmy na kąpiel

Ale tu cisza ostatnio.
Dobrej nocki

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Agusiu super , ze tak miło zleciał Wam dzionek

Ja juz czekam niecierpliwie na jutro

Do jutra

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nawet nie wiecie jak sie cieszę , że już piątek

Już nie mogę się doczekać efektu przemeblowania i tego jak już większość rzeczy będzie gotowa

Dziś miałam tak głupie sny , ze jeszcze rano je przezywałam

Ale wczoraj wieczorem (po 22 giej) sąsiedzi zrobili sobie awanturę rodzinną z biciem i krzykami . Jakieś młode małżeństwo czy tam para sie wprowadziła na przeciw Nas i wybudzili mi Ami .
Słuchajcie to były takie odgłosy , ze włos sie jeżył na głowie . Ta laska krzyczała , żeby ja puścił , a w tle jakby rzucanie czymś/kimś o meble i ściany i przeraźliwe wrzaski . Ubrałam szlafrok i wybiegłam na korytarz ... sąsiedzi z góry też zeszli i zaczęliśmy pukać do nich . Otworzył nam ten facet zalany w trupa ! mieszkanie demolka normalnie . głupio się tłumaczył , a ja byłam tak wkurzona , ze prawie mu w mordę dałam ... Ami znowu mi się wybudziła . W każdym razie zażądaliśmy , zeby jego dziewczyna wyszła i się pokazała . Cała zaryczana , czerowna i rozpieprzonymi włosami wyszła i stwierdziła , ze dziękuje za troskę , ale Oni tylko rozmawiają !!! no szlag !!! Patologia jakaś !!!
Przez to byłam tak zdenerwowana , ze aż mnie brzuch bolał .
I dziś na miejscu tej Parki spaliłabym się dziś ze wstydu na myśl spotkania z sąsiadami .
No nic , nie biadolę już .Popijam kawkę i patrzę na mojego głodomorka

DO później

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

agi współczuję nocnych przeżyć, tacy ludzie są niebezpieczni i uciążliwi a najbardziej mnie denerwują te głupie baby co mówią że wszystko gra i nie potrzebują pomocy a potem policja znajduje taką martwą w mieszkaniu bo jednak "rozmowa" była zbyt ostra. Kretynki

Mieliśmy podobną sytuację na tamtym mieszkaniu w kamienicy. Nagle późno w nocy jakieś krzyki i hałasy, wyskoczyliśmy na korytarz i walimy do sąsiadów bo wiadomo było do kogo. Była tam sąsiadka z malutkimi dziećmi, ojciec tych dzieci zalany i jego brat. I oni się między sobą pokłócili i jak sąsiadka otworzyła drzwi to ten jej chłop prawie już udusił brata, tamtemu się gały wywróciły i stracił przytomność. Od razu zadzwoniliśmy po policję a tą idiotkę dosłownie niemal siłą wywaliliśmy z dzieciakami do jej siostry. Policja też kazała jej tam iść to poszła, ale co chwilę wracała. Czasem to aż się prosi żeby się tacy pozabijali między sobą i przynajmniej spokój by był

Szkoda nerwów.
agi koniecznie porób fotki po zmianach i pochwal nam się jak najszybciej

Kończę śniadanko i potem kawka

Miłego dnia

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kochana a powiedz mi , pisałaś , że w mleku Wypasionym jest wapno . Wysłałam Mamę , ale patrzyła na skład i mówi , ze nie ma

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A ja dziś zrobiłam młodej kakao na zwykłym mleku z kartonu. Kupiłam Wypasione bo chyba jako jedyna ma w składzie wapń. Wypiła ze smakiem a chyba nic jej nie powinno po nim być bo jogurty, serki i inne takie na zwykłym mleku już od dawna wcina
to jest ten post

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Chociaż (znalezione w necie

"Czy wapń i wapno to to samo ?
Dziewczyny bylam w aptece. I okazuje sie, ze to to samo, tylko ze ludzie roznie mowia.
wapń to pierwiastek, a to co kupuje sie w aptece jako "wapno" zawiera najczęściej laktoglukonian wapnia, albo inne związki zawierąjace wapn
i tenże wapn tak samo "dobrze" robi na kości jak i na uczulenia
nie da sie kupić wapnia w czystej postaci
Ale szczerze Wam powiem , ze na temat mleka czytałam kilka artykułów i już zgłupieć można
Oto dwa fragmenty :
"...Jakiś czas temu oglądałam program gdzie mówili, że naukowcy odkryli, że wapń z mleka jest praktycznie w ogóle nie przyswajalny dla organizmu człowieka. "Pij mleko, będziesz wielki" to zwykła ściema ..."
"...Ja widziałam fragment jakiegoś programu, gdzie mówili, że dzieci pijące duzo mleka maja potworna osteoporozę, więc faktycznie to chyba sciema. Kiedys czytałam też taką teorię, że dorosłe osoby w ogóle nie powinny pić mleka, jesli juz to przetwory mleczne typu kefir, jogurt itp.
A jesli chodzi o zawartość wapnia to podobno większą mają sery niż mleko..."
I bądź tu mądry

Jakby mi ten tran piła , to byłabym spokojniejsza

- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Na ich stronie też nie znalazłam żadnej informacji .
Już zgłupiałam . Chyba dam sobie z tym spokój , bo oszaleję wertując tym razem strony na temat mleka .
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kiedyś oglądałam obszerny program o mleku i podobno dorośli nie przyswajają go dobrze dlatego że w pewnym momencie życia przestali je w ogóle pić i że gdyby przez całe życie pić chociaż pól szklanki, szklankę dziennie to nie byłoby takich problemów. Ale ile w tym prawdy to nie wiadomo. Ja muszę właśnie ten tran kupić. Z resztą póki co odstawiłam mleko z kartonu dlatego że młoda zdecydowanie za mało wypija mm rano i po kąpieli by to wystarczyło więc koko nadal pozostaje także na mm. Ma tam te wszystkie witaminy i to co potrzeba to troszkę spokojniejsza jestem. Na karton ma jeszcze czas

tak z mlekovity, wapń 120 mg/ 15%
tylko ja mam 3,2 % tłuszczu bo podobno chudego dla dzieci się nie poleca.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
www.niam.pl/pl/ots/4207-mleko_wypasione_32
Aguś przynajmniej na kartonach u nas w sklepach jest jak byk na końcu tabelki wapń, hehehe

a tu jeszcze link do forum
www.wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=470536&post=470906
specjalnie ze śmietnika wygrzebałam bo rano wywaliłam już pusty kartonik

- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wiadomo,Hania śpi od jakiegoś czasu,a ja nadal w polu

I przyszła jałmużna z PUPu...
My też kupujemy tylko Wypasione właśnie ze względu na ten wapń. JA znalazłam jeszcze jedno mleko z wapniem,ale palnijcie mnie w łeb,nie pamiętam co to było za mleko. Ale to też przez to,że jest na prawdę trudno dostępne. Ja tam się trzymam tego,że ten wapń jest potrzebny,bo niby w czym on teraz jest jak wszystko jest mocno przetwarzane. Mleko jak mleko,ale znajdźcie mi ser żółty,twaróg czy jogurt naturalny,który zawiera wapń. No chyba,że nie wypisują tego na etykiecie. Ale skoro piszą o sodzie,białku itp. to o wapniu też by pisali,co nie?! Jak już się zrobi ciepło to znowu będziemy brali mleczko od krówki prosto od znajomych. Wtedy twaróg,maślankę,śmietanę...mamy sprawdzoną ze wszystkim tym co powinno w nich być

Hania póki co jest na mm. Oczywiście na wypasionym też jest,bo budynie,zacierki czy płatki to ze zwykłym je. Ale mleko,kakao czy kasze dostaje na mm.
Teściowa zrobiła ciasto i po prostu jestem w niebie. PYCHA!!! Jeszcze ciepłe

Hania nas ostatnio wzruszyła,chyba przedwczoraj. Miałam Wam o tym napisać,ale zapomniałam. Wygłupiali się z Miśkiem i ten nadepnął na maskotkę żyrafy. Na co Hania:"Machałek,wylafke(żyrafkę,nie do końca umiem napisać to w jaki sposób wymawia to słowo,ale tak jest najbardziej zbliżone) to boli,ała" po czym wyciągnęła tą żyrafę mu spod nóg,przytuliła,dała buziaka i zaniosła tacie,żeby się nią zajął. Słodka moja

Wiem,że coś jeszcze miałam napisać czy skomentować,ale pamięć mam jak mucha

Miłego dnia!
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Paulinka też ma takie opiekuńcze zapędy. Jak widzę jak kładzie misie na poduchach, przykrywa kocykiem i daje całuski na dobranoc to serce się raduje

Ależ zazdroszczę Ci tego ciasta

a te inne mleka z wapniem to chyba łowickie i z Jana.