BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

12 lata 1 miesiąc temu #562553 przez Gosia_Krupa
Dobry wieczór!

Agusia,zazwyczaj kopiuję wiadomości,ale dzisiaj jakoś mi to umknęło :(

W skrócie to marudziłam i narzekałam na Hanię. Babcia dzisiaj była z nią na dworze i stwierdziła,że więcej niż 45 minut nie da rady. No taki szogun z niej... Boooożeeee,kiedyś mnie do psychiatryka zamkną jak się nie zmieni ta moja dziewczyna. Normalnie,robię z niej małą księżniczkę,zakładam jej płaszczyk,beret a ona mi na każdy płot wchodzi(siatkę,która się ciągnie przez całą wieś,bo to ulicówka),każdy słup,znak drogowy jest jej i to co ona przy nich wydziwia to w klubach Go Go nie widzieli...

Ja dzisiaj z rańca byłam niedysponowana. Tak mnie bolała głowa jak chyba nigdy :( Płakałam normalnie,biegałam do kibelka bo mnie na wymioty brało,ruszać się nie mogłam :( Wzięłam dwie tabletki i się położyłam. Udało mi się w końcu zasnąć(nawet sporo bo na 2 godzinki) i obudziłam się akurat jak Hania kładła się na drzemkę. Gdybyśmy nie mieszkali z teściami Hania rozniosłaby dom i zrobiła sobie krzywdę,bo dosłownie nie byłabym w stanie się nią zająć :(

Hanula ostatnio lepiej zasypia w dzień i nawet ładnie śpi. Wiadomo,że nie są to już 3 godz.,ale 1,5 spokojnie. No i mam nadzieję,że tak będzie jeszcze długi czas,najlepiej aż do przedszkola :silly: Wieczorem zasypia ok.20,więc nie jest źle myślę.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

A ja mam nadzieję,że zrobię szybciutko te zaproszenia i będę mogła jechać do rodziców :) Muszę się tylko w przedszkolu zapytać,kiedy idą do straży pożarnej i robić pizzę,bo nie chciałabym,żeby ominęło to Michałka.

Agi,domyślam się jaka jesteś podekscytowana tą kołyską :)

Nie pamiętam już co tam pisałyście i co ja jeszcze rano skrobnęłam,trudno.

Wczoraj przyszły moje papiery i dziurkacze,kupiłam jeszcze dużą butelkę kleju z brokatem i taka byłam przeszczęśliwa :D Już trochę ochłonęłam,ale ogólnie to nadal się cieszę :) Aż mnie ręce swędzą do pracy :blink:

I tym radosnym akcentem kończę i mówię dobranoc!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #562743 przez agi-p
Dzień dobry :)

Napisałam elaborat i nacisnęłam coś i mi wszystko usunęło :( GRRRRRR :(

Fajnie czytać o Twoim zapale do pracy :) tak to jest jak się robi , to co się lubi :) A jak się ma do tego taki talent i serce , to tym bardziej :)

Wyobraziłam sobie jak ciężko bywa Ci na spacerach z Hanulą i jak doprowadza Cię/Was do furii chwilami . Ale mimo to , jak przeczytałam , ze w niejednym klubie GOGO nie widzieli takich wygibasów , to aż zaśmiewałam się na głos :P Przepraszam , ale tak fajnie to opisałaś :)
Hanula to mały kochany Demonek :P I powiem Ci , ze ja jak ubiorę Amci sukienkę , zeby wyglądała jak dziewczyneczka , to aż mi się dziwnie na nia patrzy , bo jej zachowanie raczej na chłopczycę wskazuje :P

Mam nadzieję , ze dziś poczujesz się lepiej . Ale z tego co opisałaś , to objawy podobne do migreny niestety :(

Sylka
już remont pokoju Kuby zaplanowany ??? Pokaż dywan :) Widzę , ze idziesz za ciosem :) Mały remont kuchni Cię nakręcił :)

Agusiu jak się czujesz Kochana ???

Nic idę farbować włoski :)

Miłego poranka :)

12 lata 1 miesiąc temu #562749 przez Agusiak
dzień dobry :)

Sylka super że remont kuchni został opanowany a zmywarka okiełznana i nawet zagoniona już do roboty :)
I jak się spisała? Naczynia lśnią? :)

Gosiu ja też zawsze cieszę się jak dziecko jak mam coś nowego, związanego z moimi zainteresowaniami :) Super że tak Cię to wszystko cieszy i naprawdę fajnie mieć taką pasję i talent :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja także uśmiałam się z Hani gogo, hahaha ;)
Mnie krew zalewa jak muszę młodą ubrać. Powiem Wam że latem to chyba to oleję i będzie latać na golasa :angry: Ucieka pod stół i nie chce wyleźć, a ja nie mam zamiaru jej wyciągać i się z nią szarpać, a jak już się uda to dalej też jest przeprawa. A już jak słyszy o zmianie pieluchy to usieka, krzyczy, masakra i kończy się tym że jest potem cała zasikana łącznie z ubraniem :angry: :S

Aguś dziękuję, czuję się bardzo dobrze chociaż wiem już że fasolka nie lubi snaków :P :P Mężu kupił wczoraj przed TV to ja z kibelka wyjść nie mogłam, takiej dostałam
:huh: :silly:

Dobra lecimy na śniadanko i do teatru :)

Miłego dnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #562822 przez sylka
Czesć :

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zmywarka lux pozmywała :) Jestem z niej zadowolona. Dziś wybpróbuję inny program :)

Dywanik upatrzyłam taki allegro.pl/show_item.php?item=3015814329...ff9b62fb8b71e1e483bb (niebieski) Kolorki na ściane bedzie jasny zółty, sciana z oknem zielen i sufit podwieszany przy ściane z oknem niebieski. Sufit taki typ jak tu na foto. Kolory farby juz dobrałam w programie do wizualizacji :)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #563010 przez Agusiak
hej dziewczynki, my już po tatrze i młoda śpiocha :)

Było rewelacyjnie, uśmiałam się jak nie pamiętam kiedy, młoda też świetnie się bawiła i ogólnie extra sprawa, już czyham na kolejne przedstawienie :lol: :lol:
W trakcie gry niestety nie można było robić zdjęć żeby nie przeszkadzać aktorom ale myślałam że po przedstawieniu będzie można porodzić fotki z tymi stworkami a oni poszli i już nie wrócili więc tylko to mi się nie podobało. Ale z samego przedstawienia mamy nakręcony filmik.
To kilka fotek przed i po :)

Sylka super będzie miał Kubuś pokoik po remoncie ale nie obawiasz się takiego dywanu? Ja bym się bała że źle się go będzie odkurzać i utrzymywać w czystości :silly:

Miłego popołudnia :)

12 lata 1 miesiąc temu #563046 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Hańcia dzisiaj 2 godz. zasypiała,aż w końcu o 13.40 usnęła. Będę ją musiała zaraz budzić,żebyśmy mogli jakoś resztę dnia przeżyć,zdążyć pójść na spacer i takie tam...

Agusia,szkoda,że u nas w okolicy nie ma czegoś takiego,poszłabym z moimi łobuzami z miłą chęcią :)

Paulinka ślicznie wyglądała i widać,że jej się tam podoba.

A co jej się stało przy oczku?

Sylka,nam się bardzo podobają podwieszane sufity :)Jeśli kiedyś doczekamy sę własnego lokum to na pewno sobie takie fundniemy :blink:

My mamy w pokoju Shagiego i wcale się go tak trudno nie utrzymuje w czystości jakby się wydawało. Odkurza się spoko,ale najlepiej to go trzepać. Szybko i w dodatku nabiera puszystości :)

Co do ubierania to u nas ok. Hania ładnie się ubiera,mówi co zakłada,np.ja mówię jedna ręka,a ona "gluga lęka"(zastanawiam się dlaczego ładnie mówi dwa,a już druga jej nie wychodzi), przypomina o kapciach i przy okazji pilnuje,żeby każdy miał je na nogach :silly: Daje też się uczesać. Tylko czasami w ciągu dnia mamy problem z pieluchą.

Miłej soboty!

12 lata 1 miesiąc temu #563140 przez Agusiak
Gosia, Linka podrapała się pazurkiem :( ale już ma przystrzyżone :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #563161 przez sylka
Agusiak zdjęcia fajne i widać ze Paulinka dobrze się bawiła :)
Szkoda że aktorzy tak uciekli.

O dywan sie nie martwię, bo tak jak pisze Gosia- znajima ma i też sobie chwali.

Z ubieraniem u nas wspólpraca. Kuba poda rączki nóżki. Rozbiera sie sam. Problem jest póki go nie złapię bo ucieka coraz częsciej.

Wogóle od 4 dni to jakiś maruder i złośnik. Wszystko jest na nie i płacz jak tylko nie jest po jego myśli. Nie wiem czy to ta ostatnia 5 daje mu do wiwatu czy okres buntu i sprawdzania mnie. U mnie nie to nie i jak mówie że czegoś nie zrobi i cos mu zabiorę to to robię. Dzis chciał sie bawić ciastoliną. Zdjął z regału pudełki z akcesoriami a na dywanie zostawił porozwalane klocki a akurat chciałąm odkurzać. Móiwe pozbieraj klockji to mama da ciastoliną. on ze nie. To móiwe że nie dam ciastoliny. Płacz. Móiwe synek pozbieraj i mama da, nie to ja tz że nie. I co w końc pozbierał co do 1 usiadłk przy stoliczku i czekał az mu dam akcesoria ciastolinowe. Jak chce to moze.
Momentami mam go dość i za chwil,e zwariuje i wywiozą mnie do psychiatryka. Niech mu przejdzie ta faza wrzasku, płączu i nie wiem czego jeszcze :P

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #563361 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka u nas też Linka ładnie się ubiera ale jak ją złapię, a z tym jest problem i ile się czasem udenerwuję aż mam dość :P Także wystawia rączki i nóżki jak trzeba ubrać butki, spodenki, czy kurteczkę a czapkę sama sobie zakłada a ja tylko zawiązuję :)

Jutro jedziemy w odwiedzinki do mojej siostry, szwagier musi mi zrobić komputer, bo co chwile wyskakuje że jest jakiś błąd i się ponownie załącza, masakra. No ale mam nadzieję że wgra mi co potrzeba, zaktualizuje i będzie śmigał :)

Miłego wieczorku :)

12 lata 1 miesiąc temu #563372 przez sylka
Aguś zobaczymy za jakis czas jak tam jego czujnik, czy sie pomylił czy nie.

12 lata 1 miesiąc temu #563393 przez Mandygraf
Hej :) jestem mama z wrzesnia 2012:) Mam do Was ogromną prośbę: może miałybyście ochotę nam pomóc i oddać glosiki na zdjecia?? glosowac mozna raz na 24 goidziny:) ponizej przesylam linki, w kazdym linku jest osobne zdjecie . z gory dziekujemy:)

www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/7146

www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/7318

www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/7315

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #563553 przez agi-p
Dzień dobry Kochane :)

Ja wczoraj czasu nie miałam na forum :( Mężuś przyjechał i pochłonął mnie troszkę :) Kochany na spóźnione walentynki przywiózł mi kwiaty i dla Mamci i Pauli też po różyczce . Dziewczynki jeszcze słodycze zarobiły :)
A popołudniu pojechaliśmy jeszcze w odwiedziny do znajomych po tą kołyskę . Zabraliśmy ja do domu , i dopiero u Mamci ją oglądałam . I nic z tego , nie będziemy jej używać . Trzeba ją oddać . Jest stylizowana na stare czasy . Robiona w 2011 r na zamówienie , ale nie taka jaką chciałam :( Myślałam , ze to tradycyjna kołyska jakich pełno na all .

Co do ubierania , to Ami chętnie się ubiera jak wie , ze wychodzimy z domu . Wtedy pięknie idzie wszystko . Ale jak wie , ze nie idziemy , to stawia opór :P Tzn już rządzi co chce ubierać , nie ubierze czegoś jak nie ma na to ochoty . I zazwyczaj po domu chodzi w samej koszulce lub bluzce z gołym tyłeczkiem , bo wszelkie spodnie , rajstopy , majteczki czy skarpety zaraz ściąga !!!

Aguniu boskie foty . Na Linkę to napatrzeć się nie mogę :) Jest taka śliczna , jak laleczka . I wygląda na dużo starszą . Ami przy niej to taka dziecinka . Pewnie to zasługa pięknych włosków Paulisi :)

Gosiu udało sie Hanię wybudzić bez żadnych ceregieli ???

Sylka super pomysł na pokoik Kubusia masz :) Będzie miał bardzo przytulnie :)

Miłego dnia :)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #563565 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi ale masz już spory brzusio, ale jest piękny i taki zgrabniutki :) Ślicznie wyglądasz :)
A kołyska mi się MEGA PODOBA :) :) Może minusem jest tylko to że jest troszkę niska chyba i Ami może tam coś włożyć, ale z drugiej strony będzie mogła zawsze zajrzeć co tam u siostrzyczki słychać :) Dla mnie bomba bo ja lubię takie rzeczy z duszą tamtych lat więc ja bym brała. No ale jak Tobie się nie podoba to nic na siłę, najważniejsze żebyś Ty była z niej zadowolona :) Ale to i tak pewnie na jakieś 3 góra 4 miesiące jest.

Aguś super Wam mężuś niespodziankę na Walentynki zrobił :)

Ja dzisiaj dobrze spałam ale koszmary jakieś miałam :huh:

Miłego dnia Kochane :)

12 lata 1 miesiąc temu #563587 przez agi-p

Co do kołyski to zdecydowanie odpada ... Ami dziś takie rzeczy robiła , ze jak pomyslę , ze Maja by w niej leżała to mi serce staje . Ponadto podstawiła nocnik pod kołyskę i wlazła do niej !!! Wiadomo , ze nie zostawiałabym dziewczyn samych ze sobą , ale wiecie jak to jest ,wystarczy sekunda i te Nasze dzieci potrafią wymyślić coś tak głupiego , ze strach się bać :P Zbyt niebezpieczna jest jak sie juz ma dziecko małe . Fajna przy pierwszym dziecku .
No i za niska zdecydowanie :( Na samą mysl tego schylania się do niej po CC brzuch mnie boli .

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #563608 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

U nas kołyska była na 6 m-cy. Przy Hani spoko,bo ona była leniuszkiem i późno zaczęła siadać i inne. Ale Michu już był w tym wieku w łóżeczku,bo stał. Także to zależy od Maluszka,ale myślę,że 5 m-cy to spokojnie. My mieliśmy(tzn. nadal ją mamy) taką:

Agusia,Sylka no to macie "nosy" przy sobie :blink:

My może w końcu dzisiaj pojedziemy do tej kuzynki Rafała i małej Ali. Cały czas wypadało nam coś innego. Nie zdziwię się jeżeli dzisiaj się okaże,że mają chrzest :blink: Ale kiedyś w końcu dojedziemy :blink: Byle nie trwało to roku,bo sukienusia,którą kupiłam już będzie za mała :blink:

Hania pójdzie spać to chyba wezmę Micha,wyciągnę wszystkie swoje pierdołki i coś pięknego stworzymy,o ile oczywiście będzie miał ochotę :woohoo:

To tak króciutko z rana. Życzę miłej niedzieli!
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka